Įkraunama...
Įkraunama...

Šlepetės, batukai, pirštinaitės

QUOTE(Kerpena @ 2013 11 22, 19:42)
Zamba, labai žaismingos vaikiškos.

O kur galima to latviško karšinio nusipirkt? Anksčiau pirkdavau Siūlų oazėj, bet po pertraukos vėlime, kažkada užėjau, tai ten nebėra.

Jo latviska gera. siulu oazes galima internetu uzsisakyti. nesenai ziurejau tai buvo. o kauniu siulu ABC parduotuvej irgi latviska berods
Atsakyti
Ačiū visoms už pasisakymus, bandysiu ir aš iš šios vilnelės velti ax.gif

QUOTE(Kerpena @ 2013 11 22, 19:42)
Zamba, labai žaismingos vaikiškos.

O kur galima to latviško karšinio nusipirkt? Anksčiau pirkdavau Siūlų oazėj, bet po pertraukos vėlime, kažkada užėjau, tai ten nebėra.

Kerpena, tai ten aš ir perku mirksiukas.gif Kalbėjau su savininku, klausiau kodėl pastaruoju metu taip sumenko asortimentas (tuo metu buvo labai mažas spalvų pasirinkimas verysad.gif ), tai jis guodėsi, jog nebėra paklausos, užtai labai retai užsako verysad.gif ir tik tuomet kai viską išparduoda blink.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
ruošiuosi velt batukus/slepetes savo mergytėms ir iškilo toks nenumatytas dalykas - ar gali vilna visiškai nesitraukti? Pirmiausia susivėliau kilimėlį: išsidėliojau ant 15x15cm šablono 6 sluoksnelius karšinio, sušlapinau šiltu vandeniu, pamuilavau, paglosčiau, užlenkiau kraštukus, paglosčiau, pavėliau (naudojau tokį plastikinį tinklelį, nes bambukinio neradau pas mumis pirkt), kilimukas patįso apie 1cm, tuomet vis palaistydama karštu vandeniu vėliau apie 1,5val. Susitraukė iki lygiai 15x15cm. Veltinis patampius gal pasitempia kelis milimetrus, bet ir vėl susitraukia, skalavau kontrastinės temperatūros vandeny, veltinis lygtais pastandėjo, bet nė per milimetrą nesusitraukė. Kaip manote, ar jau galėčiau velt batukus, ar dar ką nors išbandyt dėl traukimosi? Esu jau bandžius (prieš 2 metus) velt batus, tik tuomet aš juos paveltus į skalbimo mašiną susitraukimui įmečiau 90C ciklui - nesusitraukė (teko išmest, nes milžinų šeimoje neturim). Prašau patarimo, kiek centimetrų pridėt šablonams? O koks optimalus veltinio storis batukams/šlepetėms? Kilimukas iš šešių sluoksnių gavosi 3-4mm storio. Be to veltinis gavosi pūkuotas, kyla klausimas ar "nedavėliau", ar čia tokia vilna.

kilimelis
kilimelis1
Atsakyti
Belatrikse, gal tu dar intensyviau pavelk? Gal per slapiai veli? Ar trynei i koki raupleta pavirsiu? Ar metei daug kartu? Pabandyk suslapint karstu vandeniu, nuspausti ta vendeni, ismuilinti ta lopineli ir trinti taip kaip skalbtum kokias tvirtas kojines. Delnuose patrink. Jei jau taip nesitrauks, tai gal ir netinkama vilna... Buna juk ir tik kimsimui skirta...
Atsakyti
Šiandie pabandysiu iš naujo kilimėlį suvelt. O kokio storio turi būt šlepetės/batuko veltinis?
Atsakyti
Jei tokias kaip reikalas, siltas, tai 38 dydziu slepetems mazdaug 200-250 gramu sudedu. O ka tu zadi daryti? Ar pamokeles apziurejai? Filmuku visokiu irgi yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisiuka: 27 lapkričio 2013 - 09:54
Skaičiau apie tuos gramus, bet ar gali kas nors, prašau, parašyt kokio storio veltinis gaunasi?
Atsakyti
QUOTE(Belatrikse @ 2013 11 27, 10:59)
Skaičiau apie tuos gramus, bet ar gali kas nors, prašau, parašyt kokio storio veltinis gaunasi?

Nezinau kaip kitoms, bet pamatavau savas, tai apie 1 cm. Virsus kaip iseina, gal ir plonesnis, o jau padas tai gali buti ir virs cm.
Atsakyti
blink.gif virš centimetro, tai aš tada labai plonais sluoksniukais dedu karšinį, jau pradėjau velt iš 8 sluoksnių kilimėlį, žiūrėsiu kas šį kartą gausis.
Atsakyti
Belatrikse, o ka tu nori padaryti? Gal nereikia storu? Man tai sunku vienodai iskloti. Gaunasi vietom ploniau. Kur pirstai, padas, stengiuos deti storiau.
O gal tu darai is sluoksnos? Tada gal ploniau gaunasi. As darau is karsinio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisiuka: 27 lapkričio 2013 - 10:43
Noriu nuvelt batukus mergaitėms 30 ir 26 dydžio. Vilną pati karšiau, sluoksna niekaip negali būti ax.gif vakar vėliau su tinkleliu, o šiandie burbulinėje plėvelėje - daug greičiau veliasi, ir pūkai prigludę, bet dar tik pati pradžia vėlimo, įdomu kas gausis.
Atsakyti
Suvėliau antrąjį kilimėlį, susitraukė maksimum 0,5cm doh.gif ir daužiau aš jį, ir kontrastinės temperatūros vandeny skalavau, na, matyt, tokia vilna čionais.
Prašau patarti, ar gerai bus prie šablono pridėjus 1cm?
Ar pastebėjote tokį reiškinį, kad daugiau sluoksnių veltinis labiau trauktųs nei "skystesnis", ar vilna tiek pat traukiasi kokio storio veltinis bebūtų? g.gif
Atsakyti