QUOTE(cibulis @ 2013 11 11, 11:55)
Nepabijojai kiniško brendo, ne kad Kinijoje pagamintas, o kad kinų sukurtas. Kiek duoda garantijos? Dar ir dabar Vilproje labai gerai kaina - 6302 Lt. Už tiek pirkai ar dar pigiau buvo? Kur dėsi galios perteklių - į akumuliacinę? Kokios talpos akumuliacinę žadi parinkti?
Nepabijojau, nes ir anksčiau planavau kinietį pirkti, dar pigesnį, bet pačiam atsisuntimą reikėjo organizuotis. Būtų buves kaip tik tokio galingumo, kaip man ir reikia, bet čia vietoje, paprasčiau, patogiau, nors šiek tiek brangiau, bet ir šiokios tokios garantijos.
Dėl pertekliaus, tai manau labai gerai apie tai kur dėti ŠS perteklių parašė BangaS:
QUOTE(BangaS @ 2013 10 11, 13:30)
...Reikia atkreipti dėmesį, kad dauguma šilumos bus kaupiama ne akumuliacinėje, o grindų betone. 1m3 grindų betono atstoja ~500Ltr vandens akumuliacinėje talpoje. Pas mane bus 18m3 šildomo betono grindyse.
Aš pasirinkau neinverterinį trifazį ŠS ir planuoju 1-2 įjungimo/išjungimo ciklus per parą patalpų šildymui su priimtinu 1-2 laipsnių oro temperatūros svyravimu gerai apšiltintame name. Jis pigesnis ir tikėtina ilgaamžiškesnis su sąlyga, kad ciklų skaičius mažas. Darbo valandų skaičius bus ~5 kartus mažesnis (kompresorius ir cirkuliaciniai, tikėtina, tarnaus daugiau metų) mano atveju ir bus naudojama daugiausia naktinė elektra, nors COP bus panašus kaip ir pastoviai veikiančio inverterinio ir gal net kažkiek lenks. Bet reikalingas didelis boileris, kad pakaktų jį užkrauti vieną kartą per parą.
Inverterinis būtų labiausiai reikalingas lengvame karkasiniame name.
Aš pasirinkau neinverterinį trifazį ŠS ir planuoju 1-2 įjungimo/išjungimo ciklus per parą patalpų šildymui su priimtinu 1-2 laipsnių oro temperatūros svyravimu gerai apšiltintame name. Jis pigesnis ir tikėtina ilgaamžiškesnis su sąlyga, kad ciklų skaičius mažas. Darbo valandų skaičius bus ~5 kartus mažesnis (kompresorius ir cirkuliaciniai, tikėtina, tarnaus daugiau metų) mano atveju ir bus naudojama daugiausia naktinė elektra, nors COP bus panašus kaip ir pastoviai veikiančio inverterinio ir gal net kažkiek lenks. Bet reikalingas didelis boileris, kad pakaktų jį užkrauti vieną kartą per parą.
Inverterinis būtų labiausiai reikalingas lengvame karkasiniame name.
Planuoju daryti kažką panašaus.
Kol nebuvau skaičiavęs, net mintis nekilo, kad name esantis betonas šilumos sukaupti gali keleriopai daugiau nei ir labai didelio tūrio akumuliacinė talpa. Po BangoS pacituotos žinutės persiskaičiavau, ir akurat.
Kadangi ŠS labai aktualu akumuliuoti šiluma nekeliant temperatūros, tai betonas šią funkciją atliks geriau, nei vanduo akumuliacinėje.
Ateitį yra minčių apie akumuliacinę, tiksliau multifunkcinę, bet tai bus kitas etapas, kai priduosiu namą ir su valstybės parama, bandysiu įsigyti saulės kolektorius. Talpos konkretų tūrį derinsiu labiau prie saulės kolektorių, taip kad šiai dienai tikrai negaliu apie tai smulkiau komentuoti, nesigilinau.
Gal po kelių metų ŠS eksploatavimo, nuspręsiu, kad turima šildymo įrąnga tenkina visus mano poreikius, ir saulės kolektorių įsigijimo iš vis atsisakysiu, tuomet ir akumuliacinė nuplauks.