Įkraunama...
Įkraunama...

Šlepetės, batukai, pirštinaitės

QUOTE(Dianele100 @ 2014 01 16, 12:06)
Lekalus pasidariau pati vienodus, sudėjus vieną ant kito palyginau... smile.gif. Ačiū už patarimus. Bandysiu.
Ir dar man kažkaip dar pasirodė, paėmus į rankas, kad viena storesnė, bet gal čia todėl, kad didesnė gavosi...

Velkit (damuškit) iki galo, viskas gerai bus. Aš tapkes 4-5 val (su kavos pertraukėle ) veliu
Kartais pirmas blynas būna prisvilęs, bet vis tiek yra blynas biggrin.gif Sėkmės 4u.gif
Čia mano žydrosios biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 16 sausio 2014 - 11:17

Mole, kokios kasos wub.gif

QUOTE(Dianele100 @ 2014 01 16, 12:06)
Lekalus pasidariau pati vienodus, sudėjus vieną ant kito palyginau... smile.gif. Ačiū už patarimus. Bandysiu.
Ir dar man kažkaip dar pasirodė, paėmus į rankas, kad viena storesnė, bet gal čia todėl, kad didesnė gavosi...

Gal nelyviai vilnos dėjot, tada plonesnė mažesnė bus 4u.gif Pirmosios gi, priklauso prisvilint irnesakyk.gif biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Molė,2014 01 16, 12:08]
Velkit (damuškit) iki galo, viskas gerai bus. Aš tapkes 4-5 val (su kavos pertraukėle ) veliu
Kartais pirmas blynas būna prisvilęs, bet vis tiek yra blynas biggrin.gif Sėkmės 4u.gif
Čia mano žydrosios biggrin.gif
gražios wub.gif
Atsakyti
Labai gražios smile.gif
Atsakyti
As manau kad nevienodai vilnos deta, arba lenkiant i kita lekalo puse truputi pasislinko vilnele. Pritariu mergaitems, pavelus susivienodins- kuo man vilna ir patinka, negali nesigauti biggrin.gif
Mole, laaabai grazios Tavo zydrosios thumbup.gif
Atsakyti
laba,
Atėjau patarimo ax.gif
Vėliau vaikams tapkes, pirmą kartą klumpių tipo. Naudojausi Eglės vėlimo pamokėle, beja labai ačiū už tokį įdirbį 4u.gif Nu ir nieko man nesigavo...net gėda rodytis...
user posted image

user posted image

Nesu aš vėlėja, viso tik kokias 4 poras tapukų nuvėliau, bet tokios nesėkmės dar nebuvo, kad dvi poros batų nepavyktų doh.gif
Šios jau ir į skalbyklę įmestos, bet nieko doro, visai nesigauna išformuoti to klumpių modelio... Turiu įtarimą, kad per storas suklojau, bet tai kaip gerai pataikyti su tuo suklojimu ir storiu g.gif Lekalą dariau su ausytėmis, stropiai klojau vilną, bet tos ausytės kažkaip labai nežymios liko, kai suklojau vilną... Kirpau, tiesiai, kaip ir pamokoj parodyta... Gal ausytes ne toj vietoj pasidariau g.gif Gal kažkaip labai gudriai reik pasiskaičuoti jų vietą visos pėdos santykiu?...
O klumpiu žiauriai ir pati noriu, kai už lango tokie šalčiai. Ir vilnos jau turiu joms, bet bijau velti, kad ir vėl nepavyks doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydraakė: 20 sausio 2014 - 11:37
Židraake, viskas pavyko super- storis geras, lygus Iškirpimas teisingas ir, matau, kulnas vietoje, teliko menkniekis- išformuoti jas smile.gif Dabar ramybės ir prie darbo- sušlapink tapukus, prikišk burbulinės plėvelės į vidų (jei kurpaliaus neturi), pamuilink ir glostyk, trink tol, kol batukas įgaus batuko formą 4u.gif Arba ant vaiko kojytės, jei sugebėsi įkalbėti pasėdėt ramiai biggrin.gif Tada išskalauji, išgreži stipriai (jos jau gerai suveltos, nebijok grubiai ir stipriai su jomis elgtis), formuoji batuko formą ir džiovink smile.gif
Atsakyti
Pritariu Selmai, isties viskas cia gerai, tik suformuoti liko. Bet man patinka Tavo savikritika smile.gif
As galiu duoti dar viena patarima- paformuoti velimo adata sausas, bet cia jau kiekvienos asmeniskas pasirinkimas smile.gif
Atsakyti
A jūs pablūdot blink.gif Aš čia nepiktai, bet neturiu supročio, kaip dar galima tokius vilnos gabalus mėginti išformuot umn.gif Man jos kaip užprogramuotos va taip pusiauj, kaip pirmoj foto, gula ir psio. Aš turiu senu batukų, juos įkišu ir formuoju šlepkę, bet žinokit čia neįveikiu jų... Storis apie 1 cm...
Atsakyti
Laba diena. Labai gražūs jūsų visų darbai 4u.gif Labai įdomu buvo pamatyti pirmuosius darbus. Neseniai ir aš pradėjau velti, esu nuvėlusi 2 tapkutes ir savimi labai didžiuojuosi, nes man vėlimas atrodė kažkas nerealaus, nesuvokiamo. Tiesiog pabandžiau ir užkabino. Norisi dar dar ir dar smile.gif
Noriu Jūsų paklausti, kaip yra su tapkučių forma? Kaip Jūs darot? Šioje temoje skaičiau, kad ne visos naudojat kurpalius. O tai kaip tada taip gražiai, lygiai, vienodai išformuojat tapkutes? Ir tos tapkutės tokios vienodos, lygios gaunasi? Man vietomis krašteliai gaunasi lyg šiek tiek plonesni, lyg storesni. O ir tapkučių forma tokia šleivoka atrodo blush2.gif
Ar įmanoma padaryti štai tokias tapkutes be kurpaliaus?
http://www.etsy.com/...p_home_active_7
Ir kaip pasidaryti lekalus, jeigu neturi pedos formos, o turi pedos ilgi ir ploti?
Ačiū už atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2014 01 20, 15:16)
A jūs pablūdot Aš čia nepiktai, bet neturiu supročio, kaip dar galima tokius vilnos gabalus mėginti išformuot

Man jos kaip užprogramuotos va taip pusiauj, kaip pirmoj foto, gula ir psio. Aš turiu senu batukų, juos įkišu ir formuoju šlepkę, bet žinokit čia neįveikiu jų... Storis apie 1 cm...

Sama dūra (ir aš nepiktai 4u.gif friends.gif ) kam tu jas į skalbyklę kišai biggrin.gif Kišk seną batą ir su plaktumu mėsai mušti daužyk formą g.gif Karštu vandenių perliek ir daužyk tol, kol suguls, kaip tau reikia smile.gif Nešios amžinai, į geležį suvėlei thumbup.gif

QUOTE(Juratelele @ 2014 01 20, 15:19)

Noriu Jūsų paklausti, kaip yra su tapkučių forma? Kaip Jūs darot? Šioje temoje skaičiau, kad ne visos naudojat kurpalius.

Man vietomis krašteliai gaunasi lyg šiek tiek plonesni, lyg storesni. O ir tapkučių forma tokia šleivoka atrodo 

Ar įmanoma padaryti štai tokias tapkutes be kurpaliaus?

Mažai kuri su kurpaliais pradėjo- mokykis velt ant savčs, šeimos narių, formuok ant jų kojų, pagausi, kaip tai daroma, tada ir be kojos sugebėsi.

Įgūdžių reikalas 4u.gif

Viskas įmanoma, dirbi dirbi, sugadini vilnos kalną, arba moki pinigus už kursus ir suveli 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2014 01 20, 16:40)
Sama dūra (ir aš nepiktai  4u.gif  friends.gif ) kam tu jas į skalbyklę kišai  biggrin.gif Kišk seną batą ir su plaktumu mėsai mušti daužyk formą  g.gif Karštu vandenių perliek ir daužyk tol, kol suguls, kaip tau reikia  smile.gif  Nešios amžinai, į geležį suvėlei  thumbup.gif

Ajatus... Pirma reik vyrą iš namų išvaryti ir tik tada su plaktuku mojuot, nes bijau kitaip išveš mane su tuo plaktuku kur nors toli toli lotuliukas.gif

Bet šiaip bendrai paėmus, nu gi nėr blogai,jeigu per storai tos vilnos prikloju? g.gif Kojytės vaikų tai nedidukės, nu vis tiek yr kažkokie storumo limitai g.gif
Atsakyti