Mergaitės, reikia jūsų patarimo, kokius dažus pirkti šilkui, noriu didesnį gabalą nudažyti šilką ir poto naudoti vėlimui, dažymo srity aš dar žalia
QUOTE(saulyte2 @ 2013 12 20, 11:39)
Mergaitės, reikia jūsų patarimo, kokius dažus pirkti šilkui, noriu didesnį gabalą nudažyti šilką ir poto naudoti vėlimui, dažymo srity aš dar žalia
Pebeo (lygintuvu fiksuojami) yra ryškesni, javana - spalvos mažiau intensyvios. Kadangi neturit patirties su garinamais dažais dirbti tai geriau lygintuvu fiksuojami dažai.
Dar pasikartosiu (anam puslapyje apacioj atsidure "postas" gal nematysit
Ar galit patarti kaip istempti silkinius pagalviu uzvalkalelius piesimui kad nepereitu dazai i kita puse?
Atsiprasau uz ikiruma
Ar galit patarti kaip istempti silkinius pagalviu uzvalkalelius piesimui kad nepereitu dazai i kita puse?
Atsiprasau uz ikiruma
QUOTE(orfi @ 2013 12 20, 14:52)
Dar pasikartosiu (anam puslapyje apacioj atsidure "postas" gal nematysit
Atsiprasau uz ikiruma
Atsiprasau uz ikiruma
manau niekas neatsako todel, kad ispradziu vis tik piesia, o tik veliau siuva uzvalkalelius.....
juk reikia kazka ikisti i vidu, kad butu itemptas silkas, nesiliestu tarpusavyje uzvalkalo dalys ir aplamai piesiamo silko dalis nesiliestu prie ko nors..... piesiant saugotis, kad niekur neuzlasetu.... o kad dazai tiesiog nepasklistu - apvesk remeli konturu
Ačiū už patarimą
Bet man idomu, kam pardavinėja gatavus užvalkalėlius jei su ištempimu problemos...
Bet man idomu, kam pardavinėja gatavus užvalkalėlius jei su ištempimu problemos...
QUOTE(tavi @ 2013 12 20, 14:41)
Pebeo (lygintuvu fiksuojami) yra ryškesni, javana - spalvos mažiau intensyvios. Kadangi neturit patirties su garinamais dažais dirbti tai geriau lygintuvu fiksuojami dažai.
tai kiek suprantu, Pebeo kurie fiksuojami lygintuvu, nudažyti teptuku šilko gabalą ir išlyginti, o ar vienodai gausis spalva ,
QUOTE(saulyte2 @ 2013 12 21, 11:48)
tai kiek suprantu, Pebeo kurie fiksuojami lygintuvu, nudažyti teptuku šilko gabalą ir išlyginti, o ar vienodai gausis spalva ,
o va čia jau įgūdžio reikalas
Papildyta:
QUOTE(orfi @ 2013 12 21, 06:26)
Ačiū už patarimą
dėkit į vidų palietileną
tavi bet juk jei polietilenas liesis su tapomu silku bus blogai...
Daiva, tai reik pussausiu teptuku tapyt. Bandžiau taip su kaklaraiščiu. Aplamai tai problemios su gatavais užvalkalais
orfi aš tapiau jau pasiūtą pagalvėlę, ot prisinervinau, daugiau nebenoriu ni ni. Tai va, išsisukinėjau su siuvinėjimo lankeliu, dėliojau ir gabalais tapiau, stengdamasi neišterlioti apatinio sluoksnio netyčiom. Mano pasirinktas motyvas leido dirbti su lankeliu, o jeigu piešinys laisvesnis, bus sunkiau . Daugiau tokių užvalkaliukų nebeperku
Įdedu savo pagalvėlės nuotrauką , kad būtų aiškiau
QUOTE(saulyte2 @ 2013 12 20, 12:39)
Mačiau, tačiau pati nedažiau Marabu miltelinius dažus, ko gero jie tiktų.
Marabu dažai batikai EasyColor 020 - geltona citrinos įmetu nuorodą, pagal ją googlei parduotuvę susirasi . Dar parduotuvėse būna anilininiai dažai, medvilnei ir vilnai, jų ir paprastuose prekybcentriuose galima rasti, tik reikia paieškoti, kaina nedidelė -nesu užtikrinta, tačiau manau jie ir šilkui tinka . Trūkumas (pastarųjų) mažas spalvų pasirinkimas. Marabu spalvų pasirinkimas didesnis.
QUOTE(~ella~ @ 2013 12 23, 11:31)
orfi aš tapiau jau pasiūtą pagalvėlę, ot prisinervinau, daugiau nebenoriu ni ni. Tai va, išsisukinėjau su siuvinėjimo lankeliu, dėliojau ir gabalais tapiau, stengdamasi neišterlioti apatinio sluoksnio netyčiom. Mano pasirinktas motyvas leido dirbti su lankeliu, o jeigu piešinys laisvesnis, bus sunkiau . Daugiau tokių užvalkaliukų nebeperku
Nuostabi pagalvėlė
Ačiū visoms už patarimus, darysiu išvadas
Ypatingu švenčių