Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Wallis @ 2013 09 10, 19:22)
o sviestuka vartojai? as be pieno jau keletas savaiciu, labai puiku, bet vis dar su grietine ir sviestu. jei ju nebutu, lieka labai mazai riebalu, kuriuos galiu krauti pvz ant darzoviu, nuo alyvuogiu aliejaus as nepasisotinu, o va nuo sauksto grietines- dar ir kaip.

Pastebejau, kad nuo saldaus pieno produktu kyla spuogeliai, todel dabar bandau raugintus. Del to grietineles ir sviestuko nevalgau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 09 10, 20:29)
Pastebejau, kad nuo saldaus pieno produktu kyla spuogeliai, todel dabar bandau raugintus. Del to grietineles ir sviestuko nevalgau  mirksiukas.gif

o kiek esu maciusi, pas mus yra saldzios grietineles ir rugscios grietineles sviestai smile.gif tai mazu reikia pamainyt, as ta kerrygold vaikausi... smile.gif
o tiesa, Lumi, kada i Miunchena atvarysi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wallis: 10 rugsėjo 2013 - 19:34
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 10, 16:18)
Jei myli savo vyra - priversi. Is pradziu aiskink ,nutaikiusi proga, po to padesi lekste po nosim ir kur jis desis, gal ir koki straipsni kartkartemis ikisi paskaityti. Zodziu, ne iseitis taip sakyti,-"nenori ir nereikia". Pabuk protingesne, juk tokia ir esi.  Zinau, kad tai nelengva, pati turiu tikra avina salia saves 20 metu, bet ko tik nepadarysi del mylimo vyro  wub.gif  Juk atsiperka tos zirzimo ir mokymo kancios, supras kazkada ir dziaugsites kartu. As tai lauziu saviski. lauziu visaip - gudriai, ikyriai, zodziais, darbais ir net mintimis  lotuliukas.gif

nesamone, reguliuot suaugusiam zmogui ka valgyt, niekada nenoreciau kad man kazkas aiskintu ka valgyt, taip ir kitiem nedarau schmoll.gif ateis laikas, supras, neateis, tai neateis. As irgi pries metus buciau pirsta sukiojus, jei kas man butu liepes taip maitintis...
Atsakyti
pumpica, kiekvieno teise rinktis:) Svetimam reguliuoti - nemandagu, bet savo seimos nariams meginti paaiskinti ir gaminti teisinga maista - tikrai ne kvaila.
Isverciau visus raugintus kopustus "IKI". Tik vienus radau be cukraus. Labai tikiuosi, kad teisybe parase ant etiketes: kopustai, vanduo, druska. Reikia jau savo uzsiraugti. Ir lasisa sudyta radau: lasisa, druska.
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 09 10, 17:34)
vaje...islepinot vyra, nieko kito negaliu pasakyt .....

ir kaip jums nustate prasidedancia endometrioze? I stadija?
Papildyta:
jis ir dabar dziaugiasi, ko jam liudet? smile.gif
sakau - kol nesusuks kas rimto - nesupras zmogus.
nei jis , nei mano mama. ir tikrai neprikisiu ir nepriversiu jos valgyt ko as noriu, o ne ji.

ka pagaminu - aisku valgo. bet nera is tu tingiuju kurie nesugeba isivirti  ryziu. valgo viska. tik sokolado ir saldumynu musu namie nera.
o dauguma jusu mintys, kad visi zmones kada nors susirgs veziu - sorry, bet biski erzina. ne vien vezys yra baisiausia liga, ir manau nebutinai visi turi susirgt. kai kas valgo cukru ir nesirgo visa gyvenima.  turiu n pavyzdziu.
4u.gif  tiesiog pasipyle kakzokie drastiski pareiskimai ir pesimistiski  pamastymai kad visi galu gale susirgs veziu...
nereikia visur izvelgti blogi  4u.gif

del endo., tai nustate ziurint gimdos kakleli, ten kai uzpila kazkoki skysti ir ziuri gimdos kaklelio pakitimus, rode per ekrana tuos endo darinius, sake, pati pradzia.

del vyru, seimu, vaiku, tai viskas prasideda nuo to, kad maistas musu gyvenima suartina, sukviecia prie bendro salo, "susildo" ir pan. ir kai atsiranda skirtumai virtuveje, tenka prisitaikyti vienam prie kito, apsilauzyti, nusileisti, geriausia nesiimti drastisku priemoniu, nes spaudimas duos atvirkstine reakcija.

Pvz., siandien vaiksciojom parduotuveje, manasis pieno nebeeme, thumbup.gif prie batono- duonos ilgai stovejo, bet vis tiek pasieme. doh.gif

O stai as siv. troskinau- kepiau kopusta, tai ir vyras valge is mano lekstes drinks_cheers.gif daviau nuo sakutes paraugti ir po to pats kabino.

Vakarienei buvo kiaulienos sprandine su kopustu drinks_cheers.gif kopustas gavosi labai skanus.

Krevete pirkau salydtas 1 kg Norfoje, paziurejau uzsaldymo data, buvo s.m. liepos menesio, estiskos, tai tikrai buvo nieko, visai normalios, skanios.

Numieguojau pokaiti, sirguliuoju kazko, sloga prasidejo, kakta spaudzia g.gif

Po pokaicio, taip kaaaaazko norisi, sirdziai atsigauti, bet nieko negalima jau unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 10, 20:55)
pumpica, kiekvieno teise rinktis:) Svetimam reguliuoti - nemandagu, bet savo seimos nariams meginti paaiskinti ir gaminti teisinga maista - tikrai ne kvaila.
Isverciau visus raugintus kopustus "IKI". Tik vienus radau be cukraus. Labai tikiuosi, kad teisybe parase ant etiketes: kopustai, vanduo, druska. Reikia jau savo uzsiraugti. Ir lasisa sudyta radau: lasisa, druska.

as galvojau apie ziemos konservus, apie kopustu rauginima, tai reikies ziureti recepta be cukraus. Taip pat buroku marinavimas ziemai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 10, 19:55)

tai paaiskinti ir gaminti yra viena, bet primygtinai siulyti," lauzti " kaip jus sakot, man taip nepriimtina..Na bet kiekvienam savo smile.gif
Atsakyti
Ryt whole 30 pusryciam yra variantai sie:

vaisiai- turiu obuoliu, kriausiu,
kiausiniai,
saltai rukytos desreles,

Galvoju daryti smothie is spinatu ir obuolio, kriauses? gal geriausias variantas?
nes si ryta buvo kepti kiausiai su sonine.
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 09 10, 19:33)
o kiek esu maciusi, pas mus yra saldzios grietineles ir rugscios grietineles sviestai smile.gif tai mazu reikia pamainyt, as ta kerrygold vaikausi... smile.gif
o tiesa, Lumi, kada i Miunchena atvarysi?

Su tuo Miunchenu tai man gerai vadovas nervus gadina. Tureciau buti nuo lapkricio 7 iki gruodzio 3 d. Bet ziauriausia, kad ikiso i tokia programa, kuri grazina nustatyta suma tik po stazuotes. Negausiu nei dienpinigiu nei avanso, nieko. Sesiu i minusa, isivaizduok turiu tureti 9 tukst litu, tai prasiau pas mama pagalbos. Kazkoks marazmas, man toks vaizda's susidaro, kad bando man ant galvos joti. Stengiuos per daug nesinervinti, sveikatos gaila. Vyras tai isvis pyksta. O atsisakyti negaliu. Sotus alkano neuzjaucia.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 09 10, 21:31)
Su tuo Miunchenu tai man gerai vadovas nervus gadina. Tureciau buti nuo lapkricio 7 iki gruodzio 3 d. Bet ziauriausia, kad ikiso i tokia programa, kuri grazina nustatyta suma tik po stazuotes. Negausiu nei dienpinigiu nei avanso, nieko. Sesiu i minusa, isivaizduok turiu tureti 9 tukst litu, tai prasiau pas mama pagalbos. Kazkoks marazmas, man toks vaizda's susidaro, kad bando man ant galvos joti. Stengiuos per daug nesinervinti, sveikatos gaila. Vyras tai isvis pyksta. O atsisakyti negaliu. Sotus alkano neuzjaucia.

lumi lumi, tavo specialybe labai idomi 4u.gif
Atsakyti
Sveikos

bado dietos nebuvo, kažkaip stebuklingai maistas vėl tapo skanus biggrin.gif

Bet pradėjo patikti eksperimentai, nors žinau, kad jie man kenkia, bet man pačiai įdomu koks produktas kokią žalą man daro. Po vakarykščio pasimėgavimo obuoliais, šiandien kojos kaip kaladės doh.gif , o su paleo jau buvo visiškai tinimas dingęs, absoliučiai. Dabar žinau, kad obuoliai juodžiausias mano priešas
Tiesa, man kojos tindavo ir pavartojus alkoholio. Bet šiaip tai beveik visuomet jos patinę būdavo
Atsakyti
Prisikepiau visą skardą kotletų: kiaulienos faršas(mentė ir sprandinė) + burokine tarka smulkinta cukinija, ir kokoso drožlės pavoliojimui. Kvepia žvėriškai skaniai, paragavau - visai nieko. Dar prie to pačio kelis burokus pabandymui įmečiau į orkaitę. Niekada nesu dariusi jų tokiu būdu. Tik nežinau ar teisingai - tiesiog nuploviau ir sudėjau ant grotelių. Įdomu kas gausis. smile.gif

P.s. šiandien valgiau du kartus. Meniu ir vėl faršas keptas su daržovėmis. Tik šiandien daugiau morkų ir cukinijų buvo. Įdomu, nors pusryčius labai anksti valgiau, apie 8 ryto, bet tikrai labai sočius, - visiškai neišalkau iki šešių. Na, darbas sėdimas, bet namo pėsčiom ėjau apie 4 km, tai beeinant alkis visai dingo. tongue.gif
Tiesa, tarpe tarp valgymų espresso.
Taip noriu, kad toks ritmas ir po poros savaičių būtų įsitvirtinęs! Kaip gera nuo to! ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 09 10, 21:52)
Dar prie to pačio kelis burokus pabandymui įmečiau į orkaitę. Niekada nesu dariusi jų tokiu būdu. Tik nežinau ar teisingai - tiesiog nuploviau ir sudėjau ant grotelių. Įdomu kas gausis.  smile.gif

aš burokėlius vynioju į aliuminio foliją ir tada kepu orkaitėje. Bet gal ir taip iškeps... rolleyes.gif
Atsakyti