QUOTE(suave @ 2013 09 07, 18:19)
Mano pagrindinė problema - įsisenėjęs sinusitas. Kartais vargina migrena, bet ją jau išmokau suvaldyti, taip pat gana greit pavargstu.
Per minutę įkvėpiau 11k., nekvėpavusi išbuvau 54sek.
dažnis yra per retas, oro sulaikymas daugmaž normalus, bet, kai paskaičiuojam 11-(54:5)=11-10.8=~0. Ką tai reiškia? Nukrypimą į šarmų pusę ir gali būti, kad esi liekna vien dėka insulino rezistencijos, kuri nuo užkandžiavimo vaisiais tik gilės.
Kaskart, kai valgai vaisius/krakmolą -cukrų- tavo kraujyje pakyla gliukozės lygis.Todėl tam lygiui pažeminti yra išskiriamas
insulinas
Jei organizmas yra ilgai veikiamas tokiomis didelėmis cukraus dozėmis ir kartu didelėmis insulino koncentracijomis, išsivysto apsauginė reakcija. Gali atsirasti audinių nejautrumas insulinui. Jei ląstelės nėra jautrios insulinui, tai jos labai sunkiai priima naujas gliukozės molekules. Kadangi gliukozė į ląsteles patenka sunkiau, tai energijos gamybai daugiau naudojami riebalai. Apie tokį žmogų sako, kad kuo daugiau jis valgo, tuo labiau jis lysta. Toks medžiagų apykaitos sutrikimas vadinamas ketogeniniu arba tiesiog II tipo (įgytu) diabetu.
Tu užkandžiaudama
galimai eini link diabeto, jo gydytojai dabar dar nerastų, bet jei nesustosi, gal pripažins po 3-5 metų.
O insulinas mažinamas -neužkandžiaujant ...ir atsisakius angliavandenių pertekliaus.
O vaisiai -fruktozė
ji stipriai mažina jautrumą insulinui, t. y. blogina antro tipo diabeto būklę (antro tipo diabetas iš esmės ir yra labai toli pažengęs sisteminis atsparumas (nejautrumas) insulinui).
Ketogeninis pusiausvyros sutrikimas
Skirtingai nei glikogeniniai greiti oksidatoriai, ketogeniniai ar lėti oksidatoriai sunkai panaudoja angliavandenius energijai gauti. Energijos jie pagamina nedaug, ir dažniausiai iš riebalų. Jie linkę šarmėti, nes gamina per mažai anglies dioksido. Ketogeniniai sutrikimai yra dažniausia alkalozės priežastis. Dažniausi simptomai: fizinis ir protinis nuovargis, per didelis arba per mažas cukraus kiekis kraujyje, depresija arba nuovargis, per didelis kūno svoris arba svorio trūkumas, padidėjęs kraujo spaudimas ir kitos sveikatos problemos.
Na va, dabar tau bus lengva neužkandžiauti vaisiais
, nes jie tau tai padarė- atvedė į kelią, kuris veda link diabeto. Gal nori sustoti?
Papildyta:
QUOTE(JustDi @ 2013 09 07, 18:07)
Labuka
prisipazinsiu, skaitau viska, bet neparasau, nes kaip ir nesilaikau Paleo, naturaliai taip gaunasi. Man rodos, as esu visiskai sveika, bet nezinau, ka tas kvepavimas reiskia - skaiciau, bet mano durnai galvai per daug sudetinga. Gal galetumet ir mano pakomentuot. 11 per min ir 30 sek nekvepavus. Buciau labai dekinga
11-(30:5)=11-6=5, netoli to idealaus 7. Kvėpavimas irgi per retas, o sulaikymas per trumpas, tačiau balansas gaunasi beveik normalus .Tad nieko blogo iš šito skaičiavimo nematau. Tačiau ar visi kiti balansai vietoj, nežinau.