QUOTE(Tepaluota @ 2013 09 17, 09:00)
Gerai, tegu moka valstybė, bet kodėl ta pati košė, už ją mokant valstybei, kainuoja 2Lt, o mokant man iš savo kišenės - jau 30Lt? T.y., kodėl už nakvynę, 5 procedūras ir 3 kartų maitinimą valstybė moka 90-150Lt, o aš už tą patį turiu mokėti 250Lt? Kodėl ne 150Lt, kaip valstybė? Tai jei aš moku 100Lt daugiau, tai ir turiu už tai gauti kažką daugiau.
Prie to paties: o iš kur ta valstybė gauna pinigų? Juk ne vien iš to žmogelio mokesčių, tačiau ir iš mano, ir iš jūsų. Vadinasi, aš ne tik kad už tas pačias paslaugas moku daugiau iš savo kišenės grynųjų pavidalu, tačiau dar primoku ir mokėdamas mokesčius į biudžetą. Iš to seka, kad mano košė man kainuoja jau ne 30Lt, o jau visus 30 (grynais)+10 (mokesčių pavidalu) litų
Prie to paties: o iš kur ta valstybė gauna pinigų? Juk ne vien iš to žmogelio mokesčių, tačiau ir iš mano, ir iš jūsų. Vadinasi, aš ne tik kad už tas pačias paslaugas moku daugiau iš savo kišenės grynųjų pavidalu, tačiau dar primoku ir mokėdamas mokesčius į biudžetą. Iš to seka, kad mano košė man kainuoja jau ne 30Lt, o jau visus 30 (grynais)+10 (mokesčių pavidalu) litų
zmogus susimoka puse kainos, kita puse valstybe jam kompensuoja. kita grupe zmoniu kuriem valstybe visa kaina kompensuoja. koses kaina ta pati islieka. Jums kainuoja nes niekas jum nk nekompensuoja,gydytojas neskiria sanatorinio gydymo.
Bendroj sumoj tiek uz zmogus atvykes gydytis gydytojo siuntimu, tiek privatus poilsiautojai moka ta pacia suma.