" voresta ", skaičiau visą temą ir radau tavo pasiūlymą pasitestuot, tai nieko nelaukdama pabandžiau ir rezultatai tokie: kvėpavimo dažnis 14, sulaikymas 45 sek. O paskui pradėjau skaitinėti, kur tu komentuoji kitų merginų rezultatus. Gal gali ir maniškį pakomentuoti kaip kas. Ačiū
QUOTE(Angels @ 2013 09 07, 21:47)
" voresta ", skaičiau visą temą ir radau tavo pasiūlymą pasitestuot, tai nieko nelaukdama pabandžiau ir rezultatai tokie: kvėpavimo dažnis 14, sulaikymas 45 sek. O paskui pradėjau skaitinėti, kur tu komentuoji kitų merginų rezultatus. Gal gali ir maniškį pakomentuoti kaip kas. Ačiū
14-(45:5)=14-9=5. Nėra didelio nukrypimo nuo idealaus 7. todėl nėra ko ir komentuot.
Šarmų- rūgščių pusiausvyra normali, ir su cukrumi/insulinu tikrai pakol kas nėra problemų.
Papildyta:
Nomore, pasigirk kaip sekasi. Drabužėlių vėl naujų pirkt nereikia ?
Voresta, gal tu turi kažkokį paaiškinimą, kodėl man maistas tapo neskanus, ar tau taip buvo, kaži kiek laiko tai tęsis?
QUOTE(kustuce @ 2013 09 07, 22:26)
Voresta, gal tu turi kažkokį paaiškinimą, kodėl man maistas tapo neskanus, ar tau taip buvo, kaži kiek laiko tai tęsis?
negaliu pasakyti, nes man visad skanu ir nė kiek nenusibodo mano racionas.
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 07, 22:40)
negaliu pasakyti, nes man visad skanu ir nė kiek nenusibodo mano racionas.
na belieka tikėtis, kad tai laikina, nes pradedu galvoti, kad tuoj visai nieko nevalgysiu, nes nenoriu valgyt
o ką, imk ir padaryk ryt išeiginę nuo valgymo. Tai visai nesunku.
sveikutes persikraustymas ivyko sekmingai, atsiveziau ir paleo su savim kartu. truputi gaunasi zaliavalgiavimas, nes nelabai dar yra kur gamintis, o i kavine kokia nors tai baisu ir nueiti. pomidorai agurkai, sviestas etc einasi puikiai:) lumiliute sveikinu tapus lumiliene, nuostabios nuotraukos. o visu paleolisciu labai pasiilgau ir buckiai jums ! greit grisiu su savo bedomm;)
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 07, 23:01)
gal ir gerą mintį davei, nes jaučiu, kad jau pradedu dusti, nebekyla rankos gaminti, nenoriu nieko valgyti, gal reikia duoti organizmu atsipūsti, gal tikrai prasivalė viskas ir pasipildė trūkstamomis medžiagomis, nes nejaučiu jokio poreikio kažkokiam produktui, šiuo metu nėra nieko, ko norėčiau, absoliučiai nieko
O ir rezgu mintį pereiti prie dviejų valgymų arba reikia mažinti porcijas, o gal riebalų kiekį, nes pavalgius ilgai jaučiuosi soti ir kai ateina sekantis valgymas aš dar nieko nenoriu, gal reikia labiau išalkti
QUOTE(kustuce @ 2013 09 07, 23:10)
gal ir gerą mintį davei, nes jaučiu, kad jau pradedu dusti, nebekyla rankos gaminti, nenoriu nieko valgyti, gal reikia duoti organizmu atsipūsti, gal tikrai prasivalė viskas ir pasipildė trūkstamomis medžiagomis, nes nejaučiu jokio poreikio kažkokiam produktui, šiuo metu nėra nieko, ko norėčiau, absoliučiai nieko
O ir rezgu mintį pereiti prie dviejų valgymų arba reikia mažinti porcijas, o gal riebalų kiekį, nes pavalgius ilgai jaučiuosi soti ir kai ateina sekantis valgymas aš dar nieko nenoriu, gal reikia labiau išalkti
tai jei nenori, ir nevalgyk. O su paleo, alkis išties yra labai retas svečias..
O kaip tavo mažajam sekasi?
QUOTE(kustuce @ 2013 09 07, 23:10)
Taigi super, norec ir as buti tokia soti
Tikrai, pabadauk...blogiau nebus..o ir po badavimo, atsimenu, toks ryskus skonis aysiranda, morka kaip didziausias skanestas ir pan..
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 07, 23:01)
tikrai nereikia valgyti per prievartą. O iškrovos dienos labai naudingos....
QUOTE(Akutee @ 2013 09 08, 08:20)
Taigi super, norec ir as buti tokia soti
Tikrai, pabadauk...blogiau nebus..o ir po badavimo, atsimenu, toks ryskus skonis aysiranda, morka kaip didziausias skanestas ir pan..
o kas tau trukdo irgi šiek tiek pabadaut? Nes jei sotumo jausmas pas tave neatsiranda automatiškai, tai gal pradėk pati mieruoti.
Kas vyksta? Kai žmogus pradeda valgyti, insuliną išskiria visos kasos beta ląstelės ir jo lygis kraujyje pakyla aukšta banga, todėl sotumo centras įsijungia ir nuslopina apetitą. Būtų pats laikas sustoti. Bet žmogus iš inercijos valgo toliau, po pirmo patiekalo antras, dar laukia desertas. Apetitas ateina bevalgant, ir net jei žmogus sotus, nes apetitas tai tiesiog valgymo malonumas. Beta ląstelės reaguoja ir į tolesnį maistą, tačiau praėjo per mažai laiko, jose insulino susikaupė vos-vos, ir, kai beta ląstelės jį išmeta į kraują, insulino banga būna maža, jos nepakanka sotumo centrui aktyvuoti ir apetitas neslopinamas. Todėl žmogus dabar valgys tol, kol užpildys visą skrandį iki tiek, kad daugiau maisto netilps fiziškai.
Geriausias būdas kovoti su persivalgymu planuoti valgymą dar iki tol, kol pradėjote valgyti. Išsirinkti tuos valgius ar produktus, kuriuos ketinate suvalgyti, sudėti prieš save, o kitus pašalinti nuo stalo. Suvalgius pasirinktą maistą pasitraukti nuo stalo. Netgi jei jūs turite RI, vis vien pirmoji insulino banga bus pakankamai aukšta ir jūs pajusite pasisotinimą.
Kuo ilgiau vadovausitės šia mano rekomendacija, tuo lengviau bus laikytis jų toliau, todėl kad insulino išskyrimo mažinimo metodas greit pagerins ląstelių jautrumą insulinui, sotumo centro veikla normalizuosis ir su kiekviena diena bus vis lengviau baigti valgymą laiku.