Įkraunama...
Įkraunama...

Rugpjūtinukai 2009m.

QUOTE(*Gina @ 2013 09 12, 08:05)
Yra pagrindine aukletoja ir vaduojanti,keicia viema kita..Pastoviai buna seimininkute,bet jai savi darbai iki kaklo..
Mes jau beveik metai negauname ani jokiu sarasu  rolleyes.gif
Susinervinau,eisu pas buhaltere,mokejau kiekviena menesi cystai,maximum 10d po lapelio iteikimo,o jauciu nerode jiems,kad moketa uz balandi,geguzi,birzeli doh.gif Kosmaras bus jei taip.....  doh.gif Neturiu issisaugojusi popiergaliu anu menesiu,ka reiks daryt,kur teisybes ieskot doh.gif Net nebeatsimenu kur imokejau,banke,kioske ar parduotuvej doh.gif

As kaip suprantu cia karta i metus duoda ka vaikams supirkti ir darzeliui. g.gif
Per el.bankininkyste mokek, bus paprasciau atsekti galus smile.gif

Ai dar vakar aukletojos juokesi pasakodamos kaip Gabe kalba, sako, kaip is anu laiku zmogus biggrin.gif Man tai kasdienybe jos tokios snekos, o jom cia stebuklas, sako ji taip graziai delioja sakinukus, reiskia mintis ir jausmus, galima pakalbet kaip su suaugusia. Pries pietu miega eidama aukletojai sako: Zinok, as jau graudenuosi, arba per muzikos pamokele: Zinok, as tikriausiai bijosiu. biggrin.gif Tai jom taip idomu, sako mums taip gerai, kad ji pasako ka jaucia, zinom ka daryt smile.gif
O tas priezodis "zinok" tai is manes perimtas doh.gif biggrin.gif Pati save pagaunu taip snekant. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulke: 12 rugsėjo 2013 - 07:42
Labukas,

Vilte i darzeli leidau lygiai tris dienas, vakar gryzo su snargliu, o nakti dar ir tempa uzkilo 37,5, ir pastoviai ciaudi jau. Sedim namie, gydomes doh.gif trumpiausias darzelio lankymo rekordas 3 dienos doh.gif verysad.gif nors grupeij girdejau dvi mamos snekejo, kad sloga ju vaikai jau buvo parsinese pirma rugsejo savaite unsure.gif , tai itariu uzsikrete ir maniske nuo kazkokiu vaiku is darzelio g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gina @ 2013 09 11, 16:03)
Vaivos juosta,dekui  4u.gif
O pirstuku darbelis kalba pagrinde lavina ar dar ka tais skaitosi? blush2.gif
Neskaiciau dar,bet googlej motorikos ieskant,nebloga atrodo puslapi radau 4u.gif
http://maziejisnekor...a-motorika.html

As tai 10-ties kai buvau,vis kazkoki reikala su gomuriu darydavau,uzsiciaupus toki duslu garsa noredavau isgaut biggrin.gif Nenurimdavau,nenustodavau kol nesigaudavo doh.gif Nezinau,bet gal irgi cia tikai kokie tais budavo.. g.gif

Kulke
-nebuvo laiko ilgiau pabut su vaiku,nuramint pries grupe? 4u.gif Tau dabar adaptacija tokia kaip ir mums buvo pries kiek ten..2metus 4u.gif Laikykis,nusiramink savyje svarbiausia,tada ir vaikiukas jausis saugiau,ramiau 4u.gif
As savo mazaji lepsiuka sakiau paliksiu nebe pusvalandziui,o visom kokiom 3h darze doh.gif  cool.gif Nu jau toks lepsinis,kad vajej vajej.. Jau asaroja net man salia bunant doh.gif Aukletojos klausiau(dirba darze 25m.)ar tie kurie pradeda eiti i darziuka veliau,jie kazkokie tais gal buna geresni,svelnesni,kulturingesni ir pan?.. Na tiesiog ar pastebejote kokia tais nauda is tu islaikytu,isglaustytu,ismyluotu,isciuciuotu ilgiau namuose nei tie isgrusti i lopsi nuo 2m.? Atsake nepajutusi nieko geriau is tu islaikytu ir atejusiu nuo 3,4m  schmoll.gif Sako anie jau apsislifave,apsitryne,apsizuline nuo darzelines kasdienybes.. Nauji ateje buna jautresni,jiems sunkau issiskirti su tevais,kiti prasciau savarankiskai valgo,wc sedi,rengiasi ir pan..
As kadangi vistiek zinau,kad iki mokyklos nelaikysiu namie,tai vesiu ir pratinsiu prie realaus gyvenimo(be roziu ziedlapiu kelio)savo mazaji karalaiti  cool.gif Bent iki pietu miego jis man zygiuos kaip daugelis jo bendraamziu cool.gif
Vakar kaip tik per LRT labą rytą buvo klausimas psicheatrui, kuo skiriasi darželinukas nuo nelankančio darželio vaiko. Jo atsakymas buvo, kad nelankantis yra stipresnis, kaip asmenybė, jis moksle geresnius pasiekimus pasiekia, jis mažiau traumuotas. Darželinukai yra "padaromi" patogiai, jie visi kaip vienas, dingsta kiekvieno vaiko išskirtinumas. Bet abu vaiko auginimo būdai turi savų pliusų ir savų minusų. Ir jis jokiu būdu neaiškintų tėvams, kaip auginti.

Bet šiais laikais, manau, vistiek vaikai darželiuose nėra taip jau baisiai slopinami, kaip asmenybės. Lanksčiau viskas... Nors, beabejo, taisyklės ten yra visiems ir nėra jokių noriu-nenoriu. Reikia, darysi kaip visi ir viskas. Nesicackina ten jau taip baisiai. Nors mano vaikai nori valgo, nori ne, nori sportuoja, nori ne, nori šoka-nori ne, nori piešia, nenori nepiešia... nėr jau taip žlugdoma ta asmenybė....
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2013 09 12, 08:47)
Vakar kaip tik per LRT labą rytą buvo klausimas psicheatrui, kuo skiriasi darželinukas nuo nelankančio darželio vaiko. Jo atsakymas buvo, kad nelankantis yra stipresnis, kaip asmenybė, jis moksle geresnius pasiekimus pasiekia, jis mažiau traumuotas. Darželinukai yra "padaromi" patogiai, jie visi kaip vienas, dingsta kiekvieno vaiko išskirtinumas. Bet abu vaiko auginimo būdai turi savų pliusų ir savų minusų. Ir jis jokiu būdu neaiškintų tėvams, kaip auginti.

Bet šiais laikais, manau, vistiek vaikai darželiuose nėra taip jau baisiai slopinami, kaip asmenybės. Lanksčiau viskas... Nors, beabejo, taisyklės ten yra visiems ir nėra jokių noriu-nenoriu. Reikia, darysi kaip visi ir viskas. Nesicackina ten jau taip baisiai. Nors mano vaikai nori valgo, nori ne, nori sportuoja, nori ne, nori šoka-nori ne, nori piešia, nenori nepiešia... nėr jau taip žlugdoma ta asmenybė....

As pati nelankiau darzelio ir tikrai nesu ten kazkokia isskirtine, stipri asmenybe. Kaip tik esu tokia biski lepse biggrin.gif

As zinokit vistik uz darzelius. Pati pagal save zinau, kad jei ji man sedetu namie, tai nei puses uzsiemimu kiek darzelyje jai ju buna nesuorganizuociau schmoll.gif Namie yra buitis, kiti darbai. Ir tas vaikas lieka kaip ir antram plane. O darzelyje ir su sutve vaiku, zaidzia, daro darbelius, sportuoja, bendrauja, eina i lauka. Savarankiskeja kas be ko. Atsiranda kazkoks rezimas, nes namie tai palaida bala biggrin.gif Zodziu daugiau pliusu nei minusu smile.gif
Atsakyti
Kulke drinks_cheers.gif va, jei mes, patys tėvai kokybiškai užsiimtume su vaikais, tadactaip. Bet deja, nėra namie tvarkytojų, virėjų ir kt... aš irgi už darželį.
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 09 12, 08:33)
As kaip suprantu cia karta i metus duoda ka vaikams supirkti ir darzeliui.  g.gif

Ai dar vakar aukletojos juokesi pasakodamos kaip Gabe kalba, sako, kaip is anu laiku zmogus  biggrin.gif  Man tai kasdienybe jos tokios snekos, o jom cia stebuklas, sako ji taip graziai delioja sakinukus, reiskia mintis ir jausmus, galima pakalbet kaip su suaugusia. Pries pietu miega eidama aukletojai sako: Zinok, as jau graudenuosi, arba per muzikos pamokele: Zinok, as tikriausiai bijosiu.  biggrin.gif Tai jom taip idomu, sako mums taip gerai, kad ji pasako ka jaucia, zinom ka daryt  smile.gif
O tas priezodis "zinok" tai is manes perimtas  doh.gif  biggrin.gif Pati save pagaunu taip snekant.  biggrin.gif

Abu metus rugsejo pradzioj gavom sarasiukus ir po to ramu. Siemet jis zymiai trumpesnis nei pernai buvo biggrin.gif

Is manes T pasieme sakyt - ziauriai ziauriai doh.gif biggrin.gif ir grynai grynai biggrin.gif Bet taip ir sako, pvz., ziauriai ziauriai skanu.
Apie jausmus ir maniskis pranesa biggrin.gif Dabar as liudnas, dabar as laimingas, dabar as busiu piktas ir t.t

QUOTE(Fėja* @ 2013 09 12, 08:47)

drinks_cheers.gif as su tuo sutinku, nors nesu pries darzeli, bet manau, naminis vaikas visvien laimingesnis ax.gif Is kitos puses tai naminis, ne ta pasme, kad mamai i sijona isikibes biggrin.gif Zodz, su juo uziimti reikia, veiklos prigalvoti, mokyti, lavinti, kad butu pakankamai bendravimo su kitais vaikais. O dirbanciam zmogui ir taip laiko truksta, tai belieka darzelis su savo minusais ir pliusais.
Papildyta:
QUOTE(*Gina @ 2013 09 12, 08:05)
Susinervinau,eisu pas buhaltere,mokejau kiekviena menesi cystai,maximum 10d po lapelio iteikimo,o jauciu nerode jiems,kad moketa uz balandi,geguzi,birzeli doh.gif Kosmaras bus jei taip.....  doh.gif Neturiu issisaugojusi popiergaliu anu menesiu,ka reiks daryt,kur teisybes ieskot doh.gif Net nebeatsimenu kur imokejau,banke,kioske ar parduotuvej doh.gif

blink.gif turetu atsekti, kur tavo pinigeliai plaukioja, to ir linkiu 4u.gif
Mokek per e bankininkyste, nebus tokiu baiku mirksiukas.gif
Atsakyti
Vakar apsizliumbiau net.. verysad.gif Taip iseina,kad nemokejau balandzio ir geguzio menesi uz darzeli blink.gif Nuejau pas buhaltere,ji iskart atsiprase ir pasake,kad greiciausiai cia jos zmogiska klaida,daug vaiku,daug skaiciavimu,skaiciuku ir pan.Tedirba ten tik keli menesiai.Sake viska perziures atidziai.Skambina uz keliu valandu,sako viska perziurejau,nera jusu imokos.... As niekaip nesuvokiu,sakau nebent psichuskej gulejau ar kosmose skraidziau,kad nesumokeciau samoningai keleta menesiu is eiles blink.gif doh.gif Praso dar siand ateiti pas ja ir paciai perziureti viska.. Ka as ten beperziuresiu doh.gif Toks abydniakas grauzia pypiec..As nesu skolinga net nuosavai mamai nei vieno lito,o cia pasirodo kaip skolininke is senu laiku esu darzelyje doh.gif Nesaugodavau tu apmoketu lapeliu,o kam doh.gif O berekalo,buciau irodyma turejusi.. O jei nesumokejau,tai kur tie mokejimo popiergaliai blink.gif Jei ismesciau,tai susmulkinu pavarde,varda..Pries plesydama gal buciau paziurejusi ar apmoketa ir pan blink.gif Sako nera buve,kad zmogus sumoketu,o jiems nerodytu.. Jau pradedu susitaikyt su tuom,kad man ne viskas tvarkoj turbut stupid.gif jei jau taip galejau padaryt,pamirst pora men is eiles nesusimoket...(sumos nedideles aciu Die)
Internetu mokant ka surasyti laukeliuose reikia?? Darzelio pavadinima,varda pavarde??
Uz vyra bauda sumokejau per banka,tai bankininke uzpilde taip,kad as tipo uz save moku bauda doh.gif Specialiai pati neapsiemiau,galvojau ai,pora litu daugiau,bet perves taip kaip reikia,o pasirodo doh.gif Oj kiek reikalu turejau pries kelias dienas,kol susitvarkem kaip turi but doh.gif VMI,keliu policija ir pan doh.gif
Atsakyti
Gina, siaip bent jau pas mus jei nesumoki viena menesi (ar paveluoji), kito menesio lapelis ateina su dviguba saskaita. Tai jei tu visada gaudavai lapelius su vieno menesio suma, tai vadinasi jokio sskolos nera. Manau visur taip turetu buti.
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2013 09 13, 10:03)
Gina, siaip bent jau pas mus jei nesumoki viena menesi (ar paveluoji), kito menesio lapelis ateina su dviguba saskaita. Tai jei tu visada gaudavai lapelius su vieno menesio suma, tai vadinasi jokio sskolos nera. Manau visur taip turetu buti.

Vat butent! As visad gaudavau viena ir ta pacia suma(tik abonentini),o cia liepos menesi gaunu truguba abonentini,pagalvojau turbut cia uz visa vasara,birzeli,liepa,rugpjuti,nes nesvarbu eisi ar neisi,jis mokamas.Nezinojau,kad negali paskaiciuot uz busima menesi,bet galvojau ai,vasaros metas,mazai lankanciu,turbut tiesiog atostogu meta visa paskaiciavo is kart ir tiek.Simokejau iskart uz keliu dienu.Dbar rugseji gaunu dviguba abonentini,tada tik ir nuejau pasiaiskint doh.gif Nera buve,kad gauciau dviguba,iskart gavau truguba.Tai vat irgi nesuprantu to g.gif Eisiu kalbet.
Atsakyti
Gina, nu nesąmonė tikra.... tikiuosi išsiaiškinsit. Bet jei darželis negavo įmokos g.gif kaip suprast. g.gif Įdomiai čia.
Atsakyti
Jau kaip ir viskas aisku... Pagrinde mano zioplumas,issiblaskymas.. Uz viena menesi gal tikrai praziopsojau susimoket(nors namie nerandu nesumoketo isduoto darzelio lapelio),o uz kita menesi kuriame buvo dvigubas mokestis(prideta skola),man tikrai niekas neiteike i rankas.. Buvo vasaros pradzia,pavadavo kitos aukletojos,is grupes i kita grupe.. As tikrai akyse neregejau padvigubintos sumos,kitaip jau tiesiu taikiniu buciau ejusi klaust kas kaip.. Dar sekanti menesi jau gavau uz triguba mokesti,bet pagalvojau,kad cia uz visa vasara,nesukdama galvos(jokiu itarimu,kad cia skola) susimokejau.Nu zodz valahyta gavosi gera.. Tetis kaip tik isvyko komandiruoten,man viskas vienai ant peciu,tai vat matyt prabego akimirksniu dienos,reikalai ant reikalu,neastipaisciau kad, o kur mano mokestis,ar tikrai dave ar tikrai esu niekam neskolinga ir pan doh.gif Mano pacios kalte.. Nepadave,tai pati turejau galvoti ir klausti,ieskoti.. Reikia susiimti kazkaip rimciau su savim... unsure.gif
Gaila tos moteriskes buhalteres..Sako as meldziau jau,kad tik tai butu mano klaida,kad atrasciau..Bet viskas yra ok,nieko nepraleido.. Per savo issiblaskyma jai streso daug ivariau..Reiks kokiu keksiuku iskepus nunest blush2.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos,

Mano panelė tai darželin noriai keliauja (vasarą tik nesiveržė, o aš jos ir nevedžiau, nes grupės sujungtos, vaikų daug, o ir pati namie sėdėjau), draugai, reikalai. Net pati budinasi, keliasi ryte ax.gif
Valstybiniuose darželiuose tvarka visiems vienoda ir muštruoja vaikus kaip kareivukus. Mielai leisčiau į kokį mini darželį, kur su vaikais būtų dirbama panašiai kaip Austėjos darželiuose. Bet...

Gina, gal tu profesiją keisk? Matai neoficialiai jau įdarbino darželyje biggrin.gif Ir vaikams smagu, ir auklėtojai lengviau biggrin.gif
Dėl mokėjimų - kodėl nesinaudoji e-bankininkyste? Ištrauktum mokėjimų išrašus ir būtų aišku kada ir kiek sumokėjai. Nes mokant per bankus/paštus reikia mokėjimo kvitus saugot, vat pasirodo prisireikia. Ir namie taip makulatūros prisikaupia doh.gif
Mes už darželį (už vasarą) irgi gavom dvigubus lapelius/sąskaitas su skirtingom sumom. Už ką mokėt taip ir neaišku. Auklėtoja siunčia pas buhalterę aiškintis, nes ir nežino doh.gif Sumos nedidelės, bet kai moki, vis tiek norisi žinoti kodėl ir už ką ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tila: 13 rugsėjo 2013 - 12:36