QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2013 09 14, 19:33)
Labas vakaras
žiūriu, kad diskutuojat svarbia, aktualia ir skaudžia tema
šis pasakyma, man atrodo, nera labai tikslus....mano mama mąstė panašiai ir darydavo kaip iowa...aš neatsikeldavau nuo stalo, kol nesuvalgydavau visko....o mano tėvai mėgo ir mėgsta riebiai valgyti ir valgyti daro neskaniai. Vieną kartą liepė valgyto kotletus, o aš šiaip ir maža būdama nebuvau mėsos mėgėja, mama priėjo ir man į burną įgrūdo kotletą ir liepė kramtyti...aš apsivėmiau.....garbės žodis- iki šiol prisimenu tą šlykštų jausmą ir kotletų iki šiol nevalgau net negaliu į juos žiūrėti....
prisimindama savo kaip vaiko siaubą- savų neprievartaujua...nenorit- nereikia...palieku šaltą sriubą ar kitus valgius- norės, ateis ir suvalgys.....
iš kitos pusės pati būdama mama suvokiu, kad reikia pilnavertiškai valgyti...todėl stengiuosi daryti vaikams patinkiančius valgius , pvz mano tėvai laikėsi nuomonės, kad vaikų valgis toks pat kaip suaugusių....
ek.....skaudi tema...br..... gera būti suaugusiu, kai valgai ką nori...
va dabar valgau pelėsinį sūrį, karališkas alyvuoges ir gurkšnojų vyncių
kaip as tave suprantu
pas mane irgi panasus tevais buvo,kad ka idejo, privaledavom suvalgyt, ir nieks neklause, nori, megsti ir pan.
aisku daznai klausdavo savaitgali ko noretumem,bet budavo,kad pagamina savo nuoziura ir turedavom valgyt. nezinau ar tai turejo itakos, bet pvz dabar mano skrandis isvis nebevirskina grybu, uztenka kokio padazo grybu uzsidet tik nedaug, ir viskas, prasikankinsiu diena-dvi su skrandzio skausmais. as ju nemegau kazkaip nuo vaikystes, bet mama vistiek budavo jei pagamindavo pietums,tai liepdavo mums su broliu valgyt, tai as juos net nekramcius rydavau
tiesiog negalejau ju kramtyt, iskart ziaugciot pradedavau jei kramtyt bandydavau. grybai jau ir taip gi sunkus maistas skrandziui,o dar nekramtytus kai nurydavau,tai turbut ir "uzdroziau" skrandi su jais. ir tik palaipsniui,kai mama pamate,kad is tikro vos per pietus uzvalgius grybu as pravemdavau nakti,tai nustojo kisti patiekalus,kuriu nemegstu.
su saviske tokiu klaidu nedarau, zinau ko nemegsta,tai ir nekisu,nores pradet valgyt,tai pati paprasys.va pomidoru anksciau net nedrysdavo ragaut, ir neverciau
o db pati po truputi ragauti pradeda ir net kartais sako ,kad skanu
visada gaminu,kas jai patinka, kartais buna nevalgo,tai bandau pagudraut- pasakau,kad jei bent puse suvalgys tai ledu duosiu,tai daznai suveikia, bet jei jau ir tai pazadejus nevalgo ,tai tikrai nebesiulau, nu gi ir man paciai buna,kad nesinori valgyt,tai neverciu ir vaiko- jau kai isalksta,tai dziugesys buna mano akims- valgo viska ,kas po ranka papuola
apie ligoniniu maista- su siaubu prisimenu apie Vilniaus gimdymo namu maista
kadangi pagimdziau labai anksti ryte,tai kai mane parveze i palata kaip tik ant pusryciu papuoliau, ir jezus marija,pamacius as ta preska kose iskart paprasiau vyro,kad atveztu normalaus maisto, nes eeeest (cia kito zodzio pavartot neimanoma) norejau kaip zveris
ligoninej praleidau virs 3paru, ir berods tik karta gavau nu bent kiek normalaus maisto- ryziu su vistienos kulsele. tik nezinau, ar ten vietoj gamina maista, ar atveza,bet tikrai neskanus.