1.Pas mane priekyje. Man patogiau, kai yra priekyje. Čia manau kiekvienam gali būti skirtingi.
2. Pas mane degiklių rankenėlės yra tos paprastos plastmasinės sukamos. Su valymu nėra problemų.
3. Pas mane be rėmelių, bet laikikliai ketaus. Neslysta visai.
4. Nerūdijančio plieno spalva gali skirtis. Bent jau mano akimis parduotuvėje mačiau kelis ir šiek tiek skyrėsi tonai, bet nežymiai.
Pas mane šita
QUOTE(Rokoko Mūza @ 2013 09 26, 16:27)
1.Pas mane priekyje. Man patogiau, kai yra priekyje. Čia manau kiekvienam gali būti skirtingi.
2. Pas mane degiklių rankenėlės yra tos paprastos plastmasinės sukamos. Su valymu nėra problemų.
4. Nerūdijančio plieno spalva gali skirtis. Bent jau mano akimis parduotuvėje mačiau kelis ir šiek tiek skyrėsi tonai, bet nežymiai.
Pas mane šita
Pas mane šita
ačiū o priekyje rankenėlės nekaista kai gaminate?
QUOTE(Wiktoo @ 2013 09 26, 15:09)
Sveiki,
kitose temose su narių pagalba jau išsirinkau šaldytuvą, skalbimo mašiną ir gartraukį tad atėjo laikas kaitlentei ir orkaitei:)
perskaičiau paskutines 5 temas, šiuo metu pati atlieku namų darbus ir lyginu gaminius tarpusavyje (patarimo, kuris geresnis dar grįšiu vėliau ) bet iškilo paprasti buitiniai klausimai. Būtų smagu išgirsti iš tų, kurie naudojasi ir gali parašyti iš praktikos kas ir kaip:
dėl kaitlentės (rinksiuos dujinę):
- degiklių rankenėlės labiau kaista kai yra šone ar priekyje? su kuriomis patogiau valdyti?
- ar yra degiklių rankenėlių, kurias pvz. sunku būtų valyti?
- be laikiklių rėmelio tikrai puodai gali slysti nuo degiklių (nes čia skaičiau tokių minčių)?
- nerūdijančio plieno spalva pagal gamintojus gali skirtis? ar yra standartas tokios spalvos (nes kol kas internete spalvos atrodo skiriasi)?
ačiū
kitose temose su narių pagalba jau išsirinkau šaldytuvą, skalbimo mašiną ir gartraukį tad atėjo laikas kaitlentei ir orkaitei:)
perskaičiau paskutines 5 temas, šiuo metu pati atlieku namų darbus ir lyginu gaminius tarpusavyje (patarimo, kuris geresnis dar grįšiu vėliau ) bet iškilo paprasti buitiniai klausimai. Būtų smagu išgirsti iš tų, kurie naudojasi ir gali parašyti iš praktikos kas ir kaip:
dėl kaitlentės (rinksiuos dujinę):
- degiklių rankenėlės labiau kaista kai yra šone ar priekyje? su kuriomis patogiau valdyti?
- ar yra degiklių rankenėlių, kurias pvz. sunku būtų valyti?
- be laikiklių rėmelio tikrai puodai gali slysti nuo degiklių (nes čia skaičiau tokių minčių)?
- nerūdijančio plieno spalva pagal gamintojus gali skirtis? ar yra standartas tokios spalvos (nes kol kas internete spalvos atrodo skiriasi)?
ačiū
1.Tikrai nekais rankenėlės nepriklausomai kaip jos išdėstytos.
2.Bet kokios arnkenelės išsiima iš paviršiau ,galima išvalyti labai lengvai
3.Visos kaitlentės ar su emaliuotais ar su špyžiniais laikikliais tikrai neslystą,bet kokiu atveju kaitlentės prieš išleidžiant yra testuojamos
4.Nerūdijančio plieno turi labai skirtingus atspalvius ir net pati danga gali skirtis pvz šios iXelium nesibraižantis nerūd. plieno paviršius
AKR 332 IXL Naujiena
[b]Nesibraižančios ir nerūdijančios dangos nepriklausomas dujinis paviršius, 4 degikliai, valdymo skydas kaitlentės priekyje; apsauginiai dujų nuotėkio vožtuvai, kibirkštinis žiebtuvas
http://whirlpool.lt/...nte-akr-332-ixl
kuo daugiau skaitau, tuo sunkiau darosi išsirinkti tinkamą įrangą tikiuosi, galėsite patarti, pagelbėti tai padaryti:)
Kaitlentės noriu:
- dujinės
- su rankenėlėmis priekyje (tiesiog dėl įpročio)
- nerūdijančio plieno (nes virtuvėje visa įranga tokia, nors, manau, galėtų tikti ir juoda)
- apsaugos nuo dujų nutekėjimo
- elektrinio uždegimo (kažkaip kitaip berods vadinasi:))
- kietaus laikikliai būtų privalumas
- vienaip ir kitaip žiūrėjau, bet vis dėlto linkstu prie laikiklių su rėmeliais (nebent tikrai yra privalumų pries ne su rėmeliais)
- WOK degiklis smagu, bet nebūtina
- minimalistinio dizaino, klasikinio
- ketinau skirti iki 500 Lt, bet matau, kad be 600-700 Lt niekaip neprasisuksiu :/
renkuosi tarp šių:
Electrolux EGG6343NOX - turi WOK degiklį
AEG HG65432PNM - tik nerandu koks galingumas. Vizualiai man patinka.
Whirlpool AKR 332/IXL - turi WOK degiklį, bet plieninius laikiklius, iXelium nesibraižantis nerūd. plieno paviršius
Siemens EC645PB90E - gražiausiai atrodantys (bent iš nuotraukos), bet viršija mano biudžetą (aišku, jeigu jis pranašesnis už likusius, tai paaukosiu papildomus pinigus) nerangu koks galingumas ir kažkur radau aprašą, kad turi laikmatį, tačiau niekur jo nuotraukoje nematau.
ar kurio nors iš išvardintų degiklių išdėstymas yra nepatogus?
degiklių diametrai užtektini?
galbūt pagal mano poreikius yra ir kokių kitų, geresnių kainos ir kokybės santykio atžvilgiu?
Orkaitės noriu:
- elektrinės
- nerūdijančio plieno spalvos
- kad švelniai užsidarytų dūrelės
- kad būtų tylus ir ekonomiškas
- kad turėtų teleskopinius bėgelius
- atšildymo funkcija būtų privalumas, bet nebūtina
- kad dūrelės nekaistų
- kad būtų pagrindinės funkcijos
- kad būtų pirolizė arba ecoclean
- kad būtų laikrodis ir laikmatis
- valdymas gali būti mygtukinis
- norėčiau tilpti iki 1200 Lt, bet matau, kad sunkiai pavyks
renkuosi tarp šių:
Electrolux EOC3430COX - neradau info ar turi teleskopinius bėgelius
Electrolux EOC5651BOX - skirtumas nuo Electrolux EOC3430COX tik dėl sensorinio valdymo ir mėsos termometro? ar verta už tai prmokėti kiek daugiau nei 100 Lt?
SIEMENS HB63AS521 -už ką šis modelis tiek pranašesnis už Electrolux, kad reikia permokėti kelis šimtus litų? nes talpa mažesnė, funkcijų mažiau.
Dar svarsčiau BOSCH HBG42R450E, Bosch HBA43T350, Siemens HB23GB54 - bet suprantu jie nuo mano poreikių kiek tolokai.
galbūt pagal mano poreikius yra ir kokių kitų, geresnių kainos ir kokybės santykio atžvilgiu?
būsiu labai dėkinga už nuomones, patarimus, rekomendacijas
Kaitlentės noriu:
- dujinės
- su rankenėlėmis priekyje (tiesiog dėl įpročio)
- nerūdijančio plieno (nes virtuvėje visa įranga tokia, nors, manau, galėtų tikti ir juoda)
- apsaugos nuo dujų nutekėjimo
- elektrinio uždegimo (kažkaip kitaip berods vadinasi:))
- kietaus laikikliai būtų privalumas
- vienaip ir kitaip žiūrėjau, bet vis dėlto linkstu prie laikiklių su rėmeliais (nebent tikrai yra privalumų pries ne su rėmeliais)
- WOK degiklis smagu, bet nebūtina
- minimalistinio dizaino, klasikinio
- ketinau skirti iki 500 Lt, bet matau, kad be 600-700 Lt niekaip neprasisuksiu :/
renkuosi tarp šių:
Electrolux EGG6343NOX - turi WOK degiklį
AEG HG65432PNM - tik nerandu koks galingumas. Vizualiai man patinka.
Whirlpool AKR 332/IXL - turi WOK degiklį, bet plieninius laikiklius, iXelium nesibraižantis nerūd. plieno paviršius
Siemens EC645PB90E - gražiausiai atrodantys (bent iš nuotraukos), bet viršija mano biudžetą (aišku, jeigu jis pranašesnis už likusius, tai paaukosiu papildomus pinigus) nerangu koks galingumas ir kažkur radau aprašą, kad turi laikmatį, tačiau niekur jo nuotraukoje nematau.
ar kurio nors iš išvardintų degiklių išdėstymas yra nepatogus?
degiklių diametrai užtektini?
Orkaitės noriu:
- elektrinės
- nerūdijančio plieno spalvos
- kad švelniai užsidarytų dūrelės
- kad būtų tylus ir ekonomiškas
- kad turėtų teleskopinius bėgelius
- atšildymo funkcija būtų privalumas, bet nebūtina
- kad dūrelės nekaistų
- kad būtų pagrindinės funkcijos
- kad būtų pirolizė arba ecoclean
- kad būtų laikrodis ir laikmatis
- valdymas gali būti mygtukinis
- norėčiau tilpti iki 1200 Lt, bet matau, kad sunkiai pavyks
renkuosi tarp šių:
Electrolux EOC3430COX - neradau info ar turi teleskopinius bėgelius
Electrolux EOC5651BOX - skirtumas nuo Electrolux EOC3430COX tik dėl sensorinio valdymo ir mėsos termometro? ar verta už tai prmokėti kiek daugiau nei 100 Lt?
SIEMENS HB63AS521 -už ką šis modelis tiek pranašesnis už Electrolux, kad reikia permokėti kelis šimtus litų? nes talpa mažesnė, funkcijų mažiau.
Dar svarsčiau BOSCH HBG42R450E, Bosch HBA43T350, Siemens HB23GB54 - bet suprantu jie nuo mano poreikių kiek tolokai.
būsiu labai dėkinga už nuomones, patarimus, rekomendacijas
Racionaliausias pasirinkimas:
kaitlentė AEG (jos galingumai)
orkaitė Siemens - telpa į kainą ir su bėgeliais ir EcoClean.
Wiktoo, labai sunku pasiūlyti bet visgi aš jums parekomenduočiau visgi paimti šia kaitlentę tai yra šių metų naujiena iXelium nesibraižantis nerūd. plieno paviršius kuri atrodo nerealiai gyvai(foto tokio gražio ir kokybės nelabai atkurs )
AKR 332 IXL +orkaitę AKZ 237/IX /01
Įspaudžiami valdymo mygtukai, informatyvus LCD ekranas, funkcijos: statinis kepimas, statinis kepimas su oro apytaka, konvekcija, "Maxi Cooking" funkcija, grilis/turbogrilis, pica/duona, greito įkaitinimas; specialios funkcijos: atšildymo, šilumos palaikymo, tešlos kildinimo, lėtas mėsos arba žuvies kepimas, skrudinimas; nuimamos orkaitės šaltos" durys (3 stiklai), Smart Clean" lygus orkaitės durų vidinis paviršius, papildomi nustatymai: ''eco'' režimas, garsinio signalo įjungimas/išjungimas, ekrano ryškumas, programų klaidų kodai, liekamojo karščio orkaitėje indikacija, programuojamas įjungimo/išjungimo laikmatis, nesitepanti išorės danga Antifinger print", katalitinės sienelės, 2 lygių teleskopiniai bėgeliai.
Orkaitė bus
kainos jos tik -/+1150 Lt
Įspaudžiami valdymo mygtukai, informatyvus LCD ekranas, funkcijos: statinis kepimas, statinis kepimas su oro apytaka, konvekcija, "Maxi Cooking" funkcija, grilis/turbogrilis, pica/duona, greito įkaitinimas; specialios funkcijos: atšildymo, šilumos palaikymo, tešlos kildinimo, lėtas mėsos arba žuvies kepimas, skrudinimas; nuimamos orkaitės šaltos" durys (3 stiklai), Smart Clean" lygus orkaitės durų vidinis paviršius, papildomi nustatymai: ''eco'' režimas, garsinio signalo įjungimas/išjungimas, ekrano ryškumas, programų klaidų kodai, liekamojo karščio orkaitėje indikacija, programuojamas įjungimo/išjungimo laikmatis, nesitepanti išorės danga Antifinger print", katalitinės sienelės, 2 lygių teleskopiniai bėgeliai.
Orkaitė bus
kainos jos tik -/+1150 Lt
Sakykit kuo skiriasi pirolize nuo ecoclean sieneliu?
QUOTE(Eura @ 2013 09 27, 08:59)
Sakykit kuo skiriasi pirolize nuo ecoclean sieneliu?
Savaime išsivalančios pirolizės funkcijos metu, orkaitė įkaista iki 500 0C oro temperatūros, sudegindama nešvarumus į dulkes. Po to jums teliks drėgna šluoste nuvalyti dulkes
Katalitinės orkaitės dengtos specialia mikroporine savaime apsivalančia danga, kuri sugeria gaminimo metu ištiškusius riebalus ir neleidžia riebalams prilipti prie vidinių orkaitės sienelių, todėl orkaitei valyti nereikia jokių specialių cheminių valiklių. Kadangi katalitinis paviršius apsivalo pats ,rekomenduojame retkarčiais įkaitinti orkaitę iki 2500 laipsnių temperatūros ir šioje temperatūroje kaitinti valandą, kad aktyviau vyktų savaiminio valymo procesas. Kaitinimo metu patariama iš orkaitės išimti priedus.
QUOTE(Kikker @ 2013 09 24, 17:32)
Siūlau MORA pats geriausia varijantas šiai dienai
Kombinuota viryklė Mora KS 956 GW kaina apie -/+1050 Lt
Kombinuota viryklė Mora KS 956 GW kaina apie -/+1050 Lt
aciu
QUOTE(Kikker @ 2013 09 27, 10:05)
Savaime išsivalančios pirolizės funkcijos metu, orkaitė įkaista iki 500 0C oro temperatūros, sudegindama nešvarumus į dulkes. Po to jums teliks drėgna šluoste nuvalyti dulkes
Katalitinės orkaitės dengtos specialia mikroporine savaime apsivalančia danga, kuri sugeria gaminimo metu ištiškusius riebalus ir neleidžia riebalams prilipti prie vidinių orkaitės sienelių, todėl orkaitei valyti nereikia jokių specialių cheminių valiklių. Kadangi katalitinis paviršius apsivalo pats ,rekomenduojame retkarčiais įkaitinti orkaitę iki 2500 laipsnių temperatūros ir šioje temperatūroje kaitinti valandą, kad aktyviau vyktų savaiminio valymo procesas. Kaitinimo metu patariama iš orkaitės išimti priedus.
Sakykit, o ta pirolize reikia naudoti po kiekvieno kepimo ar koki karta i menesi??
Kepu tikrai nemazai
QUOTE(speedy @ 2013 09 27, 08:09)
Racionaliausias pasirinkimas:
ačiū speedy
tai už Siemens kaitlentę neverta permokėti? o Electrolux ne tiek patikimas (nes yra galingesnis už AEG)?
orkaičių Siemens abu modeliai su mažesne talpa nei Electrolux (bet turi atitirpinimą), jeigu neimti sensorinio valdymo ir mėsos termomemtro Electrolux EOC3430COX nebūtų geresnis variantas (tik nerandu ar turi švelnių durelių uždarymo funkciją)?
Papildyta:
QUOTE(Kikker @ 2013 09 27, 09:47)
ačiū dar važiuosiu gyvai apžiūrėti, tada jau galutinai apsispręsiu:) o Whirpool patikimi gamintojai, kas liečia orkaites ir kaitlentes? man nuo seno jie tik su skalbimo mašinomis asocijuojasi:)
QUOTE(Wiktoo @ 2013 09 27, 09:21)
ačiū speedy
tai už Siemens kaitlentę neverta permokėti? o Electrolux ne tiek patikimas (nes yra galingesnis už AEG)?
orkaičių Siemens abu modeliai su mažesne talpa nei Electrolux (bet turi atitirpinimą), jeigu neimti sensorinio valdymo ir mėsos termomemtro Electrolux EOC3430COX nebūtų geresnis variantas (tik nerandu ar turi švelnių durelių uždarymo funkciją)?
Papildyta:
ačiū dar važiuosiu gyvai apžiūrėti, tada jau galutinai apsispręsiu:) o Whirpool patikimi gamintojai, kas liečia orkaites ir kaitlentes? man nuo seno jie tik su skalbimo mašinomis asocijuojasi:)
Papildyta:
Tikrai turesite šaunius produktus ir nepermokėsite pinigų
Papildyta:
QUOTE(Eura @ 2013 09 27, 09:18)
Sakykit, o ta pirolize reikia naudoti po kiekvieno kepimo ar koki karta i menesi??
Kepu tikrai nemazai
Kepu tikrai nemazai
Na va jai kepate nemažai tai reikėtu nors per 3 mėn įjungti pilolizę
Šeip dar pasiskaitykite štai čia
http://lzinios.lt/lz...pliupsnis/70195