Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

Jūs atsivertėte jau keturioliktą temą apie PARYŽIŲ.

user posted image

Diskutuokime, dalinkimės patirtimi, geranoriškai padėkime naujokams biggrin.gif – juk romantiškasis meilės miestas wub.gif tam įpareigoja... O tiems, kurie pirmą kartą susiruošė į Paryžių, patariu perskaityti bent porą temų atgal ir žemiau pateiktą informaciją – ji specialiai Jums. O tada jau klauskite apie tai, kas Jus neramina – pažadu, padėsime mirksiukas.gif .

Šioje žinutėje pateikta svarbi informacija kiekvienam, besiruošiančiam aplankyti nuostabųjį Paryžių.

Nuorodos į senesnes temas:
XIII tema
XII tema
XI tema

Žemiau pateiktą informaciją paruošė milaaa ir Javute, šiek tiek prisidėjau ir aš blush2.gif

user posted image

user posted image

Lėktuvų bilietai į Paryžių:
Ryanair
Wizzair

Oro uostų aplink Paryžių yra bent keletas- Paris Beauvais Tille Airport, Paris Charles de Gaulle Airport, Paris - Le Bourget Airport, Paris Orly Airport

Nuoroda į dažniausiai naudojamą Beauvais oro uostą:
Paris Beauvais Tille Airport

Pagal toliau pateiktą instrukciją galite sužinoti autobusų tvarkaraštį į/iš oro uosto:
Paspauskite šią nuorodą. Įveskite pageidaujamą datą, paskirties vietos neveskite, nurodykite pageidaujamą kryptį: į ar iš oro uosto - gausite visą nurodytos dienos tvarkaraštį.
Išsamią informaciją apie šį oro uostą rasite šiek tiek žemiau.

Neblogas puslapis apie tai, kas gali rūpėti turistui

Apie batobusus:
http://www.batobus.com/
http://www.bateauxpa...om/english.html
http://www.vedettesd...tneuf.com/home/
http://www.paris-exc...is/batobus.html

Straipsnis "Kaip išsirinkti viešbutį Paryžiuje": ČIA.

Viešbučių ar kitokios nakvynės ieškokite:

http://www.booking.com
http://www.hotelsclick.com
http://www.hostels.com
http://www.hostelbookers.com
http://www.hrs.com/web3/
https://www.airbnb.com/

Paryžiuje dažnai pigiau užsisakyti ne viešbutį, o apartamentus:
http://www.apartmentparis.fr
http://www.lodgis.com
www.all-paris-apartments.com
http://www.homelidays.com


Apsipirkimas Paryžiuje:
La Fayette galeria čia
Printemps čia
C&A čia
H&M čia
Paryžiaus turgūs čia

Pigios, su mūsišku dėvėtų rūbų parduotuvių interjeru, parduotuvės http://www.lecoindesmarques.com

Maisto parduotuvės :
Carrefour čia
Monoprix čia
daugiau info apie parduotuves

Fotoreportažai apie Paryžių:
Linaiva
Ingakalnis
Wim
Rasa 32
*Smile*
Florestina
Arturas15

Žemiau pateiktą informaciją paruošė Elodie* (nuoširdus ačiū aciuks.gif už tai):

SUVENYRAI IŠ PARYŽIAUS

Kokį suvenyrą tikitės gauti iš žmogaus, buvusio Paryžiuje? Turbūt Eifelio bokštą biggrin.gif Jų čia netrūksta nei ant marškinėlių, nei ant rankinių ar puodelių, jau nekalbant apie šaldytuvo magnetukus ar raktų pakabukus. Jeigu norite parvežti kažką originalaus ir tikrai paryžietiško, lengva nebus. Gatvėse ir suvenyrų parduotuvėlėse pilna kičo, o kažko gražaus, nematyto ir įdomaus, ir dar ir gera kaina, sunku surasti.
Paminėsiu porą man matytų ir įstrigusių:
Bagetės ar kruasano formos rašiklis. Manau toks suvenyras būtų malonus ir jums patiems, po kurio laiko išsitraukti ir prisiminti traškius prancūziškus kepinius. Kaina apie 4 EUR, ieškoti suvenyrų parduotuvėlėse.
user posted imageuser posted image

Dar vienas įdomesnis suvenyras 4u.gif Apatiniai, kurių nėriniai primena Eifelio bokšto konstrukciją:
user posted imageuser posted image
Daug nekomentuosiu, ką sudomins, daugiau informacijos rasite Fine Lingrie puslapyje.

KAIP NEPASIKLYSTI ORO UOSTE (Beauvais Tille)
Beauvais oro uostas palyginti labai mažiukas, nors nesenai atidarė antrą terminalą, bet vis tiek jis ypatingai mažas ir nepainus. Pasiėmus lagaminus yra tik vienas kelias - per pasų-deklaruojamų daiktų patikrinimą į atvykimo salę. Ten kaktomūša atsidursit prieš informacijos langeli (šiek tiek kairiau) ir išėjimą (vos vos dešiniau). Beje, prie jo neretai būna krūvos Paryžiaus metro žemėlapiukų ir panašios informacijos - atmetus reklamas, gana naudingi ir patogus naudotis, siūlau pasiimti, nes metro stotelėse ten, kur turi buti žemėlapiai, dažniausiai žiojėja tik tuščios lentynos smile.gif. Autobusą rasit vos išėję pro išėjimą, dešinėje pusėje. Tiesa, prieš tai reiktų nusipirkti bilietą, kurį irgi rasite iškart išėjus dešinėje pusėje.

Tiesa, iš keliautojų info: kai kada atvykstama į antrą terminalą, tad iš jo išėjus autobusų reiktų ieškoti kairėje pusėje.

Paris Beauvais autobuso bilietai nemokami tik vaikams iki 3 metų (kaip ir aviabilietai), kitiems, deja, kaina ta pati – 16 EUR.
Oro uosto planelis:

user posted image

O Paryžiuje, kur sustos autobusas, jei skrydis ne naktį, tiesiog sekite su visa minia - dauguma ir trauks į metro stotelę smile.gif, jei skrydis vėlyvas, nemaža dalis keleivių užsisakinės taksi. Porte Maillot planelis:
user posted image

ORAI PARYŽIUJE

Prognozuojami Paryžiaus orai šį ir ateinanti mėnesį. Vidutinės dienos ir nakties temperatūros, kritulių tikimybės.
Metinė vidutinė temperatūra +5 (žiemą, sausio mėn.) - +24 (vasarą, liepos mėn.). Be abejo, neretai vasarą pasitaiko ir karščių virš +30, o žiemą ir minusinės temperatūros - tikrinkitės pateiktas nuorodas iš anksto ir prieš pat atvykstant.

KAIP NAUDOTIS PARYŽIAUS TRANSPORTO SISTEMA

Paryžiaus metro planus galite rasti čia arba čia.

Paryžiaus transporto bilietėliai T+, galioja kelionei viena kryptimi (grįžti su tais pačiais negalėsite) 1,5 valandos.
Kaina 1,70 EUR/vnt. arba 13,30 už 10vnt, jeigu perkate vienu metu (1,33 EUR/vnt.). Jais galima važiuoti visomis metro linijomis ir persėsti tiek kartų, kiek reikia pasiekti norimą objektą. Bandant grįžti su tuo pačiu bilietėliu, sistema turėtų neleisti ir prašyti naujo bilieto - kelionės kaina galioja tik viena kryptimi. Atkreipkite dėmesį, kad bilietėlis galioja tik 1,5 valandos nuo pirminio jo aktyvavimo, todėl ilgai neklaidžiokit ir batonų požemiuose negraužkit, eikit i reikiamas platformas biggrin.gif
Tuos pačius bilietėlius galite naudoti ir RER (traukinių) sistemoje, bet tik Paryžiaus ribose. Mano įdėtame žemėlapyje tos vietos pažymėtos juodu brūkšneliu ant RER linijų. Pabandykite pažiūrėti ir susirasti Porte Maillot stotelę (kurioje stoja autobusai, atvykstantys iš Paris Beauvais oro uosto). Stotelė yra B3 žemėlapio dalyje. Stotelę aptarnauja 1 numerio metro ir RER A linija. (Čia įsiterpsiu ir pasakysiu, kad Paryžiuje metro žymimi skaičiukais: 1, 2, 3... o RER linijos - Raidėmis: A, B, C... Atskiros jų dalys, vykstančios į skirtingus Paryžiaus priemiesčius, žymimos su skaičiukais, pvz. B1, B4. Paryžiaus zonos ribose besidriekiančios RER linijos nesišakoja, jos atsiskiria tik vykdamos į priemiesčius). Taigi, susiraskite Porte Maillot stotelę. Paplanuokime, kaip iš jos nuvykti į Grande Arche de la Defense stotį (žemėlapyje - A3 dalis). Galima vykti su 1 numerio metro arba RER A linija. Tačiau ant RER A linijos yra mano minėtas juodas brūkšniukas, žymintis, kad vykstant už brūkšniuko reikalingi specialaus tarifo bilietai ir T+ bilietėlio neužtenka. Jeigu į stotį su juo ir įėjote ir įlipote į norimą traukinį, bilietėlis norint išeiti nebeveiks ir teks susimokėti papildomai ax.gif Tačiau šiuo konkrečiu atveju į tą pačią stotelę vyksta ir 1 numerio metro, o kaip jau minėjau, t+ bilietėliai galioja visuose metro. Taigi šiuo atveju tai pigesnis būdas nuvykti į norimą vietą. Tačiau kai kuriais atvejais (vykstant į Versalį, Disneylandą ir keletą kitų priemiesčių) metro neužtenka, nes jos aptarnauja tik miesto centrą. Tokiu atveju be RER neišsiversite. RER bilietus i Disneylandą ar Versalį galite pirkti kasose arba automatuose, nurodę stotelę, į kurią vykstate. Vėlgi, bilietai galioja tik į vieną pusę. Perkant 10 bilietėlių (pranc. vadinami knygutėmis - carnet, nors realiai jie nėra nei įrišami kaip knygelė, nei supakuojami kitaip, tik pavadinimas toks), kaip ir metro, gaunasi apie 26 proc. nuolaida. Kainos labai skiriasi nuo vietovės, į kurią vykstate, bet pagal nuolaidos dydį galiu pasakyti, kad perkant po 1 vnt. pigiau tik iki 7 bilieto, jeigu reikės 8 (tarkime, važiuojate 4-iese ir vyksite į abi puses) bilietų, geriau iškart pirkti 10 vnt. - gal prireiks, o jei ne - likusius padovanosite kokiai supermamai ar galų gale parduosite.

Kaip susiorientuoti mieste? Pradžiai turėkite ieškomo objekto adresą (galima ir pavadinimą, bet jeigu objekto pavadinimas sutaps su kitu, galite būti nukreipti kur kitur, tarkime Paryžiuje yra keli Victoria viešbučiai). Tuomet adresą įveskite į
Google maps ir pažiūrėkite, kokios metro stotelės yra arčiausiai ieškomo objekto. Google maps jos pažymėtos mėlyna M raide, apvesta apskritimu.
Tuomet Paryziaus transporto puslapyje įveskite stotelę iš kurios vykstate, ir stotelę, į kurią vykstate (kurią ką tik susiradote google maps), ir sistema parinks geriausia maršrutą. Galite pasirinkti, norite greičiausio, su mažiausiai persėdimų ar nurodyti laika, kada turite atvykti/išvykti ir pan. Patestuokite sistema, pabandykite susirasti, kaip nuvykti iki Jūsų viešbučio iš Porte Maillot stotelės. Sudėtinga tik pirmą kartą mirksiukas.gif
Galiausiai, jei žinote, koks objektas kurioje stotelėje yra, nesunkiai jį rasite su šioje žinutėje kiek aukščiau įdėtu Paryžiaus metro žemėlapiu. Tikrai rekomenduoju jį atsispausdinti, kaip ir žemėlapį su Jūsų viešbučio vietove (iš google maps ar bookings.com) - jeigu nemokate kalbos, gali laaabai praversti biggrin.gif

Paryžiaus metro planas Androidui

********

Dar surinkau naudingų nuorodų iš praėjusių temų:

Dviračių nuoma Paryžiuje

Bilietų į Eifelio bokštą pardavimas internetu

Openturai Paryžiuje

Nemokamų lankytinų vietų sąrašas

Nemokami muziejai – kada ir kokie rasite paspaudę nuorodas po atsidariusio puslapio nuotrauka.

Mažiau žinomos vietos (už nuorodas ačiū maraboo):
http://images.latero...cret-paris.html
http://www.coolstuffinparis.com/
http://www.fodors.co...e/france/paris/
http://www.notfortou....com/Paris.aspx

Paryžiaus zonų planelis:
user posted image


******

Kviečiu visus, galinčius papildyti mano pateiktą informaciją, ja pasidalinti čia, pirmajame temos puslapyje.
Atsakyti
Arturas15, didelis ačiū už tokį didelį darbą. 4u.gif aciuks.gif
Atsakyti
Arturai, kaip graziai uzbaigete senaja ir pradejote nauja tema. wub.gif
Suviliojo... g.gif Reikia turbut pradeti planuoti dar viena apsilankyma Paryziuje! biggrin.gif
Atsakyti
susiplanavau kelione 2 dienoms vietoj triju, nes treciaja leksim i Disneilenda. paskaitinejus sen bei ten, pasiskaiciau, kad labai didekles eiles i muziejus, kazin ar labai???? keliausim dviese su vaiku, todel nusipirksiu metro visai dienai, bet ar tikrai eina apeiti paryziaus centra ir pesciomis???
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2013 09 09, 10:45)
susiplanavau kelione 2 dienoms vietoj triju, nes treciaja leksim i Disneilenda. paskaitinejus sen bei ten, pasiskaiciau, kad labai didekles eiles i muziejus, kazin ar labai????  keliausim dviese su vaiku, todel nusipirksiu metro visai dienai, bet ar tikrai eina apeiti paryziaus centra ir pesciomis???

I pacius muziejus si karta siulau neiti. Tiesiog apeikite viska ir apziurekite is isores. Luvras, Pompidou, Hotel de Ville, nuostabus tiltai, pakrantes, Notre Dame katedra( cia eiles yra, bet jos labai greitai eina), siek tiek Lotynu kvartalo tikrai galite apeiti pesciomis ir neuztruks visos dienos. Tada jei yra noras iki Eifelio boksto, o kita diena skirkite Montmartrui, gal kokiam parkui, Eliziejaus laukams, arkos apziurejimui. Is Eliziejaus lauku kelios stoteles metro ir jus La Defense rajone prie naujosios arkos ir dangoraiziu.
Atsakyti
Bonsoir smile.gif


Nuostabios temos apie Paryziu smile.gif

Vienoje temoje radau sios kavines (gal daugiau valgyklos) nuoroda, aisku dabar ji atrodo kitaip, zymiai geriau, gal kas lanketes? smile.gif

https://maps.google....&...257149&z=12
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kkkrista: 10 rugsėjo 2013 - 22:16
QUOTE(Diva:) @ 2013 09 10, 21:10)
I pacius muziejus si karta siulau neiti. Tiesiog apeikite viska ir apziurekite is isores. Luvras, Pompidou, Hotel de Ville, nuostabus tiltai, pakrantes, Notre Dame katedra( cia eiles yra, bet jos labai greitai eina), siek tiek Lotynu kvartalo tikrai galite apeiti pesciomis ir neuztruks visos dienos. Tada jei yra noras iki Eifelio boksto, o kita diena skirkite Montmartrui, gal kokiam parkui, Eliziejaus laukams, arkos apziurejimui. Is Eliziejaus lauku kelios stoteles metro ir jus La Defense rajone prie naujosios arkos ir dangoraiziu.

aciu uzx patarimus, susideliojau marsruta, vis gi nueisim i versalio rumus ir gal luvra. dangoraizius pasiliksiu kitam kartui, kitam kartui liks ir lotynu kvartalas, siaip monmartre neplanuoju buti visa diena, noriu tik Jezaus sirdies katedra pamatyti ir traukinuku aplekti viska smile.gif)). man iskilo klausimas del paris pass korteles. gal kuri is jusu esate ja turejusi, kiek kainavo ir kokios su ja nuolaidos???
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2013 09 11, 15:51)
nueisim i versalio rumus


I Versali nenueisit- teks vaziuoti RER traukiniu. Tai kitas miestelis. Jei noresit ir rumus, ir soda apziureti- reikes visos dienos
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2013 09 12, 09:05)
I Versali nenueisit- teks vaziuoti RER traukiniu. Tai kitas miestelis. Jei noresit ir rumus, ir soda apziureti- reikes visos dienos

MES GYVENSIME SALIA VERSALIO RUMU, O SIAIP TAI GAL I SODUS NEISIM, NES VIS GI BUSIU SU VAIKU, TAI MANAU KAZKIEK BENT APZIURETI...
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2013 09 12, 10:19)
MES GYVENSIME SALIA VERSALIO RUMU, O SIAIP TAI GAL I SODUS NEISIM, NES VIS GI BUSIU SU VAIKU, TAI MANAU KAZKIEK BENT APZIURETI...

Labai idomus pasirinkimas apsigyvenimo g.gif . Tai jus ne Paryziuje gyvensit, jums reikes kasdien su tarpmiestiniu traukiniu vazinet... O skrendat i Beauvais ir vaziuosite iki Porte Mailot su autobusu ar kazkur kitur?
I Versali reikia ieiti per vartus ir ten jau apziureti.. Tai arba eisit, arba ne. Fontanai spalvoti vakare, kas tikrai grazu ir palieka ispudi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 12 rugsėjo 2013 - 16:07
QUOTE(Diva:) @ 2013 09 12, 16:56)
Labai idomus pasirinkimas apsigyvenimo  g.gif  . Tai jus ne Paryziuje gyvensit, jums reikes kasdien su tarpmiestiniu traukiniu vazinet... O skrendat i Beauvais ir vaziuosite iki Porte Mailot su autobusu ar kazkur kitur?
I Versali reikia ieiti per vartus ir ten jau apziureti.. Tai arba eisit, arba ne. Fontanai spalvoti vakare, kas tikrai grazu ir palieka ispudi.

pasirinkima derinau prie vyro, cia jis vaziuoja i komandiruote o mes su vaiku tik kaip grazus akcentai smile.gif)) na taip as suprantu, kd teks RER vaziuoti, bet nematau tame bedos...o i VERSALI eisim...bet fontanai ar kiekviena diena veikia???
Atsakyti
cia informacija apie fontanus

http://en.chateauver...andes-eaux-1-en

Atsakyti