Tikiu, kad tokiame, beveik legenda tapusiame forume, tokių temų kaip mano buvo sukurta ne viena ir dvi, tačiau neabejoju, jog kiekvienas suprantate, kaip kartais norisi pasipasakoti ir išgirsti kuo įvairesnių nuomonių apie tai, kas būtent liečia tavo bėdą. Kaip sakoma reikia, kad pažiūrėtų į situaciją iš šalies. Vis dėlto... norisi ir širdį išlieti, ir nuoskaudas ir lūkesčius išpasakoti. Taigi papasakosiu, kas aš tokia ir kokiu tikslu laukiu jūsų minčių

Esu 36erių metų... moteris. Sakyti mergina kažkaip jau liežuvis neapsiverčia , nors raukšlės veido dar labai neišvagoję, sąnarių neskauda, bet ką čia jau vadinsi save panele, kai už kelerių metų skaičiukai pase konstatuos faktą, jog man jau 40

Pamenu save 18 metų. Buvau "užsikreizinusi", šiek tiek vėjavaikiška mergina, kuri svaigdavo apie vestuves, vaikus, namą prie ežero, gerą vyrą ir gyvenimą "ilgai ir laimingai". Turėjau geriausią draugę, su kuria ilgai kalbėdavomės ir spėliodavome, kokios bus mūsų vestuvės, kokie bus mūsų vyrai, kiek vaikų turėsim, kokiais vardais juos pavadinsime. Taigi mano mylima geriausia draugė yra sėkmingai ištekėjusi 9 metus, turi du puikius, žavius vaikučius, rūpestingą vyrą ir jaukius namus. O aš... namus, balkoną su pelergonijomis, akvariumą, bet mano namuose neskamba vaikų krykštavimai. Ar jai pavydžiu? Taip, tačiau tas pavydas baltas. Ji mano geriausia draugė, ji tarsi mano sesuo, myliu ją be galo ir džiaugiuosi jos laime na, bet kam širdį nesuspaustų, kai per Kalėdas eglutę puoši viena, kai tavęs grįžtančios niekas nelaukia, kai draugų susibūrimuose jautiesi balta varna, nes vienintelė nežinai, kokie vaikiški čiulptukai praktiškiausi ir koks nuostabus TAS JAUSMAS, kai vyras tave meiliai žadina ryte.
Mano draugės (be minėtosios) yra nuostabios. Džiaugiuosi, kad jas sutikau. Vienos nuo mokyklos laikų, kitos nuo studentavimo. Vienos jau spėję atšvęsti vestuvių dešimtmečius, auginančios į paauglystę bežengiančius vaikus, kitos apsuptos būrio mielų darželinukų. Aš apsupta tik pati savęs...
Atšventusi savo 36tąjį gimtadienį, suplovusi indus, kritau ant sofos, įsipyliau vyno ir pradėjau ntajį kartą savęs klausti - KODĖL? Kodėl esu vieniša? Tada pažiūrėjau į savo gyvenimą retrospektyva, bandyma suprasti, o gal rasti atsakymą, kodėl taip ir nesūkuriau ne tik kad šeimos, bet neapturėjau jokių rimtų santykių. Tikrai žinau, kad save girti negražu, bet kiek save pamenu visuomet buvau atvira žmonėms. T.y. man patiko naujos pažintys, bendravimas, mėgau ir mėgstu išklausyti žmones, "atrasti" juos. Tiek mokyklos, tiek studijų laikus prisimenu su didele nostalgija. Tai buvo pats gražiausias metas. Tiek daug žmonių, tiek daug juoko, tiek daug įsimintinų momentų. Vis dėlto turiu pasakyti, jog kiek save prisimenu, niekuomet netraukiau vaikinų. Na taip, bendravau su klasiokais, kursiokais, tačiau, kad ir kaip juokingai skambės - pasimatyme buvau vieną kartą gyvenime, kai į jį mane pakvietė storuliukas, akiniuotas, už mane 10cm žemesnis kaimynas. Pamenu ėjome į kiną, bet paskui iš jo žinių nesulaukiau. Nebuvau ir nesu išranki. Na, kur čia būsi, kai ir pati nesu kokia mis gražuolė. Noriai bendrauju su visais žmonėmis, su kuriais gera kalbėti, o išvaizda... svarbu, bet ne svarbiausia.
Buvo įvarių laikotarpių. Maždaug 20 - 23 metų buvau gilioje depresijoje "na kodėl aš neturiu vaikino"

Norisi ne tik vaikučio, bet ir JO. Tai ką jūs mielosios čia vadinate MB. Norisi mylėti tą vienintelį, norisi bendrauti, keliauti kartu, leisti vakarus, naktis, tiesiog kurti bendrą gyvenimą. Man taip to norisi, bet

Nesu namisėda. Kaip ir minėjau mėgstu keliauti, dalyvauti įvairiuose renginiuose, festivaliuose, mielai kviečiu savo artimiausius draugus pas save pasibūti, kai tik turiu laisvą dieną ar atostogas stengiuosi ištrūkti iš namų. Vis dar viliuosi, kad gal kažkur yra mano žmogus, bet kodėl tuomet jis taip ilgai manęs nesuranda?
Apturėjau dvi labai skausmingas meiles. Daug prisikentėjau, bet teko susitaikyti, kad esu jiems nereikalinga, kai į akis buvo pasakyta "atleisk tavęs nemyliu ir nemylėsiu, kad ir kokia miela mergina bebūtum". Buvo be galo skaudu, bet, rodos, išsikentėjau, tačiau savojo vis tiek nesutikau.
Daug prirašiau, tikriausiai pabodo skaityti, tačiau labai reikėjo išsipasakoti