Ciauska daug,daug is tikro

Galune tik kerta,maiso.. Pvz ne sulciu,o sulte..
[/quote]
QUOTE(Tila @ 2013 09 10, 10:04)
Maniškė dar netaria -r raidės.
QUOTE(Muse @ 2013 09 10, 10:18)
QUOTE(Fėja* @ 2013 09 10, 13:13)
O manoji maišo g su d ir k su t
QUOTE(Akva0004 @ 2013 09 10, 17:48)
ir dar pas ji yra taip vaadinamas tarpdantinis kalbejimas, s, Š raides kai taria , ta liezuvi tarp dantu deda kazkaip taip.

praarbavau ( t.y. patikrinau ) apie pora šimtų vaikų per savaitę, tai jau žinokit pačiai norisi patylėt, nes vakarop imu nesuregzt padoraus sakinio kaip ir Ginos Gustikė

.
Gina - radai dėl ko persigyvent

. Gerai, kad paėmė - tik į naudą.
mano Ieva taria viską jau seniai, kalba raiškiai ir taisyklingai. Bet nemokinau nei kiek. Miglė švepla buvo ilgai.
Keturmečiams garsų painiojimas yra pats natūraliausias fiziologinis dalykas. Ir pats tinkamas laikas pratyboms.
namuose galiam daryt visokius žaidimukus smulkiai motorikai - su pirštais - pupas-žirnius rūšiuot, smulkias mozaikas dėliot, akmenukus dėliot, karoliukus ir pan. trupint kokius sausainius į pyragą. Kalbėt, nepavargt atsakyt į klausimus

. pataisyt neįkyriai. Mano Ieva kažkaip labai mėgsta, kai aš pataisau - ji vis sakydavo - skanūs sulčiai

. tai po kokio 15-to pataisymo - išmoko. Dabar lėles Doras mokina susodinusi, kaip reikia kalbėt.
Akva - su tarpdantiniu - bais įkyru būna.

Jei jau toks
grynas tarpdantinis, tai kitąkart dar kokioj 1-2 klasėj banadau damušinėt ( o pradedu nuo 5-mečių pagrinde. Nors šiemet leido ir iš keturmečių grupės kelis vaikus įsirašyti ).
Muse - r garsas sunkiu atseit vadinamas. Jei nėra jokių liežuvio pririšimų, normalus plonas liežuvis, kiti garsai irgi įsitvirtina savo eiga - tai arba prasimuš pati, arba ir pagalba nepakenks. Galima pažaist taip - liežuvio galiuką pakelt prie viršutinių dantenų ir neatiotraukiant liežuvio greitai tarti garsą dddddddd, ir tuo pat metu su mažyliu pirštukugreitai pabraukyti poi liežuviu, kur tokia gysliukė yra. tada turi pasigirsti garsas r. Vaikams smagu, susimotyvuoja. vaikšto paskui, birbina tą liežuvį. padeda.
Mano Ievai - tikai prasideda. Miglei jau prieš pora metų prasidėjo, taip tikėjaus, kad Ievai nebus...

Miglei - su rankų timpčiojimais, Ievai - pirštų timpčiojimai ir tokie ale garsiniai, trumpi nevalingi kosčiojimai... genetika daro savo.
..viltis, kad kažkas amžinybėj augina Tave......