Įkraunama...
Įkraunama...

2010m. Liepinukai

QUOTE(lalinka @ 2013 10 08, 09:54)
spanieliuke dziugu, kad E tau paskambino ir taip greitai nusiramino thumbup.gif 
o adaptacija O buvo nelengva. Turbut ir truko apie 6sav. Apie 3 sav vedem ja tik pusdieniui, tiksliau po 3-4 val. Nakti pradejo neramiau miegoti, bet po poros savaiciu viskas susinormalizavo ir liko tik rytiniai verkimai, kuriuos sunku man buvo pernesti... Atsisveikinant negalejo su manimi issiskirti. Kai pradejo vyras ja vedzioti daug geriau ir likdavo ir jausdavosi darzely, tad iki siol jis veda. O siais metais perejom i kita to paties darzelio filiala, kuris arciau namu, tai irgi buvo siokia tokia adaptacija, nes ir grupe 3+ metu, ir veiklu daug, nustojo miegoti darzely pietu, tad budavo labai pavargusi ir suirzusi (namuose iki siol diena ismiega 1-3val). Bet kazkaip suradom bendra kalba, zinau kaip su ja bendrauti vakarais, tai graziai sutariam smile.gif
tik va, jau antra savaite ji mane ignoruoja, kai ateinu jos pasiimti g.gif labai mane tai liudina... bet kai tik iseinam uz darzelio vartu tai persijungia ir viskas buna gerai. Gal kas zino kodel taip vaikas elgiasi? kazkoks protestas? g.gif

kaip man baisiai skamba tos 6sav. doh.gif jau 6d man daug,o cia savaites,nu blyn,prazilsiu tikrai blush2.gif

manau,kad tai protestas,gal del to,kad tetis atveda,tai tetis ir pasiimt turetu anot jos?bet isejus is darzelio zino,kad su mama gi smagu ir to tecio nereikia tada g.gif

Diaaa,kaip A?

pasidalinkit ir kitos,kaip jusiskiams adaptacija vyko,taip faina paskaityti,kai pats tuo gyveni biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Diaaa @ 2013 10 08, 10:57)
siandien pirma karta palikau miegot pietu, db jau kaip tik tokiu laiku pavalge turetu guleti lovelese, aukletoja neskambina,tai reiskia be dideliu asaru nuejo miegot, nors tiek gerai  ax.gif

thumbup.gif
irgi sedi,kaip ant adatu, ane? as visa diena telf. is ranku nepaleidziu,o va jei ims skambinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(spanieliuke @ 2013 10 08, 13:05)

thumbup.gif
irgi sedi,kaip ant adatu, ane? as visa diena telf. is ranku nepaleidziu,o va jei ims skambinti doh.gif

ant dideliu dideliu adatu doh.gif nu zinok net geda, atrodo, kaip mazas vaikas, bet negaliu kitaip,per jautri matyt as sia tema blush2.gif vat neskambina, tai suvokiu,kad nuejo miegot ir gal jau miega dabar kuo puikiausia, bet vistiek smalsu, ar neverke, kai pamate,kad teks pasilikt miegot,ir pan. ax.gif oj, tikrai cia sita adaptacija mamoms sunkesne ,negu vaikams...
Atsakyti
Mes Ugniu is karto pradejome vesti i darzeli su teciu biggrin.gif Su teciu lengviau issiskyrti jam rolleyes.gif Dabar jau ir as vedu, pasiimam is darzelio kas kada gali, jam nesvarbu, dziaugiasi vienodai smile.gif Musu strategija budavo visada tokia, kad jei ateinam i darzeli, tai niekad neapsisukam pusiaukelyje. Jei reikia pabuname keleta minuciu, atsisveikiname, paaiskiname kur einame ir kada grisime.
Atsakyti
spanieliuke tos 6 sav, tai nereiskia, kad visas jas verke ir pan bet tiek laiko pratinosi prie naujos situacijos, kol stabilizavosi viskas ir nebuvo jokiu priekaistu, kad reikia eiti i darzeli. po to tik kas ryta klausdavo kokia siandien savaites diena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(spanieliuke @ 2013 10 08, 11:06)
tikrai nenoreciau tempti,kaip NIkte aprase at atveji,amn sirdis neatlaikytu unsure.gif

QUOTE(Diaaa @ 2013 10 08, 12:05)
ir pritariu spanieliukei, jau taip,kaip tie tevai, kurie zeme vaika i darzeli tempe, tai netempciau tikrai schmoll.gif  per galva versciausi ir kazka mastyciau,bet per prievarta sitaip i darzeli as tikrai negrusciau.

Aš asmeniškai manau kad čia yra tėvų klaida kad vaikas visą laiką buvo namie ir nebuvo pratinamas nuo tėvų atsiskirti. Mano aprašytas atvejis buvo su paruošiamuku. Ten nėra kad galiu nevesti. ten taip kaip mokykloj, jeigu nenuvedi- turi būti pateisinamas ir nevesti gali dėl rimtos priežasties. Kitu atveju informacija perduodama atitinkamoms tarnyboms kad vaikas nelanko priešmokyklonės grupės. Jie turi pamokėles, kurios prasideda ryte 9 val ir baigiasi 12. Tad tėvai nebeturi pasirinkimo, jie privalo vesti 4u.gif
Pas Eriką pirmoje klasėje buvo mergaitė kuri sėdėdavo mamai ant kelių ir peržengus mokyklos kiemą irgi dūdas paleisdavo ir įsispyrusi laikydavosi už turėklų ir šaukdavo nenoriu. Bet vėlgi tai jau mokykla ir nebėra noriu ar nenoriu, yra žodelis reikia. Negi ir į mokyklą jeigu vaikas nenori leistumėt neiti?
Tai ką mes jau išgyvenom pernai, jūs išgyvenat šiemet. O tie vaikai kurie nelanko darželių, visa tai praeina išeidami į mokyklą. bet visvien visi šitą "gėrį" turi ištverti. Tik kuo mažesnis vaikutis, tuo greičiau adaptuojasi. Man asmeniškai yra žiauru kada tarkim pirmokas visą laiką leidęs namuose su mama išmetamas į mokyklą, jis nesupranta kodėl turi būti atskirtas nuo mamos, o ten dar reikia laikytis taisyklių kurių laužyti negalima ir dar turi vaikas mokytis, namuose daryti namų darbus ir t.t. Man asmeniškai atrodo kad būtent tokiam vaikui yra daug sunkiau negu mums dabar darželyje ax.gif

QUOTE(spanieliuke @ 2013 10 08, 13:05)
pasidalinkit ir kitos,kaip jusiskiams adaptacija vyko,taip faina paskaityti,kai pats tuo gyveni biggrin.gif

visko buvo, ir į lovą pradėjom daryti, ir ignoras mano atžvilgiu, vėliau pasakymai kad nemyliu tavęs, ir isterijos... O kiek kartų klykiančią įnešdavau ir paduodavau auklėtojai, o pati uždariusi duris irgi verkdavau... visko buvo... tiesiog mes jau tai praėjom ir dabar nebeatrodo taip blogai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(spanieliuke @ 2013 10 08, 11:05)

mums adaptacija vyksta kiekvienais metais, bet siais metais buvo lengviausia, labai greitai priprato prie nauju aukletoju ir tik kelias dienas buvo asaros biggrin.gif matyt amzius daro savo kuo didesne tuo protingesne biggrin.gif o pirmais metais rytais verke ilgai ir antrais metais verke vos ne iki ziemos tik tas verkimas budavo momentinis kol neuzdarau duru, toks oziu principu.
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2013 10 08, 14:18)
*Aš asmeniškai manau kad čia yra tėvų klaida kad vaikas visą laiką buvo namie ir nebuvo pratinamas nuo tėvų atsiskirti.
**Mano aprašytas atvejis buvo su paruošiamuku. Ten nėra kad galiu nevesti. ten taip kaip mokykloj, jeigu nenuvedi- turi būti pateisinamas ir nevesti gali dėl rimtos priežasties. Kitu atveju informacija perduodama atitinkamoms tarnyboms kad vaikas nelanko priešmokyklonės grupės. Jie turi pamokėles, kurios prasideda ryte 9 val ir baigiasi 12. Tad tėvai nebeturi pasirinkimo, jie privalo vesti  4u.gif

* pala pala nono.gif nesakyk taip kategoriskai. o ka tu darytum,pvz jei gyventum Vilniuje, kur, niekam ne paslaptis, neuztenka visiems vaikams darzeliu? tokiu atveju tevai nori nenori laiko vaika namie,ne visi isgali tuos privacius darzelius,tai galvoja kazka,ar namie su mociute/seneliu palieka,ar dar kazka. as va irgi nebuciau gavus darzelio-buciau sedejus namie su ja iki pirmos klases, o ka man daryt, mano alga tokia, kad butu uzteke tik auklei (apie privatu jau nebekalbu,nes paskaiciavau,kad jis brangiau nei aukle gaunasi) ir transportui iki darbo, tai kam tada isvis dirbti? aciu dievui gavom, bet kiek yra tokiu ,kurie negavo ir neisgali nei aukles, nei privataus. ir nebe pirmi metai gi jau,kad neuztenka darzeliuose vietu,dabar ypac,tai tikrai nemazai vaiku eis i mokyklas taip ir nelanke darzelio.tad ne visada tevu kalte ,kad vaikas nelankes darzelio ir nemoka buti atskirtas nuo tevu 4u.gif
**o cia rimtai istatymas yra toks? nenoriu gincytis, nes tikrai nesu tikra, bet kaip gali buti ,kad butina pateisinti dienas,kai nebuvai paruosiamojoj grupej, jei ta paruosiamoji isvis nera privaloma? Zinau 100%,kad ikimokyklinis ugdymas nera privalomas,tai kaip gali reikalauti pateisint ? na gavau iseiginiu,tai pasilikau vaika namie, kas cia tokio? Mokykloj suprantu, mokykla jau yra privaloma,taip nustatyta musu istatymuose, bet su paruosiamaja grupe tai cia idomiai g.gif reiks pasidomet kaip pas mus darzelyje.
Smilla, tu vilniete,ir tavo sunus dar palyginus neseniai ejo i paruosiamaja, ar butina buvo teisinti be priezasties praleistas dienas?
Atsakyti
Sveikutės smile.gif Įdomi tema, aktuali smile.gif

QUOTE(Diaaa @ 2013 10 08, 07:15)
isleidau ka tik saviske zviegiancia verysad.gif  verysad.gif  ***** jei ji kasryt man taip zivegdama isvaziuos,tai ilgai neatlaikysiu as unsure.gif

Diaaa, patikėk, pirmiausia pati turi širdy paleisti savo vaiką. Vaikai taip mus jaučia ir transliuoja mūsų slapčiausias mintis ir jausmu, kad net sunku patikėti. Kol aš giliai širdy jaučiau nepatogų jausmą, kad išleidžiu vaiką pati sėdėdama namie, tol man mažasis kėlė isterijas. Pirmiausia susitvarkiau su savo vidinėm emocijom. Darželis reikalingas ir kuo vėliau pradedi leisti, tuo su didesnėm ir sudėtingesnėm problemom susiduri ir nebūtinai elgesio, bet emocinėm.
Dičkiui pirkom tokią knygelė apie peliuko Luko mamą, kuri išėjo į darbą. Labai faina knygelė. Tiesiog akcentuok, kad tu irgi išeini į darbelį, o ne bimbinėji namie smile.gif Viskas bus gerai, patikėk smile.gif Mano abu vaikai nenorėjo į darželius. Dičkis iki pat mokyklos nenorėjo ir tai manau normalu, nes namie gaudavo tikrai daug dėmesio. Bet socializuotis vaikui būtina ir tiek, kiek auklėtojos šiai dienai duoda mažiui mūsų aš nesugebėčiau duoti, nes su manim juk reikia dūkti ir myluotis, o ne kažko mokytis.

Paruošiamoji nėra būtina.
Atsakyti
Paruošiamoj vaikas taip kaip mokykloj, gali atbūti tik tas kelias valandas kol pamokėlės. Jeigu kurią dieną neatvedi, privalo būti pateisinama priežastis, nėra ten tokių dalykų kaip per mėnesį laiko gali vaiko nevesti kažkokį dienų skaičių. Kada mokykloje vaikai atostogauja, tada ir paruošiamukai atostogauja, jie kaip ir mokykloj gali gauti nemokamus pusryčius, pietus, piniginę kompensaciją mokinio reikmėms įsigyti. Jie kaip ir mokyklinukai turi mokinio krepšelį, iš kurio perkama mokomoji medžiaga, važiuojama į ekskursijas ir t.t. Tingiu dabar ieškoti įstatymo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2013 10 08, 15:11)
Paruošiamoj vaikas taip kaip mokykloj, gali atbūti tik tas kelias valandas kol pamokėlės. Jeigu kurią dieną neatvedi, privalo būti pateisinama priežastis, nėra ten tokių dalykų kaip per mėnesį laiko gali vaiko nevesti kažkokį dienų skaičių. Kada mokykloje vaikai atostogauja, tada ir paruošiamukai atostogauja, jie kaip ir mokykloj gali gauti nemokamus pusryčius, pietus, piniginę kompensaciją mokinio reikmėms įsigyti. Jie kaip ir mokyklinukai turi mokinio krepšelį, iš kurio perkama mokomoji medžiaga, važiuojama į ekskursijas ir t.t. Tingiu dabar ieškoti įstatymo  blush2.gif

bent jau pas mus Vilniuj tai tikrai zinau,kad paruosiamukai darzeliuose buna visa diena,taip kaip ir pries tai,tik iki pietu vyksta pamokeles, tada pietu miegas,o po pietu kol tevai pasiima jau laisvas laikas. sita tai tikrai zinau,nes dvi pazystamos praitais metais vede dukrytes i paruosiamaja, tai visada pasiimdavo vakare po darbo. butu absurdas,jei reiktu 12val pasiimt vaika, kur det tevams 6meti? viena as dar bijociau palikt. gal tu cia kalbi apie paruosiamasias grupes mokykloje? nu bet bendriau pas mus Vilniuje siemet is kai kuriu darzeliu paruosiamukus perkele i mokyklas,nu bet vistiek kiek man zinoma,jie ten buna visa diena.
nu vilnietes mamos,pasisakykit kaip ten yra pas mus Vilniuje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diaaa: 08 spalio 2013 - 14:26
QUOTE(Diaaa @ 2013 10 08, 15:25)
bent jau pas mus Vilniuj tai tikrai zinau,kad paruosiamukai darzeliuose buna visa diena,taip kaip ir pries tai,tik iki pietu vyksta pamokeles, tada pietu miegas,o po pietu kol tevai pasiima jau laisvas laikas. sita tai tikrai zinau,nes dvi pazystamos praitais metais vede dukrytes i paruosiamaja, tai visada pasiimdavo vakare po darbo. butu absurdas,jei reiktu 12val pasiimt vaika, kur det tevams 6meti? viena as dar bijociau palikt. gal tu cia kalbi apie paruosiamasias grupes mokykloje? nu bet bendriau pas mus Vilniuje siemet is kai kuriu darzeliu paruosiamukus perkele i mokyklas,nu bet vistiek kiek man zinoma,jie ten buna visa diena.
nu vilnietes mamos,pasisakykit kaip ten yra pas mus Vilniuje?

Gali vesti ir visai dienai, tik svarbu kad būtent nuo 9 iki 12 val vaikas būtų darže mirksiukas.gif
Atsakyti
atgijo tema,a ne? biggrin.gif

aciu visoms pasisakiusioms 4u.gif

del priesmokyklines,tai bene 3 zinau kur pernai nelanke visai,o siemet i pirma klase eina,tai matyt nera privaloma rolleyes.gif

kad jau visos suguzejot,klausimas AR DAROM SVEIKINIMUS KAIP PERNAI???
mums su E labai patiko anais metais sita ideja,tai mazum ir siemet atsirastu norinciu dalyvauti?

jei taip,tai darom sarasiuka ax.gif ir jei dalyvaujat,tai teskit sarasa smile.gif

Dalyvauja

1. Spanieliuke
2.

ir jei bus norinciu aptarsim ar apsiribojam TIK atviruko gamyba ar perkam ir simboline dovanele (nutariam uz kiek).
Atsakyti