QUOTE(Dainelej @ 2013 09 12, 14:50)
Mielosios, pasidalinkit patirtimi, kaip vedate tėvų susirinkimus? Su kava ir pyragais, su kažkokiais žaidimais, diskusijom grupėse ar dar kažkaip? Informacijos daug, ilgai sėdėti nesinori, nežinau kokią susirinkimo forma pasirinkt
Įvairiai būna. Priklauso nuo laidos ir kaskart vistik kavos nedarau - tik kartais paįvairinimui. Ši laida labai įdomi. Kai pirmoj klasėj padariau su kava, saldainiais, tai kitą kartą tik 5 tėvų tesulaukiau. Tada nutariau, kad mano kava nepatiko ir nebedariau. Bet vėliau kažkuri mama atsinešė pati sausainių ir tada pajuokavusi, kad tikriausiai mano kava buvusi neskani, drįsau vistik užkaisti kavos. Prie kavos kažkaip juk lengviau bendraujama. Pasirodo tėvus reikia auklėti, bet kaip tai sunku
Iš pradžių viena pati su arbatinuku šokinėjau. Vėliau per Kalėdinę eglutę pasiruošiau puodelius, vietoj staltiesės - agro plėvelę atsinešiau (nes daug stalų norėjau apkloti), dekoracijų, lėkštučių. Tai tėvai pamanė, kad pati tvarkysiu, o aš jiems pasiūliau paruošti stalą sau ir vaikams. Iš pradžių vangiai, bet paskui mikliai susitvarkė ir tarpusavy tarp jų kažkoks bent bendravimas atsirado. Viena mama tada užbeldė: o kam tuos stalus čia dengti - tiks ir taip. O pačios prisipirko sausainių, sulčių - kibo vaikus vaišins. Tai sakau, jei norit vaikus vaišinti ir šventinį stalą jiems padaryti, tai reikėtų padaryti, kad gražiai atrodytų.
Grupelėse diskusijų nedarau. Kalbame gurkšnodami kavą dalykiškai. Kartais suolus arčiau sustumiu, o kartais palieku kaip yra. Paįvairinimui esu dariusi su tėvais glifus (prieš tai vaikai darė) ir galėjo palyginti su vaikų nuomone. Mačiau, kad tėvams tai patiko.
Esu dariusi tyrimą apie
lyderius ir autsaiderius. Tik jau nebeturiu užrašų - numečiau, kaip tai reikėtų padaryti. Norėčiau ir su šia laida,
bet nebežinau, kaip. Metodinius nurodymus buvo davęs (dar kai mokiaus ŠPI) jaunas psichologijos dėstytojas - nepamenu pavardės anei vardo.