Įkraunama...
Įkraunama...

2010m. Liepinukai

Labas vakaras 4u.gif žiūriu, kad diskutuojat svarbia, aktualia ir skaudžia tema ax.gif
QUOTE(Smilla @ 2013 09 12, 08:00)
iowos papasakotas atvejas su sriuba tik irodo, kaip nereikia maziams nusileist, jie taip moka manipuliuot  doh.gif

šis pasakyma, man atrodo, nera labai tikslus....mano mama mąstė panašiai ir darydavo kaip iowa...aš neatsikeldavau nuo stalo, kol nesuvalgydavau visko....o mano tėvai mėgo ir mėgsta riebiai valgyti ir valgyti daro neskaniai. Vieną kartą liepė valgyto kotletus, o aš šiaip ir maža būdama nebuvau mėsos mėgėja, mama priėjo ir man į burną įgrūdo kotletą ir liepė kramtyti...aš apsivėmiau.....garbės žodis- iki šiol prisimenu tą šlykštų jausmą ir kotletų iki šiol nevalgau net negaliu į juos žiūrėti....
prisimindama savo kaip vaiko siaubą- savų neprievartaujua...nenorit- nereikia...palieku šaltą sriubą ar kitus valgius- norės, ateis ir suvalgys.....
iš kitos pusės pati būdama mama suvokiu, kad reikia pilnavertiškai valgyti...todėl stengiuosi daryti vaikams patinkiančius valgius , pvz mano tėvai laikėsi nuomonės, kad vaikų valgis toks pat kaip suaugusių....
ek.....skaudi tema...br..... gera būti suaugusiu, kai valgai ką nori...
va dabar valgau pelėsinį sūrį, karališkas alyvuoges ir gurkšnojų vyncių laugh.gif

Dar apie ligoninės maistą, kadangi ten dirbu. Žiūrint kaip kas- kartais baisu net pažiūrėt, o kartais skanu...mūsų ligoninėje skanios sriubos ir mieliniai blynai bei varškėtukai- super essen.gif:

p.s bet žinau tikrai, kad ten, kur maistas negaminamas vietoje, o vežamas tikrai neskanus, esu gulėjusi tokioje ligoninėje, kur maistą tiekia iš Kretingos doh.gif fuuuuu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2013 09 14, 19:33)
Labas vakaras 4u.gif žiūriu, kad diskutuojat svarbia, aktualia ir skaudžia tema ax.gif

šis pasakyma, man atrodo, nera labai tikslus....mano mama mąstė panašiai ir darydavo kaip iowa...aš neatsikeldavau nuo stalo, kol nesuvalgydavau visko....o mano tėvai mėgo ir mėgsta riebiai valgyti ir valgyti daro neskaniai. Vieną kartą liepė valgyto kotletus, o aš šiaip ir maža būdama nebuvau mėsos mėgėja, mama priėjo ir man į burną įgrūdo kotletą ir liepė kramtyti...aš apsivėmiau.....garbės žodis- iki šiol prisimenu tą šlykštų jausmą ir kotletų iki šiol nevalgau net negaliu į juos žiūrėti....
prisimindama savo kaip vaiko siaubą- savų neprievartaujua...nenorit- nereikia...palieku šaltą sriubą ar kitus valgius- norės, ateis ir suvalgys.....
iš kitos pusės pati būdama mama suvokiu, kad reikia pilnavertiškai valgyti...todėl stengiuosi daryti vaikams patinkiančius valgius , pvz mano tėvai laikėsi nuomonės, kad vaikų valgis toks pat kaip suaugusių....
ek.....skaudi tema...br..... gera būti suaugusiu, kai valgai ką nori...
va dabar valgau pelėsinį sūrį, karališkas alyvuoges ir gurkšnojų vyncių laugh.gif

kaip as tave suprantu drinks_cheers.gif pas mane irgi panasus tevais buvo,kad ka idejo, privaledavom suvalgyt, ir nieks neklause, nori, megsti ir pan. unsure.gif aisku daznai klausdavo savaitgali ko noretumem,bet budavo,kad pagamina savo nuoziura ir turedavom valgyt. nezinau ar tai turejo itakos, bet pvz dabar mano skrandis isvis nebevirskina grybu, uztenka kokio padazo grybu uzsidet tik nedaug, ir viskas, prasikankinsiu diena-dvi su skrandzio skausmais. as ju nemegau kazkaip nuo vaikystes, bet mama vistiek budavo jei pagamindavo pietums,tai liepdavo mums su broliu valgyt, tai as juos net nekramcius rydavau unsure.gif tiesiog negalejau ju kramtyt, iskart ziaugciot pradedavau jei kramtyt bandydavau. grybai jau ir taip gi sunkus maistas skrandziui,o dar nekramtytus kai nurydavau,tai turbut ir "uzdroziau" skrandi su jais. ir tik palaipsniui,kai mama pamate,kad is tikro vos per pietus uzvalgius grybu as pravemdavau nakti,tai nustojo kisti patiekalus,kuriu nemegstu.
su saviske tokiu klaidu nedarau, zinau ko nemegsta,tai ir nekisu,nores pradet valgyt,tai pati paprasys.va pomidoru anksciau net nedrysdavo ragaut, ir neverciau schmoll.gif o db pati po truputi ragauti pradeda ir net kartais sako ,kad skanu biggrin.gif visada gaminu,kas jai patinka, kartais buna nevalgo,tai bandau pagudraut- pasakau,kad jei bent puse suvalgys tai ledu duosiu,tai daznai suveikia, bet jei jau ir tai pazadejus nevalgo ,tai tikrai nebesiulau, nu gi ir man paciai buna,kad nesinori valgyt,tai neverciu ir vaiko- jau kai isalksta,tai dziugesys buna mano akims- valgo viska ,kas po ranka papuola biggrin.gif

apie ligoniniu maista- su siaubu prisimenu apie Vilniaus gimdymo namu maista biggrin.gif kadangi pagimdziau labai anksti ryte,tai kai mane parveze i palata kaip tik ant pusryciu papuoliau, ir jezus marija,pamacius as ta preska kose iskart paprasiau vyro,kad atveztu normalaus maisto, nes eeeest (cia kito zodzio pavartot neimanoma) norejau kaip zveris smile.gif ligoninej praleidau virs 3paru, ir berods tik karta gavau nu bent kiek normalaus maisto- ryziu su vistienos kulsele. tik nezinau, ar ten vietoj gamina maista, ar atveza,bet tikrai neskanus.
Atsakyti
Su abiem vaikais neturiu absoliučiai jokių valgymo problemų. Pirmiausia pas mane stipriai apriboti saldumynai, net dičkis visada atsiklaus prieš paimdamas sausainių ar saldainį. Vaikai neužkandžiauja tarp maitinimusi. Yra pusryčiai, priešpiečiai, pietūs, pavakariai/vakarienė. Žinau ko nemėgsta, to negaminu. Nepridedu pilnos lėkštės, valgo tiek, kiek nori. O nenori, nevalgo, tiesiog praleidžia maitinimasi ir manau tai normalu ypač vasarą, kai tiek vaisių ir uogų. Vaikui sveikiau yra būti neprivalgiusiam, nei permaitintam. Mano didysis turi GERL'ą, tad mityba labai svarbi mums.
Atsakyti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2013 09 14, 17:33)

šis pasakyma, man atrodo, nera labai tikslus....mano mama mąstė panašiai ir darydavo kaip iowa...

biggrin.gif As neviriau kokios nenormalios sriubos ,tai buvo vistienos sriuba ,morkos ,bulves ..
Sita mergaite isvis nevalgo normalaus maisto ,tik ledai ir saldumynai ,nu gal blynus ... Man negaila jai ledo ,bet samti sriubos pries tai galima suvalgyt ,negi laikysiu visa diena ja su sausa duona unsure.gif
Mano vaikai turi valgyt viska ,aisku grybu valgyt neverciu .. Afrikoje vaikai apsidziaugtu gave sriubos unsure.gif
Taip buvau as auklejama ,taip auklesiu vaikus .. As pati retai perku saldumynus ,kitaip vaikai tik jeis gyvi butu ...
Atsakyti
Sutinku, kad nereikia versti valgyti, kai nenori, kad reikia gaminti tinkama vaikams maista, bet kartais tie vaikai jau iki absurdo - bando reikalaut pusryciams ledu, tai nu neee... Bent kazka, ka megsta normalaus turetu pavalgyti.

O siaip, ta manipuliacija turejau omeny, kad jie oziukus rodo, o mes turetume nenusileist, nebutinai del valgymo, o visose srityse. Jeigu istisai gaus, ko nori, tai doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2013 09 15, 16:45)
Sutinku, kad nereikia versti valgyti, kai nenori, kad reikia gaminti tinkama vaikams maista, bet kartais tie vaikai jau iki absurdo - bando reikalaut pusryciams ledu, tai nu neee... Bent kazka, ka megsta normalaus turetu pavalgyti.

O siaip, ta manipuliacija turejau omeny, kad jie oziukus rodo, o mes turetume nenusileist, nebutinai del valgymo, o visose srityse. Jeigu istisai gaus, ko nori, tai  doh.gif

Bet ar normalu isvis nevalgyt ?
Atsikele 7 val ,sriuba padaviau jau 10 val ir iki 16 val.ji nieko nenorejo valgyt unsure.gif reikalavo tik ledu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2013 09 15, 18:49)

Atsikele 7 val ,sriuba padaviau jau 10 val ir iki 16 val.ji nieko nenorejo valgyt  unsure.gif reikalavo tik ledu  cool.gif

sutinku, čia jau nenormalu rolleyes.gif bet čia šeimos jau bėda- matyt įpratinta taip nuo mažų dienų wink.gif

vakar G. pakilo temperature 38,3 unsure.gif sudaviau ibufeną ir nukrito, nebėra, snargliukas išlindęs doh.gif ir tik po 2 savaičių darželio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sugar Free @ 2013 09 14, 21:51)
Su abiem vaikais neturiu absoliučiai jokių valgymo problemų.

Labai pritariu viskam 4u.gif
Bet čia turbūt ir nuo pačių vaikų priklauso. Aš niekada negaminu Adomui atskirai, bet todėl, kad jis viską valgo. Na gal ir yra koks patiekaliukas nemėgiamas, bet šiaip nuo pat pirmų valgymo dienų viską kas paduota valgo, todėl man tikrai lengva kalbėti maisto tema smile.gif Darželyje, sakė, irgi, visada prie stalo pirmas biggrin.gif Labai nemėgstu žaidimų su maistu, todėl jei nevalgo, eina nuo stalo ir viskas. Kažkada buvo užėję kelios nevalgymo dienos, tada leidžiu išalkti (jokių užkandukų) ir noras valgyti greit grįžo.
Dėl vaikystės ir maisto - man tik geri prisiminimai - daug valgydavau, mamos maistas labai skanus būdavo (bet ji ir pateikti, ir nuteikti valgymui mokėdavo). Turėdavau nemėgiamų patiekalų, tai jų tiesiog ir nevalgydavau, gal nėra jokių blogų asociacijų ir jau pradedu juos mėgti bigsmile.gif
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2013 09 16, 11:20)
vakar G. pakilo temperature 38,3 unsure.gif sudaviau ibufeną ir nukrito, nebėra, snargliukas išlindęs doh.gif ir tik po 2 savaičių darželio doh.gif

Kad nieko rimto nebūtų 4u.gif
Mano Augustei irgi sloga, iki dabar slogą turėjus daugiau kartų nei Adomas, jau matau, kad neturi tokio imuniteto kaip brolis.
O Adomui su batais bėda - nupirkau nematavus keletą porų, ir sako, jog skauda, spaudžia (šonuose) doh.gif Pas jį platoka koja, ir keltis aukšta, bet nebuvo taip, kad iš 5turimų porų vieni tinka doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimukeA: 16 rugsėjo 2013 - 12:08
QUOTE(mylimukeA @ 2013 09 16, 13:08)
Labai pritariu viskam  4u.gif
Bet čia turbūt ir nuo pačių vaikų priklauso. Aš niekada negaminu Adomui atskirai, bet todėl, kad jis viską valgo. Na gal ir yra koks patiekaliukas nemėgiamas, bet šiaip nuo pat pirmų valgymo dienų viską kas paduota valgo, todėl man tikrai lengva kalbėti maisto tema smile.gif Darželyje, sakė, irgi, visada prie stalo pirmas  biggrin.gif Labai nemėgstu žaidimų su maistu, todėl jei nevalgo, eina nuo stalo ir viskas. Kažkada buvo užėję kelios nevalgymo dienos, tada leidžiu išalkti (jokių užkandukų) ir noras valgyti greit grįžo.

tikrai turi kuo dziaugtis 4u.gif pas mane va visi priziurimi vaikai gerai valgo, o su saviske vargstu iki siol doh.gif tai nori nenori,kartais zaidimas gaunasi. leidziu ir as ale isalkt,bet ji tik to telaukia, atrodo kartais,kad kelias paras nevalgiusi galetu buti ir tuo dziaugtusi doh.gif todel tenka ir su pasizaidimais,taip bent nors kiek pavalgo. tik aisku niekada saukstu i burna specialiai negrudau schmoll.gif graziai kalbinama kiek jau pavalgo tiek,kai jau tikrai matau,kad nebenori leidziu eit nuo stalo. Buna ,aisku, laimes dienu,kaip as vadinu,kad atrodo sluoja viska is eiles, bet cia taip retai buna. o ir patiekalu tikrai nemazai yra,kuriu nemegsta,tai pvz koki savaitgali jei mes su vyru kazka gaminam ir tikrai zinau,kad to ji nevalgys,tai tenka ir jai atskirai ruosti, bet kadangi as pripratus,nes kitaip pas mus nebuvo,tai kazkaip ir nebesureiksminu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diaaa: 16 rugsėjo 2013 - 12:50
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2013 09 14, 19:33)
mama priėjo ir man į burną įgrūdo kotletą ir liepė kramtyti...

p.s bet žinau tikrai, kad ten, kur maistas negaminamas vietoje, o vežamas tikrai neskanus, esu gulėjusi tokioje ligoninėje, kur maistą tiekia iš Kretingos doh.gif fuuuuu doh.gif

Man čia jau žiauru unsure.gif

Pas mus anksčiau ligoninė pati gamino, o dabar gal pora metų kaip tiekia Kretinga doh.gif Ji tiekia ir mokykloms. Maistas tragedija unsure.gif

QUOTE(iowa @ 2013 09 15, 18:38)
Mano vaikai turi valgyt viska ,aisku grybu valgyt neverciu .. Afrikoje vaikai apsidziaugtu gave sriubos  unsure.gif 

Iš dalies sutinku. Bet... mano Dovydui gavosi kita taisyklė. Kai buvo alergiškas maistui, jam buvo daug produktų negalima valgyti. Dabar jau tos alergijos nebeliko, bet tų produktų nevalgo. Klykia cypia ir jeigu įkiščiau į burną apsivemtų unsure.gif Pav nevalgo jokių salotų kurios yra sumaiųytos su majonezu, nevalgo jokio maisto kur yra tomatų padažo... etc, pikta ir tiek, bet neįkišu į burną, net paragauti neprikalbinu doh.gif
Atsakyti
Niu moterytės ir diena šiandien biggrin.gif

reikėjo pasikeisti teises- jau nebe žalias lapas būsiu...tingėjau fotkintis ir palikau tą pačią nuotrauką, bet regitros darbuotoja sako- Pakeiskit nuotrauką, nes dabar taip jaunai atrodot, kad neatitinkat nuotraukos g.gif lotuliukas.gif

negana to...

nuėjau į pasta pasiimti siuntinio, padaviau dokumentą ir man sako- tai jūs esat Vardenė Pavardenė...sakau- taip taip rolleyes.gif tai paštininkė ir sako- a, tai gerai, pagalvojau, gal jūs jos dukra lotuliukas.gif lotuliukas.gif taip jaunai atrodot doh.gif lotuliukas.gif

garbės žodis....tai verkt ar juoktis- kad dabar gražiai atrodau, o seniau tai sena atrodžiau lotuliukas.gif
Atsakyti
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Super, Stikliuk, smagu tokius komentarus išgirst, gi!
Atsakyti