Ačiū mergaitės už pagyrimus. Dydo aš ne tai, kad nepatenkinta, viskas su ta skara kaip ir gerai......net paaiškinti negaliu, su ja kažkaip perdegiau. Tapiau dalinai su kontūru, po to pildžiau darbo eigoje dar ir dar nes nepatiko (daug tuštumų buvo) Gėlių žiedai tik truputėlį pakontūruoti nes norėjosi šešėliuoti laisvai, tačiau kažkaip dažas neklausė net su sausu teptuku.
Pritariu Daivai kiekvieną kartą nepradėsi iš naujo aiškinti kaip darei - kartosis gi .
Tačiau iš tiesų niekados neatsisakysime patarti pakonsultuoti.
Galvoju l neblogai būtų kiekvienos temos pradžioje kokias nors nuorodas susidėti, alia kas gi užsiims, darbelis nemenkas
ir man taip buna... kai darbas sudetingas, kai daug i ji sudedi... perdegi.. taciau po kurio laiko paziurejus jau kitaip atrodo
QUOTE(~ella~ @ 2013 11 22, 16:51)
Galvoju l neblogai būtų kiekvienos temos pradžioje kokias nors nuorodas susidėti, alia kas gi užsiims, darbelis nemenkas
Duokit nuorodas, sudėsiu tik nurodykit, ką jose merginos ras atsidariusios, abejoju, ar sugebėčiau paaiškint nuorodą (t.y. ją pavadint) nedirbus tokių darbų
Nebūtina iš karto visos nuorodos, kas ką žinos - tą įkelsiu vėliau. O vėliau, atidarinėjant naują temą, tiesiog pacituosite pirmą žinutę. Blogiausiu atveju pakoreguosiu Ir Jums bus geriau, ir naujokės ras reikiamą info
Tomienė ačiū už pasiūlymą
tačiau manau vien nuorodų neužtenka....
nors ir trumpai įvesti į šilko tapybą reikia laiko, tam kad sudėliotum, surašytum viską ką jau žinom, dalinomės ir pan....
gal kas turės laiko iš mergyčių ir surašys...
o štai naudingų video pamokų nuorodos
šilko tapymo technikos
http://video.search....ting techniques
šilko tapybos pradžiamokslis pradedantiems
http://www.youtube.c...h?v=vq5sU-qYdMM
norėdami rasti dar daugiau video pamokų i youtube, ar į kokią kitą paiešką įveskite raktinius žodžius (šilkas, tapyba ant šilko, batika) - anglų, rusų, ar kiniečių kalbomis. Google vertėjas verčia lietuvių į daugybę kalbų vaizdinė medžiaga geriausia pagalba tapant
google vertėjas
http://translate.google.com/?hl=lt
tačiau manau vien nuorodų neužtenka....
nors ir trumpai įvesti į šilko tapybą reikia laiko, tam kad sudėliotum, surašytum viską ką jau žinom, dalinomės ir pan....
gal kas turės laiko iš mergyčių ir surašys...
o štai naudingų video pamokų nuorodos
šilko tapymo technikos
http://video.search....ting techniques
šilko tapybos pradžiamokslis pradedantiems
http://www.youtube.c...h?v=vq5sU-qYdMM
norėdami rasti dar daugiau video pamokų i youtube, ar į kokią kitą paiešką įveskite raktinius žodžius (šilkas, tapyba ant šilko, batika) - anglų, rusų, ar kiniečių kalbomis. Google vertėjas verčia lietuvių į daugybę kalbų vaizdinė medžiaga geriausia pagalba tapant
google vertėjas
http://translate.google.com/?hl=lt
QUOTE(daivaV @ 2013 11 22, 16:06)
~ella~ NUOSTABUS!!!!!! lengvutis sifonas, nuostabios spalvos....
dydo tada ir as paburbesiu.... kazkodel sunku paskaityti senas temas, po n kartu ta pati pasakoti nera labai smagu... kai zmogus nenori nei siek tiek ideti pastangu ir bent jau paskaityti tai kas jau yra parasyta... atsiprasau, bet jei burbam... tai visos
juk kas buna neaisku, visada tai viena ar kita mergike papasakoja, pataria. As nemaciau, kad butu neatsakytas nors vienas kiles klausimas, ar pan... Taciau idejus darba pasakoti viska nuo pradziu ka ir kaip darei ... sutikit... sunkokoka
ir dar...informacijos apie silko tapyba internete yra devynios galybes, sunku patiketi, kad sunkiai randama. be rasytines informacijos dar ir begale filmuotos medziagos youtube...
dydo tada ir as paburbesiu.... kazkodel sunku paskaityti senas temas, po n kartu ta pati pasakoti nera labai smagu... kai zmogus nenori nei siek tiek ideti pastangu ir bent jau paskaityti tai kas jau yra parasyta... atsiprasau, bet jei burbam... tai visos
juk kas buna neaisku, visada tai viena ar kita mergike papasakoja, pataria. As nemaciau, kad butu neatsakytas nors vienas kiles klausimas, ar pan... Taciau idejus darba pasakoti viska nuo pradziu ka ir kaip darei ... sutikit... sunkokoka
ir dar...informacijos apie silko tapyba internete yra devynios galybes, sunku patiketi, kad sunkiai randama. be rasytines informacijos dar ir begale filmuotos medziagos youtube...
as tikrai pasiieskau info ir rusu forumuose ir jotubej ir bibliotekoj ir suprantu, kad rasyti kiekviena karta apie tai kaip ir ka darai nesigaus... bet pasiulymas ieskotis info senose temose, tai juokingas, nes jau kur kur, o sm info tarp pasiplepejimu sunku rasti ir butent sioje temoje jos visai nera...
manau, Tomienes pasiulymas pirmame puslapyje sudeti nuorodas i svarbiausias pamokeles, info apie dazus ir kt priemones, dalyviu darbu albumai ir tt butu tai ko cia ir truksta
Kiek radau senų temų - tiek sukėliau pirmam puslapy, tikiuosi čia visos
QUOTE(dydo @ 2013 11 22, 23:07)
as tikrai pasiieskau info ir rusu forumuose ir jotubej ir bibliotekoj ir suprantu, kad rasyti kiekviena karta apie tai kaip ir ka darai nesigaus... bet pasiulymas ieskotis info senose temose, tai juokingas, nes jau kur kur, o sm info tarp pasiplepejimu sunku rasti ir butent sioje temoje jos visai nera...
manau, Tomienes pasiulymas pirmame puslapyje sudeti nuorodas i svarbiausias pamokeles, info apie dazus ir kt priemones, dalyviu darbu albumai ir tt butu tai ko cia ir truksta
ech... mano manymu si tema buvo skirta pasitarti, jei kas neiseina, pasiklausti, jei ko nesupranti, taciau jokiu pamoku cia nebuvo vedama... niekas piesti nemoke.. maciau kituose internetiniuose puslapiuose buvo vedamos pamokos silko tapybos, mokoma... taciau cia mergaites dalinosi savo darbeliais, ne kaip i pagyru puoda dedamos, o dalinosi savo idejomis, pasiekimais... piesiu jau nemazai metu ir iki siol mokausi, mokausi ziuredama ir studijuodama kitu darbus, jei kas neaisku klausiu ir visada sulaukiu atsakymu...
nemalonu... gerai butu, kad tema nemirtu... nenorejau daugiau nieko komentuoti ir rasyti, bet... neistveriau... visas kitas mintis pasilaikysiu sau... daugiau nieko nerasysiu...
Mergaitės, jus šaunuolės
QUOTE(~ella~ @ 2013 11 22, 15:30)
Maliena bandyk, ir drąsiau pamatysi koks kaifas (kartais) ir sunkus (dažniausiai) . O kuriam mieste gyveni? Lengviau bus patarti. Tiesa, JAVANOS dažai ir kontūrai tikrai neblogi taigi gali drąsiai pirkti, tik negriebk iškarto daug, kainos nemažos o dažai tarpusavyje puikiai maišosi, taigi galima imti tik pagrindines spalvas pradžiai ir su kontūrais nepadaugink užteks juodo arba bespalvio.
Na o aš pagaliau nufotografavau savo skarą. Nuotraukos nelabai tačiau daugiau jau nesinori tempti. Tai gi, nežinau kodėl tačiau nesu labai patenkinta; gal dėl to, kad labai jau ilgai jį kankinau ir perdegiau, gal dėl to, kad tapyba vos ne laisva ir ne itin manęs dažai klausė-tekėjo kur nori ir kaip nori piešiau tiesiai ant medžiagos be jokio eskizo ir darbo eigoje viskas pradėjo kažkaip slysti....
Dažai Avant garde garinami
Na o aš pagaliau nufotografavau savo skarą. Nuotraukos nelabai tačiau daugiau jau nesinori tempti. Tai gi, nežinau kodėl tačiau nesu labai patenkinta; gal dėl to, kad labai jau ilgai jį kankinau ir perdegiau, gal dėl to, kad tapyba vos ne laisva ir ne itin manęs dažai klausė-tekėjo kur nori ir kaip nori piešiau tiesiai ant medžiagos be jokio eskizo ir darbo eigoje viskas pradėjo kažkaip slysti....
Dažai Avant garde garinami
Man labai gražu
Labai naturalu kad nepatinka savo darbas, bet kitiems visai kitaip atrodo. Labai lengvas kaip debeselis atrodo šalis.
Aš bandžiau su JAVANOS dažais, jie pasidaro blankesni po išlyginimo, garinti net nebandžiau. Noriu patarimo, kokį konturą ir dažus geriau nauduoti, kad spalvos po skalbimo išliktu, ir kur geriau nusipirkti. Aš gyvenu Mažeikiuose. Ačiu
Maliena, tai sakai Javana nelabai patiko Man tai jie visai nieko tik stengiuosi jų negailėti, neskiedžiu, tepu dar netgi su pasikartojimu, "riebiau"
Gali pabandyti garais fiksuojamus jeigu yra ūpas. Šilkas po fiksavimo švelnesnis, spalvos ryškesnės. Tik pati fiksavimo-garinimo procedūra kiek sudėtingesnė, pirmą kartą baisoka, pavyks ne pavyks, o po to viskas įsivažiuoja. Kontūrai paprastai naudojami tos pat rūšies kaip ir dažai, garimaniems arba lygintuvu fiksuojamiems.
Iš fiksuojamų garais Lietuvoje aptinkami ŠILKO DAŽAI H.DUPONT , AVANTGARDE. Dėl kontūrų tai aš dažniausiai naudoju bespalvį ir juodą, rečiau auksinį bei sidabrinį. Parduoda tūbelėse ir buteliukuose iš pastarųjų reikia persipilti į spes. indelius su antgaliu. Perpylimo procedūra bent jau man sukelia vos ne isteriją, nesugebu aš to normaliai padaryti, siaubas tačiau apsimoka pirkti dėl kainos
Prirašiau daug, o ar suprantamai, nežinia, gal dar merginos kažką papildys,o ir tu klausk Apie parduotuves ir kainas į až parašysiu, čia turbūt negalima, reklama
Ačiū Tuomiene vis šis tas iš informacijos.
Gali pabandyti garais fiksuojamus jeigu yra ūpas. Šilkas po fiksavimo švelnesnis, spalvos ryškesnės. Tik pati fiksavimo-garinimo procedūra kiek sudėtingesnė, pirmą kartą baisoka, pavyks ne pavyks, o po to viskas įsivažiuoja. Kontūrai paprastai naudojami tos pat rūšies kaip ir dažai, garimaniems arba lygintuvu fiksuojamiems.
Iš fiksuojamų garais Lietuvoje aptinkami ŠILKO DAŽAI H.DUPONT , AVANTGARDE. Dėl kontūrų tai aš dažniausiai naudoju bespalvį ir juodą, rečiau auksinį bei sidabrinį. Parduoda tūbelėse ir buteliukuose iš pastarųjų reikia persipilti į spes. indelius su antgaliu. Perpylimo procedūra bent jau man sukelia vos ne isteriją, nesugebu aš to normaliai padaryti, siaubas tačiau apsimoka pirkti dėl kainos
Prirašiau daug, o ar suprantamai, nežinia, gal dar merginos kažką papildys,o ir tu klausk Apie parduotuves ir kainas į až parašysiu, čia turbūt negalima, reklama
Ačiū Tuomiene vis šis tas iš informacijos.
Tylu tada aš dar pati sau pasidžiaugsiu. Nusipirkau Darwi firmos rezervą, išfasuotas į buteliukus, skirtas lygintuvu fiksuojamiems dažams, neradau ant greitųjų nieko kito, galvoju pabandysiu. Tačiau tas išpilstymas į kitas talpas, kaip jau rašiau, man peilis. Kažkur nete mačiau, jog galima ir teptuku, tą gutą tepti - pabandžiau. Nežinau, kaip kitoms, man tai naujiena ir visai patiko Be abejo lėčiau nei iš visokių tūbelių vamzdelių ar aplikatorių. Pabandžiau vandeniu patikrinti, laiko visai gerai, o ir pati linija visai pakenčiama. Neužilgo spalvinsiu, žiūrėsim kas išeis, nes su tuo Darwi tai aš pirmą kartą draugauju. Šiaip kaina labai jau viliojanti 8Lt už 30ml
Naudoju Marabu, man patinka jie. Jie yra lygintuvu fiksuojami, bet naudoju ir su garinamais