QUOTE(Akutee @ 2013 08 28, 08:59)
Aciu voresta, ner granatu pas mum.visa nakty pralaksciau..bloga.. nzn ne ka gert ir kafa galesiu. Ne ka uzkast.. viskas vandeniu iseina..iskart.
Vaikam biski grriau, bet ir nzn kuom maitint...
visą jaunystę prasikankinau neaišku iš kur atsirandančiais viduriavimo protrūkiais (kaip dabar suprantu, ten galėjo būti grūdų šposai), porą syk metuose ar net dažniau, jau nepamenu. Visad padėdavo maltų juodųjų karčiųjų pipirų 1/3 arbatinio šaukštuko. Burnon paimi gurkšnį vandens ir į tą vandenį sukratai pipirus, nurijus burnoj beveik nieko nelieka. Užgerti gausiai vandeniu, kad nuplaut į skrandį. Na dabar to viduriavimo senai nebėra, tačiau granato žievė, kiek sužinojau yra švelnesnė ir normaliau ja gydytis.
Moteros, nelaukit kol kažkokia tokia bėda užpuls- džiovinta granato žievė turi būti kiekvienuose namuose iš anksto.
Taip pat Smecta- baltojo molio- pakučių.
Pasirodo, kad dar majai tam tikras molio rūšis naudojo viduriavimui gydyti. Iš tiesų molis yra galinga natūrali absorbuojamoji ir antiseptinė medžiaga. Taigi iki apsilankymo pas gydytoją, siekiant sumažinti viduriavimo simptomus, rekomenduojama vartoti absorbentų. Absorbentai tai natūralios medžiagos, kurios pasižymi dideliu pajėgumu sugerti toksinus ir kitas žalingas medžiagas, tuo sumažindamos jų neigiamą poveikį organizmui ir taip padeda greičiau sveikti. Vienas natūralių gamtinės kilmės preparatų, gaunamų iš gryninto baltojo molio, yra Smecta. Jos veiklioji medžiaga diosmektitas absorbuoja toksinus, virusus žarnyne ir taip veiksmingai gydo viduriavimą. Tyrimai įrodė, kad vartojant Smectos sutrumpėja viduriavimo trukmė, nes greičiau iš organizmo pašalinami viduriavimą sukeliantys veiksniai virusai, žalingi mikroorganizmai, toksinai. Preparatas tinka ir kūdikiams, ir vaikams, nes jo veiklioji medžiaga nepatenka į kraują ir pasišalina iš organizmo praktiškai nepakitusi.
Smecta nepakeičia gydymo rehidraciniais tirpalais, šio vaisto rekomenduojama vartoti su šiais tirpalais, kurie atkuria skysčių ir elektrolitų pusiausvyrą organizme.
Papildyta:
QUOTE(taša @ 2013 08 28, 09:52)
jau mano seima man 'nustate' anoreksija. nors nezino nei svorio dabartinio, bet jau paskaiciavo mano KMI
vis dar krenta svoris, ar jau stabtelėjo?