Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 9 tema

QUOTE(honda15i @ 2014 01 17, 18:49)
COP mazokas 4-4.4. Elektros sanaudos didesnes + 0.2-0.4KW lyginant su vakar minetu Vaillantu. Sanaudos didesnes ko gero del B ar C klases cirkuliaciniu siurbliu. COPui dar itakos turi issipletimo voztuvas (aprasyme nepaminetas).
Geras dalykas yra parametru stebejimas per WEB'a. Cia ko gero papildoma opcija uz $ kaip ir daugumos kitu gamintoju?

Kiek mokejai uz siurbli?
Visa kita ŠS kaip siurblys smile.gif

Su garantiniu/pogarantiniu teko bendraut?

Tikiu kad jis neprilygsta pvz trecios kartos vailiantui. Bet ir kainos skirtumas č,į karto. matai,as nesu turtuolis tai rinkausi tarp pirmos kartos vailianto,hiserio ir sio. Su garantiniu pogarantiniu beveik nebendravau. Salia yra gamykla,problemu neturetu buti. Firma kuri stato tokius siurblius,negalejo nieko blogo pasakyti ir daug nesukau sau galvos.Zinau kad ne stebukla perku,bet man tiks. smile.gif
P.S 10 t uz toki siurbli.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 17, 18:36)
Kad ten beveik nieko konkreciai neraso. Galia tau per didele, del freono jau rasiau.

o as nemanau kad galia bus labai perdidele. Pirmoj eilej pas mane 50 m2 langu. Tas sues kazkiek papildomu kilovatu,poto pas mane ant kalno dazni vejai ir pucia i vitrinas,tas taippat prisides prie didesnio energijos suvartojimo.Trecia,tai pagal svedu teorija reikia pora kilovatu uzmesti nes per laika galingumas ar kas ten mazeja.
Pajusiu kad pergalingas,akumuliacine pasijungsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 17 sausio 2014 - 18:45
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 17, 19:48)
Tikiu kad jis neprilygsta pvz trecios kartos vailiantui. Bet ir kainos skirtumas č,į karto. matai,as nesu turtuolis tai rinkausi tarp pirmos kartos vailianto,hiserio ir sio. Su garantiniu pogarantiniu beveik nebendravau. Salia yra gamykla,problemu neturetu buti. Firma kuri stato tokius siurblius,negalejo nieko blogo pasakyti ir daug nesukau sau galvos.Zinau kad ne stebukla perku,bet man tiks.  smile.gif
P.S 10 t uz toki siurbli.
Papildyta:
o as nemanau kad galia bus labai perdidele. Pirmoj eilej pas mane 50 m2 langu. Tas sues kazkiek papildomu kilovatu,poto pas mane ant kalno dazni vejai ir pucia i vitrinas,tas taippat prisides prie didesnio energijos suvartojimo.Trecia,tai pagal svedu teorija reikia pora kilovatu uzmesti nes per laika  galingumas ar kas ten mazeja.
Pajusiu kad pergalingas,akumuliacine pasijungsiu.

10 Klt normaliai. Kaip suprantu jis be integruoto boilerio?
Visi kiti butini komponentai jau buvo integruoti?
Tai jis jau birbia pas tave? Kokios sanaudos?
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2014 01 17, 20:25)
10 Klt normaliai. Kaip suprantu jis be integruoto boilerio?
Visi kiti butini komponentai jau buvo integruoti?
Tai jis jau birbia pas tave? Kokios sanaudos?

Atrodo viskas kas priklauso integruota,netaip kaip pvz hiseriui... Dar nebirbia,sandely stovi,laukia kada geotermininkai trecia grezini isgres,bet deja uzsale... Beto birbti prades tik rudeni,kai reikes sildyti statybas.Tad teks palaukti dar ilgokai kol galesiu ka pasakyti.

kai pradejo grezti geotermininkai,supratau kodel tokios greziniu kainos... Gerai kol gerai,bet kartais gali dideliu nuostoliu patureti. Grezini beveik visa pragreze ir stangos pastrigo.. uz mazdaug 30 t.. tris dienas vargo,kol istrauke.. Istrauke,bet dalis vistiek liko,plius dvi galvos palaidotos..Kazin ar jiem mano objektas bus pelningas.. doh.gif
Atsakyti
Kiek dar pavyko išsiaiškinti skirtumus tarp vaillant 101/3 ir vitocal 300-G, tai Vitocal turi elektroninį išsiplėtimo vožtuva, sako, kad tai apie 10% mažina (optimizuoja) metinį siurblio darb. valandų skaičių, Pas vaillant toks vožtuvas yra bet mechaninis. Nežinau, ar tai labai svarus argymentas, bet pagal šį punkta Vitocal pirmauja. Dar neaišku, ar Vaillant turi elektroninį agento įpurškimą. nes Vitocall tokį turi.
Atsakyti
QUOTE(emda @ 2014 01 18, 00:23)
Kiek dar pavyko išsiaiškinti skirtumus tarp vaillant 101/3 ir vitocal 300-G, tai Vitocal turi elektroninį išsiplėtimo vožtuva, sako, kad tai apie 10% mažina (optimizuoja) metinį siurblio darb. valandų skaičių, Pas vaillant toks vožtuvas yra bet mechaninis. Nežinau, ar tai labai svarus argymentas, bet pagal šį punkta Vitocal pirmauja. Dar neaišku, ar Vaillant turi elektroninį agento įpurškimą. nes  Vitocall tokį turi.

Turetu ir pas Vaillanta but ipurskimas nes pagal Cop ziurint jis nenusileidzia.
Atsakyti
Nu niekaip neišsirenku ŠS gruntas/vanduo. Teks burtus traukti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lijuna @ 2014 01 22, 14:57)
Nu niekaip neišsirenku ŠS gruntas/vanduo. Teks burtus traukti  biggrin.gif
,
Žiurekit ,kad būtų freonas 410A ir prieš traukiant burtus pasižymėkite ta popierelį taškučiu, kuriame bus pigiausias ŠS ,kad žinotumėte kurį pasirinkti smile.gif
Aišku, jei šiltas ir sandarus namukas .
Sėkmės renkantis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SGerda: 22 sausio 2014 - 14:58
QUOTE(SGerda @ 2014 01 22, 15:57)
,
Žiurekit ,kad būtų  freonas 410A  ir prieš traukiant burtus pasižymėkite  ta popierelį taškučiu, kuriame bus pigiausias ŠS ,kad žinotumėte kurį pasirinkti  smile.gif 
Sėkmės renkantis  4u.gif

pritariu, svarbiausiai gerai nama apsildyti. Šia savaite gerokai atsalus, jau matau vietas kurias apsildyti papildomai noreciau smile.gif

Beja esant tokiems salciams grindu 136m2 šildymui para kainuoja 10-11Lt. I grindis max. paduoda iki +35, ŠS isijungia kai nukrenta iki 26-27. COP nukrito iki gamyklinio deklaruojamo 4,8. Krompresoriui issijungus T zemiau nenukrenta is grunto +1,5, grizimas -0,7. Kompresorius dirba 13val per para.

Rotacinis rekuperatorius i namus grazina tik +12, oro T namie +21,5, antram a. +19,5. Pasildymo tenas nejungiamas.
Atsakyti
QUOTE(SGerda @ 2014 01 22, 14:57)
,
Žiurekit ,kad būtų  freonas 410A  ir prieš traukiant burtus pasižymėkite  ta popierelį taškučiu, kuriame bus pigiausias ŠS ,kad žinotumėte kurį pasirinkti  smile.gif 
Sėkmės renkantis  4u.gif

Dėl freono 410A. Pabandžiau internete paieškoti skirtumus tarp 407C ir 410A, tai taip 410A pagerina kompresoariaus (o tuo pačiu ir ŠS parametrus), bet esminių skirtumų nėra. 410A daugiau naudojamas oras-oras arba oras-vanduo inverteriniuose šilumos siurbliuose. Beje, Viessman Vitocal 300-G naudoja 410A freoną, o vaillant 407C
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2014 01 22, 18:24)
Rotacinis rekuperatorius i namus grazina tik +12, oro T namie +21,5, antram a. +19,5. Pasildymo tenas nejungiamas.

Ko tai mažoka temperatūra pagrąžinama ,kai lauke -10... -15 lC g.gif .Koks modeliukas ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SGerda: 22 sausio 2014 - 23:58
QUOTE(SGerda @ 2014 01 23, 00:55)
Ko tai mažoka temperatūra pagrąžinama  ,kai lauke -10... -15  lC g.gif .Koks modeliukas ?

Palubinis REGO 400.
Daugiau info
http://www.komfovent...omekt-rego-400p

Dabar esant lauke -17, grazinama T i namus sokineja tarp +11 ir +11,2
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 17, 21:06)
Atrodo  viskas kas priklauso integruota,netaip kaip pvz hiseriui... Dar nebirbia,sandely stovi,laukia kada geotermininkai trecia grezini isgres,bet deja uzsale... Beto birbti prades tik rudeni,kai reikes sildyti statybas.Tad teks palaukti dar ilgokai kol galesiu ka pasakyti.

kai pradejo grezti geotermininkai,supratau kodel tokios greziniu kainos... Gerai kol gerai,bet kartais gali dideliu nuostoliu patureti. Grezini beveik visa pragreze ir stangos pastrigo.. uz mazdaug 30 t.. tris dienas vargo,kol istrauke.. Istrauke,bet dalis vistiek liko,plius dvi galvos palaidotos..Kazin ar jiem mano objektas bus pelningas.. doh.gif

Mat kaip, su gręžiniais būna, pristrigdiną gręžtą ir viskas. Matomai tada, kad pas jus, apie pelną negalvoja..... smile.gif
Laukiu aš su grežėjais sutaręs, kol bus -5 ~ + 5, gręžti, nes tik gerai užsalus duotas leidimas per kaimyno sklypą pas mane patekti. Mane šiuo metu labiau neramina sukontroliuojamas gręžinio užpylimo procesas ir kaip jį sukontroliuoti? Prižiūrėti galėsiu, bet stovint šalia reikia suprasti pilnas, jau ar ne.... smile.gif Ką jie daro, judina vamzdžius, pilant ar ką. verysad.gif
Atsakyti