Įkraunama...
Įkraunama...

2010m. Liepinukai

QUOTE(lalinka @ 2013 10 07, 12:11)
Kaip sekasi naujiems musu darzelinukams? smile.gif

pirmas tris dienas ejo tikrai noriai, o va 5ieni ar ne nuotaika buvo,ar kas, bet vyras kai nuvaziavo pasiimt pries poguli,tai vos pamacius apsiverke ir pradejo aiskint,kad greiciau vaziuojam namo, nenori buti darzelyje. Siandien is pacio ryto pas alergologe vaziavom,tai ir meginelius ant rankos bade, ir is venos krauja eme, tai nusiverkusi neblogai buvo, is pradziu kai pasakiau,kad as palydesiu i darzeli,tai lyg ir viskas gerai buvo, bet kai i grupe nuejom tai tiek uzsikukciojo kakla apsikabinus, aukletoja kalbino,bet net nekreipe demesio ji,tai pasitarem su aukletoja ,kad netraumuosim,ir parsiveziau siandien namo. pasikalbejom,susitarem,kad jau rytoj vaziuos i darzeli pas vaikus ir sake nebeverks,na tai ziuresiu kaip cia bus rytoj,gal su geresnem nuotaikom ir noro daugiau bus ax.gif
as kazkodel ir maniau,kad atslugs jai ta entuziazmo banga, nes is pradziu ji turbut isivaizdavo ta darzeli,kaip zaidimu kambari,o kai pamate ,kad ten ne tik zaisti galima, bet ir pagal siokias tokias darzelio taisykles gyventi reikia,tai turbut ir noras truputi atslugo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diaaa: 07 spalio 2013 - 12:05
labas,

mano dama ana savaite noriai kulniavo,o va si ryta,tai irgi su sokiu nuleke i darza,padejo savo dezute i saldytuva ir sako "nu,einam namo",tai taip ismuse mane is veziu,nes net nesitikejau to blush2.gif aiskus vyko pokalbis ir pan.,bet vienaodai jai sviete,einam namo ir fsio.Aukletoja norejo prieiti,tai tada ir asaros pasirode,apsikabino mano koja ir neina niekur.Bet vaikai pradejo tokius burbulus garsiai sprogdinti,tai va ir ji ju uzsimane,tai nusisluoste asaras ir pareiske,kad gali eit trumpam namo,bet tuoj ateik pasiimti ir nuruko pas vaiku.Speju adaptacija prasidejo cool.gif
ka reiks ryt daryti,kai bliaut prades unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(spanieliuke @ 2013 10 07, 13:49)
labas,

mano dama ana savaite noriai kulniavo,o va si ryta,tai irgi su sokiu nuleke i darza,padejo savo dezute i saldytuva ir sako "nu,einam namo",tai taip ismuse mane is veziu,nes net nesitikejau to blush2.gif  aiskus vyko pokalbis ir pan.,bet vienaodai jai sviete,einam namo ir fsio.Aukletoja norejo prieiti,tai tada ir asaros pasirode,apsikabino mano koja ir neina niekur.Bet vaikai pradejo tokius burbulus garsiai sprogdinti,tai va ir ji ju uzsimane,tai nusisluoste asaras ir pareiske,kad gali eit trumpam namo,bet tuoj ateik pasiimti ir nuruko pas vaiku.Speju adaptacija prasidejo cool.gif

tai va va, ir as ta pati pagalvojau,kad db ta tikroji adaptacija prasidejo. gerai,kad siaip iprastai tai vyras ja nuveza i darzeli,tai iki siol neverke, va siandien gryzdami i alergologinio kartu vaziavom,tai ejau as nuvest, ir va rezultatas. bet siandien turbut viska sugadino musu rytas,anksti kelesi, dar tyrimus darant abi rankas subade, asaru pakalnes buvo,gal todel jau noro nebebuvo pasilikt,tikiuosi rytoj bus geriau
Atsakyti
Mes irgi verkem antra savaite ,aukletojos sake palikt ir kitaip nebus ,uz tai dabar tekinas lekia i darzeli biggrin.gif
Atsakyti
Ir reikėjo tikėtis kad visko bus, tik vieniems vaikams būna iš karto, o kitiems vėliau ax.gif mano pana daržą lanko antrus metus, tai visko būna ax.gif Būna ir taip kad namo nebenori eiti laugh.gif
Aš tik niekada nebėgu nuo vaikų nemačiom. Ta prasme nelaukiu kol užsižais ir paslapčia neišbėgu. Tada vaikui didesnė trauma, jis pradeda nebepasitikėti tėvais. Aš kad ir kaip būna cypia, įstumia ar įnešu į grupę ir pasakau kad vakare po darbelio ateisiu pasiimti ax.gif Auklėtojos sakė greitai nusiramina, man užtekdavo laiptais nulipti ir mergina ne tik žaidžia bet ir kitus pakomanduoja biggrin.gif
Atsakyti
begti ir as neketinu,vistik vaikas privalo zinoti,kad neimete ir dingo,o kad ateis jo.Tik va paciai man sunku blush2.gif gaila ta vaika palikti,siandien tai zuikio daineles buvo,nes va pamate tuos vaikus ir pamojavusi isbego,bet tarkim ryt gal tie vaikai tuo momentu nezais to,kas ja uzkabintu,tai kaip ja man reiks palikti doh.gif aiskus,jei vestu V,tai speju ji neasarotu,bet vistiek ir su juo gi kazkada pratruktu,tai gal geriau jau ir atlaikyti man ta doze smile.gif
fuuuu,nepatinka man tas adaptacinis periodas biggrin.gif
Atsakyti
pabegimams as irgi nepritariu. pazystu viena mama,kuri kaskart kai palikdavo vaikuti kazkam pasaugt pabegdavo nuo jo paslapcia,kai sis uzsizaisdavo,ir ka- vaikas namie pradejo motinos is akiu nebepaleist,uztekdavo i wc mamai nueit isterijos pas vaika nezmoniskos budavo. todel tikrai nepritariu tokiam budui,as va net i parduotuve kai einu asaru pakalnes buna ,jei reikia su teciu pasilikt,tai visada bandau issaiskint, kad as neilgam einu ir greit grysiu pas ja. skauda sirdi palikt,bet suvokiu,kad visa laika negaliu juk buti salia,juk ateis metas kai keliausiu i darba,tada jau asaros ar ne,privalesiu palikti,tai pamazele tegu pratinasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(spanieliuke @ 2013 10 07, 13:49)
l

Svarbiausia atsiveikint ir pasakyti, kad ateisi vakare (per pietus) ir iseit.
LT aukletojos praktikuoja toki buda. NEs jeigu jau isibliauna, tai jokie ikalbinejimai nepades. Kuo greiiau tevai iseina, tuo greiciau vaikai nurimsta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2013 10 07, 15:24)
Svarbiausia atsiveikint ir pasakyti, kad ateisi vakare (per pietus) ir iseit.
LT aukletojos praktikuoja toki buda. NEs jeigu jau isibliauna, tai jokie ikalbinejimai nepades. Kuo greiiau tevai iseina, tuo greiciau vaikai nurimsta  biggrin.gif

ir DK tas pats,o jei nori gali ir visa diena seset su tuo vaiku,ale mama pati pajaucia,kada jai palikti vaika,nu cia uz toki poziuri,nori buni,nori iskart iseini,bet iseinant pasakai,kad grisi,o ne pabegi paslapcia smile.gif
bijau as to rytojaus,blyn vis kalbam pozityviai apie darza,o ir ji aiskina,kad eis,ir va aukletoja sake,kad neverke kai isejau,nu bet zinau,kad ryt ji nenores eit i darza,o jei eis,tai man ten dudas paleis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(spanieliuke @ 2013 10 07, 19:06)
ir DK tas pats,o jei nori gali ir visa diena seset su tuo vaiku,ale mama pati pajaucia,kada jai palikti vaika,nu cia uz toki poziuri,nori buni,nori iskart iseini,bet iseinant pasakai,kad grisi,o ne pabegi paslapcia smile.gif
bijau as to rytojaus,blyn vis kalbam pozityviai apie darza,o ir ji aiskina,kad eis,ir va aukletoja sake,kad neverke kai isejau,nu bet zinau,kad ryt ji nenores eit i darza,o jei eis,tai man ten dudas paleis doh.gif

Pas mus netgi nemegsta aukletojos, kai mamos trinasi grupeje istisas dienas pirmaja savaite - tai tik atitolina pripratima prie darzelio ax.gif

Nesujaudink, juk vaika ne i katorga isleidi biggrin.gif Aukletoja tikrai neleis verkti ilgai, o stengsis nukreipti demesi ia kazka malonaus 4u.gif (lengva man sneket, ar ne? smile.gif
Atsakyti
isleidau ka tik saviske zviegiancia verysad.gif verysad.gif ***** jei ji kasryt man taip zivegdama isvaziuos,tai ilgai neatlaikysiu as unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Diaaa @ 2013 10 08, 08:15)
isleidau ka tik saviske zviegiancia verysad.gif  verysad.gif  ***** jei ji kasryt man taip zivegdama isvaziuos,tai ilgai neatlaikysiu as unsure.gif

Svarbiausia tu tik prie durų kol išeina išlik rami.
Pati pradžia visuomet yra sunki, mano Erikas pamenu kad išeinant iš namų bliaudavo, Dovydas kai pamatydavo darželį, irgi bliauti pradėdavo, Lukrecija kažkaip greitai priprato, bet vėlgi ir dabar visko būna.
visi vaikai tą išsiskyrimą praeina, ir kuo mažesnis tuo lengviau.
Šiemet kai rugsėjo pradžioj vesdavau vaikus mačiau kaip vieną paruošiamuką, kuris nebuvo lankęs aplamai darželio tėvai vilko žeme. Pradžioj viena mama, paskui jai padėjo ir tėtis. vaikas klykia kad nenori, neina ir žeme velka kojas. Tai tėtis už vienos rankos, mama už kitos ir velka iki darželio. Per pačias duris tai tėtis nešė už rankų o mama už kojų vaiką. O čia tai jau žiauru, vaizdas tikrai kraupiai atrodė, bet ką daryt? Nugi reikia. visi vaikai tą praeina, tik kai mažesnis jis greičiau adaptuojasi. 4u.gif
Atsakyti