Sveikutės,
Labai mieli namučiai. Aš ir kažkaip nesusipratau peliukui pranešti, kad mano 1 ir 3 klasės, bet gal asmeniškai parašyti žinutę, nes labai jau daug peliukui reikės prisiminti.
Mano pirmokėliai normaliai jaučiasi, pasimatys kai prasidės skaitymas ir rašymas. Kaip trečiokus priversti skaityti knygas (kai kuriuos). Kiek užduodate užklasiniam skaitymui per mėnesį?
Kaip trečiokus priversti skaityti knygas (kai kuriuos). Kiek užduodate užklasiniam skaitymui per mėnesį?
Konkretaus lnygų skaičiaus neuždaviau nei pernai, nei šiemet. Pernai kiekvienam klasės erdvėje buvo prilipdytas ąžuolo medžio lapas ( su vaiko vardu) , kai perskaitydavo knygą mokinys man atsiskaitydavo ir gaudavo lipduką -giliuką, kadangi skaityta ,,Gilė Ydų šalyje". Ant giliuko užrašydavau aš, po to ir patys kiek ps. knygoje. T aigi buvo taip, kad dviejų mokinių lapai ir liko kabėti tušti visus m.m. O kiti skaitė taip,kad giliukai vos vos betilpo. Kad būtų sąžininga m.m.pabaigoje apdovanotas buvo daugiausia knygų perskaitęs ir daugiausia pusl.perskaitęs mokinys.
Be to tėvai apsilankęšventėse, susirinkimuose matydavo kaip atrodo jo vaiko skaitomų knygelių lapas.
O priversti nepriversi...visų pirma kalbėta su tėvasi susirinkime, kad jei yra pavyzdys, ir kad neskaitančiam vaikui ypatingai svrbu matyti kad tėvai skaito.
Vienam pati buvau atnešusi knygą, tai suveikė, nes mokytojos duota, tai tą ir perskaitė.
Dar galima skaityti pasiūlyti tokiems nenoriukams komiksus. Va, tada tai skaitys .
Konkretaus lnygų skaičiaus neuždaviau nei pernai, nei šiemet. Pernai kiekvienam klasės erdvėje buvo prilipdytas ąžuolo medžio lapas ( su vaiko vardu) , kai perskaitydavo knygą mokinys man atsiskaitydavo ir gaudavo lipduką -giliuką, kadangi skaityta ,,Gilė Ydų šalyje". Ant giliuko užrašydavau aš, po to ir patys kiek ps. knygoje. T aigi buvo taip, kad dviejų mokinių lapai ir liko kabėti tušti visus m.m. O kiti skaitė taip,kad giliukai vos vos betilpo. Kad būtų sąžininga m.m.pabaigoje apdovanotas buvo daugiausia knygų perskaitęs ir daugiausia pusl.perskaitęs mokinys.
Be to tėvai apsilankęšventėse, susirinkimuose matydavo kaip atrodo jo vaiko skaitomų knygelių lapas.
O priversti nepriversi...visų pirma kalbėta su tėvasi susirinkime, kad jei yra pavyzdys, ir kad neskaitančiam vaikui ypatingai svrbu matyti kad tėvai skaito.
Vienam pati buvau atnešusi knygą, tai suveikė, nes mokytojos duota, tai tą ir perskaitė.
Dar galima skaityti pasiūlyti tokiems nenoriukams komiksus. Va, tada tai skaitys .
QUOTE(Frezija13 @ 2013 09 04, 20:23)
O dėl šito galiu ginčytis ir ne visada tai yra tiesa. Liūdna, bet kalbu iš savo asmeninės patirties. Mūsų šeimoje knyga yra mėgiama, namuose tikrai vaikas matė daug skaitančius tėvus, bet skaitymo taip ir nepamilo.
del skaitymo kartais reikia vaikam padeti pasirinkti knyga. Jie gi nueina ir renkasi pagal grozi ir issirenka berniukas apie kokias geles. Ypac vyresniem padejus kartais vaikai uzsikabliuoja, pvz maniskiai bernai uzkibo ant indenu.
O kai prisimenu save pacia vidurinej mokantis man virbalai buvo svarbiau uz knygas, ne viena dvejeta esu parsinesusi uz neskaityma privalomu knygu. O kai baigiau 12 kl taip pradejau skaityti ir dabar baigiu zliba likt nuo sio malonumo. O nuo ko cia priklauso, bala zino
O kai prisimenu save pacia vidurinej mokantis man virbalai buvo svarbiau uz knygas, ne viena dvejeta esu parsinesusi uz neskaityma privalomu knygu. O kai baigiau 12 kl taip pradejau skaityti ir dabar baigiu zliba likt nuo sio malonumo. O nuo ko cia priklauso, bala zino
Labas visoms. Su skaitymu pusė klasės nedraugauja, šiemet bandysim į knygas klijuot puslapius su pavadinimu ir psl. skaičiumi. Vis dar nenufotografuoju klasės, užmirštu
QUOTE(Frezija13 @ 2013 09 04, 21:23)
Kaip trečiokus priversti skaityti knygas (kai kuriuos). Kiek užduodate užklasiniam skaitymui per mėnesį?
Visiems klasėje priklijavau knygų medžius. Penktadieniais darau tyliojo skaitymo 15 min., po jo kažkas pristato skaitytą knygelę, kažkas ,,užsikabina" nuo tokio pristatymo, kažkas ne. Su tais puslapiais niekaip negaliu apsispręsti.Visgi lieku prie tos nuomonės, kad knygos ,,sverti" puslapiais nereikia. Juk svarbiau yra turinys.Be to skaitymo sparta nevienoda, o pastangos irgi skiriasi. Tad nusprendžiau, kad ant knygų medžių įrašus darys patys vaikai.Kam svarbu, puslapius įsirašys, kam nesvarbu-ne. O paskui žiūrėsiu, pagirsiu kiekvieną . Jeigu medis liks tuščias, tai ir liks. Mes , mokytojos, turim stengtis sudominti vaikus ir tėvus, kaip tik galim, bet mes ne dievai, vis ik vaikas ir pats turi ką nors daryti
QUOTE(ninkute @ 2013 09 04, 19:03)
Mano klasėje ant sienos "auga" didelė pupa, aplink ją dūzgia bitutės(klasę pavadinau "Darbščiųjų bitučių klase"), o aplink pupą daug puodynių su vaikų vardais, į tas puodynes vaikai klijuoja lipdukus (juos atsisviečiu) už perskaitytas knygas. Viena knyga -vienas lipdukas. kai puodynė pilna, gauna kitą, o pilnoji keliauja prie bitučių. Pradėjau tai daryti nuo pirmos klasės, vaikams patiko. Pradžioje jie konkuravo tarpusavyje, per susirinkimus puodynes matė tėvai, parėję namo paskatindavo. Metų gale visada apdovanoju. Praeitais metais mūsų klasės mokinė tapo mokyklos knygų karalienė, ji per mokslo metus perskaitė virš 100 knygų. Žinoma yra tokiu, kuriu puodynės tuštokos, bet jų nedaug. Į pamokas kartais pasikviečiu mokyklos bibliotekos darbuotoją, su ja sugalvojame įdomių popiečių.
Labukas, kiek daug minčių pažėrėt apie sudominimą skaitymu, pačiu laiku, labai dėkinga. Kaip tik šiandien skaitė antrokai, du pamiršę daugumą raidžių ,knygos per vasarą nematę, nors tiek kalbėta su tėvais, pasijutau beviltiškai, nežinau nuo ko pradėti
ninkute, gal jau turite 3 kl. planus?
Ačiū GVADALUPEI už pupos planą
ninkute, gal jau turite 3 kl. planus?
Ačiū GVADALUPEI už pupos planą
Labas rytas visoms. Jungiuosi ir as jau truputi atsikvepusi. Koks sunkus isivaziavimas , kai tiek daug mokiniu klaseje ir visi tokie aktyvus bandysiu siusti ir as i pasta savo papuosimus
Geros dienos ir skanios kavos bei arbatos
Geros dienos ir skanios kavos bei arbatos
Sveikutės
Dėkui Peliukui už naujus namus
Norėjau klaust trečiokių, ar jūs patenkintos "Riešuto" ir "Pupos" pratybų sąsiuvinių kokybe? Mūsiškiai tai kažkas tragiško, visiškai persigeria. Nu jau toks prastas popierius, kaip pigiausių kiniškų sąsiuvinių.. Dabar galvoju, kaip čia civilizuotai pyktį išreiškus. Gal spaustuvė tiesiog apie tai nepagalvojo?..
Norėjau klaust trečiokių, ar jūs patenkintos "Riešuto" ir "Pupos" pratybų sąsiuvinių kokybe? Mūsiškiai tai kažkas tragiško, visiškai persigeria. Nu jau toks prastas popierius, kaip pigiausių kiniškų sąsiuvinių.. Dabar galvoju, kaip čia civilizuotai pyktį išreiškus. Gal spaustuvė tiesiog apie tai nepagalvojo?..
QUOTE(naminukė @ 2013 09 05, 14:57)
Sveikutės
Sutinku 100 proc.
Kokybė pasibaisėtina. Visu litu brangesni, bet rašyt neįmanoma... Rašom pieštukais, kaip pirmos klasės pradžioje .