Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunio pradinukės, 44 tema

QUOTE(naminukė @ 2013 09 18, 17:14)
Sveikutės  4u.gif

Norėjau paklaust, ar jūsų trečiokai nešasi vadovėlius namo? Ar užduodat namų darbus iš vadovėlio? Man čia viena mama pradėjo aiškint, kad būtinai surasčiau klasėj vietą, kur vaikai galėtų palikt vadovėlius, nes tai papildoma apkrova stuburui. 1-2 klasėse vaikai vadovėlių iš tiesų nesinešiojo, nes suoluose buvo tokios lentynos, kur buvo galima juos palikt.
Gal kas žino kokį rimtą straipsnį, kur būtų tiksliai parašyta, kiek pradinukui leistina nešiot? Gal kas bandėt svert Pupos ir Riešuto vadovėlius? Nu, nors tu ką,nemanau, kad trečiokui tai toks diiiidelis svoris... doh.gif

Nešasi namo, tik pirmokams leisdavau apsilikti, o šiaip ir taip trūksta savarankiškumo, atsakomybės, kokias pamokas reikia susidėti. Kas bus, kai nueis į penktą klasę. Dar į kuprines prisikiša visokių nereikalingų daiktų, žaislų, o kartais ir kuprines tuščios per daug sveria.
Papildyta:
QUOTE(gabija4 @ 2013 09 17, 20:28)
Mergaitės, dar kartą, permečiau paštus, tikrai neradau 3 klasei nei PUPOS nei RIEŠUTO pratybų sąsiuvinių. Gal kas turit... ax.gif

Spec. p.d. dar nėra. PUPOS turiu, po truputį atsiųsiu, o RIEŠUTO neturiu - nedirbam pagal jį.
Atsakyti
Pas mus visose klasėse yra spintos- lentynos. Kiekvienas vaikas turi savo skyrelį. Ten palieka savo dailės ir techn. priemones, knygas (jei iš jų neužduota), pratybas (muzikos, pasaulio p., jei pabaigė klasėje)
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2013 09 18, 19:15)

Ačiū 4u.gif ir aš pasinaudojau mirksiukas.gif , artimiausiu metu svers kuprines pas mus, įkėliau į svetainę informaciją tėveliams mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2013 09 18, 20:17)
Ačiū  4u.gif  ir aš pasinaudojau  mirksiukas.gif , artimiausiu metu svers kuprines pas mus, įkėliau į svetainę informaciją tėveliams  mirksiukas.gif

mirksiukas.gif

Apie pratybų kokybę
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2013 09 18, 20:25)

Tai ką, skambinam? Prašom, kad apkeistų?

Mes tai rašom pieštukais, kitaip neįmanoma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pusele30 @ 2013 09 18, 18:08)

Gal galetumet imest savuosius sablonus pastan - padarytumet mane labai laiminga  tongue.gif

Tai kad pati dar nesusikūriau... biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Gvadalupė @ 2013 09 18, 21:10)

Mes parkeriais, bet spalvinimo užduotis liepiu atlikti spalvotais piestukais.
Šiaip būtų gerai, kad apkeistų, nes gaila tėvų pinigų.
Atsakyti
Sveikutės. Aš apie kuprines. Kuprinė turi sverti 10 % vaiko svorio. Klasės valandėlės metu, pasvėrėm vaikų kuprines. Pasirodo jos visai neviršija leistinos normos. Bet yra kita medalio pusė - pati kuprinė. Jei tėveliai sugeba vaikui nupirkti kuprinę, kuri jau ir be knygų sveria daug, tai ką tada daryti... Vadovėlius namo nešiojasi, nes yra užduodami namų darbai. Vadovėliai tikrai nėra sunkūs. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gabija4 @ 2013 09 18, 21:20)
Sveikutės. Aš apie kuprines. Kuprinė turi sverti 10 % vaiko svorio. Klasės valandėlės metu, pasvėrėm vaikų kuprines. Pasirodo jos visai neviršija leistinos normos. Bet yra kita medalio pusė - pati kuprinė. Jei tėveliai sugeba vaikui nupirkti kuprinę, kuri jau ir be knygų sveria daug, tai ką tada daryti... Vadovėlius namo nešiojasi, nes yra užduodami namų darbai. Vadovėliai tikrai nėra sunkūs. smile.gif

Pas mane pernai metais pirmokams svėrė kuprines, tai vienos mažulytės mergytės tuščia kuprine svėrė apie 3,5 kilogramus. (Jos pačios svoris apie 20 kg)Tai ką kalbėt, kai įsideda kelis daiktus? Aišku, ją atveža ir paima tėvai. Bet kartais tenka pačiai apie kilometrą pareit. Per kuprinę vaiko neismato. O dar tas kuprinės svoris doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 18 rugsėjo 2013 - 20:26
QUOTE(zuzanele @ 2013 09 18, 21:25)
Pas mane pernai metais pirmokams svėrė kuprines, tai vienos mažulytės mergytės tuščia kuprine svėrė apie 3,5 kilogramus. (Jos pačios svoris apie 20 kg)Tai ką kalbėt, kai įsideda kelis daiktus? Aišku, ją atveža ir paima tėvai. Bet kartais tenka pačiai apie kilometrą pareit. Per kuprinę vaiko neismato. O dar tas kuprinės svoris doh.gif

Kai tokia padėtis, tada manau reikia kartu su tėveliais sverti tą kuprinę... Juk ne mokytoja kalta, kad tėvai nupirko tokią kuprinę. Jai tuščia kuprinė sunki, net ir be sąsiuvinių. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gabija4 @ 2013 09 18, 21:57)
Kai tokia padėtis, tada manau reikia kartu su tėveliais sverti tą kuprinę... Juk ne mokytoja kalta, kad tėvai nupirko tokią kuprinę. Jai tuščia kuprinė sunki, net ir be sąsiuvinių. biggrin.gif

Tėvams pasakiau, nustebo, kad tokia sunki, bet išvadų nedaro. Ir antroj klasėj tą pačią kuprinę nešioja. Aišku, nupirko internetu, nekreipė dėmesio į svorį, o ir pinigai dideli unsure.gif Bet... po visu tuo slypi vaiko sveikata unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gvadalupė @ 2013 09 18, 20:10)

Aš irgi rašau pieštukais. Rimtai reik paskambinti, tegul pakeičia nors likusiais dalis ar pritaiko pusę kainos. Kaip ir MAXIMOJ būna "DĖMESIO PIGIAU".
Papildyta:
QUOTE(Gvadalupė @ 2013 09 18, 17:41)
Kaip nori...
Aš kūriausi laipsniškai. Parašau komentarą - išsisaugau kaip šabloną, parašau kitokį - vėl išsisaugau. Dabar, kai vaikai trečiokai, skaitymui šablonus kiek paredagavau, o kitus - pagal išmoktas temas susikursiu laipsniškai. Nors kažkiek yra ir universalių...

Aš nemoku išsaugot šablono blush2.gif Kiek bandžiau, tai supratau, kad reik susikurti pirmiausia šablonus, o tik tada galėsi juos naudoti g.gif . Man komentaro nepvyksta paversti šablonu blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(zuzanele @ 2013 09 17, 19:58)
O pas mane klasėje tik dabar tėvelis susidomėjo, ką vaikas lanko. Paaiškėjo, kad tikybą. Tėvas labai nustebo, nes niekas jokio pareiškimo nedavė rašyti ir niekas nerašė. Net su mama susiskambino. Žiūri į mane ir sako, tai kas jį perkėlė į tikybą? Jam ten neįdomu, jis nenori. Sakau, jūs kažkuris parašėt mokslo metų pabaigoje, kuris- nepamenu. O jis- mes nieko nerašėm. Sakau, gerai, pasitikslinsiu ir jus informuosiu.
Nueinu po pamokų pas pavaduotoją, peržiūrim surinktus pareiškimus, o ten mamos parašyta aiškiai ir įskaitomai - tikyba. Atsinešiau į klasę ir laukiu rytojaus cool.gif Pažiūrėsiu ką dabar sakys... g.gif

Mes visus prašymus laikome mokinio byloje. Tai gerai, kad nepabudo tėvelis 12 klasėj. thumbup.gif
Papildyta:
Į pirmą paštą įdėjau pradėtą skanuoti galvosūkių knygelę. Bet gal jau tokia yra ir ji netinkama. Tada net neskanuočiau toliau. Dirstelėkit ir pasakykit ar tęsti man pradėtą darbą?
Atsakyti