Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(" voresta " @ 2013 04 23, 19:55)
Pas mus buvo toks metabolizmo nukrypimas, kai lengvai atsisakoma saldumynų, tačiau žinau kad tiems, kurie turi antsvorio, paprastai būna kitoks, priešingas sutrikimas- kai per daug insulino, per daug pažemina cukraus lygį kraujyje, ir  savijauta pagerėja užkrimtus tik kažką saldaus ar krakmolingo. Tačiau tai užburtas ratas. Insulinas vėl neša gliukozę į riebalų atsargas, ir vėl bloga savijauta. Va tokie asmenys ir ieško ką čia saldaus leistino rasti.

Vaisiai netinka metant svorį, nes tai cukrus -daugiausia fruktozė, kuri turi būti perdirbama kepenų, paverčiama riebalais, o iš atsargų riebalai sunkiai būna imami. Tam trukdo per dažnas ir per didelis insulino išskyrimas.  Norint mesti svorį- pirmiausia reikia nustoti užkandžiauti ir kiek tik išeina suretinti valgymus.
Max trys.
Valgyti sočiai ir su daug riebalų(aišku sočiųjų). Tada sotumas būna ilgas, krenta insulino lygis ir galima pagaliau naudoti kūno riebalus energijai gaminti. Ir prasideda riebalų tirpimas...

yra tokia J Babkin knyga rusų kalboj.

o jei kažką, bent mažą trupinėlį tarp valgymų įsimeti burnon, vėl bus išskirtas insulinas ir riebalų  atsargų naudojimas nutrūks.

cituoju vorestą iš pirmos temos.
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 09 11, 13:11)
Voresta, as jei kepu tai "skystai" taip..saukstas ghee i rvandens puse puodelio.. net gi toks pusiau su vandeniu "kepimas-troskinimas" negerai?

žinoma, gerai, kol yra vandens/skysčio, kepimo nėra,yra troškinimas. Kepimas prasideda, kai vanduo išgaruoja.
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif
Ačiū Vorestai už pagalbą.
Deja, ateinu su bjauria nuodėme, dabar graušiu save iki rytdienos... Šiandien valgiau šokolado. Buvo tokia gan kvailoka situacija darbe, kai labai norėdama galėjau atsisakyt, bet lengviau buvo sutikt... Žodžiu, ieškau pasiteisinimų blush2.gif Bet einu prie esmės. Taip bloga man buvo turbūt tik nėštumo metu... Nors nieko nebuvau valgius, bet dar pries tas kelias dienas šokoladą galėjau valgyt pusryčiams, pietums, vakarienei ir dar naktį prabudus. O šį kartą... Suvaikščiojau porą kartų į tualetą, gerklę graužia baisiausiai, skrandis dar pilnas... Netikėjau, kad per kelias dienas organizmas gali šitaip sureguoti. Iš dallies labai džiaugiuosi, bus puiki pamoka, kad visgi neverta klyst iš kelio. Ir svajoju apie salotų "bliūdą" vakarienei biggrin.gif

Su žuvim mūsų parduotuvėse tikrai tragiška padėtis... Labai mėgstu žuvį, kol kas turiu lašišos atsargų ir dar vyras kartais parneša ką nors. Reikės dažniau siųsti žvejoti.
Atsakyti
QUOTE(Kali Kalifornija @ 2013 09 11, 15:01)
Šiandien valgiau šokolado.

greičiausiai - hidrintus riebalus biggrin.gif o jei šokoladas tikras, vien iš kakavos, tai netgi gali būti laisvai valgomas, kaip ir kakavos sviestas...

va toks- tikras paleo skanumynas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 11 rugsėjo 2013 - 14:42
Labuka, vis lendu pas jus, kazkaip artima tema man pasidare 4u.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 09 11, 13:28)
greičiausiai - hidrintus riebalus  biggrin.gif o jei šokoladas tikras, su 90 proc kakavos tai netgi gali būti laisvai valgomas, kaip ir kakavos sviestas...

Taip ir buvo greiciausiai, nes man jis niekada nepatiko atrodo susivelia taukai po burna, o va tas tikrasis 90 proc tai skanumelis ir saugu, nieks nesuvalgo, nes mazai kam patinka lotuliukas.gif

Turiu klausimuka del makadamiju aliejaus. Kadangi neragavau, tai - ar skanus, ar kepimui ar salotoms, ar man jo reikia g.gif

Ir dar, man labai keistai atrodo, kad zmones taip greit pajunta pokycius, tik maista pakeite kelias dienas. Man pojuciu jokiu nera, isskyrus kartais pyrst, bet tiesiog neskanu, o teisingai daugmaz maitinuosi visa gyvenima g.gif
ir dar, Akute, jei nesupyksit, pasidalinsiu ka skaiciau, dabar jau nuorodos neimesiu,nes nepamenu tiksliai, o ieskoti neturiu laiko. Zmones, kurie turi virssvorio ir nori jo atsikratyti, pirmiausia turetu susizinoti savo kcal kieki, kuri naudos, kad svoris kristu, tuomet padalinti ji i 3 dalis ir po tiek kcal valgyti kiekviena valgyma. Pvz, reikia 1800 kcal parai, tai 600 kcal vienam maitinimui, tada susireguliuoji riebalu, baltymu, angliu balansa ir zinosit kokia porcija turetu buti. Ir dar valgyti ne iki persivalgymo, o iki sotumo. Zmogui, ilgai turejusiam antsvorio sotumo signalai-centrai issibalansave, todel ir reikalinga kcal kontrole. Ir aisku zinote, kad ragauti gaminant maista, nevalia. Tiesiog pasidalinau tuo, ka tikrai zinau, nes 400 gr kotletu, mano nuomone yra per gausu ir dar su priedais.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 11, 15:28)
greičiausiai - hidrintus riebalus  biggrin.gif o jei šokoladas tikras, vien iš kakavos, tai netgi gali būti laisvai valgomas, kaip ir kakavos sviestas...

ne visi šokoladai gaminami su hidrintais riebalais. Yra ir su kakavos sviestu.
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif Reiskiuosi cia retai, tik kai turiu ka pasakyti, bet seku tema pastoviai. Taigi si kart pasigirsiu - galite sveikinti mane su pirmais 5 pamestais kilogramais. Labai dziaugiuosi. Savijauta puiki, tik atsikelus ryte buna pabrinkes desinys paakys gana matomai, o kairys tik vos vos. Taip budavo ir seniau, bet versdavau beda velyviems valgymams, alaus siurbciojimui vakarais ir pan. Dabar gi valgau 2 kartus dienoje, visiskai neuzkandziauju. Pirma kart pavalgau tarp 10 ir 12val., antra kart - tarp 5 ir 8 vakaro - kaip kada iseina. Praktiskai galeciau antra kart ir nevalgyt, tikrai nesikankinciau, bet lengvas alkis buna. Gal reiks kada pabandyt - ziuresiu, kaip jausiuos. Tai va, prisidaviau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 11, 15:28)
greičiausiai - hidrintus riebalus  biggrin.gif o jei šokoladas tikras, vien iš kakavos, tai netgi gali būti laisvai valgomas, kaip ir kakavos sviestas...

va toks- tikras paleo skanumynas.

ar toks butu geras? http://www.iherb.com...-oz-227-g/27174

kaip dėl sudėtyje esančių Organic raw coconut butter, organic extra virgin coconut oil, organic agave syrup, organic cacao, organic cacao butter

kakava paskutinėje vietoje? negerai

http://www.iherb.com...-lb-454-g/24097 kokoso miltai organic gal kam reikia, gal kam neklijuoja smile.gif

kam organiško kokoso aliejaus uz normalią kainą http://www.iherb.com...-oz-454-g/50213

kas čia per daiktas? http://www.iherb.com...oz-375-ml/34696

Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 09 11, 15:56)
Sveikos visos  4u.gif  Reiskiuosi cia retai, tik kai turiu ka pasakyti, bet seku tema pastoviai. Taigi si kart pasigirsiu - galite sveikinti mane su pirmais 5 pamestais kilogramais. Labai dziaugiuosi. Savijauta puiki, tik atsikelus ryte buna pabrinkes desinys paakys gana matomai, o kairys tik vos vos. Taip budavo ir seniau, bet versdavau beda velyviems valgymams, alaus siurbciojimui vakarais ir pan. Dabar gi valgau 2 kartus dienoje, visiskai neuzkandziauju. Pirma kart pavalgau tarp 10 ir 12val., antra kart - tarp 5 ir 8 vakaro - kaip kada iseina. Praktiskai galeciau antra kart ir nevalgyt, tikrai nesikankinciau, bet lengvas alkis buna. Gal reiks kada pabandyt - ziuresiu, kaip jausiuos. Tai va, prisidaviau  biggrin.gif

thumbup.gif katinone, geri rezultatai, o dabar azartas apims tikriausiai biggrin.gif
Valgyk valgyk du kart, žiemą galėsi pereiti ant vieno, jei tik norėsi. Žiemą diena trumpesnė, ir veiklos mažiau. Aš tada irgi vienu valgymu pasitenkinu..
paakiai lygtai su inkstų veikla siejasi. Būtų įdomu sužinoti, kokią dalį tavo racione užima baltymas?
Atsakyti
QUOTE(Bremen @ 2013 09 11, 14:17)
Man brangokai gausis is DE iki LT del sviesto atvažiuoti  biggrin.gif .Bet vis tiek aciu  4u.gif

lotuliukas.gif nu bet gal kažkam visvien pravers ši informacija
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 09 11, 09:16)
ar toks butu geras? http://www.iherb.com...-oz-227-g/27174

kaip dėl sudėtyje esančių Organic raw coconut butter, organic extra virgin coconut oil, organic agave syrup, organic cacao, organic cacao butter

kakava paskutinėje vietoje? negerai

sveikos
o tu pati nenori sokolado susimaisyt?
as darau vyrui. tik nuo kokoso aliejaus jis labai tirpus, reikia kameroj laikyt. bandziau ir be. pridejau chai seklu, riesutu. skanu. agave sirupas paleo leidziamas. dar skanu kelias dziovintas juodasiais figas ipjaustyti. tada nededu sirupo.
pirktiniai man atrodo brangiau ir ne "sviezi". bet cia tik mano nuomone. ax.gif

kazkas rase siltas kokoso aliejus nelenda. nu man irgi nelabai lenda, skaniausiai plonu sluoksciu pasaldytas, toks traskus :-)
Atsakyti
Voresta natur alaus mieles B saltinis grupes- verta gert? Man rekomendawo..guli guli...
Papildyta:
JustiDi zinau ka parasei..as neskubu, nes tada jauciuos ispeista kampan..man geriautaip nei nutrukt.. esu baisi bewale +

O kal.mokaus skaiciuot..ir persivest ant doro maisto..ne wiskas iskart..ir tai nuo tu stresu stoga rauna, o tai jegu ir protelio neprideda... doh.gif

Zodziu..o 5 kotletai man pats tas..teip teip..uztat soti esu 6 val..tai jau dziugu..valgyt stengiuos du kart..

Aciu uzrupesty..

Del mitybos, as sunkus atvejis..bet dar teip niekad nebuvau " toli" ir pati noriai pazengus... Aisku derinimas, knygos skaitymas dar procese..
Atsakyti