Įkraunama...
Įkraunama...

Druskininkai - sveikatos šaltinių kurortas

QUOTE(Tepaluota @ 2013 09 17, 09:44)
Na ką Jūs kalbat nesąmones. Jei TLK kompensuoja pilną sumą, ji kelialapyje ir nurodoma - 150Lt. Jei kompensuoja tik ambulatorinį gydymą, TLK nurodoma suma yra 90Lt, aš primoku 60Lt. Jei aš atvažiuoju už savus pinigus, moku ne 150Lt, o 250Lt. Ir vienaip skaičiuoju, ir kitaip - 150Lt ir 250Lt man nėra ta pati suma.

Konkretus pavyzdys: MB kiekvienais metais gauna kelialapį į sanatoriją - abu gaunam tą pačią košę, abu gyvename tame pačiame kambaryje, abiems būna 5 procedūros per parą (neretai jam brangesnės nei mano). Jo kelialapyje nurodyta valstybės kompensuojama suma - 150Lt, aš į kasą moku 250Lt. Ta pati suma? Tada aš durna  cool.gif

Valstybei sanatorijos pasiūlo savo įkainius - pvz., Draugystė yra orientuota į besireabilituojančių ligonių pritraukimą, todėl jai labiau apsimoka siūlyti valstybei 150 Lt už asmens buvimą sanatorijoje ir palaikyti tą nedidelį širdžių-inkstų racioną (tinkamą valstybės finansuojamiems pacientams) ir mažiau pritraukti asmenų, kurie mokės daugiau šimtu, bet bus nepatenkinti. Tie kurie nori kokybiškesnio raciono, daugiau privatumo, atliekant procedūras, renkasi, kaip minėjote "Sana" ar dar kai ką.

Man asmeniškai baisiau yra kai kurių piktnaudžiavimas valstybės finansuojamais kelialapiais - įsiveisė dėl personalinės higienos nebuvimo grybas pėdose, tai kiekvienais metais gauna žmogus kelialapį (kelis šimtukus gydytojui 'asmeninėms išlaidoms" numetęs)... O žmogui su stuburo lūžiu sanatorijos ir nebelieka (nes kvotos baigėsi, dalinant kelialapius, tokiems "kasmetiniams")... Kodėl vieni ligoniai (ypač pasižymintys "išpindėjimu") turi būti pranašesni už tikrai rimtus ligonius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Janina_202: 17 rugsėjo 2013 - 18:56
QUOTE(Janina_202 @ 2013 09 17, 18:55)
Man asmeniškai baisiau yra kai kurių piktnaudžiavimas valstybės finansuojamais kelialapiais - įsiveisė dėl personalinės higienos nebuvimo grybas pėdose, tai kiekvienais metais gauna žmogus kelialapį (kelis šimtukus gydytojui 'asmeninėms išlaidoms" numetęs)... O žmogui su stuburo lūžiu sanatorijos ir nebelieka (nes kvotos baigėsi, dalinant kelialapius, tokiems "kasmetiniams")... Kodėl vieni ligoniai (ypač pasižymintys "išpindėjimu") turi būti pranašesni už tikrai rimtus ligonius?

Stebiuosi Jusu vienasalisku pasipiktinimu. blink.gif
Jums pikta ,kad "grybininkas" duoda kysiuka daktarui,o sis jam "parduoda" kelialapi i sanatorija?O man asmeniskai - laaabai pikta,kad gydytojas,daves priesaika ima kysiuka is "grybininko" ir i sanatorija siuncia ne stuburo trauma patyrusi zmogu,o Jusu pamineta "grybininka".... 4u.gif
Atsakyti
mergaites, reikia skubiai info.
Pirma karta vaziuosiu i Druskininkus, vezuosi kartu mama - jos jubiliejaus proga. Uzsakiau liukso kambari su terasa viesbutyje Medea. Ar kas nors is jusu turi kokiu atsiliepimu? Maitinimo pasirodo jie neturi, teks apsilankyt salia esancioj Egles sanatorijoj...
Kaip spa proceduros Medea viesbuty? Ar toli nuo centro, ar pesciomis iveikiamas atstumas?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 09 17, 19:07)
Stebiuosi Jusu vienasalisku pasipiktinimu. blink.gif
Jums pikta ,kad "grybininkas" duoda kysiuka daktarui,o sis jam "parduoda" kelialapi i sanatorija?O man asmeniskai - laaabai pikta,kad gydytojas,daves priesaika ima kysiuka is "grybininko" ir i sanatorija siuncia ne stuburo trauma patyrusi zmogu,o Jusu pamineta "grybininka".... 4u.gif

Šiuo atveju, mes su Jumis esame vienoje barikadų pusėje - pykstu tiek dėl vienų, tiek ant kitų. Bet kažkaip įspūdingai atrodo neaišku dėl kokių ligų kelialapius kiekvienais metais gaunantys laimingieji, ir skriaudžiami kiti ligoniai, kuriems gydytojas net nepasiūlo kelialapio (taip, čia gydytojų nesąžiningumą peikiu), o tuos kelialapius duodantys neaišku kuo "sergantiems" (greičiausiai išpindėjimo liga, kaip minėjau) kasmetininkams, kurie dar vėliau piktinasi sanatorijos valgiaraščiu (nes jis ne "Sanos" lygio)... Nors tą patį kelialapį gavo neteisėtai.
Atsakyti
QUOTE(Janina_202 @ 2013 09 17, 19:15)
Šiuo atveju, mes su Jumis esame vienoje barikadų pusėje - pykstu tiek dėl vienų, tiek ant kitų. Bet kažkaip įspūdingai atrodo neaišku dėl kokių ligų kelialapius kiekvienais metais gaunantys laimingieji, ir skriaudžiami kiti ligoniai, kuriems gydytojas net nepasiūlo kelialapio (taip, čia gydytojų nesąžiningumą peikiu), o tuos kelialapius duodantys neaišku kuo "sergantiems" (greičiausiai išpindėjimo liga, kaip minėjau) kasmetininkams, kurie dar vėliau piktinasi sanatorijos valgiaraščiu (nes jis ne "Sanos" lygio)... Nors tą patį kelialapį gavo neteisėtai.

O ko cia Jus nesuprantate?
Mano nuomone siuo klausimu - kategoriska ir vienareiksmiska: jei gydytojai nepardavinetu "grybininkams" siuntimu i sanatorijas,sanatorijose gydytusi, tik tie kam tikrai butina reabilitacija.Jei "grybininkas" nuejas pas daktaryte,gali laisvai "nusipirkti" kelialapi i sanatorija,o daktaryte ,net nesusimasto apie rimtus ligoniukus,tai apie ka cia dar diskutuoti? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gurmans: 17 rugsėjo 2013 - 19:25
QUOTE(Janina_202 @ 2013 09 17, 19:55)
Kodėl vieni ligoniai (ypač pasižymintys "išpindėjimu") turi būti pranašesni už tikrai rimtus ligonius?

QUOTE(Janina_202 @ 2013 09 17, 20:15)
tuos kelialapius duodantys neaišku kuo "sergantiems" (greičiausiai išpindėjimo liga, kaip minėjau) kasmetininkams, kurie dar vėliau piktinasi sanatorijos valgiaraščiu (nes jis ne "Sanos" lygio)... Nors tą patį kelialapį gavo neteisėtai.

Čia Jūs apie ką?
QUOTE(Graciella @ 2013 09 17, 20:07)
Ar kas nors is jusu turi kokiu atsiliepimu?

"Medea" pačiame miesto pakraštyje, iki "Eglės" irgi yra šioks toks galiukas kelio (beje, ar tikrai galima "Eglėje" išsipirkti vien maitinimą? unsure.gif ), iki centro tolokai, tačiau nuolat važiuoja mikriukai ir taksi.
Atsakyti
QUOTE(Graciella @ 2013 09 17, 19:07)
mergaites, reikia skubiai info.
Pirma karta vaziuosiu i Druskininkus, vezuosi kartu mama - jos jubiliejaus proga. Uzsakiau liukso kambari su terasa viesbutyje Medea. Ar kas nors is jusu turi kokiu atsiliepimu? Maitinimo pasirodo jie neturi, teks apsilankyt salia esancioj Egles sanatorijoj...
Kaip spa proceduros Medea viesbuty? Ar toli nuo centro, ar pesciomis iveikiamas atstumas?
Aciu

Jei nepavyktu issipirkti maitinimo Egleje,paziurekite gal Jums tiks Egles teritorijoje esancios kavines meniu (iejimas is vidines teritorijos puses). 4u.gif
Atsakyti

"Medea" pačiame miesto pakraštyje, iki "Eglės" irgi yra šioks toks galiukas kelio (beje, ar tikrai galima "Eglėje" išsipirkti vien maitinimą? unsure.gif ), iki centro tolokai, tačiau nuolat važiuoja mikriukai ir taksi.
[/quote]

QUOTE(gurmans @ 2013 09 17, 10:59)
Jei nepavyktu issipirkti maitinimo Egleje,paziurekite gal Jums tiks Egles teritorijoje esancios kavines meniu (iejimas is vidines teritorijos puses). 4u.gif

aciu, mergaites 4u.gif esu zalia situose kurortuose, o ir be masinos. Jei mikriukai vazineja tai vakarienei galima pasokt ir i centra. Medea viesbuty kandziojasi proceduru kainos. Eglej jos pigesnes. Mastau, jog galima keleta proceduru pasidaryt ir Eglej, nors gyventume Medea. ar reiktu is anksto uzsisakyt proceduras Eglej? ar vietoj galima derintis?
Atsakyti
QUOTE(Graciella @ 2013 09 17, 21:32)
ar vietoj galima derintis?

Galite derintis vietoje.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 09 17, 15:56)
Tai gal ta moterytė susimakalavo, neskiria kokių kepenų nuo inkstų ar pavadinimus sumaišė - "piečien", počki", juk panašu? unsure.gif Šiaip skerdienos perdirbėjai nelabai tiekia inkstus viešojo maitinimo įstaigoms, o čia... Žodž, nustebinta labai aš  huh.gif

Paskaiciau Jusu posta ir susipergyvenau pati del tu "pocki".
Sukontaktavau syryt su Egles maitinimo skyriumi.Vedeja,patikino,kad ten buvo ne inkstai, ir pasake,kad inkstu jie neuzsakineja,nes juos sunku paruosti.
Tiksliai pasakyti kas per gabaliukai ten buvo ji negalejo,bet speja, kad : arba kepenys,arba skrandziai arba sirdys.
Vienu zodziu apsimelavau iki ausu,persiprasau Egles uz "apinkstinima" 000189.gif ,einu nusibausiu... blush2.gif notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 09 18, 08:28)
persiprasau Egles uz "apinkstinima"  000189.gif ,einu nusibausiu... blush2.gif   notworthy.gif

laugh.gif
QUOTE(gurmans @ 2013 09 18, 08:28)
Tiksliai pasakyti kas per gabaliukai ten buvo ji negalejo,bet speja, kad : arba kepenys,arba skrandziai arba sirdys.:

Į "Eglę" mes važiuojam (gydytis, ne ilsėtis - MB sako, kad stuburininkams ten tinkamiausios procedūros). Tad tikrai galiu garantuoti, kad ne inkstai ir ne skrandžiai. Skrandukai ten būna tik vištų, jie juk mažučiai, abejoju, ar būtų kilę klausimų, kas tai. Galvijų skrandžiai, kaip ir inkstai, netiekiami viešam maitinimui. Taigi, buvo arba galvijų kepenys, arba širdys.
Problemą išsprendėm thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tepaluota: 18 rugsėjo 2013 - 07:39
Patarkit kur geriau apsistoti pasisveikatinti su dviem vaikais kokiom 5 dienom 4u.gif
Atsakyti