Įkraunama...
Įkraunama...

2010m. Liepinukai

QUOTE(Niktė @ 2013 10 08, 08:30)
Svarbiausia tu tik prie durų kol išeina išlik rami.
Pati pradžia visuomet yra sunki, mano Erikas pamenu kad išeinant iš namų bliaudavo, Dovydas kai pamatydavo darželį, irgi bliauti pradėdavo, Lukrecija kažkaip greitai priprato, bet vėlgi ir dabar visko būna.
visi vaikai tą išsiskyrimą praeina, ir kuo mažesnis tuo lengviau.
Šiemet kai rugsėjo pradžioj vesdavau vaikus mačiau kaip vieną paruošiamuką, kuris nebuvo lankęs aplamai darželio tėvai vilko žeme. Pradžioj viena mama, paskui jai padėjo ir tėtis. vaikas klykia kad nenori, neina ir žeme velka kojas. Tai tėtis už vienos rankos, mama už kitos ir velka iki darželio. Per pačias duris tai tėtis nešė už rankų o mama už kojų vaiką.    O čia tai jau žiauru, vaizdas tikrai kraupiai atrodė, bet ką daryt? Nugi reikia. visi vaikai tą praeina, tik kai mažesnis jis greičiau adaptuojasi.  4u.gif

bet tai kaip sunku, o ypac kad pati tai namie bunu, o ja i darzeli zviegiancia isleidziu. skambino vyras,tai sake masinoj buvo nusiraminusi, bet vos i grupe iejo ir vel sake asaros iki kukciojimo. skambinsiuos po pusvalanduko,jei bus nusiraminusi tai ir pati ramiai galesiu but, nes db tai kaip ant adatu
Atsakyti
QUOTE(Diaaa @ 2013 10 08, 08:46)
bet tai kaip sunku, o ypac kad pati tai namie bunu, o ja i darzeli zviegiancia isleidziu. skambino vyras,tai sake masinoj buvo nusiraminusi, bet vos i grupe iejo ir vel sake asaros iki kukciojimo. skambinsiuos po pusvalanduko,jei bus nusiraminusi tai ir pati ramiai galesiu but, nes db tai kaip ant adatu

Tu nežinai kas lopšiuky dedasi biggrin.gif Ten visus pypliukus suveda ir visi bliauna, auklkėtojos ir nešioja ir čiūčiuoja, būna kad žsirėkę ir užmiega ant žemės tada neša į lovytę. o ką daryt, dirbti tai reikia. Jeigu ne dabar, po metų bus toks tarpas, tada bus sunkiau, vaikas didesnis, bet visvien turėsi išleisti. Visi praeinam tą momentą. o kad sunku, patikėk žinau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2013 10 08, 09:00)
Tu nežinai kas lopšiuky dedasi  biggrin.gif Ten visus pypliukus suveda ir visi bliauna, auklkėtojos ir nešioja ir čiūčiuoja, būna kad žsirėkę ir užmiega ant žemės tada neša į lovytę. o ką daryt, dirbti tai reikia. Jeigu ne dabar, po metų bus toks tarpas, tada bus sunkiau, vaikas didesnis, bet visvien turėsi išleisti. Visi praeinam tą momentą. o kad sunku, patikėk žinau  mirksiukas.gif

nu pas mus grupe zinok nedaug nuo lopselio skiriasi, nes cia tokia jungtine grupe 2010-2011metu gimimo, cia papildomai nauja grupe buvo sudaryta,todel eme ivairaus amziaus,tai pvz maziausiam grupej 1m 9men, o vyriausiam 3m 9men, 2011 gimimo man rodos net daugiau vaiku,tai ten verkianciu irgi nemazai, va ir kazkaip neramu, nes aisku turbut automatiskai aukletoja tuos maziukus labiau ant ranku nesioja,kad nusiramintu. nesakau,kad neguodzia ir vyresniu, bet man atrodo blogai,kad tokie amziaus skirtumai tarp vaiku, nes vyresnieji kaip bebutu turbut vistiek maziau demesio gauna. ech,greiciau praeitu sita adaptacija...
Atsakyti
QUOTE(Diaaa @ 2013 10 08, 09:12)
nu pas mus grupe zinok nedaug nuo lopselio skiriasi, nes cia tokia jungtine grupe 2010-2011metu gimimo, cia papildomai nauja grupe buvo sudaryta,todel eme ivairaus amziaus,tai pvz maziausiam grupej 1m 9men, o vyriausiam 3m 9men, 2011 gimimo man rodos net daugiau vaiku,tai ten verkianciu irgi nemazai, va ir kazkaip neramu, nes aisku turbut automatiskai aukletoja tuos maziukus labiau ant ranku nesioja,kad nusiramintu. nesakau,kad neguodzia ir vyresniu, bet man atrodo blogai,kad tokie amziaus skirtumai tarp vaiku, nes vyresnieji kaip bebutu turbut vistiek maziau demesio gauna. ech,greiciau praeitu sita adaptacija...

Pas mus irgi yra 11 metų gimimo nes kitaip būtų netilpę. bet skirtumo iš auklėtojų jokio nesijaučia. reikia žiūrėti ne į gimimo metus, bet į vaiko protelį. Kuo skiriasi tas vaikas kuris gimęs 2010 m gruodį ir tas vaikas kuris gimęs 2011 m sausį? mąstymas jo toks pat, tik kiti gimimo metai. Su visias vienodai sunku, jie visi dar špokiukai, visus vienodai reikia ir nuraminti, ir pamigdyti ir batukus užrišti... Etc, Diaaa, panikuoji ir pradedi prisigalvoti mirksiukas.gif bet patikėk visos mamos taip daro wub.gif
Atsakyti
Diaa tikrai suprantu ka jauti... laikykis 4u.gif pamatysi, kad kita savaite bus lengviau 4u.gif p.s. vakar padarei didele meskos paslauga savo lelytei... nuvedei ir nepalikai. Ji protinga ir suprato, kad gali tavimi manipuliuoti... tai siandien reke dar labiau. Laikykis 4u.gif

spanieliuke ir tu laikykis, svarbiausia, kad E veliau nusiramina 4u.gif

isgyvenau ta adaptacija praeitais metais, buvo be galo sunku, toks kaltes jausmas. Bet, pradejus lankyti, negalima trauktis atgal.

pasiskaitykit, tikrai verta zinoti:
http://www.vaikystes...nepripras/12815
http://www.vaikystes...ianti-tema/3738
http://www.vaikystes...i-i-darzeli/773
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2013 10 08, 09:16)
Pas mus irgi yra 11 metų gimimo nes kitaip būtų netilpę. bet skirtumo iš auklėtojų jokio nesijaučia. reikia žiūrėti ne į gimimo metus, bet į vaiko protelį. Kuo skiriasi tas vaikas kuris gimęs 2010 m gruodį ir tas vaikas kuris gimęs 2011 m sausį? mąstymas jo toks pat, tik kiti gimimo metai. Su visias vienodai sunku, jie visi dar špokiukai, visus vienodai reikia ir nuraminti, ir pamigdyti ir batukus užrišti... Etc, Diaaa, panikuoji ir pradedi prisigalvoti  mirksiukas.gif bet patikėk visos mamos taip daro  wub.gif

nu kai vienas 2010 gruodi gimes, o kitas 2011 sausi,tai aisku, proteliai ju vienodi , bet kai grupej tarp vyriausio ir jauniausio vaiko yra 2 metai (!!!!) skirtumas, tai jau niekaip nesugaus,kad abu vienodo protelio. Prisigalvot neprisigalvoju as nieko, tiesiog ir vyras yra sakes,kad kiek ateina, tiek aukletoja koki maziuka ant ranku nesioja ramina,tai jau automatiskai jai ranku neuzteks dar ir kita pamyluot, nesvarbu ,kad vyresnis, ale jiems irgi kartais dar tu panesiojimu ir pamylavimu reikia ax.gif
nu bet reikia laikytis ax.gif
Atsakyti
Pasiskaitau ir uzjauciu 4u.gif
Su Ugniums nepajauciau tos adaptacijos, jis pas mane is viso vaikas is kitos planetos wub.gif bet didzioji mano sunkiai pradejo lankyti darzeli, tai del tam tikru aukletoju nusistatymu teko ir darzeli keisti, dabar net savaitgaliais noretu i darzeli eiti biggrin.gif
Tai stiprybes ir istvermes mamytem, vaikiukams greiciau priprasti ir smagiai jaustis darzelyje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lalinka @ 2013 10 08, 09:17)
vakar padarei didele meskos paslauga savo lelytei... nuvedei ir nepalikai. Ji protinga ir suprato, kad gali tavimi manipuliuoti... tai siandien reke dar labiau.

drinks_cheers.gif

Pasakysiu ką mažesnių vaikų mamos galvoja. ax.gif Jos galvoja kad tik prie akių maži vaikai nešiojami, o vėliau paliekami pabliauti, o auklėtojos darbelius daro su vyresniais biggrin.gif Čia kaip pažiūrėsi.

Ši savaitė bus sunki, manau kad ir kita nebus lengva, bet pamatysi kaip laikas tik gerės ir pasimirš tie vargai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2013 10 07, 17:16)
Pas mus netgi nemegsta aukletojos, kai mamos trinasi grupeje istisas dienas pirmaja savaite - tai tik atitolina pripratima prie darzelio  ax.gif

Nesujaudink, juk vaika ne i katorga isleidi (lengva man sneket, ar ne? smile.gif

vat,o cia gali trintis,kad ir visus 4m biggrin.gif tik,kad dazniausias nu maksimum savaite sedi mamos ir tai ne po pilna diena.
zinau,kad ne i katorga,ir kad jai ten labai smagu,nu bet tas issiskyrimo jausmas doh.gif
o tau tai labai lengva sneketi biggrin.gif

QUOTE(Diaaa @ 2013 10 08, 06:15)
isleidau ka tik saviske zviegiancia verysad.gif

o blyn verysad.gif

QUOTE(lalinka @ 2013 10 08, 07:17)

spanieliuke ir tu laikykis, svarbiausia, kad E veliau nusiramina 4u.gif

isgyvenau ta adaptacija praeitais metais, buvo be galo sunku, toks kaltes jausmas. Bet, pradejus lankyti, negalima trauktis atgal.

dekui 4u.gif
o kaip jums buvo ta adaptacija,kiek uztruko?kaip pasireiske?

tuos straipsnius jau skaiciau,bet man nuo to nelengviau lotuliukas.gif

labukas,
ryta snuostabus,vaikas soka is lovos ir sako,kad lekiam i darzeli,tai pavalge kose ir lekte ten,ties vartais pareiskia,kad einam atgal namo doh.gif ir toks staigus persiorentavimas doh.gif bet kalbu,kalbu ir mes jau grupeje,nusirengia ir nepaleidzia rankos unsure.gif atejo vedeja (nu ji ten neraliai su vaikais uzsiima),tai visaip bando atitraukt demesi,o as isaiskinu,kad kai pavalgysi vaisius as butinai ateisiu,ne velnio niekas nepadeda,nepaleidzia manes ir fsio,bet neverikia,tada ta vedeja ja paima ir skao einam fejos suknes matuotis,o tada va ir asaros prasideda,dar pasako,kad einam mama islydeti ir ji verkdama (bet taip graziai,asaros,kaip pups bega,bet be garso verysad.gif ) mojuoja man,po to maciau,kaip apsisuka jos ir nueina.O as einu namo ir zliumbiu blush2.gif nu blyn,toks slykstus kaltes jausmas,va kaip Diaa sako,gi bunu namie,tai ko ji negali buti drauge,bet isijungus normaliam balsui,tai suvokiu,kad darzelyje ji socializuojasi,ir kad jai tikrai super gerai tame darze,ties puskele sulaukiu skambucio is darzo (ten maksimum 5min praeje),fsio,man sirdis kulnuose unsure.gif o ten E balsas wub.gif sako,as jau nebeverkiu ir einu karpyti sirduciu,jeeeeeeeeeeeeeetau,kaip man tada palengvejo wub.gif gale pokalbio pasake,kad ji lauks manes,kai tik pavalgys vaisius (nu jie juos valgo,kaip ir pavakariams ar kaip cia skaitos lietuviskai).Tai jau kita dali keli ejau su sypsena veide iki namo.

Bet zinau,kad ir ryt ji verks,tikrai tas luzis jai neivysk per 1-2d schmoll.gif reikes laiko ir man baisiausia,kad ji verkti nepradetu dar bunant namie ar puskelej iki darzo,tikrai nenoreciau tempti,kaip NIkte aprase at atveji,amn sirdis neatlaikytu unsure.gif
Atsakyti
spanieliuke dziugu, kad E tau paskambino ir taip greitai nusiramino thumbup.gif
o adaptacija O buvo nelengva. Turbut ir truko apie 6sav. Apie 3 sav vedem ja tik pusdieniui, tiksliau po 3-4 val. Nakti pradejo neramiau miegoti, bet po poros savaiciu viskas susinormalizavo ir liko tik rytiniai verkimai, kuriuos sunku man buvo pernesti... Atsisveikinant negalejo su manimi issiskirti. Kai pradejo vyras ja vedzioti daug geriau ir likdavo ir jausdavosi darzely, tad iki siol jis veda. O siais metais perejom i kita to paties darzelio filiala, kuris arciau namu, tai irgi buvo siokia tokia adaptacija, nes ir grupe 3+ metu, ir veiklu daug, nustojo miegoti darzely pietu, tad budavo labai pavargusi ir suirzusi (namuose iki siol diena ismiega 1-3val). Bet kazkaip suradom bendra kalba, zinau kaip su ja bendrauti vakarais, tai graziai sutariam smile.gif
tik va, jau antra savaite ji mane ignoruoja, kai ateinu jos pasiimti g.gif labai mane tai liudina... bet kai tik iseinam uz darzelio vartu tai persijungia ir viskas buna gerai. Gal kas zino kodel taip vaikas elgiasi? kazkoks protestas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(spanieliuke @ 2013 10 08, 11:06)

linkiu,kad ir neprasidetu didesniu asaru 4u.gif

ir pritariu spanieliukei, jau taip,kaip tie tevai, kurie zeme vaika i darzeli tempe, tai netempciau tikrai schmoll.gif per galva versciausi ir kazka mastyciau,bet per prievarta sitaip i darzeli as tikrai negrusciau.
Atsakyti
siandien pirma karta palikau miegot pietu, db jau kaip tik tokiu laiku pavalge turetu guleti lovelese, aukletoja neskambina,tai reiskia be dideliu asaru nuejo miegot, nors tiek gerai ax.gif
Atsakyti