Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(bituteba @ 2013 09 05, 16:30)

dar klausimas apie druskos rugsti skrandyje: esu uzsiminusi pries kelis postus. itariu, akd pas mane jos truksta irgi. O ar nepakaktu tiesiog padruskinti patiekalus ? ar cia vis ne tas pats ?  blush2.gif
deja, ne tas pats.

QUOTE
dar noreciau paprasyti vorestos nuorodos i ta straipsni apie insulina, kad kelia stresa. ten labai idomu.

taigi yr duota.
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 05, 22:22)

voresta, dziaukis, kad toil esi, tai sulauktu kiauliukai sveciu nekviestu ir butu uzniurkyti:)

pažiūrėčiau, kiaulė mamka kaip cerberis, nė su pagaliu neina prie paršiukų prieit.Tik dantimis čekši schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 05 rugsėjo 2013 - 21:25
ka galetu reiksti tokie simptomai: karts nuo karto suskausta galva kur antakiai. labai. siaip niekada niekada nesiskundziu galvos skausmu.
ir pamaudzia inkstus. pajauciu juos. to niekada nera dar buve .. g.gif
valgiau pietums svieziu salotu bliuda + slakelis alyvuogiu aliejaus, ir ant sviesto kepjnto kopusto, cukinijos ir vistienos nuvirtos is vaiku sriubos. dar ant galo sotumui uzbaigti sudytu lasiaku rieke su agurku.
vakarienei vel salotu bliuda su grietine ir kepinto kopusto, cukinijos su 3 kiausais. kiausia kaimiski, tai viensa didelis, o du mazyciai mazyciai. ant galo - fermentinio surio stora riekele ir lasiniu rieke su agurku.
ryte keli gurksniai sulciu svieziu, j arbatos pabalintos pienu, ir veliau vynuogiu.

vakar dienos racionas toks pat.
Atsakyti
fermentinio surio
pabalintos pienu
vynuogiu
bituteba, ar nebusi pridirbusi zarnose karo su tais, virsuje:) Velniam tu vynuogiu edei, turbut insulinas pasoko. Bet voresta geriau paaiskins.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 05, 22:45)
Bet voresta geriau paaiskins.

neišmanau, ir nepaaiškinsiu. O toj vietoj kaktoj sinusai yra.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 05, 21:45)
fermentinio surio
pabalintos pienu
vynuogiu
bituteba, ar nebusi pridirbusi zarnose karo su tais, virsuje:) Velniam tu vynuogiu edei, turbut insulinas pasoko. Bet voresta geriau paaiskins.


na del surio esu isskaicius, kad merginos varskes suri kapoja, tai manau ir fermentinio galima g.gif nzn, tiksliai. na galiausiai tik rieke. jei ne fermentinio, tai varskes surio su kmynais uzkapoju truputi.
o del vynuogiu, juk vaisiu kazkiek galima. aisku, vynuoges ypac saldzios, bet as ir neturiu ypac kazkokiu bedu, del kuriu tureciau atsisakyti kazkiek vaisiu g.gif nzn. bandysiu isiklausyti i savo organizma dar. ne kasdien as jas.
na o arbata geriu juoda ryte ir labai stipria. bet pabalinti privalau, negaliu kitaip. kavos is vis nevartoju. ir per diena toliau geriu tik vandeni su cirtina. vakare tik melisu arbata, nes sunkiai uzmiegu, kad ir pervargus buciau.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 09 05, 16:50)
Tasa, o kodel su www.cronometer.com nezaidi? mirksiukas.gif  ten visai normaliai suveda galus maistiniu medziagu smile.gif



nes is viso nenoriu to skaiciuot, kiek imanydama vengiau sito.
Atsakyti
Pas mane lyg ir apnasu ant liezuvio mazeja.
Sakau, dar niekad taip nebuvo, kaip dabar viskas I viena kruva suskrito. Liezuvis pora menesiu apsinese, nuo vidurio link gerklu-stipriai, o nuo vidurio link smaigalio-maziau. Valau du kartus dienoje. Dehidratacija negali buti. Kandida?

bituteba, panos surius varskes kapoja. Sakyciau, kad ne fermeninius.



Stipriai pakitusių baltymų ir riebalų šaltiniai
Tiesiogiai kaitinti riebalai
Kepta, pervirta, orkaitėje perkaitinta mėsa ir žuvis
Kepti, kietai ir skystai virti kiaušiniai
Kaitinimo metu savo sulčių netekusi mėsa
Mėsos ir žuvies konservai
saltienos mėsa
Virtos dešros, dešrelės, kumpeliai ir vyniotiniai
Karštai rūkyti mėsos gaminiai
Viešojo maitinimo įstaigose keptas arba virtas maistas
Mikrobangėje pašildytas arba pakartotinai kaitintas maistas
Geltoni sūriai:

fermentiniai sūriai,
brandinti sūriai,
džiovinti sūriai,
kepinti sūriai
ydyti sūreliai
Pelėsiniai sūriai
Papildomai kaitinti balti sūriai
Virintas pienas ir grietinėlė
UAT pienas (pvz: "Margė", "Mū" ir pan.)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 05 rugsėjo 2013 - 22:17
QUOTE(bituteba @ 2013 09 05, 23:08)

o del vynuogiu, juk vaisiu kazkiek galima. aisku, vynuoges ypac saldzios, bet as ir neturiu ypac kazkokiu bedu, del kuriu tureciau atsisakyti kazkiek vaisiu  g.gif nzn.

žinoma, kad gali. Jų neliesti turi tos, kuriom aktualu svorį mest, ar rimtos sveikatos bėdos yra. Tik, patartina, ne kilogramais. Nes nieko gera jie neduoda.
Fruktozės vartojimas yra antroje lyderio vietoje tarp žmogaus mirtingumo priežasčių – antra po polinesočiųjų riebiųjų rūgščių (aliejaus ir su juo gamintų produktų) vartojimo.

Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 05, 23:11)
Pas mane lyg ir apnasu ant liezuvio mazeja.


o kaip tai atrodo? Panašių yra?
Atsakyti
voresta, gal kazkas panasaus I sita
http://skepticalmoth...ative-medicine/
kai nu vidurio link gerklu labiau apsineses
Atsakyti
a, tai nieko baisaus...palyginus su kitais biggrin.gif
Atsakyti
ghhrhr kuri cia pradejot apie nemigas kalbet??! 4:18 o man vis dar nesimiega... gulejau gulejau, isalkau, nuejau iki saldytuvo palaiziau marcarpone deserto, gryzau i lova, vel gulejau gulejau, vel isalkau, nuejau surijau rieke lasinio, nugriebiau agurka ir sedziu prie kompo... baisiai pikta, visa diena jau sugadinta, eisiu migdytis, negaliu as be miego, kaip kuri cia 3 paras blink.gif blink.gif bet jeigu uzmigsiu tai pramiegosiu puse dienos schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 05, 20:22)
...
Pasiziurejau, pirmoje temoje, idetas nuorodas, tai paleo patiekalu paveikleliuose, tokie paskrude kotletai ir dar blynai, kaip cia suprasti suskrudusius mesiukus? ..
Nidulia, "voresta" priesvezines politikos laikosi, kad jai neatsikartotu, todel puszalia mesa ir visa kita valgo. o visos kitos cia, verda, kepa kaip ir visi zmones. aisku, pervirti ir perkepti nereiketu, man pvz skanesnes darzoves, kurios dar siek tiek kietos viduj, t.y. tik apvirtos. mesa puszale, tai tik brandinta jautienos kepsni kruvina valgau, o visa kita pagaminta pilnai.
ir siaip pamascius "paleo" zmogus ant lauzo kulsi pasikepdavo ir iki paskrudimo ir puszales likdavo...
ir dar vienas dalykas: man atrodo, kad uztektu persijungt i menu pries industrine revoliucija, tai nereiketu cia tu akmenzmogiu linksniuot, nes velniai zino, kuo is tiesu jie ten uzsiiminejo...
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 05, 22:03)
lotuliukas.gif negi nežinai, kuo ilgiau kaitini, tuo kietesnė darosi mėsa ir tuo mažiau iš jos naudos organizmui. Ne tik mėsytę suvalgiau, ale ir kauliukus sutraškinau essen.gif beveik nieko neatliko, nes gaidukas tik kokių 3 mėn buvo, jauniklis. tongue.gif  Dažnai nė 5 min nereikia.
Pamėgink, ir sužinosi mirksiukas.gif


man atrodo, kad minkšta mėsa lengvai nusiima nuo kaulų, nemanau, kad 5 min patroškinus tai lengva padaryt... rolleyes.gif O pusžalė, tik vos pašildyta mėsa ne man, vien pagalvojus šleikštulys apima... doh.gif


QUOTE(" voresta " @ 2013 09 05, 22:07)
svoris nedidėja?  g.gif  Nepamiršk, kad tau kokosų riebalo reik .


o kada ir kam reikia kokosų aliejų vartoti? Kiek pastebėjau vieniems jis labai rekomenduojamas, kitiems- nelabai... rolleyes.gif
Atsakyti