Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie šilko tapybą

Mergaitės, reikia jūsų patarimo, kokius dažus pirkti šilkui, noriu didesnį gabalą nudažyti šilką ir poto naudoti vėlimui, dažymo srity aš dar žalia biggrin.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte2 @ 2013 12 20, 11:39)
Mergaitės, reikia jūsų patarimo, kokius dažus pirkti šilkui, noriu didesnį gabalą nudažyti šilką ir poto naudoti vėlimui, dažymo srity aš dar žalia  biggrin.gif  g.gif

Pebeo (lygintuvu fiksuojami) yra ryškesni, javana - spalvos mažiau intensyvios. Kadangi neturit patirties su garinamais dažais dirbti tai geriau lygintuvu fiksuojami dažai.
Atsakyti
Dar pasikartosiu (anam puslapyje apacioj atsidure "postas" gal nematysit smile.gif

Ar galit patarti kaip istempti silkinius pagalviu uzvalkalelius piesimui kad nepereitu dazai i kita puse?

Atsiprasau uz ikiruma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(orfi @ 2013 12 20, 14:52)
Dar pasikartosiu (anam puslapyje apacioj atsidure "postas" gal nematysit smile.gif

Ar galit patarti kaip istempti silkinius pagalviu uzvalkalelius piesimui kad nepereitu dazai i kita puse?
Atsiprasau uz ikiruma  4u.gif

manau niekas neatsako todel, kad ispradziu vis tik piesia, o tik veliau siuva uzvalkalelius.....
juk reikia kazka ikisti i vidu, kad butu itemptas silkas, nesiliestu tarpusavyje uzvalkalo dalys ir aplamai piesiamo silko dalis nesiliestu prie ko nors..... piesiant saugotis, kad niekur neuzlasetu.... o kad dazai tiesiog nepasklistu - apvesk remeli konturu 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimą smile.gif 4u.gif
Bet man idomu, kam pardavinėja gatavus užvalkalėlius jei su ištempimu problemos...
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2013 12 20, 14:41)
Pebeo (lygintuvu fiksuojami) yra ryškesni, javana - spalvos mažiau intensyvios. Kadangi neturit patirties su garinamais dažais dirbti tai geriau lygintuvu fiksuojami dažai.

tai kiek suprantu, Pebeo kurie fiksuojami lygintuvu, nudažyti teptuku šilko gabalą ir išlyginti, o ar vienodai gausis spalva g.gif,
Atsakyti
QUOTE(saulyte2 @ 2013 12 21, 11:48)
tai kiek suprantu, Pebeo kurie fiksuojami lygintuvu, nudažyti teptuku šilko gabalą ir išlyginti, o ar vienodai gausis spalva  g.gif,

o va čia jau įgūdžio reikalas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(orfi @ 2013 12 21, 06:26)
Ačiū už patarimą smile.gif  4u.gif
Bet man idomu, kam pardavinėja gatavus užvalkalėlius jei su ištempimu problemos...

dėkit į vidų palietileną
Atsakyti
tavi bet juk jei polietilenas liesis su tapomu silku bus blogai...
Atsakyti
Daiva, tai reik pussausiu teptuku tapyt. Bandžiau taip su kaklaraiščiu. Aplamai tai problemios su gatavais užvalkalais
Atsakyti
orfi aš tapiau jau pasiūtą pagalvėlę, ot prisinervinau, daugiau nebenoriu schmoll.gif ni ni. Tai va, išsisukinėjau su siuvinėjimo lankeliu, dėliojau ir gabalais tapiau, stengdamasi neišterlioti apatinio sluoksnio netyčiom. Mano pasirinktas motyvas leido dirbti su lankeliu, o jeigu piešinys laisvesnis, bus sunkiau g.gif . Daugiau tokių užvalkaliukų nebeperku bigsmile.gif

Įdedu savo pagalvėlės nuotrauką , kad būtų aiškiau

user posted image

Atsakyti
QUOTE(saulyte2 @ 2013 12 20, 12:39)
Mergaitės, reikia jūsų patarimo, kokius dažus pirkti šilkui, noriu didesnį gabalą nudažyti šilką ir poto naudoti vėlimui, dažymo srity aš dar žalia  biggrin.gif  g.gif

Mačiau, tačiau pati nedažiau Marabu miltelinius dažus, ko gero jie tiktų.
Marabu dažai batikai EasyColor 020 - geltona citrinos įmetu nuorodą, pagal ją googlei parduotuvę susirasi mirksiukas.gif . Dar parduotuvėse būna anilininiai dažai, medvilnei ir vilnai, jų ir paprastuose prekybcentriuose galima rasti, tik reikia paieškoti, kaina nedidelė -nesu užtikrinta, tačiau manau jie ir šilkui tinka g.gif . Trūkumas (pastarųjų) mažas spalvų pasirinkimas. Marabu spalvų pasirinkimas didesnis.
Atsakyti
QUOTE(~ella~ @ 2013 12 23, 11:31)
orfi aš tapiau jau pasiūtą pagalvėlę, ot prisinervinau, daugiau nebenoriu  schmoll.gif  ni ni. Tai va, išsisukinėjau su siuvinėjimo lankeliu, dėliojau ir gabalais tapiau, stengdamasi neišterlioti apatinio sluoksnio netyčiom.  Mano pasirinktas motyvas leido dirbti su lankeliu, o jeigu piešinys laisvesnis, bus sunkiau  g.gif  . Daugiau tokių užvalkaliukų nebeperku  bigsmile.gif

Įdedu savo pagalvėlės nuotrauką , kad būtų aiškiau

user posted image

Nuostabi pagalvėlė 4u.gif
Ačiū visoms už patarimus, darysiu išvadas biggrin.gif

Ypatingu švenčių newyear.gif
Atsakyti