QUOTE(Tepaluota @ 2013 09 17, 09:44)
Na ką Jūs kalbat nesąmones. Jei TLK kompensuoja pilną sumą, ji kelialapyje ir nurodoma - 150Lt. Jei kompensuoja tik ambulatorinį gydymą, TLK nurodoma suma yra 90Lt, aš primoku 60Lt. Jei aš atvažiuoju už savus pinigus, moku ne 150Lt, o 250Lt. Ir vienaip skaičiuoju, ir kitaip - 150Lt ir 250Lt man nėra ta pati suma.
Konkretus pavyzdys: MB kiekvienais metais gauna kelialapį į sanatoriją - abu gaunam tą pačią košę, abu gyvename tame pačiame kambaryje, abiems būna 5 procedūros per parą (neretai jam brangesnės nei mano). Jo kelialapyje nurodyta valstybės kompensuojama suma - 150Lt, aš į kasą moku 250Lt. Ta pati suma? Tada aš durna
Konkretus pavyzdys: MB kiekvienais metais gauna kelialapį į sanatoriją - abu gaunam tą pačią košę, abu gyvename tame pačiame kambaryje, abiems būna 5 procedūros per parą (neretai jam brangesnės nei mano). Jo kelialapyje nurodyta valstybės kompensuojama suma - 150Lt, aš į kasą moku 250Lt. Ta pati suma? Tada aš durna
Valstybei sanatorijos pasiūlo savo įkainius - pvz., Draugystė yra orientuota į besireabilituojančių ligonių pritraukimą, todėl jai labiau apsimoka siūlyti valstybei 150 Lt už asmens buvimą sanatorijoje ir palaikyti tą nedidelį širdžių-inkstų racioną (tinkamą valstybės finansuojamiems pacientams) ir mažiau pritraukti asmenų, kurie mokės daugiau šimtu, bet bus nepatenkinti. Tie kurie nori kokybiškesnio raciono, daugiau privatumo, atliekant procedūras, renkasi, kaip minėjote "Sana" ar dar kai ką.
Man asmeniškai baisiau yra kai kurių piktnaudžiavimas valstybės finansuojamais kelialapiais - įsiveisė dėl personalinės higienos nebuvimo grybas pėdose, tai kiekvienais metais gauna žmogus kelialapį (kelis šimtukus gydytojui 'asmeninėms išlaidoms" numetęs)... O žmogui su stuburo lūžiu sanatorijos ir nebelieka (nes kvotos baigėsi, dalinant kelialapius, tokiems "kasmetiniams")... Kodėl vieni ligoniai (ypač pasižymintys "išpindėjimu") turi būti pranašesni už tikrai rimtus ligonius?