Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

o man kazkodel atrodo, kad insulinui nukrist ir poros valandu gali prireikt, jeigu tarkim privalgai daug letu angliu ir juos virskini ilgai ir nuobodziai...
Atsakyti
[quote=Egliukasz,2013 08 28, 15:42]
Na mano kolege dare a la Jason Vale sulciu dieta. Bet kaip jautiena minejo, nekisant brudo y save, nereikia jokiu ektrymu. As anksciau irgi daug sulciu vartodavau, tai isgert puodely morku sulciu tekdavo ju spaust is 10vnt, realiai tiek morku vienu prisedimu niekad nesuvalgyciau schmoll.gif Net tas pats fitoterapeutas-onkologas Ruolia nepataria gert sulciu - sako, kad 1 gurksinis valandai galimas arba skiest nemazai vandeniu. Tai geriau jau vaikai tegu po puse greipfruto ar apelsino kas ryta suvalgo ir nereiks tu sulciu 4u.gif
Yra paleo ir yra primal. Primal pieno produktai leidziami 4u.gif

aciu! tikrai sutinku. taciau kad vaikams nelabai ikisu vaisiu, o dar ryte. o ir veliau dienos begyje nera kada, o jei dar i darzaa, tai is vis nieko sviezio nepavalgo. jie nevalgo darzoviu svieziu jokiu, tai bent obuoli sukisu. todel ir spaudziu, kad isivaizduoju, kad bent kazko gryno gaus. cia dar is seltono derinimo man isiskiepijo i vidu.


[quote=" voresta ",2013 08 28, 15:46]
tokie nuolatiniai gliukozės ir fruktozės svyravimai kraujyje per ilgą laiką duoda nukrypimus . Galimi du variantai
kvėpavimas retėja, o oro sulaikymas ilgėja, pH indeksas šarmų pusėj, kaip pas tave.
Tau tikrai nėra jokio diabeto, tačiau buvai beeinanti ton pusėn. Mano vyras irgi daugybę metų mito bandelėm, pienu, uogienėm, blynais ir medumi- tai buvo jo skaniausias maistas- ir liesyn ėjo. Kol tą pH indeksą sumaniau paskaičiuoti- buvo jau -(minus)12. Todėl dar ilgai gali valgyti miltus ir gerti sultis lotuliukas.gif , jei tik nori.


kvėpavimas dažnėja, oro sulaikymas trumpėja, pH indeksas rūgščių pusėj, kaip pas Fudži.
Abiem atvejais reikia mažinti insulino išskyrimą ir riboti angliavandenius. Kad sustoti ir nebeiti tolyn į disbalansus.
[/quote]

na realiai as ne sarmu/rugsciu balansa noriu issiaiskinti ir subalansuoti. bet nenoriu sulaukti tu autoimuniniu, kurias sukelia miltiniai. aisku, tikriausiai viskas tarpusavyje labai glaudziai susije.
ar galit patvirtinti mano zinias? : kiek perskaiciau, reiktu vartoti zelatino turincio maisto ? sultinys, saltiena, aisku mesa, ypac su kremzlem. zodziu drasiai riebiai ir mesiskai vallgyti ? nes to butent ir nemokejau. pas mane vien vaisiai, darzoves ir visokie krakmolai (kruopos, makaronai, bulves, ir miltiniai) visa dienos raciona sudarydavo. dar priedo saldymynai. todel ir mokausi cia mesytes paesti. ir kol kas jauciusi labai stipri, energinga, ir svarbiausiai jauciu nuotaikos pasikeitima. optimizmo daugeja nuo kiausu ir mesos smile.gif lotuliukas.gif

[quote=Wallis,2013 08 28, 16:35]
jei nuspresi laikytis paleo, tai laikykis visa gyvenima, jei nori prarasti tik pora kilogramu, tai Tau si mityba visiskai netinka, nes jei menesi maitinsiesi saziningai vien paleo, ribosi angliavandenius, tai pradejus valgyti kaip anksciau Tau svoris gris labai greitai ir dar su kaupu, riebalai kaupsis kaip isproteje smile.gif net i vaisius as sitaip sureagavau. Kai deda keli kilai per savaite, patikek!
[/quote]
o va uz sita pasidalinima patirtimi labai aciu. nes man tai ypac aktualu 4u.gif 4u.gif nes as kol kas abejoju savo gebejimais pereiti visai ant paleo. kol kas jauciu pavyks tik bulkas sumazinti, o mesos padidinti. taciau kazkaip pajutau ant saves, kad jei vartoti ir ta ir ta, tai viskas deda i mase is karto... arba jei kuri laika kankintis be angliavandeniu, tas badas gali prasimusti.
zodziu man labai palaipsniui gal pavyks susireguliuoti.

aciu jums visoms:)
Atsakyti
Paskaiciau candida simptomus, tai atitinka nemazai simptomu, ypac vargstu su acne g.gif

Atsakyti
bituteba - tau ne baltymus didint reik, ju kasdien ne tiek ir daug reikia, o darzoviu ir riebalu kiekius. As va siandien valgiau 200 g kiaulienos su 500 g troskintu kopustu, puse indelio grietines viskas paskandinta buvo, per du valgymus ir suvalgiau. Pusryciams 100 g varskes riebiausios buvo ir Dziugo apie 40 g blush2.gif Jauciuos soti, patenkinta ir nieko daugiau nereik 4u.gif Ryt pusryciams ysidejau proteinu pudra suplakta su kokoso pienu,avokadu, migdolu sviesto sauksteliu ir 1/4 bananu, o pietums ir vakarienei - gabalas nemazas lasisos su darzovem. Noreciau kiausiniu labiau, bet darbe pasigamint nera kaip, o 4 ryte pries iseinant man valgyt per anksti.
Paleo yra sotu, skanu ir maisto kiekiai zymiai mazesni, nei iki siol bandytose mitybose thumbup.gif Bet as cia nuo geguzes menesio esu, bet tik dabar galiu pasakyt, kad tfu tfu susiemiau rimciau - jokiu bandeliu, sokoladuku, kavu su cukriuku ir t.t.
Kitai draugei teko Lepicol rekomenduot siandien - su Dukano dieta tualete nebuvo visa savaite, ja net y kolonoskopija daktaras uzrase doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 08 28, 23:59)
Paskaiciau candida simptomus, tai atitinka nemazai simptomu, ypac vargstu su acne g.gif


Mano veidas graziai issivale, bet jei pieno produktu daugiau pavartoju, paberia blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egliukasz: 28 rugpjūčio 2013 - 23:06
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 08 28, 23:59)
Paskaiciau candida simptomus, tai atitinka nemazai simptomu, ypac vargstu su acne g.gif

skaiciau, kad candida daugiau ar maziau yra apsedus ~90 proc zmoniu- kaltas krakmolo/cukraus ir antibiotiku perteklinis vartojimas.
Papildyta:
QUOTE(Egliukasz @ 2013 08 29, 00:04)
As va siandien valgiau 200 g kiaulienos su 500 g troskintu kopustu, puse indelio grietines viskas paskandinta buvo, per du valgymus ir suvalgiau.

juk sakei, kad mesa tau nesivirskina? . g.gif
Atsakyti
Labas rytas,
snd pusryciai buvo darbe - varskes su grietine + ozkos suris.
nekazka bet.....

pietums bus vakarikscio farso su cukinija ir pomidorais.
vakarienei kol kas nieko nesugalvojau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 29, 08:52)


Tai as jos ir nevalgiau apie savaite, po truputy vel pradedu mirksiukas.gif Nutraukiau ir probiotikus, ir virskinima gerinancius gert, kolkas kaip ir visai nieko. Bandziau tik troskinta vistiena ir kiauliena, vengiu keptu patiekalu smile.gif
Atsakyti
Priminkit kaip jus ten skaniai kopusta ruosiat? g.gif

Sen jau akyse swiesiau..noriu valgyt, darzoviu. Pasikepiau vandenuke ant ghee.sauja brokolio ir kalafioro..tikiuos nesusuks vel manes...norisi zalios morkos..
Ir pieno... blink.gif

Pra........ Du kilus...is viso..
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 08 29, 10:40)
Tai as jos ir nevalgiau apie savaite, po truputy vel pradedu mirksiukas.gif Nutraukiau ir probiotikus, ir virskinima gerinancius gert, kolkas kaip ir visai nieko. Bandziau tik troskinta vistiena ir kiauliena, vengiu keptu patiekalu smile.gif

skaičiau, kad buvę vegan žaliavalgiai nesunkiai pereina prie pusžalės/žalios mėsos valgymo. Tad tau gal pirmiausia reikėtų ją kuo mažiau kaitinti. Gaminti mažais gabaliukais ir vos pakeičia spalvą - jau pagaminta. Tokioje- nesugadintoje mėsoje- pačioje yra virškinimo fermentų. Galima pafermentuoti mėsą- jos konsistencija visiškai pakinta.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 29, 11:10)


As sita zinau, ne karta akcentavai postuose, bet man tai nepriimtina psichologiskai. Man jau ir taip nemazas perlipimas per save, kad isvis vel mesa pradejau valgyt, ne karta ji man uzstringa gerklej.. Perku mesa is parduotuves, man ji patroskinta/pakepta jau nelabai skani kartais, o puszale, pafermentuota isvis butu ragas biggrin.gif Eiciau atgal y veganus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 29, 10:10)
skaičiau, kad buvę vegan žaliavalgiai nesunkiai pereina prie  pusžalės/žalios mėsos valgymo. Tad tau gal pirmiausia reikėtų  ją kuo mažiau kaitinti. Gaminti mažais gabaliukais ir vos pakeičia spalvą - jau pagaminta. Tokioje- nesugadintoje mėsoje- pačioje yra virškinimo fermentų. Galima pafermentuoti mėsą- jos konsistencija visiškai pakinta.



O farsa irgi - tik pradejo skleist skysti - traukt?
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 08 29, 11:45)
O farsa irgi - tik pradejo skleist skysti - traukt?

taip. Dėk nedideliais gabaliukais, tada viduje neliks raudonos spalvos.
Aš į faršą malu tik tokią mėsą kur daugiau gyslų ir plėvių, o kur grynas raumenukas, marinuoju, vytinu, arba tik trumpam į troškinį pabaigoj įmetu.
Atsakyti