Įkraunama...
Įkraunama...

IVF stotelė


Apvaisinimas mėgintuvėlyje (IVF – in vitro fertilizacija) – tai moters kiaušialąsčių ir vyro spermos sujungimas ne moters kūne.

Indikacijos IVF taikymui:
1) pakenkti arba nepratekami moters kiaušintakiai (dėl infekcinių ligų, praeityje buvusių operacijų, pavyzdžiui, dėl negimdinio nėštumo, perforavusio apendicito ir pan.),
2) išplitusi endometriozė, kai prieš tai taikytas nevaisingumo gydymas buvo neefektyvus,
3) kitas anovuliacijos (t.y. kiaušidžių funkcijos sutrikimas) gydymas buvo neefektyvus,
4) vyro nevaisingumas - prasta spermos kokybė,
5) vyro ejakuliate nėra spermatozoidų, tačiau punktate iš sėklidžių randami gyvi ir sveiki spermatozoidai,
6) kai po 3-6 mėnesinių ciklų, atlikus IUI procedūras, moteris nepastojo,
7) neaiškios kilmės nevaisingumas.

Kaip vyksta IVF procedūra?
1.Gydymas medikamentais skatinant kiaušialąsčių brendimą kiaušidėse. Taikomos kelios gydymo schemos, kurios parenkamos priklausomai nuo moters amžiaus, nevaisingumo priežasties, organizmo reakcijos į vieną arba kitą gydymo schemą. Paprastai gydymas užtrunka nuo 2 iki 4–5 savaičių, priklausomai nuo organizmo reakcijos į jį.
Trumpa schema- nuo 1-3 cd
Ilga schema- nuo 21 cd
2.Gydymo stebėjimas – kiaušidžių atsakas į gydymą vertinamas atliekant ultragarso bei hormoninius tyrimus, nuo kurių rezultatų individualiai kiekvienai moteriai koreguojama vaistų dozė, kad galima būtų išvengti nepageidaujamo gydymo poveikio organizmui.
3.Kiaušialąsčių išėmimas iš kiaušidžių. Procedūra atliekama per makštį esant intraveninei nejautrai. Kontroliuojant ultragarsu specialia adata punktuojamos kiaušidės. Procedūra trunka 10–20 minučių.
4.Spermos gavimas. Sperma gaunama masturbacijos būdu.
5.Lytinių ląstelių apsivaisinimas. Poros lytinės ląstelės apsivaisina pačios mėgintuvėlyje, kuris patalpinamas inkubatoriuje. Apsivaisinimo rezultatai vertinami po 1 paros.
6.Embrionų dalijimasis vertinamas dar po 1 paros.
7.Embrionų perkėlimas. Gerai besidalijantys embrionai perkeliami į gimdą po 2–3 parų po kiaušialąsčių išėmimo. Perkeliami 2 arba 3 embrionai. Kiti embrionai užšaldomi.
Po embrionų perkėlimo vartojami medikamentai nėštumui gimdoje išlaikyti. Ar moteris pastojo, paaiškėja po 2 savaičių atlikus tyrimus, kurie patvirtintų nėštumą.

Intracitoplazminė spermatozoido injekcija į kiaušialąstę (ICSI) - papildoma mikromanipuliacinė procedūra, kurios metu spermatozoidas yra sušvirkščiamas į kiaušialąstę
Indikacijos:
1) prasta vyro spermos kokybė (mažesnė nei 5 mln. spermatozoidų koncentracija spermoje, progresyvinis judrumas mažesnis nei 50%,
2) prasta spermatozoidų morfologija (mikroskopu vertinama išvaizda),
3) sunkaus laipsnio imuninis nevaisingumas – prieš tai buvusių IVF metu nevyko kiaušialąsčių apsivaisinimas

Intracitoplazminė morfologiškai atrinktos spermos injekcija(IMSI)
Naujoji IMSI sistema ypatingai gali padėti sprendžiant komplikuotus vyrų nevaisingumo atvejus. Sistema turi 7200 kartų vaizdą didinantį mikroskopą, kuris leidžia pamatyti vidinę spermatozoidų struktūrą ir atrinkti geriausius. Iki šiol naudota ICSI sistema vaizdą didino 400 kartų, galėjome įžiūrėti tik labai stambius spermatozoidų pokyčius. Dabar dirbama daug tiksliau, kiaušialąsčių apvaisinimui atrenkami tik visiškai normalūs spermatozoidai ir tai neabejotinai pagerins rezultatus.IMSI galima tirti ir kiaušialąstes bei embrionus.

Pagalbinis embriono dangalo paruošimas (Assisted Hatching -AH)
Ir taikant DAB, ir natūralaus pastojimo metu, embrionai, patekę į gimdą, išsilaisvina iš dangalo ir esant palankiom sąlygom, įsitvirtina gimdos sienelėje. Jei embrioną gaubiantis išorinis dangalas yra storas, taikomas AH metodas. Šis būdas padeda embrionui įsitvirtinti gimdoje.
Indikacijos:
1) storas embriono išorinis dangalas (Zona Pellucida),
2) ankstesnių DAB ciklų metu moteris nepastojo, į gimdą perkėlus geros kokybės embrionai,
3) moters amžius ≥ 35,
4) ypatingai tinka užšaldytiems ir atšildytiems embrionams.
Kai kurių autorių duomenimis, AH labai padidina nėštumo tikimybę.

Blastocistų auginimas
Blastocista - penktos–šeštos dienos embrionas su atitinkamai išsidėsčiusiomis ląstelėmis (nuotraukoje 5-ių dienų blastocista).
Natūralaus apvaisinimo metu embrionas pasiekia gimdą ir implantuojasi būtent šioje stadijoje. Šis metodas padeda atrinkti geriausius embrionus ir padidina nėštumo tikimybę.
Indikacijos:
1) vyresnio amžiaus (≥ 35-ių) moterims
2) kai anksčiau atlikti keli nesėkmingi IVF ciklai
3) siekiant sumažinti daugiavaisio nėštumo tikimybę
4) siekiant padidinti nėštumo tikimybę.

TESA (anglu k. - testicular sperm extraction) metodika, kurios metu spermatozoidai iš sėklidės gaunami, atliekant perkutaninę (pro odą) sėklidžių punkciją. Tokiu būdu gautais spermatozoidais apvaisinamos moters kiaušialąstės, naudojant ICSI metodą.
http://www.vaisingum...dex.php?cid=324
http://www.vaisingum...pvaisinimas_IVF

Vaisingumo klinikos atliekančios IVF:
http://vaisingumas.lt/
http://www.bak.lt/
http://www.vaisingumocentras.lt/
http://www.motinairvaikas.lt/
http://www.embrions.lv./
Jolsana

Kainos:
Pati procedura kainuoja nuo 4000 iki 6000 lt + vaistai + echo
1. Vaistai kainuoja nuo 1500-4000lt
2. Konsultacijos stimuliacijos metu (nuo 4 iki 8 ), kaina vienos kons. nuo 100-140lt (nuo klinikos priklauso)
3. IVF kaina (nuo klinikos priklauso)-į ją įeiną ir punkcijos kaina ;
4. Jei su vyrų problemos tai gali reikti ISCI (kaina priklauso nuo klinikos)
5. Jei yra ką šaldyti (apie 800lt);
6.Jei augina iki blastocistų dar plius apie 800lt;
7.Progesteronas 14 dienų (apie 240lt)Jei pastoji reiks iki 12 sav. naudoti jį.(kai kam ilgiau)

Tyrimai prieš IVF(priklausomai nuo klinikos):
LH, FSH, E2, PRL, raudoniuke, citomegalovirusas , toksoplazmoze , hepatitas B ir C, ZIV ir sifilis, ureaplazmas, mikoplazmas, chlamidijas ir paselis

Gimdos gleivinės (endometriumo) storis:
5-7 c.d. ~ 5mm(3-6mm)
8-10 c.d. ~ 8mm(5-10mm)
11-14c.d. ~ 11mm(7-14mm)
15-18c.d. ~ 12mm(10-16mm)
19-23c.d. ~ 14mm(10-18mm)
24-27c.d. ~ 12mm(10-17mm)

Folikulo diametras:
5-7 c.d. ~ 2-6mm
8-10 c.d. ~ 12-15mm
11-14c.d. ~ 18-25mm(ovuliacija)

HCG po įsodinimo (2-jų dienų embrionas):
5dpį ~ 4 (min. 2)
6dpį ~ 7 (min. 3)
7dpį ~ 11 (min. 3)
8dpį ~ 18 (min. 8)
9dpį ~ 28 (min. 11)
10dpį ~ 45 (min. 17)
11dpį ~ 73 (min. 22)
12dpį ~ 105 (min. 29)
13dpį ~ 160 (min. 39)
14dpį ~ 260 (min. 68)
15dpį ~ 410 (min. 120)

Atsakyti
Kadangi jau pradėjau rašyti savo istoriją, tai parašysiu jos tęsinį. Šiand pasidariau HCG tyrimą (12 įsodinimo diena), rezultatas 0,5 sad.gif Bet mm neateina... Matyt įrodžiau Crinone savybę nukelti jas... Vakar jau buvo liūdna, o šiandien toks pyktis paėmė: nu čia dabar, kaip nepavyko? Darysim viską, kad pavyktų! Tuo labiau, kad žinosiu kas prie ko, nebus taip baisu. Bet jau tų dienų ilgumas po įsodinimo... fe sad.gif Ok, mergytės, nepasiduodam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimaite @ 2013 09 03, 19:24)
Kadangi jau pradėjau rašyti savo istoriją, tai parašysiu jos tęsinį. Šiand pasidariau HCG tyrimą (12 įsodinimo diena), rezultatas 0,5 sad.gif Bet mm neateina... Matyt įrodžiau Crinone savybę nukelti jas... Vakar jau buvo liūdna, o šiandien toks pyktis paėmė: nu čia dabar, kaip nepavyko? Darysim viską, kad pavyktų! Tuo labiau, kad žinosiu kas prie ko, nebus taip baisu. Bet jau tų dienų ilgumas po įsodinimo... fe sad.gif Ok, mergytės, nepasiduodam 4u.gif

labai gaila Rimaite 4u.gif 4u.gif 4u.gif

man su matematika blogai doh.gif viena diena apsiskaiciavau blush2.gif siandien ir man jau 16-ta diena su synarela nuo rydienos pradedu leistis Menopur. Natalija N mes vienodai startuojam mirksiukas.gif mergaites kada leidzetes vaistukus ryte ar vakare?
Papildyta:
as turbut esu pesimiste nes visai nesitikiu is pirmo karto teigemo rezultato ax.gif ax.gif
Atsakyti
Dar klausimėlis. Po kiek mėnesių galima vėl bandyti IVF?
Atsakyti
QUOTE(Rimaite @ 2013 09 03, 19:53)
Dar klausimėlis. Po kiek mėnesių galima vėl bandyti IVF?

doh.gif doh.gif verysad.gif uzjauciu Rimaite tave,ir man buvo tas pats liudna o paskui blyn na ir kodel nepavyko kaip taip gali buti neee nepasiduosiu sau pasakiau smile.gif eisim toliau,siaip man gydytojas sake kad vel galiu planuoti IVF po 4-5 men.

kad buciau tikra kad pinigeliai nemetomi i bala dabar pasidariau tyrima kiausidziu rezervo (AMH) nes po kiekvienos stimuliacijos mazeja kiausidziu rezervas ir labai to bijojau o kai gavau atsakymui labai apsidziaugiau AS DAR GALIU thumbup.gif thumbup.gif
sakyk o tu is kur is Kauno? kaip tau gydytojas Stankevicius?
Atsakyti
QUOTE(rutuliukass1220 @ 2013 09 03, 20:01)
doh.gif  doh.gif  verysad.gif uzjauciu Rimaite tave,ir man buvo tas pats liudna o paskui blyn na ir kodel nepavyko kaip taip gali buti neee nepasiduosiu sau pasakiau smile.gif  eisim toliau,siaip man gydytojas sake kad vel galiu planuoti IVF po 4-5 men.

kad buciau tikra kad pinigeliai nemetomi i bala dabar pasidariau tyrima kiausidziu rezervo (AMH) nes po kiekvienos stimuliacijos mazeja kiausidziu rezervas ir labai to bijojau o kai gavau atsakymui labai apsidziaugiau AS DAR GALIU thumbup.gif  thumbup.gif
sakyk o tu is kur is Kauno? kaip tau gydytojas Stankevicius?

gal gali parasyt koks tavo AMH? mano 5 , tai daktaras sake pagal mano amziu tai geras
Atsakyti
QUOTE(burgunt @ 2013 09 03, 20:24)
gal gali parasyt koks tavo AMH? mano 5 , tai daktaras sake pagal mano amziu tai geras


Taip pas tave tikrai geras nes norma yra nuo 1-8,o pas mane yra 3,5 taip pat sake kad geras svarbu kad nebutu maziau 1 4u.gif
Atsakyti
Aš nei tikiu, kad pavyks, ne neitikiu. Tiesiog toks keistas kabėjimas ore.
Vaistus leidžiuosi vakarais.
Kad crinone gali atitolinti memes, tikiu. Nes man visada veluodavo po IUI geriant dufastoną. Rimaite, laikykis ir nepasiduok, šaunuole 4u.gif
Mes nežinau ar bandysime dar, jei nepavyks. Bus snaigučių - pasiimsim, bet ar antrą IVF...abejoju. Manau, eisim link įsivaikinimo. Na, nebent vyras paskantis, nes jis mūsų šeimos bankas, jis ir sprendžia. Bet jei neturėtume vaikų iš pirmų santuokų, manau eitume ir bandytume tiek, kiek leistų sveikata.
Atsakyti
Rimaite labai liudna 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Mergaites,man siandien blastutes 4dpi, jau po truputi krenta crinone,bet jis krenta kartu su isskyromis,jos tokios kaip gleives daugiau,pirma karta taip nebuvo. Ar cia gerai ar blogai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(plunksnyte_irl @ 2013 09 03, 21:40)
Rimaite labai liudna 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Mergaites,man siandien blastutes 4dpi, jau po truputi krenta crinone,bet jis krenta kartu su isskyromis,jos tokios kaip gleives daugiau,pirma karta taip nebuvo. Ar cia gerai ar blogai? g.gif

man pirma karta taip pat 4dpi prasidejo tas pats ir nezinau ar cia gerai ar ne g.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(plunksnyte_irl @ 2013 09 03, 21:40)
Rimaite labai liudna 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Mergaites,man siandien blastutes 4dpi, jau po truputi krenta crinone,bet jis krenta kartu su isskyromis,jos tokios kaip gleives daugiau,pirma karta taip nebuvo. Ar cia gerai ar blogai? g.gif


Plunksnyte o kur tu dareisi IVF?
Atsakyti
QUOTE(rutuliukass1220 @ 2013 09 03, 18:52)
man pirma karta taip pat 4dpi prasidejo tas pats ir nezinau ar cia gerai ar ne g.gif  g.gif
Papildyta:
Plunksnyte o kur tu dareisi IVF?

As darausi Airijoje, nes cia gyvenu smile.gif
Atsakyti
Sveikos, buvusios bendrazyges,

as po savo liudnos pabaigos jau esu Lietuvoje ir parduodu leidziama progesterona, rusiska, kurio buvau prisipirkus daug. Rasykit i AZ kam reikia. Temutes nebeskaitau, tad lauksiu zinuciu.

Su jumis visada sirdyje. Teissipildo jusu visu svajones kuo greiciau 4u.gif
Atsakyti