Įkraunama...
Įkraunama...

Rugpjūtinukai 2009m.

QUOTE(Akva0004 @ 2013 09 20, 19:50)
geriau papasakok, kaip tau sekasi auginti broliuka? kaip auga, kaip valgo, kaip pilvukas, kaip pienukas, kaip nakteles? ir siaip kaip i broli sese reaguoja? aar sunku du kinderiukus augint? ir siaip pasidalink nuotaikomis rolleyes.gif

O dabar pati atsakyk i savo klausimus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akva0004 @ 2013 09 20, 19:50)
ne taip labai. turiu fb, bet labai mazai ka priemusi i kontaktus, ir nemegstu ten visos informaacijos de. Fb man labiau reikalinga susisiekti  ir dalintis ispudziais su draugemis  uz atlanto.

geriau papasakok, kaip tau sekasi auginti broliuka? kaip auga, kaip valgo, kaip pilvukas, kaip pienukas, kaip nakteles? ir siaip kaip i broli sese reaguoja? aar sunku du kinderiukus augint? ir siaip pasidalink nuotaikomis rolleyes.gif

FB galima apribot informacijos platinimą smile.gif

Kol kas pirmos savaitės, tai bandom įsivažiuot į ritmą. Pradžioj buvau apsidžiaugus, kad vaikas ramus, bet anaiptol smile.gif Vaikinas valdingas, moka išsireikalaut ko nori, balsingas ir tą talentą pademonstruoja. Vis tik antrą vaiką auginti lengviau dėl vidinės ramybės - nėra tos panikos kaip su pirmagimiu, lengviau nuspėti norus.

Maitinasi vyrutis sočiai, apetitu nesiskundžia. O man su maitinimu bėdos tos pačios. Įdubę ir dėl to nukramtyti speneliai, skausmai, tepaliukai. Bandau žaizdas užsigydyt antspenių pagalba, tai tenka atlaikyt vyruko pasipriešinimą ir protestus (natūralistas jis, nepatinka silikoniniai papai). Pieno netrūksta, esu nusiteikus maitint ilgai smile.gif

Sesė gyveno laukimo nuotaikomis, vis pilvūzą glostydavo, domėdavosi ką brolis veikia. Kai gimė brolis (jos žodžiais, gydytojai iš pilvo ligoninėj brolį iškrapštė), juo džiaugiasi, visiems lankytojams brolį pademonstruoja, pasidžiaugia. Tačiau vis tiek pajuto dėmesio badą, tai labai savinasi tėtį. Ir susikalbėti pasidarė sunkiau. Visada buvo su kapriziukais, bet dabar jie pavirto KAPRIZAIS. Jei kas - tuoj ašarot ar raudot pradeda, isteriją iš nieko sukelia. Tikiuosi išgyvendinsim šitas "naujoves".

QUOTE(Kulke @ 2013 09 20, 20:19)
O dabar pati atsakyk i savo klausimus  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(antoniene @ 2013 09 20, 13:10)
Sveikos merginos,

Su liudnom naujienom as, mire mano mociute.  verysad.gif

uzuojauta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 09 20, 19:19)
O dabar pati atsakyk i savo klausimus  bigsmile.gif

gerai cia prigavai:)
tai paskojuosi. Sekmadieni vyrukui suejo 10 menesiu, kai pagalvoji nerealiai daug ir nerealiai greit, ziuriu su metais isvis laikas greityn eina doh.gif
Miega jis gal geriau nei Matas, ta prasme maziau kartu keliasi (idealiu atveju 1 karta, kai dangtys dygsta kas valanda ir visaip), bet kantrybes neturi anei kiek, pramerkia akis ir rekia ant viso garso, tai vos speju (.)(.) istraukt, gerai, kad dar maitinu, neisivaizduoju kaip reiktu misini daryt, turbut vyras lakstytu po kambari, rodytu fokusus, kol as paruosciau. Diena miega kaip ponuliui uzeis, gali tris kartus miegot (pusvalandi, pusantros ir vel pusvalandi), gali du kart miegot po valanda, ir su prabudimais, kas mane nervuoja, reikia but salia, kad spet prispaust su ranka, tada miega toliau. Absoliuciai nenori but nei ant ranku, nei vezime (apart lauko, ten tinka), nei kedutej, nes isterijas kelia kaip reta, o pastoviai judesi, sliauzia, ropoja, stojasi, eina isikibes, traukia, lupa, plesia- zodziu, ramiai kavos neisgersi kol nemiega. valgo irgi daug blogiau nei Matas (tam galedavai duot ka nori ir kada nori, suvalgydavo), sitam gi reikia fkusus marokusus rodyt, kad apgaules budu ikisciau i burna ir valgytu. bandziau neduot, sakau lai nevalgo, isalks, ir ka manot, as pralaimejau- toliau cirkinuosi, nes taip ir nevalgo tada. Broliai abu gerai sutaria, abu vienas kito labai nori. Del psichologines busenos taai tiesa, kad antra lengviau, bet siaip is principo tai man ne, nes darbu dasideje, rutinos daug daugiau su dviem, o kai dar sis vaikiukas toks neramus pasedejimo prasme, tai eina sikti. As tai pvz ir nusikalu, ir pikta daznai bunu, ir save apleidusi 100%, su palepinimu is vyro puses su Niduku zymiai maziau, nei su Matu padedavo (is serijos ir taip labai gerai susitvarkai biggrin.gif ). Stogas ciuosineja kartais tai uj kaip gerai, bet visumoj paemus, tai viskas gerai, smagu but 4 asmenu seimyna, ir tie kindziuliai kai nerekia ir neisterikuoja tai baisiai jau mieli wub.gif
Papildyta:
va siryt, nepadejo nei cirkinimasis, nevalgo koses, ir tu nors nusisauk doh.gif
Atsakyti
Antoniene-uzauojauta didele sad.gif As nebeturiu mociuciu,bet su nerimu mastau apie anytos isejima(amzius jau garbingas)..vaiku brangiausia mociute... Prarasim be galo daug..ypac vaikai aisku.. Panervuoju as ja nemazai blush2.gif ,bet myliu is tikro ir labai dziaugiuosi,kad ja tokia turi mano vaikai.. Vyrui sakiau,kad reikia jai pridovanoti kokiu geru maisto papildu sveikatos issaugojimui(aciu Die dar palyginus sveika),kad tik kuo ilgiau galetu vaikai tureti sau sielai artima zmogu..
Tila-sesei pokyciai didesni nei jusu gyvenime.. 4u.gif Mes labai stengiames Guste apsaugot nuo tu jai ne visada dziuginanciu pasikeitimu,brolio atsiradimo..Irgi tetis labai artimas patapo.. Gal irgi ne sutapimas,bet po brolio jautresne pasidare g.gif Ciut kas,iskart verkia ir primena:"as labai tave myyyyliu"... Kontroliuojam pastoviai,kad demesio gautu visi po lygiai,bet vistiek..Perziuriu filmuotas medziagas,tai ziuriu,girdziu,kad vis primenam Gustikei,kad cia palauk,cia nelipk,cia nesauk ir pan.. Jai atitenka grieztesnes intonacijos,pabarimai.. unsure.gif Va siand prigavau save,nesu sunkiai broli ant ranku ir kas 5 zingsnius vis paburnoju ant Gustikes unsure.gif Pas mus ji vidurinioji,tai jie daugiausia "nuskriausti" girdejau buna..
Bet ir be galo abu maziukai vienas kita myli..Dievuliau,susikabine,apsikabine,sugule,sukrite,buciuojas,myluojas biggrin.gif wub.gif Broliui sese tai is vis autoritetu autoritetas doh.gif
Akva-maniskiui greit 2metai,bet dar irgi save apleidus esu,siknos negaliu namie padet ant lovos(prie papo prilimpa greit cool.gif ),atsistojus knyga skaitau doh.gif biggrin.gif Vyras irgi su kiekvienu vaiku vis maziau mato reikala padet cool.gif Tai su pirstuparodau ka padaryt,kaip mazam vaikui doh.gif biggrin.gif Pasukauju namie irgi.. blush2.gif Bet ai,kai pasiklausau,turbut 99,9% taip ir kitiems irnesakyk.gif
Va maziukas pradejo lankyt darziuka,tai jau atokvepi turesiu superini palyginus biggrin.gif
Atsakyti
Aš saviškiui mb irgi pasakau, kad dabar tu man padėk... arba, tau reiktų oadaryt namuose tą ir tą... lats neskuba nei galvot, nei mąstyt, kuo galėtų man pedėt. Bet kai paprašau iškarto padeda, be kalbų. Bet aš norėčiau, kad pats prieitų, paklaustų, ar man reikėtų pagalbos... bet matyt žino, kad visada reikėtų, tai neklausia biggrin.gif

labas rytas 4u.gif

smagu pasiskaitinėt, kaip jums sekasi.

Antoniene.... 4u.gif ką darysi... toks gyvenimas....
Atsakyti
QUOTE(Akva0004 @ 2013 09 23, 08:20)
Del psichologines busenos taai tiesa, kad antra lengviau, bet siaip is principo tai man ne, nes darbu dasideje, rutinos daug daugiau su dviem, o kai dar sis vaikiukas toks neramus pasedejimo prasme, tai eina sikti.

drinks_cheers.gif Dėl šito sutinku. Kur vienu pasirūpinti, o kur dviem. Sunkiau, net nesiginčiju dėl šito. Lengviau kai žinai ko tikėtis, bet kai reikia aptūpčiot du, tris - ne taip ir lengva. Kita vertus nespėsim apsidairyt, jau ūgtelėję tie mūsų kleckai bus ir su nostalgija prisiminsim. Nors dabar kai neišsimiegi, kai dieglių kamuojamas vaikas ant rankų klykia - lauki šio etapo pabaigos su nekantumu blush2.gif

QUOTE(*Gina @ 2013 09 23, 10:02)
Mes labai stengiames Guste apsaugot nuo tu jai ne visada dziuginanciu pasikeitimu,brolio atsiradimo..Irgi tetis labai artimas patapo.. Gal irgi ne sutapimas,bet po brolio jautresne pasidare g.gif Ciut kas,iskart verkia ir primena:"as labai tave myyyyliu"... Kontroliuojam pastoviai,kad demesio gautu visi po lygiai,bet vistiek..Perziuriu filmuotas medziagas,tai ziuriu,girdziu,kad vis primenam Gustikei,kad cia palauk,cia nelipk,cia nesauk ir pan.. Jai atitenka grieztesnes intonacijos,pabarimai..  unsure.gif Va siand prigavau save,nesu sunkiai broli ant ranku ir kas 5 zingsnius vis paburnoju ant Gustikes unsure.gif Pas mus ji vidurinioji,tai jie daugiausia "nuskriausti" girdejau buna..

Kaip panašu viskas pas mus 4u.gif

Atsakyti
Sveikutės,
Tikiuosi, kad gal dar kas nors prisimena mane.
Pasiilgau rugpjūtinukių pašnekesių ir ogi kiek čia naujienų, o dar kiek praleidusi tikriausiai...

Tila, sveikinimai, susilaukus antro vaikelio 4u.gif
Antoniene, lengvo laukimo 4u.gif

Pas mane kaip ir nieko naujo, vaikai tik du ir nesilaukiu 3-io. Vyresnėlis šiais metais jau penktokas. Mažasis lanko darželį, jei galima taip pavadinti, - labai dažnai serga. Kosulys ir paraudusi gerklė - nuolatiniai palydovai. Sakykit, gal turit gerų, išbandytų būdų, kaip greitai vaikui išgydyt kosulį? ... sirupiukai ir umcalor lašiukai berods vieninteliai mūsų gydytojai žinomi vaistai...
Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2013 09 27, 13:48)
Sveikutės,
Tikiuosi, kad gal dar kas nors prisimena mane.
Pasiilgau rugpjūtinukių pašnekesių ir ogi kiek čia naujienų, o dar kiek praleidusi tikriausiai...

Tila, sveikinimai, susilaukus antro vaikelio 4u.gif
Antoniene, lengvo laukimo 4u.gif

Pas mane kaip ir nieko naujo, vaikai tik du ir nesilaukiu 3-io. Vyresnėlis šiais metais jau penktokas. Mažasis lanko darželį, jei galima taip pavadinti, - labai dažnai serga. Kosulys ir paraudusi gerklė - nuolatiniai palydovai. Sakykit, gal turit gerų, išbandytų būdų, kaip greitai vaikui išgydyt kosulį? ... sirupiukai ir umcalor lašiukai berods vieninteliai mūsų gydytojai žinomi vaistai...

Oi kokie zmones bigsmile.gif Aisku, atsimenam thumbup.gif

Gal inhaliacijos kokios gelbetu ar imunitetui kazkas pastiprinti g.gif O gal cia kas su angina negerai? Jei taip nuolatos vis atsinaujina... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 09 27, 13:20)
Oi kokie zmones  bigsmile.gif Aisku, atsimenam  thumbup.gif

Gal inhaliacijos kokios gelbetu ar imunitetui kazkas pastiprinti  g.gif O gal cia kas su angina negerai? Jei taip nuolatos vis atsinaujina...  g.gif

Kaip faina, kad atsimenat thumbup.gif
Su angina, atrodo, kad viskas gerai. Imunitetą pastiprinti nepamaišytų, nes vasarą nieko nevartojom, o dabar nuo rudens duodu vitamino C.
O tai pas jūsų vaikus neatsinaujina tie kosuliai? Nes pas mus tai pastovus playdovas.
Praeitais metais į darželį ėjo per mėnesį tik savaitę - kitomis gydėmės kosulį. Šiais metais galvoju , kad jau didesnis bus, gal geriau viskas, ir še tau kad nori - vėl tas pats. Nuo rugsėjo darželį lankė tik 1 sav. Man taip norisi, kad jis į daržą eitų.... šiais metais nerealiai daug būrelių 4-mečiams darželyje (šokiai pramoginiai ir liaudies, keramika, anglu, karate, futbolas) ir dar auklėtojos labai organizuotos - visokių švenčių/veiklos vaikams prigalvoja (tėvai aišku irgi įdarbinti būna), o maniškis negali lankyt, nes pastoviai serga verysad.gif
Atsakyti
R nuo kosulio isgelbeja koju mirkymas karstame vandenyje su druska. Po to tepu resorbano tepalu (kazkoki pan. dabar turim), maunu siltom kojinem ir guldau lovon. Naminis metodas, bet kazkaip greiciau va taip viskas praeina, nei lasus girdant ar inhaliacijas darant....
Jei kosti, tai nuo kazko tai atsitinka - priezasciu paieskociau. Alergiskas kazkam? sloga? susala kojas? o gal bakterija kazkokia, kuri ta kosuli kelia - yra tokia, gydytojas paklauskit. Specialus tyrimas jai rasti daromas, nepamenu, kaip vadinasi. Kazkuriais metais siule R ta daryti, bet pasirode, kad alerginis kosulys, o ne bakterinis...

As rudeni pastoviai vitaminus duodu - misinius, ne tik C.

Laba smile.gif
Atsakyti
Pas mus ne kosulys, bet toks pasnirpsciojimas pastovus yra, pastovi mini sloga doh.gif I darza vaikstom del to, nes nei gerkle, nei tempa nekyla nuo to. Ir siaip darze per susirinkima aukletojos sake, kad siais metais ir taip ilgai vaikai nesirgo, dabar gal jau serga, net nezinau, nesidomejau g.gif
Atsakyti