Diaaa, iš dalies tas posakis yra teisingas. Kai gimsta kitas, taip susispaudi kad atsiranda ir drabuziams ir kitoms reikmėms. Aišku, tai yra nuo kažko nurašoma. Išgyvenau tą tarpą, bet daugiau nebenorėčiau Todėl ir galvoju kad viskas bus į ateity, dabar nenoriu. Aš labiausiai jaudienuosi ne dėl pinigų, o todėl kad pati noriu dėl savęs pagyventi, miegoti plačiai lovoje, išvažiuoti kur nors be vaikų, vaikščioti pasitempus, pailsėjus o ne tik suvargus ir nemigus, galiausiai noriu kad kambaryje nesimėtytų žaislai ir nebijočiau žmogų į svečius pasikviesti Atrodo savanaudiška, bet noriu ir dėl savęs ne tik dėl vaikų gyventi Ne, jų niekam nenumetu daboti, praktiškai visur tempiuosi, bet jau ateina tas laikas kada jie savarankiškėja, Erikas išvis ir vienas namie pabūna. Nesiskundžiu kad man blogai Gyvenu išties fantastiškai, turiu viską apie ką galima svajoti bet kol kas nenoriu prisiminti, o prisimenu su siaubu pirmąjį pusmetį po Lu gimimo Tad noriu visa tai pamiršti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2013 09 06, 20:26)
ir kaip sekasi? prašom plačiau plačiau labia būt įdomu pasikalbėt ta tema. Maniškė irgi noriai eina, viskas lyg ir patinka, bet beveik visa savaitę nevalgė pietų nežinau kaip suktis iš šitos padėties....mes namie sau skaniai valgyt daromės, tai sakau gal išranki pasidarė- nes ir namuose labia jau viską knebinėja- tai svogūną pamatė, tai krapą ar petražolę, tai bulkutė negerai iškepta ir pan kiek už pratybas mokėjot? mūsų mokykla irgi didelė (tik neįprasto formato- gimnazija nuo 1 iki 12 klasės), dabar tokių nebėra- yra progimnazijos ir gimnazijos, o mūsiškė kitokia, tad tikimės, kad visus dvyliką metų ir liksim ten mano panelė sėdi paskutiniame suole su berniuku, yra viena iš aukščiausių klasėje kažkaip aš pripratus ir kai pamačiau kitas mergaites- tokie spirgaliukai dviem kasytėm ajajai, tokios mažytės man pasirodė
Mūsų mokykla irgi tokio formato
Dėl pietų kolkas nežinau, nes šią savaitę pamokėlės buvo tokios lengvesnio pobūdžio, susipažinti, įvertinti vaikų žinias. Tai įdėdavau kažko iš namų. Kitą savaitę jau bus matyti kas ir kaip. Nors mes su vyru abu aukšti, zuikis mūsų klasėje prie mažesnių, tai gao antrą suolą, kuo labai džiaugiuosi.
Už pratybas mokėjome 87 lt. su centukais. Čia lietuvių, matematika, pasaulio pažinimas ir etika.
O sekasi kolkas gerai, iš vadovėlių iš lietuvių gavo iškart trečią dalį. Kolkas piktinasi, kad piešia kažkokius brukšnelius, o jis jau nori mokytis. Mokytoja apibūdino kaip motyvuotą, žingeidų ir aktyvų. Bus matyt kaip seksis toliau.
O jums kaip?
QUOTE(Diaaa @ 2013 09 07, 11:51)
nesupratau? taigi mes 2015ais gimdom, gi sutarem
QUOTE(Niktė @ 2013 09 07, 11:59)
negimdykit 2015 ką man dar bus per anksti aš noriu kokiais 2020
duos Dievas ar kas kitas- pasirašysiu abiems variantams o šiaip žiųrėsim- turiu planų dėl darbo ir dėl studijų, bet dėl šeimos taip pat...aš kažkaip šiek tiek irgi apie finansus galvoju, bet galvoju ir apie šeimą- nenurašau saves iki 40- mečio, tad laiko dar tuiriu- visus 8 metelius
QUOTE(Sugar Free @ 2013 09 07, 20:32)
Mūsų mokykla irgi tokio formato
Dėl pietų kolkas nežinau, nes šią savaitę pamokėlės buvo tokios lengvesnio pobūdžio, susipažinti, įvertinti vaikų žinias. Tai įdėdavau kažko iš namų. Kitą savaitę jau bus matyti kas ir kaip. Nors mes su vyru abu aukšti, zuikis mūsų klasėje prie mažesnių, tai gao antrą suolą, kuo labai džiaugiuosi.
Už pratybas mokėjome 87 lt. su centukais. Čia lietuvių, matematika, pasaulio pažinimas ir etika.
O sekasi kolkas gerai, iš vadovėlių iš lietuvių gavo iškart trečią dalį. Kolkas piktinasi, kad piešia kažkokius brukšnelius, o jis jau nori mokytis. Mokytoja apibūdino kaip motyvuotą, žingeidų ir aktyvų. Bus matyt kaip seksis toliau.
O jums kaip?
O jums kaip?
ateinantį trečiadienį bus susirinkimas, žiūrėsim ką pasakys, pakolkas nieko nekomentavo mokytoja, bet mano K. lyg ir patenkinta klase ir mokytoja...taip sutapo, kad ši gimnacija mūsų mieste yra išskirtinė- nes sustiprinta vokiečių kalba, ji čia skaitoma netgi gimtąją( ne lietuvių todėl vaikus suveža iš viso miesto, tad klasėje net 5 pažįstami vaikai....bet manoji dėl bendravimo tai problemų neturi- susidraugauja greitai, skaityti mokam labia gerai, skaičiuojam gerai, enciklopedijų jau nemažai perskaičiusi...sakyčiau- mums daugiau reikia socialinių įgūdžių, savarankiškumo tvarkant buitinius reikalus...bet pramoksim
QUOTE(Niktė @ 2013 09 07, 13:12)
Diaaa, iš dalies tas posakis yra teisingas. Kai gimsta kitas, taip susispaudi kad atsiranda ir drabuziams ir kitoms reikmėms.
tai taip, pasispausti galima,bet ka tu pasispausi,kai ,sakykim, atsiranda dar vienas seimos narys, o vienas is uzdirbanciu (siuo atveju tokia buciau as) isvis netenka pajamu. tai jau zinok nebezinau kokiu budu ten spaustis bereiktu, kai pvz ziema uz koki sausi su nuoma ir komunaliniais 1200-1300lt sumokam, tai liktu vos keli simtai litu pragyvent visa menesi, o tai 4asmenu seimai ojej kaip mazai. todel ir sakau, kol vel nepradesiu dirbti normaliai apie antra ne kalbos buti negali
Labas, planuotojos
PUIKIAI
Pana mano enciklopedijų neskaito, bet... Ne kvailiausia tai tiksliai Aktyvi klasėje teigiama prasme. Pagal ūgį iš aukštesnių ir gavo priešpaskutinį suolą Nūdna jai irgi tie brūkšniukai ir pagaliukai, paskuba, dėl to pakeverzoja, bet pabaigia namuose visus darbelius, ko būna nepabaigusi klasėje.
Pietų aš jai neperku. Pirmą savaičiukę įsidėdavo iš namų, pasiima vandens atsigerti (čia jai nuo darželio šventas reikalas), o šią savaitę užsakėm tik kaip priešpiečius bandelę su arbata. Nematau reikalo visus pietus pirkti, kai 12 val namo pareina (kol kas turiu galimybę parsivesti pati, paskui mama padės).
Užklasinės veiklos pasižiūrinėjam, jau lankys chorą (pati žino senai, kad nori dainuoti ir šokti). Šokių dar neatsitaikom, noriu, kad būtų mokykloje, tai labai patogu, kai vos vieną pamoką reikia palaukti prailgintoj grupėj ar tiesiai po pamokų. Vėliau pajungsim ir šokius
Už pratybas nešam 160 Lt mokytojai (už visus metus). Iš tų pinigėlių dar padarys ir spintą klasėje spotinei aprangai susikabinti, dažams pasilikinėti.
Išsiplėčiau
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2013 09 05, 07:49)
kaip sekasi? pas mus problemos su valgymu? užsakėm pietus, bet nevalgo atseit neskanu...darželyje valgydavo...
PUIKIAI
Pana mano enciklopedijų neskaito, bet... Ne kvailiausia tai tiksliai Aktyvi klasėje teigiama prasme. Pagal ūgį iš aukštesnių ir gavo priešpaskutinį suolą Nūdna jai irgi tie brūkšniukai ir pagaliukai, paskuba, dėl to pakeverzoja, bet pabaigia namuose visus darbelius, ko būna nepabaigusi klasėje.
Pietų aš jai neperku. Pirmą savaičiukę įsidėdavo iš namų, pasiima vandens atsigerti (čia jai nuo darželio šventas reikalas), o šią savaitę užsakėm tik kaip priešpiečius bandelę su arbata. Nematau reikalo visus pietus pirkti, kai 12 val namo pareina (kol kas turiu galimybę parsivesti pati, paskui mama padės).
Užklasinės veiklos pasižiūrinėjam, jau lankys chorą (pati žino senai, kad nori dainuoti ir šokti). Šokių dar neatsitaikom, noriu, kad būtų mokykloje, tai labai patogu, kai vos vieną pamoką reikia palaukti prailgintoj grupėj ar tiesiai po pamokų. Vėliau pajungsim ir šokius
Už pratybas nešam 160 Lt mokytojai (už visus metus). Iš tų pinigėlių dar padarys ir spintą klasėje spotinei aprangai susikabinti, dažams pasilikinėti.
Išsiplėčiau
Ieškau savo špokams auklės ligos atveju. Šiandien apie 16 val patalpinau skelbimą ir sulaukiau net 7 skambučių. Nesitikėjau tokio didelio antplūdžio. Bet niekad nesu tokiuose pokalbiuose dalyvavusi. Ryt pradėsiu atranką Ką klausti Aišku užmokestis, vieta, maistas kas dar
QUOTE(Niktė @ 2013 09 10, 19:43)
Ieškau savo špokams auklės ligos atveju. Šiandien apie 16 val patalpinau skelbimą ir sulaukiau net 7 skambučių. Nesitikėjau tokio didelio antplūdžio. Bet niekad nesu tokiuose pokalbiuose dalyvavusi. Ryt pradėsiu atranką Ką klausti Aišku užmokestis, vieta, maistas kas dar
svarbiausia ziurek,ar atejus auklei jai labiau rupes tokie klausimai kaip "kiek mokesit" ir pan. ar ne. Toks zmogus reiskia eina,kad tik eit dirbt. mano galva pirmiausia ji turi pasidomet vaikais,kiek ju, koks amzius ir pan. As pati piniginius reikalus aptariu paskutinius, pirma issiklausineju apie vaika, kas ir kaip,paprasau ,kad ateitu susipazinti, pradzioj pasiliktu su mama , po to nors valandziukei viena paliktu, man svarbu pirmiausia,kad vaikui pas mane butu gerai.o jei viskas gerai,tada jau derinam visa kita. tai va tiesiog ziurek gal labiau ne ka tu klausi, o kaip aukle domesis viskuo, o ne tik sedes ir galva linkcios,kai tu pasakosi kas ir kaip. tada galima spresti bent daugmaz, ar zmogus myli vaikus, ar tikrai eina dirbti,nes veikla su vaikais jai patinka
Tiesa, gi Diaaa aukliauja Bus matyt kaip ryt seksis. Aišku eisiu su Lukrecija, nes neturiu kur palikti. Šiandien pas mane darbe trynėsi Žinau kad negerai, vėl bijau skaičiuoti kiek paliksiu pinigų, ale biliotenio irgi negaliu nei aš nei vyras imti Mane labai nustebino ir norinčių skaičius, dabar gaunasi durnas atvejis kad kažką teks atmesti, bet iš kitos pusės žiūrėsiu kas geriausia mano špokams
QUOTE(Niktė @ 2013 09 10, 20:28)
Tiesa, gi Diaaa aukliauja Bus matyt kaip ryt seksis. Aišku eisiu su Lukrecija, nes neturiu kur palikti. Šiandien pas mane darbe trynėsi Žinau kad negerai, vėl bijau skaičiuoti kiek paliksiu pinigų, ale biliotenio irgi negaliu nei aš nei vyras imti Mane labai nustebino ir norinčių skaičius, dabar gaunasi durnas atvejis kad kažką teks atmesti, bet iš kitos pusės žiūrėsiu kas geriausia mano špokams
cia jusu miestelyje tiek norinciu? nes neseniai cia skaiciau mamu diskusija, kad Vilniuj sako sunkiai randa tokias aukles, kurios tik ligos atveju priziuretu. Nesijaudink ,kad reiks atmetinet, tikrai svarbiausia juk tavo vaikai, rinkis ta,kur tikrai jausi,kad tam zmogui gali patiketi savo vaikus
QUOTE(Niktė @ 2013 09 10, 19:43)
DAr atkreipk demesi i tokius atrodo paprastus dalykus, kaip maitinimasis, pomegiai ir t.t.
NEs buna, kad vaika reikia maitinti specifiskai, dieta, alergijos ir t.t., o aukle nesupranta, prikepa riebiu blynu: kad gink D vaikas nesublogtu... zinau tokiu atveju, ir niekas nepadeda, nei sakymas, nei prasymas. Klausk, koks poziuris i tai, ar perspet reikia, kad va, pvz tavo vaiko tokie spec. poreikiai, tavo tokie reikalavimai - ar ji gales to laikytis.
Bet siaip, manau sirdim jausi ir matysi is zmogaus, koks jis
Taip, pas mus mieste tiek norinčių. O šiandien sulaukiau dar vieno skambučio 7,30 Juokas juokais, tikėjausi kad Dovydą jau išvesiu į darželį, bet šiandien vėl abudu namie. Tai vėl turėsim iki pietų darbe po vaiką, o po pietų keisimės Iš skambinusių kas pasiteiravo apie užmokestų, sakiau kad už valandą 3 lt, visos ir sakė kad sutinka. nesijuokit bet pas mus kitokios kainos negu Vilniuj Dabar dar įdomus niuansas, už valandą 3 lt, o kaip jeigu abiu vaikus reikės pažiūrėti, kaži ar kaina kils pav iki 4 lt ar dvigubės
QUOTE(Niktė @ 2013 09 11, 07:53)
Taip, pas mus mieste tiek norinčių. O šiandien sulaukiau dar vieno skambučio 7,30 Juokas juokais, tikėjausi kad Dovydą jau išvesiu į darželį, bet šiandien vėl abudu namie. Tai vėl turėsim iki pietų darbe po vaiką, o po pietų keisimės Iš skambinusių kas pasiteiravo apie užmokestų, sakiau kad už valandą 3 lt, visos ir sakė kad sutinka. nesijuokit bet pas mus kitokios kainos negu Vilniuj Dabar dar įdomus niuansas, už valandą 3 lt, o kaip jeigu abiu vaikus reikės pažiūrėti, kaži ar kaina kils pav iki 4 lt ar dvigubės
3litai nu tikrai akivaizdziai kainos skiriasi pas mus mazu maziausia dvigubai.