Sveikos,
Įkišu nosį į šią temukę po daug laiko Anksčiau respect vadinausi, jei kas pamena.
Mes augam, mergina lanko darželį (privatų, į valstybinį nepatekom...). Piniginę patuština gerai, bet ir pats darželis labai patinka ir man ir mažajai Pavasario pradžioje įsisirgo smarkiai, išgėrėm 4 antibų kursus Dabar lyg tai nieko, bet galvoju apie tą Prevenar skiepą vasarą.
Ar skiepijot savo vaikus nuo erkinio encefalito?
Dar turim naujienų, laukiamės pagranduko
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 04 13, 11:13)
Sveikos,
Įkišu nosį į šią temukę po daug laiko Anksčiau respect vadinausi, jei kas pamena.
Mes augam, mergina lanko darželį (privatų, į valstybinį nepatekom...). Piniginę patuština gerai, bet ir pats darželis labai patinka ir man ir mažajai Pavasario pradžioje įsisirgo smarkiai, išgėrėm 4 antibų kursus Dabar lyg tai nieko, bet galvoju apie tą Prevenar skiepą vasarą.
Pamenam pamenam
Cia vienintelis is neprivalomuju skiepu kuriam pasirasiau ir tikiuosi paskutinis., nlb man patinka ideja vaikus skiepyti nuo visko ko tik imanoma.
Del to erkinio encifalito nezinau ar reikejo, nes nuomoniu yra ivairiu. O visa tiesa gali pasakyti tik skiepo kurejai. Zodziu visa seima susiskiepijom, ziuresim. Gyvenimas parodys vertejo ar ne
QUOTE(Dyte27 @ 2014 04 09, 09:19)
Ka padarem: 1. paskiepijom "Pneumo" skiepu (sutinku, kad nera pigu, bet kiekvienas sirgimas ir ejimas i vaistine pinigine palengvindavo ne ka maziau)
2. isoperavom adenoidus (sitam zingsniui ryzomes aplanke 3 LOR'us ir kada visu isvada buvo ta pati - adenoidai dideli ir juos butina salinti), po operacijos atsistate vaiko klausa, nes musiskis viena ausyte negirdejo 100 proc.
3. pastoviai girdau zuvu taukus, dar persalimo ligu laikotarpiu ir eziuole girdziau - nezinau, ar tikrai padeda, bet man tiesiog ramiau
Nesakau, kad imam ir visus sergancius skiepijam, ar ten pjaustom, bet patarimas vienas - ieskokite priezasties, kodel ji taip daznai serga. Mes atradom, kad musiskiui adenoidai uzspaudzia ausytes, pasalinom ir pfu pfu pfu, bet dziaugiames.
Nueikite pas Lora, nueikite pas pulmonologa. Tai kad pastoviai antibiotikus gersite, niekas nepasikeis. Kriste, tau kaip mamai stiprybes ir kantrybes, o mergytems sveikatos
Mums primygtinai siulo tą prevenar 13 skiepą abiem šeimos gydytoja. Per abi išeitų virš 700, nes Aurėjai du skiepai priklausytų. Kalbėjausi su keliomis gydytojomis, tiek LOR,tiek ligoninėj kai su Aurėja buvom .Tai labai jau įdomiai jie ir keistai komentuoja tą skiepą. Arba visai nekomentuoja, tipo jūsų gydytoja turi geriau žinot ar juo skiepyt ar ne. O ligoninėj pediatrė ( lyg) , kuri prižiūrėjom Aurėją sakė nekomentuos to, bet galiausiai pasakė, kad tai gyva bakterija ar kažkas tokio ir neaišku kaip ji suveiks ir kaip sureaguos, tai kažkaip nuskambėjo nelabai maloniai ir patikimai. Dabar sanatorijoje pulmologė mus prižiūri, tai Aurėjai kažkodėl sako, kad čia alerginio pobūdžio viskas su tais plaučių uždegimais ir bronchitais, nors jokių tyrimų ta kryptim nebuvo daroma. Adenoidai pas Gabiją gan minimaliai padidėję, Lor sakė nieko baisiai ten nėra ir jai ne ausų uždegimas būna, o sinusitas ko pasekoje jai ausytes skauda. Aurėjos adenoidai kaip supratau labiau suvešėję. Ir kai paskutini kartą besilankant pas LOR su Gabija užklausiau dėl adenoidų ,tada ten atidžiau juos apžiūrėjo. Dar klausiau ar operuot reikėtų, tai atseit nebūtina, na jei jau iki rugsėjo ir pan. nepraeis tokie sirgimai tai galima operuot. Irgi taip nieko aiškaus.
Dar savaitę atbūsim sanatorijoje su Aurėja ir bandysiu prašyt, kad padarytų alerginius tyrimus bent jau aplinkos zonai : dulkių erkutėm, pelėsiui, augalam. Nes maistui tikrai nesimato , kad būtų alergiška. Su ten besigydančių mergyčių viena mama kalbėjom, tai būtent joms labai didelis alergenas dulkių erkutėm. Gal ir mums čia taip. Nors vistiek tada keista būtų, iki darželio Gabija nesirgo o tik pradėjus eit į daržą susirgo. Juk tų erkučių jei buvo tai ir tada buvo. Žodžiu galvok kaip nori.
Sveikos,
sveikinam su pagranduku
taip mes skiepijomes nuo encifalito visa seima:).
Prisimenam prisimenam
Sveikinam Grazaus, ramaus laukimosi
Labas rytas
sveikinimai
mes skiepijomės prevenar, man pasiteisino kitais papildomais ne
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 04 13, 10:13)
Sveikos,
sveikinimai
mes skiepijomės prevenar, man pasiteisino kitais papildomais ne
Labas.Nu ir mes prisistatom.Kai pradejom lankyti darzeli, rudeni,prasidejo ligos.Kuo mes tik nesirgom, ausu uzdegimas,angina 2 k., plauciu uzdegimas,bronxitas, apie sloga jau nieko nesakau. Savaite darzelyje,2 sav. namie. Va dabar susirgom vejarupais . Turiu klausima,ar tepti galima tik kaip senoveje "zelionkoj", ar yra jau kiti tepalai?
drauges sake kad purskia Octenisept, ir dar kaskokios spec putos labia brangios yra:)
mes skiepyti nuo veji raupu...
mes skiepyti nuo veji raupu...
Nupirkom Octenisept.Bet tai dezinfikacinis purskalas,jis ne sausina spogu. Apie putas girdejau,bet ar verta uz tokia kaina. Vat ir nezinau ar Octenisept toliau purkt,ar vis del to geriau zelionke
kaip sako reklamose: pasitark su gydytoju arba vaistininku
QUOTE(svetuliaaa @ 2014 04 26, 10:47)
Nupirkom Octenisept.Bet tai dezinfikacinis purskalas,jis ne sausina spogu. Apie putas girdejau,bet ar verta uz tokia kaina. Vat ir nezinau ar Octenisept toliau purkt,ar vis del to geriau zelionke
Kaip aš pati sirgau vėjaraupiais (24 metų ), tai tepiau spuogus aliumogeliu (tokia suspensija senovine nuo skrandzio skausmų). Gerai spuogus džiovino, ir nesimato ant kūno
savo berniuka pirmaji tepliojau psilobalzamu gyd net nerekomendavo zelionkes..sake priezasti gydyt reikia o zelionke tik jau nusikasius,,o vaikas turi nesikasyt...nuo to ir gelbejo psilobalzamas