Įkraunama...
Įkraunama...

Šlepetės, batukai, pirštinaitės

Pradyla, kad nesuveliat, tik sukabinat vilną.
Atsakyti
sveikos, reikia pagalbos veliant isispiriamas slepetes. gal koki gera video zinot?
Atsakyti
QUOTE(Rivitopa @ 2015 01 09, 15:32)
sveikos, reikia pagalbos veliant isispiriamas slepetes. gal koki gera video zinot?

https://www.youtube....Ns-1V84HClXt5kS
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2015 01 09, 09:13)
Pradyla, kad nesuveliat, tik sukabinat vilną.

Dzūke, o kaip tada reikia suvelti, o ne tik sukabinti? Aš galvojau, kad jeigu vilną apveli iš pradžių švelniai, o paskui pamažu vis stipriau kočioji su bambukiniu kilimėliu keičiant kryptį, pili karštu vandeniu ir tai darai pakankamai ilgai (~2 val.), tai čia ir yra suvėlimas. Ar aš kažką ne taip suprantu? unsure.gif
Dar pagalvojau, gal aš pradžioje per trumpai glostau vilną ir pradedu per stipriai kočioti, gal tada sluoksniai pasislenka vietom. Tik taip keista, kad visų veltų tapukų būtent didysis pirštas išdyla. g.gif
Ir dar paskaičiau, kad visos darot padą storesnį, lateksuojat, o dėl latekso tapukai ilgaamžiškesni būna. Tai gal čia ir yra mano bėdos? Tiesiog dar neatidirbta technika pilnai ir padai be latekso. Kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(Juratelele @ 2015 01 10, 08:49)

Na, jeigu vėlimui skiriat 2 val. turėtų būt pakankamai gerai suveltos. Tiesiog pačiai reikia ieškot priežasčių, bandyt ir laiko atidirbt. Gal storesnes klot reikia, stengtis tolygiai suklot. Pradžioj nenaudot daug jėgos. Gal būt kojos forma su ilgu nykščiu( o ir nuo eisenos piklauso), dėkit daugiau vilnos gale ar velkit truputį laisvesnes į ilgį, juk keltis neleidžia kojai čiuožt į priekį.
Lateksas čia mažiausiai pagelbės. Pagrindinė jo rolė, kad šlepetės neslystų.
Atsakyti
Jūratele, dėkit ties pirštais medžiagą - liną, medvilnę, merliuką, ji irgi sutvirtina veltinį. O suvėlimo stiprumą galit tikrinti perkerpant šlepetę ( paaukokit vieną, moktmosi tikslais) - jei prakirpus veltinis pešasi, vadinasi bėda suvėlime smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juratelele @ 2015 01 10, 08:49)
Dzūke, o kaip tada reikia suvelti, o ne tik sukabinti? Aš galvojau, kad jeigu vilną apveli iš pradžių švelniai, o paskui pamažu vis stipriau kočioji su bambukiniu kilimėliu keičiant kryptį, pili karštu vandeniu ir tai darai pakankamai ilgai (~2 val.), tai čia ir yra suvėlimas. Ar aš kažką ne taip suprantu? unsure.gif
Dar pagalvojau, gal aš pradžioje per trumpai glostau vilną ir pradedu per stipriai kočioti, gal tada sluoksniai pasislenka vietom. Tik taip keista, kad visų veltų tapukų būtent didysis pirštas išdyla.  g.gif
Ir dar paskaičiau, kad visos darot padą storesnį, lateksuojat, o dėl latekso tapukai ilgaamžiškesni būna. Tai gal čia ir yra mano bėdos? Tiesiog dar neatidirbta technika pilnai ir padai be latekso. Kaip manot?

Gal per mažai vilnos dedate šlepetėms? Gal netolygiai suklojate vilną? Gal ties pirštais pagailite vilnos, bet veliant gi jaučiat, kuri vieta plonesnė?
Reikia bandyti ir pavyks smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Šelma @ 2015 01 10, 12:37)
Jūratele, dėkit ties pirštais medžiagą - liną, medvilnę, merliuką, ji irgi sutvirtina veltinį. O suvėlimo stiprumą galit tikrinti perkerpant šlepetę ( paaukokit vieną, moktmosi tikslais) - jei prakirpus veltinis pešasi, vadinasi bėda suvėlime smile.gif

Kas čia per šposai? Su linu? O tai kaip ta vieta nestora? Nesijaučia tos medžiagos? Įdomu g.gif
Atsakyti
Nuoširdžiai ačiū Jums visoms už patarimus 4u.gif Bandysiu dar kartą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vysnaite1 @ 2015 01 10, 20:19)
Kas čia per šposai? Su linu? O tai kaip ta vieta nestora? Nesijaučia tos medžiagos? Įdomu  g.gif

Tarp vilnos sluoksnių smile.gif reto lino, senų siūlų, merlio - bet ko kas tvirtina probleminę vietą smile.gif
Atsakyti
Man tvirtesnės šlepetės gaunasi kai įdedu natūralaus karšinio, veliant vien iš dažyto nesigauna tokios tvirtos. O iš sluoksnos tai išvis.. Manau šlepetėm labiau tinka karšinys. O gal kažką ne tai darau.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2015 01 06, 12:25)
Gal kas jau atsakė g.gif , bet aš į apačią darau lekalą siaurėjantį, pas jus beveik kaip viršuje, norit kulno dalies siauresnės, tai ir lekalą siauresnį darykit

Dėkui, reiks išmėginti su siaurėjančiu lekalu.

QUOTE(Juratelele @ 2015 01 08, 21:43)
Žydraake, labai simpatiškos tapkutės  4u.gif  O Jūs vaikiškas taip gražiai rankomis išformuojat ar naudojat vaikiško dydžio kurpalius?

Vaikiškų kurpalių aš neturiu, formuoju ant senų vaikų išaugtų sportbačių tipo batų blush2.gif
Atsakyti
Mergaitės, gal kartais kuri parduodat medinius kurpalius, giminaitė norėtų, įvairių dydžių.
Atsakyti