Įkraunama...
Įkraunama...

2010m. Liepinukai

Stikliuk, malonios smulkmenos thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
noreciau uzvest diskusija apie vaikiskas knygas smile.gif kokiu idomiu knygu turite 3meciams? ka skaitote? ka megsta? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lalinka @ 2013 09 21, 14:57)
noreciau uzvest diskusija apie vaikiskas knygas smile.gif kokiu idomiu knygu turite 3meciams? ka skaitote? ka megsta? smile.gif

maniskei knygos visai neidomios, pavarto pora minuciu ir viskas. nors vis nuperku karts nuo karto po nauja, tikiuosi ateis dar laikas kai pamegs, tai turesim jau sukaupe. pries miega irgi nesupranta pasaku skaitymo esmes biggrin.gif paklauso pora sakiniu ir pradeda dukti, siausti lovoj, tai migdomes paprastai- nusiprausiam ir i lova be jokiu pasaku ax.gif o perku tai visokias, turim mokomasias, kur spalvas, daiktu, gyvunu ir pan. pavadinimus mokintis reikia, turim ir tiesiog pasaku knygutes , kur neilgos pasakeles. tai nelabai ka ir galiu pasisakyt dar sia tema, nes mergina mano tikrai ne knygu megeja ax.gif
Atsakyti
Kake make ir pabegusios ausys
Triusiuku abecele
Atsakyti
labukas,

E tai be Kakes Makes ir visu 3 jos daliu neisgyventu,jau visas mintinai moka ir kas pas ja ateina,tai pirmiausia tas knygas rodo biggrin.gif patinka apie Kurmio seimyna (ten tematika ta is kur vaikai atsiranda),pasaku knygu laaaaaaaaaaabai daug turim,tai ir sitas dievina,o siaip ant bangos visos su raidemis ir skaiciais,na kur moko skaitymo ir skaiciu smile.gif
Atsakyti
Mano mergina džiaugiasi ir nuo sesės likusia knygų kolekcija, tad knygelių turim daaaauuuug ir įvairių smile.gif Dabar "ant bangos" be konkurencijos Trumpos pasakėlės kiekvieną vakarą pagal susiruošimo laiką pasirenką tris ar penkias pasakėles rolleyes.gif
Prieš tai era buvo knygutės Katės rūmai. Tarpais nedaskaitydavau poros vaizdžių ir savotiška terminologija parašytų pastraipų, bet tie "kukurbezdžio..., smilgiakočio..." epitetai būdavo labai juokingi biggrin.gif

O pirmą kartą apsiverkė beskaitant Bjaurusis ančiukas unsure.gif Dar kitą vakarą paprašė ją paskaityti, padiskutavom "kodėl mama jį išvarė, kodėl kieme niekas su juo nedraugavo", bandė pasigraudinti ir... nebeskaitom unsure.gif Graudi pasaka vaikučiui su nuostabiomis įtaigiomis iliustracijomis rolleyes.gif
Atsakyti
aciu atsakiusioms 4u.gif

musu literatura, pagrinde, yra lenku kalba. Daug idomiu knygu vaikams randu dominancia tematika. Praeita rudeni ir ziema dominavo knygos apie brolius/seses, kurie dar auga pilve arba jau yra gime (dauguma lenku kalba, bet uzsienio autoriu), tame tarpe ''Kurmis ir mamyte'', po to visa serija knyguciu apie vezli. Siuo metu skaitome knygas apie spalvota drambli, kurios parodo, kad visi esame skirtingi ir moko tolerancijos. Pradejome skaityti istorijas apie Petsona, "Mamule Mu''. "Ka zmones dirba visa diena'' jau gera pusmeti tope smile.gif Neseniai gavo dovanu ''Didziaja Kulverstuko knyga'', viskas butu gerai, jeigu ne tai, kad vienam lape tekstas, kitam lape paveiksliukas atitinkantis aprasoma teksta... Net pikta, kad tokia nesamone suvele... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lalinka @ 2013 09 22, 06:32)
aciu atsakiusioms 4u.gif

musu literatura, pagrinde, yra lenku kalba. Daug idomiu knygu vaikams randu dominancia tematika. Praeita rudeni ir ziema dominavo knygos apie brolius/seses, kurie dar auga pilve arba jau yra gime (dauguma lenku kalba, bet uzsienio autoriu), tame tarpe ''Kurmis ir mamyte'', po to visa serija knyguciu apie vezli. Siuo metu skaitome knygas apie spalvota drambli, kurios parodo, kad visi esame skirtingi ir moko tolerancijos. Pradejome skaityti istorijas apie Petsona, "Mamule Mu''. "Ka zmones dirba visa diena'' jau gera pusmeti tope smile.gif Neseniai gavo dovanu ''Didziaja Kulverstuko knyga'', viskas butu gerai, jeigu ne tai, kad vienam lape tekstas, kitam lape paveiksliukas atitinkantis aprasoma teksta... Net pikta, kad tokia nesamone suvele... doh.gif

Didziaja Kulverstuko knyga ir mes dovanu esam gave,nu kazkoks nesusipratimas ta knyga doh.gif net suaugusiam nepatogu sklaidyti lapus ir ziureti,o ka kalbeti apie vaika doh.gif
vat E kazko "nekabina" Ka zmones veikia visa diena ir dar Darbenu knyga turim,tai ne viena is ju nezavi,o pamenu man tai buvo knygu knyga smile.gif
Atsakyti
Pas mus geriausios knygos "Kake Make", "Darbėnai", "Katinėlis ir gaidelis" ir visos kitos kuriose daug mašinų, žurnalai iš filmuko "Ratai". Turime visą kolekciją "Mikė pukotuko" enciklopedijų, tai abu su sese varto, pasakoja. Dar viena iš įdomiausių yra iš mano mokyklos laikų enciklopedija vaikams apie pasaulį, ten yra keletą puslapių apie kosmosą, va čia galėtų abu mano vaikai valandom sėdėti ir žvaigždes ir laivus apžiūrinėti. Ta proga seneliai nupirko teleskopą, dabar vakarais į mėnulį žiūrim bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo In_pace: 22 rugsėjo 2013 - 10:58
praziopsojau, kad yra ''darbenu'' knyga doh.gif kazkaip niekad nekrito i aki g.gif

dar klausimas. Nezinau kada jusu vaikams atejo (o gal dar ne) noras tureti tai ka turi kiti g.gif
vaikas sako: visi turi puponautus, ar nupirksi ir man?. ka daroto/darytumete tokioje situacijoje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lalinka @ 2013 09 24, 09:55)

dar klausimas. Nezinau kada jusu vaikams atejo (o gal dar ne) noras tureti tai ka turi kiti g.gif
vaikas sako: visi turi puponautus, ar nupirksi ir man?. ka daroto/darytumete tokioje situacijoje? g.gif

yra ir pas mus tai,tas ir anas va ta ir ta turi,o kodel as neturiu?nupirksi??? jei kazka nuperki,tai tada klausia,o tas ir anas turi ta?o ka as zinau ar tie kiti vaikai turi biggrin.gif bet ji atsakymo tikisi tokio,kad geriau neturetu doh.gif vat toki pat gali tureti tik tie,su kuriais gerai sutaria istisai,o toks kaimynu berniukas,kuris verkia/zirzia istisai tuoj 4m jam,tai va jis nieko tokio pat,kaip ji negali tureti doh.gif
nezinau kaip su tuo kovoti,kaip spresti tokias bedas,bandau aiskinti,kad ne visi viska ta pati turi,bet tie mano pasakojimai jai vienodai piesia doh.gif
tas pats,kaip dabar labai su manimi tapatinasi,jei as Noreikiene,tai ji irgi nebenori buti Noreikaite,o bus Noreikiene,jei megstukas pas mane uztraukiamas,tai ir pas ja toks pats,jei batus aunuosiu vienokius,tai ir jai tokio tipo auti tureciau,nu bet cia raida,suprantu tai biggrin.gif
Atsakyti
Pas mus gal daugiau broli ir sese kopijuoja biggrin.gif
Nupirkom broliui stala su kede pamokoms ruosti. Tai okks triuksmas buvo - stalcius darineja, ant kedes sedasi ir viskas, neleidzia broliui net pamoku ruosti doh.gif O mes i nauja buta isikrausteme, tai kedziu tik dvi namie biggrin.gif Gailejaus, kad nenupirkom is karto dvieju kedziu ikejoj, kaip tik viena melyna - broliui, kita - rozine - sesei biggrin.gif
Siaip, irgi kai pagalvoji, tai kazkiek ziuri ir i mane, kad va, mama, tu su guminais ir as su guminiais biggrin.gif
As sita jos megdziojima panaudoju ir kai reikia susitarti, pvz kai nenori rengtis ilgomis rankovemis megztuko, o reikia. Sakau, kad va, ziurek, mama su megztiniu, brolis su megztiniu ir tu apsirenk. Tai labai gerai suveikia thumbup.gif
Atsakyti