Įkraunama...
Įkraunama...

Rugpjūtinukai 2009m.

O manoji maišo g su d ir k su t

pvz ne dantys, o gantys, ne gėlė, bet dėlė... ant staigio dabar nepamenu jos k/t žodžių.. bet esmė tokia. g.gif
Atsakyti
QUOTE(antoniene @ 2013 09 08, 08:27)
Sveikos,

Mes vakar su seima buvom grybaut, buvau nebuvus jau  kokius 7 metus, tai gryzus namo pas didziaja dukryte radau issiurbusia erke verysad.gif , tai vezem i priemima, kad istrauktu, bet ten nelabai seselem sekese istraukt ta erke, liko galva, paskui su adatom krapste, kol iskrapste, dabar turim stebet ar nebus kokios ligos verysad.gif .

Matui rugsejo 1 irgi isiurbe erke, bet pati lengvai istraukiau su pirstais, matyt tik tik isisiurbt bande, bet parausti jau spejo, tai matyt biski ikando jau. man paranoja, kad tik erkinis encefalitas neislystu. sakiau praeis inkubacinis periodas ir jau kiek kainuos tiek, vedam skiepyt, ne mano nervams.

QUOTE(Fėja* @ 2013 09 10, 12:13)

pvz ne dantys, o gantys, ne gėlė, bet dėlė... ant staigio dabar nepamenu jos k/t žodžių.. bet esmė tokia. g.gif

mano irgi sugrybauja lotuliukas.gif bet anksciau normaliai tardavo, db koks pusmetis ar daugiau sako ne trisdesimt trys , o "krisdesimt krys" lotuliukas.gif arba "Kraktorius" , nors t raide taria. as jam sakau, sakyk T T T, ir tada traktorius, o jis T T T Kraktorius lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
ir dar pas ji yra taip vaadinamas tarpdantinis kalbejimas, s, Š raides kai taria , ta liezuvi tarp dantu deda kazkaip taip.
Atsakyti
Maniškis su raide r irgi nedraugauja cool.gif
Buvo vienas momentas, kai l su v kaitaliojo, nors jas puikiai ištaria, pvz. ne lova, o vova doh.gif lotuliukas.gif Dabar jau normaliai sako.
Atsakyti

Ciauska daug,daug is tikro wub.gif Galune tik kerta,maiso.. Pvz ne sulciu,o sulte..
[/quote]

QUOTE(Tila @ 2013 09 10, 10:04)

Maniškė dar netaria -r raidės.

QUOTE(Muse @ 2013 09 10, 10:18)
Maniske irgi R netaria.

QUOTE(Fėja* @ 2013 09 10, 13:13)

QUOTE(Akva0004 @ 2013 09 10, 17:48)

ir dar pas ji yra taip vaadinamas tarpdantinis kalbejimas, s, Š raides kai taria , ta liezuvi tarp dantu deda kazkaip taip.

wacko.gif wacko.gif praarbavau ( t.y. patikrinau ) apie pora šimtų vaikų per savaitę, tai jau žinokit pačiai norisi patylėt, nes vakarop imu nesuregzt padoraus sakinio kaip ir Ginos Gustikė biggrin.gif .

Gina - radai dėl ko persigyvent 4u.gif . Gerai, kad paėmė - tik į naudą.

mano Ieva taria viską jau seniai, kalba raiškiai ir taisyklingai. Bet nemokinau nei kiek. Miglė švepla buvo ilgai.

Keturmečiams garsų painiojimas yra pats natūraliausias fiziologinis dalykas. Ir pats tinkamas laikas pratyboms.
namuose galiam daryt visokius žaidimukus smulkiai motorikai - su pirštais - pupas-žirnius rūšiuot, smulkias mozaikas dėliot, akmenukus dėliot, karoliukus ir pan. trupint kokius sausainius į pyragą. Kalbėt, nepavargt atsakyt į klausimus biggrin.gif . pataisyt neįkyriai. Mano Ieva kažkaip labai mėgsta, kai aš pataisau - ji vis sakydavo - skanūs sulčiai biggrin.gif . tai po kokio 15-to pataisymo - išmoko. Dabar lėles Doras mokina susodinusi, kaip reikia kalbėt. tongue.gif

Akva - su tarpdantiniu - bais įkyru būna. cool.gif Jei jau toks grynas tarpdantinis, tai kitąkart dar kokioj 1-2 klasėj banadau damušinėt ( o pradedu nuo 5-mečių pagrinde. Nors šiemet leido ir iš keturmečių grupės kelis vaikus įsirašyti ).

Muse - r garsas sunkiu atseit vadinamas. Jei nėra jokių liežuvio pririšimų, normalus plonas liežuvis, kiti garsai irgi įsitvirtina savo eiga - tai arba prasimuš pati, arba ir pagalba nepakenks. Galima pažaist taip - liežuvio galiuką pakelt prie viršutinių dantenų ir neatiotraukiant liežuvio greitai tarti garsą dddddddd, ir tuo pat metu su mažyliu pirštukugreitai pabraukyti poi liežuviu, kur tokia gysliukė yra. tada turi pasigirsti garsas r. Vaikams smagu, susimotyvuoja. vaikšto paskui, birbina tą liežuvį. padeda. tongue.gif

Mano Ievai - tikai prasideda. Miglei jau prieš pora metų prasidėjo, taip tikėjaus, kad Ievai nebus... cool.gif Miglei - su rankų timpčiojimais, Ievai - pirštų timpčiojimai ir tokie ale garsiniai, trumpi nevalingi kosčiojimai... genetika daro savo.
Atsakyti
Labas rytas.

Pas mus eilinis asaringas treciadienis. Ryte pabudusi nenorejo i darzeli, prikalbinau, apsirengem, jau einant i grupe uzsiziurejom i vaikus ir plojosi visu ugiu pusiau ant asfalto, pusiau ant zoles ir vel asaros doh.gif Ir vel palikau nepatenkinta, kaip ir ana treciadieni unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 09 11, 08:56)
Labas rytas.

Pas mus eilinis asaringas treciadienis. Ryte pabudusi nenorejo i darzeli, prikalbinau, apsirengem, jau einant i grupe uzsiziurejom i vaikus ir plojosi visu ugiu pusiau ant asfalto, pusiau ant zoles ir vel asaros  doh.gif Ir vel palikau nepatenkinta, kaip ir ana treciadieni  unsure.gif

Imk 4u.gif uz nelaimingus treciadienius, kad daugiau tokiu nebutu mirksiukas.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Vaivos juosta,dekui 4u.gif
O pirstuku darbelis kalba pagrinde lavina ar dar ka tais skaitosi? blush2.gif
Neskaiciau dar,bet googlej motorikos ieskant,nebloga atrodo puslapi radau 4u.gif
http://maziejisnekor...a-motorika.html

As tai 10-ties kai buvau,vis kazkoki reikala su gomuriu darydavau,uzsiciaupus toki duslu garsa noredavau isgaut biggrin.gif Nenurimdavau,nenustodavau kol nesigaudavo doh.gif Nezinau,bet gal irgi cia tikai kokie tais budavo.. g.gif

Kulke
-nebuvo laiko ilgiau pabut su vaiku,nuramint pries grupe? 4u.gif Tau dabar adaptacija tokia kaip ir mums buvo pries kiek ten..2metus 4u.gif Laikykis,nusiramink savyje svarbiausia,tada ir vaikiukas jausis saugiau,ramiau 4u.gif
As savo mazaji lepsiuka sakiau paliksiu nebe pusvalandziui,o visom kokiom 3h darze doh.gif cool.gif Nu jau toks lepsinis,kad vajej vajej.. Jau asaroja net man salia bunant doh.gif Aukletojos klausiau(dirba darze 25m.)ar tie kurie pradeda eiti i darziuka veliau,jie kazkokie tais gal buna geresni,svelnesni,kulturingesni ir pan?.. Na tiesiog ar pastebejote kokia tais nauda is tu islaikytu,isglaustytu,ismyluotu,isciuciuotu ilgiau namuose nei tie isgrusti i lopsi nuo 2m.? Atsake nepajutusi nieko geriau is tu islaikytu ir atejusiu nuo 3,4m schmoll.gif Sako anie jau apsislifave,apsitryne,apsizuline nuo darzelines kasdienybes.. Nauji ateje buna jautresni,jiems sunkau issiskirti su tevais,kiti prasciau savarankiskai valgo,wc sedi,rengiasi ir pan..
As kadangi vistiek zinau,kad iki mokyklos nelaikysiu namie,tai vesiu ir pratinsiu prie realaus gyvenimo(be roziu ziedlapiu kelio)savo mazaji karalaiti cool.gif Bent iki pietu miego jis man zygiuos kaip daugelis jo bendraamziu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gina: 11 rugsėjo 2013 - 15:04
QUOTE(*Gina @ 2013 09 11, 16:03)

Kulke
-nebuvo laiko ilgiau pabut su vaiku,nuramint pries grupe? 4u.gif Tau dabar adaptacija tokia kaip ir mums buvo pries kiek ten..2metus 4u.gif Laikykis,nusiramink savyje svarbiausia,tada ir vaikiukas jausis saugiau,ramiau 4u.gif
As savo mazaji lepsiuka sakiau paliksiu nebe pusvalandziui,o visom kokiom 3h darze doh.gif  cool.gif Nu jau toks lepsinis,kad vajej vajej.. Jau asaroja net man salia bunant doh.gif Aukletojos klausiau(dirba darze 25m.)ar tie kurie pradeda eiti i darziuka veliau,jie kazkokie tais gal buna geresni,svelnesni,kulturingesni ir pan?.. Na tiesiog ar pastebejote kokia tais nauda is tu islaikytu,isglaustytu,ismyluotu,isciuciuotu ilgiau namuose nei tie isgrusti i lopsi nuo 2m.? Atsake nepajutusi nieko geriau is tu islaikytu ir atejusiu nuo 3,4m  schmoll.gif Sako anie jau apsislifave,apsitryne,apsizuline nuo darzelines kasdienybes.. Nauji ateje buna jautresni,jiems sunkau issiskirti su tevais,kiti prasciau savarankiskai valgo,wc sedi,rengiasi ir pan..
As kadangi vistiek zinau,kad iki mokyklos nelaikysiu namie,tai vesiu ir pratinsiu prie realaus gyvenimo(be roziu ziedlapiu kelio)savo mazaji karalaiti  cool.gif Bent iki pietu miego jis man zygiuos kaip daugelis jo bendraamziu cool.gif

Pasiemiau laiminga biggrin.gif Aukletoja pasieme ir pati nuramino. As esu mama, tai pries mane gali maivytis, asarot ir dvi valandas. Nenoriu as kitu vaiku balamutinti. Ir nenoriu, kad mano balamutintu. Man jau piktumas pradeda imti del tu mamu kurios pasiimineja priespiet vaikus ir kitus taip subalamutina, kad tie verkdami miegoti eina, sako: manes mama tai nepaims. Ir Gabe man du vakarus sake "as verkiau, nes galvojau, kad tu manes nepasiimsi". Darzelis ir yra tam darzelis, koks dar lankymas "puse etato". Pateisinu tik tuos mazulelius,kur nuo 2m eina i lopseli, o cia pernykste dickiu grupe tai net ir tuos senbuvius isbalansuoja.
Atsakyti
Kulke-as visiskai tau pritariu,kad mamos pasilikdamos grupeje arba atejusios zymiai anksciau pasiimti-isbalamutina vaika savo ir kitus aplinkinius drinks_cheers.gif
Guste veliau atvesdama visad uzdarau rubineles duris,kad nematytu musu,kad neissiblaskytu savo demesiu vaikai.
Pas maziu grupeje kazkaip jauciu,kad pacios aukletojos dziaugiasi,kad as prabunu iki pietu valgio su visais.Dirbu su visais ten issijuosus doh.gif Vaikai jau mane pazysta ir laukia biggrin.gif Zaidziu su jais,sodinuosi ant keliu,rengiu,maitinu ir pan.Pvz yra kas verkia ten gan daug,bet kai mama paskambina po N kartu telefonu aukletojai,ji atsako,kad nieko,viskas normaliai g.gif O kai as uzsiminu,kad "pabegsiu",jau kazkokius zvilgsnius meto,turiu vos nepasiaiskint kur leksiu ir ar tai butina, ir kaip jau tas mano mazylis cia pasiliks doh.gif Zino,kad man nereikia i darba cool.gif Atejau siand,pasakiau,kad as tuoj iseisiu cool.gif Po kokiu 5min aukletoja sako,na ka,einam i lauka.O tai jau reiskia,kad man padet bent jau savo vaika suruost i lauka(dvimetuku 10 stuku,ji viena),o suruosus ir iseit aisku.O isejus gi vistiek dar kazkiek pabut,negi tepsi slides ant syk doh.gif Nu zodz.Prabuvom pusvalandi,sakau as jau begu cool.gif Sako nu tai tada palaukit,as juos nusivest turiu nuo zaidimu aiksteles(ciuozyklos),pati viena cia gi nesuziuresiu visus schmoll.gif Tai davai dar 10min kol nuejom visi,tada pasiploviau.Parbegau namo,pavalgiau ant smugio desreliu ir apiat i darza doh.gif Del to ir sakau,kad viso,arba vedu ir palieku vaika bent 3h darze(siai dienai isbut su pietu miegu jam(ir nuo jo aplinikiniams manau)dar labai sunkiai)arba visai nebevedu iki sekanciu metu cool.gif
Kiti tai jei verkia,viskas ok,cia norma,o man pedagogiskai aiskina,kad palaipsniui reikia,nuo keliu minuciu pradet pratint palikinet doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gina @ 2013 09 11, 18:50)
Pas maziu grupeje kazkaip jauciu,kad pacios aukletojos dziaugiasi,kad as prabunu iki pietu valgio su visais.

Tik viena aukletoja? Neturi pagalbininkes auklytes? Ar cia tik pas dickius po dvi buna? Nes pas mus aukletojos dvi ( viena buna 2, kita 3 dienas) ir pastoviai auklyte. g.gif

Ai tiesa, gavom sarasa ka reik supirkti vaikams ir darzeliui. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulke: 11 rugsėjo 2013 - 18:05
Yra pagrindine aukletoja ir vaduojanti,keicia viema kita..Pastoviai buna seimininkute,bet jai savi darbai iki kaklo..
Mes jau beveik metai negauname ani jokiu sarasu rolleyes.gif
Susinervinau,eisu pas buhaltere,mokejau kiekviena menesi cystai,maximum 10d po lapelio iteikimo,o jauciu nerode jiems,kad moketa uz balandi,geguzi,birzeli doh.gif Kosmaras bus jei taip..... doh.gif Neturiu issisaugojusi popiergaliu anu menesiu,ka reiks daryt,kur teisybes ieskot doh.gif Net nebeatsimenu kur imokejau,banke,kioske ar parduotuvej doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2013 09 10, 12:13)

Labuka, pas mus iki šiol dovana - yra govana...ir lova anksčiau būdavo vova smile.gif)) Ema pakankamai aiškiai kalba, suprasti viską eina, bet kartais vietoj s ištaria š.
Atsakyti