Kalbat apie nuogumas, tai maniškė žino kuom skiriasi mergaitės nuo berniukų (pasak jos berniukai turi sliekiukus ). Žino, kad nereik nuogai lakstyti prie visų ir visiems rodytis. Kartais paprašo ir mano papukus pačiupinėt, vieną kart daviau (susipažinimui), daugiau neduodu Bet vat užtat prieš kelias dienas man skėlė, kad kai norėsiu brolio tai tėvelio ir mamytės sėklytės susijungs ir iš jų išaugs mažas lėliukas mano pilvelyje sakė darželyje auklėtoja rodė knygelę ir papasakojo viską.
QUOTE(Tila @ 2014 02 11, 09:12)
Kulke, perskaičiau tavo FB žinutę. Pasiūlymas žavingas, tik įdomu kaip sektųsi visus rugpjūtinukus suburti? Bet susimatyti būtų labai smagu
Aha, būtų smagu, jei entuziazmas iki vasaros neišgaruos
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2014 02 11, 20:00)
Ar parašė jau tau apie ką kalba ėjo? Jei ne, tai raportuoju - Oresto tėtis kviečia Oresto vardu pas juos i sodybą vasarą susitikti visas norinčias
Labas.
Pas mus mistika vyksta su darželiu, antra diena per ašaras kelio nemato, nieko nemyli, viskas blogai, į darželį nenori ir taškas. Šiandien auklytė pasakojo, kad jei nusineša kokį žaislą, pameta ir verkia viena pati ir nesako, kas yra. Jos suranda, paduoda, G vėl jį pragano ir vėl istorija kartojasi. Nebeleisiu daugiau jokių žaislų neštis visiškai. Žodžiu, jautruolė pasidariusi nežmoniškai ir namuose, kas tik biškį, tuoj į ašaras. Ką daryt? Kaip spręsti šitą reikalą? Eit pas kokį psichologą, ar kaip? O gal čia kokia pilnatis veikia? Nebežinau jau...
Labukas,
paklausk tu jos, kodel ji nenori i darzeli? gal pasipasakos pati mergaite.
O del zaislu, tai kaip mergaite nori, jei nori, tegul nesasi.
Maniske buvo dideli liuta nusinesus i darzeli, tai kai ateijau vakare pasiimt i grupe, sako Martynas liutui usus nukirpo , tai paskui susitarem, kad zaislu nesinesim i darzeli.
QUOTE(Kulkė @ 2014 02 20, 11:17)
Pas mus mistika vyksta su darželiu, antra diena per ašaras kelio nemato, nieko nemyli, viskas blogai, į darželį nenori ir taškas. Šiandien auklytė pasakojo, kad jei nusineša kokį žaislą, pameta ir verkia viena pati ir nesako, kas yra. Jos suranda, paduoda, G vėl jį pragano ir vėl istorija kartojasi. Nebeleisiu daugiau jokių žaislų neštis visiškai. Žodžiu, jautruolė pasidariusi nežmoniškai ir namuose, kas tik biškį, tuoj į ašaras. Ką daryt? Kaip spręsti šitą reikalą? Eit pas kokį psichologą, ar kaip? O gal čia kokia pilnatis veikia? Nebežinau jau...
Maniske buvo dideli liuta nusinesus i darzeli, tai kai ateijau vakare pasiimt i grupe, sako Martynas liutui usus nukirpo , tai paskui susitarem, kad zaislu nesinesim i darzeli.
QUOTE(antoniene @ 2014 02 20, 11:32)
Labukas,
Klausinėju aš jos kaip tik galiu, atsakymas į visus klausimus: niekas nepatinka, niekas negerai, nieko nemyliu. Klausiu ar vaikai skriaudė - sako neskriaudė, ar auklėtoja barė - nu nebarė. Gal tik ožiai čia tokie, arba sveikatos nelabai turi vaikas, truputi sloguoja.
QUOTE(Kulkė @ 2014 02 20, 10:17)
Taip, parase Mintis gera
Pas mus grupeje per susirinkima buvo prasymas is aukletoju puses, nesinesti zaislu, nes prasideda duodu/neduodu/nesidalinu, po to asaru pakalnes. As uz tai
Nors iki to maniskis irgi kartais nesdavosi, kol jo draugelis pamete lauke jo masinyte. Tai skleidesi visas kiemas nuo verksmo Daugiau nesinesa, arba jei pasiima, tai is striukes kisenes neissitraukia
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2014 02 20, 20:02)
Pas mus grupeje per susirinkima buvo prasymas is aukletoju puses, nesinesti zaislu, nes prasideda duodu/neduodu/nesidalinu, po to asaru pakalnes. As uz tai
Nors iki to maniskis irgi kartais nesdavosi, kol jo draugelis pamete lauke jo masinyte. Tai skleidesi visas kiemas nuo verksmo Daugiau nesinesa, arba jei pasiima, tai is striukes kisenes neissitraukia
As irgi už tai Prisineša brangiausių visokių, pameta, po to riksmai, ir auklėtojom ir vaikam nervai. Aš jei leisdavau neštis tai tik koki pigiaką, kad pametus ar sulaužius nebutų gaila
pasirodo grupej jau visi patys nusisluosto uzpakalius,nera ne minciu aukletojom eit sluostyt.. Net susigedau,kad paklausiau ar dar jos kam is vaiku valo..Sako zinoma ne,jie jau dideli tam reikalui.. Intensyviai mokint pradejom Guste,nes atsisako eit "didelio" reikalo darzelyje,vien del to,kad nemoka pati susitvarkyt ir gink Die nepaprasys aukletoju,seimininkutes O nenusivalius jokiu budu kelniu neapsimaus.. As jau nieko pries buciau jei nenusivalytu tinkamai,bile tik neuzlaikytu visa diena kaip jau yra buve..
Kita sav kelias dienas darbuosiuos grupej su vaikais(paprase pagalbos),jau dabar mastau kaip cia juos tinkamai reiks uzimt
Papildyta:
Kulke,manoji irgi is tu jautresniu vaiku,aukletoja sake,kad yra keletas vaiku su kuriais reikia labai atsargiai kalbet.. Jei garsiau kazka pasakysi,asmeniskai priima,iskart lupa patempia,pravirksta.. Guste ir namie megsta koki pora kart per diena susijautrint.. Jautrus vaikas ir tiek.Klausiau psichologes del to jautrumo,tai kazkaip atsake,kad jautrumas tai yra pliusas,tokie zmones gyvenime susiranda darba nuo dusios,is pasaukimo..Pvz medikas,mokytojas,policininkas,gaisrininkas ir pan.Nu zodz viskas ok su tuo jautrumu tokiu
Kita sav kelias dienas darbuosiuos grupej su vaikais(paprase pagalbos),jau dabar mastau kaip cia juos tinkamai reiks uzimt
Papildyta:
Kulke,manoji irgi is tu jautresniu vaiku,aukletoja sake,kad yra keletas vaiku su kuriais reikia labai atsargiai kalbet.. Jei garsiau kazka pasakysi,asmeniskai priima,iskart lupa patempia,pravirksta.. Guste ir namie megsta koki pora kart per diena susijautrint.. Jautrus vaikas ir tiek.Klausiau psichologes del to jautrumo,tai kazkaip atsake,kad jautrumas tai yra pliusas,tokie zmones gyvenime susiranda darba nuo dusios,is pasaukimo..Pvz medikas,mokytojas,policininkas,gaisrininkas ir pan.Nu zodz viskas ok su tuo jautrumu tokiu
QUOTE(*Gina @ 2014 02 22, 19:11)
pasirodo grupej jau visi patys nusisluosto uzpakalius,nera ne minciu aukletojom eit sluostyt.. .....
As, tiesa sakant, net nezinau kaip pas mus Bet jis dazniausiai namuose kakina. Man atrodo jei aukeltoja tokia labai mamiska , tai ir sutvarko vaikus, o jei biski bile kaip i savo darba ziuri, tai ir labai nepersistengia
Keiti kvalifikacija ? Musu grupe is karto po nauju irgi naslaiteliai buvo like,vienu metu susirgo seimininkele ir viena is aukletoju. Tai ryte matydavau, kad maista jiems i grupe nesdavo pati direktore
Taip smagiai diena prie juros praleidom, kad ir be saules, bet labai gerai galvas prapucia po visu darbu
Su kokia saunia kompanija sianakt miegojau. T sugalvojo, kad miegosim visi trys kartu, man, aisku, vietos minimaliai Tai vidury nakties su pagalve iskeliavau i jo lova, o ryte ziuriu, kad ne viena, o su visa chebra lovoj - Mike pukuotukas, skunkas, suniukas ir keturi ninzes ...........
QUOTE(*Gina @ 2014 02 22, 19:16)
I jautrumo tema.... Ne taip seniai kalbejau su aukletoja, del tam tikru situaciju, kaip maniskis elgiasi, kaip reaguoja i sudrausminima ir pan. Tai ji T apibudino kaip labai empatiska vaika. As tokio zodzio net negirdejus buvau. pagalvojau, bliamba mazu cia koks sutrikimas Tai gryzus puoliau sviestis ir, akurat, mano vaikis Paskaitykit, mergikes, apie empatija , labai idomu ir naudinga, ir is karto daug atsakymu galima rasti.
Į darželį žaisliukus nešdavosi kai mažesnė buvo. Bet visada paaiškindavom, kad jei nešasi, turės dalintis su draugais, o jei to daryti nenori - palieka namuose. Kiek vėliau darydavom taip - į darželį su žaisliuku eina, o nuėjus palieka spintelėj. Kompromisas
G. jau kokius metus pati susitvarko po WC. Ir pagalbos nepriima
O tave legaliai įdarbina? Kaip su sveikatos pažymom? Čia šiaip, kontroliniai klausimai - ne tau, o darželio valdžiai labiau adresuoti.
Aš tave pažinodama tikrai nebūčiau prieš, kad mano vaiką prižiūrėtum. Bet jei nepažinočiau, tikrai nenorėčiau, kad nedirbantis darželyje žmogus su vaikais dirbtų.
G. jau kokius metus pati susitvarko po WC. Ir pagalbos nepriima
QUOTE(*Gina @ 2014 02 22, 19:16)
O tave legaliai įdarbina? Kaip su sveikatos pažymom? Čia šiaip, kontroliniai klausimai - ne tau, o darželio valdžiai labiau adresuoti.
Aš tave pažinodama tikrai nebūčiau prieš, kad mano vaiką prižiūrėtum. Bet jei nepažinočiau, tikrai nenorėčiau, kad nedirbantis darželyje žmogus su vaikais dirbtų.
Mokinam dabar pacia apsitarnaut,kazkaip rankos per trumpo pas ja tam reikalui Aukletoja sako jie jau dideli,po 5m. turi.. Na bet yra kam dar 4.5.. Nieko,ismoksim
Nesidarbinsiu Man iki spalio menesio dar vaiko prieziuros atostogos,tai kaip ir laisva esu,skiriu visa laika vaiku labui Trukumas darze aukletoju..dvieju truksta(viena i dekreta isejo,kita po skundo).Taupymas turbut,tai kaip supratau nieko nedarbins iki rudenio.. Nuo kovo men.prades ateidineti savanores pedagoginio studentes..Ziuresim kaip cia bus..
Kitoj savaitej aukletojom konferecija(idomi,Europos remiama),tai dvi dienos sutampa su aukletojos darbu.. Seimininkute viena turetu darbuotis,tai,kad butu lengviau,paprase (direktores vardu)bent po kelias valandas padet pabut jai.. Nieko neveikiu(nedirbu darbe ),manau galesiu ir ilgiau nei pora valandu Gal nepakenksiu
Papildyta:
Toje grupeje esu tevu komiteto pirmininke,tai galima sakyt aktyviausia tarp visu tevu.. Jei jau ka pazista tevai is tevu-manau mane tai tikrai Net nezinau,gal kam ir nepatiks tai.. Skusis,o tai irgi neblogai gal, priversti butu idarbint nauja pedagoge,o ne taupyt ir bandyt istempt iki rudens.. O taupymas tai cia kieno gaunasi,darzelio ar savivaldybes ?
Nesidarbinsiu Man iki spalio menesio dar vaiko prieziuros atostogos,tai kaip ir laisva esu,skiriu visa laika vaiku labui Trukumas darze aukletoju..dvieju truksta(viena i dekreta isejo,kita po skundo).Taupymas turbut,tai kaip supratau nieko nedarbins iki rudenio.. Nuo kovo men.prades ateidineti savanores pedagoginio studentes..Ziuresim kaip cia bus..
Kitoj savaitej aukletojom konferecija(idomi,Europos remiama),tai dvi dienos sutampa su aukletojos darbu.. Seimininkute viena turetu darbuotis,tai,kad butu lengviau,paprase (direktores vardu)bent po kelias valandas padet pabut jai.. Nieko neveikiu(nedirbu darbe ),manau galesiu ir ilgiau nei pora valandu Gal nepakenksiu
Papildyta:
QUOTE(Tila @ 2014 02 22, 21:49)
Toje grupeje esu tevu komiteto pirmininke,tai galima sakyt aktyviausia tarp visu tevu.. Jei jau ka pazista tevai is tevu-manau mane tai tikrai Net nezinau,gal kam ir nepatiks tai.. Skusis,o tai irgi neblogai gal, priversti butu idarbint nauja pedagoge,o ne taupyt ir bandyt istempt iki rudens.. O taupymas tai cia kieno gaunasi,darzelio ar savivaldybes ?
Musu M irgi nenusivalo uzpakalio... rankos nedasiekia... darze irgi niekad nekakina, nzn ar del nenuvalymo, ar... bet itariu nedrysta prasyt, o paciam neiseina, viena diena gryzo sudinas tikraja ta zodzio prasme... tai man irgi jau sorry tokia prieziura.