QUOTE(Limcamca @ 2013 09 14, 23:56)
Siaip sriubai pvz sakutes nepasiimtu
as daznai reikalauju valgyti su peiliu ir sakute, tai kazkaip automatiskai irankius pasiima
Nu va, mes sriubu neverdam ir nevalgom, tad nepasakysiu - bet tarkim kosei, irgi reikia sausktelio - o ji va klausia...
Papildyta:
QUOTE(veiducka @ 2013 09 15, 09:50)
o del rubu tai tikrai sunku vaika aprengti kai prasideda didesni salciai, kai ryte buna koks -10 o diena ant saulutes isyla iki 0 , maniskis ir seip ryte kai atsikelia jam salta buna, o jei dar puspliki isivesiu ankstu ryta tai vaikas net dreba. aisku apvilkdavau ir palaidine ir megstuka kurio aukletojos galetu ir nevilkti kai mato jog silta lauke, bet geriau viska surengdavo , paskui isdziaudavo ir bambedavo kad vaika per siltai aprengiu. betgi jau jos vaika aprengdavo diena ar as?
sunku, bet mano aprasytu atveju - vaikai turi po 2 spinteles - tad telpa visokie rubai, galima ir 2 striukes tureti ir 3-4 batus - visokiems orams... Dauguma ir turi, dalis - visas aprengta i mazesne puse (matyt ryte tevai atvezdami mano kad nesusals, o diena jau atsils), tada buna, kad atrodo, jog lauke jimes salta - tai daugiau pavaikom - nu nesusala.. Aprasytu atveju - jie turi daug rubu, bet siltu, galima perrengti, bet jokiais budais ne ploniau aprengti
Dar net sulaukdavom sms pries einant i kiema, kad tikrai aprenkit megztuka po striuke, nes vejukas yra, kai tuo tarpu kitus vedam savo nuoziura net be striukiu
Aisku mes galim zaistis, kai tiek vaiku teturim. Mildos grupeje buvo 20 vaiku ir visi savarankiski, isskyrus mano, ir tai pas ja yra tai - kad ka apsirenge ateidama, ta ir i kiema - nesvarbu kad ryte tik 10 tebuvo, o diena 24
- rizikuodavau, atvedus vaika - dzemperius, megztukus striukes ar kas man atrode netinkama nesdavaus namo
Budavo kad ir persaldavo per sitai - bet gryzusia skandindavau arbatose ir neisisrgdavo
Papildyta:
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 09 15, 10:29)
Tai kodėl pvz. vaiaki neserga kai darželio nelanko?
tada manos būna palilesnės? rengia kitaip? namie tada tyla ir ramybė?
tada mamos nestresuoja, nebijo kad jie susirgs... Taip, budama salia pastebi kad vaikui per silta ar salta ir pati nurengia, vaikas tiek neduksta, kiek duodasi su vaikais kieme... Daznai mamu baime del darzelio, del nepritapimo jame, del to, kad jam ten negerai, kazkas bus blogai, kad jo ten nepriziuri yra didesne nei paties vaiko, ir tai persiduoda vaikui, ypac su AS... Ne karta esu pastebejus - kad as bijau pilnaties, nu nebijau - bet jauciu itampa, nes tada vaikai buna "sunkesni", ir kai einu i darba su tokia nuotaika - tai taip ir buna, jie sunkiai valdomi, bet jei uzmirstu ir i tai nepaziuriu, kad va jau pilnatis - daznai vaikai kaip vaikai - nieko ypatingo
Žiūriu į save veidrodyje ir galvoju - " ir kam atiteko tokia laimė..." , užlipu ant svarstyklių - "...ir dar tiek jos daug..."