Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(taša @ 2013 08 27, 13:59)

na bet cia ir laiko reik turet, kad gamintum 3 kartus i diena. + pietus gamini ryte, tai jie atsala..

vyras ryte dalį daržovių tik užverda ir sukrato į platų termosą- pasigamina pačios ir dar karštos būna. Valgo su mėsa- marinuota žalia ar vytinta ir riebalais. Kitą dalį ilgiau pasitroškina ir suvalgo pusryčiams .
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 08 27, 13:42)
Per pusantros savaites nukraciau apie 2,5 kg, gal pagaliau pajudesiu is mirties tasko doh.gif skausmai pilvo dingo, valgau labai graziai,

Šaunuole tu, kaip smagu girdėti geras naujiemas thumbup.gif
QUOTE(taša @ 2013 08 27, 13:59)
o man nebepucia pilvo, bet tustintis sunkiai..aisku cia gal kita liga koja kisa unsure.gif

O riebalų normaliai? Nes iškart su paleo, net ir ne visai teisingai valgydama visiškai užmiršau šią problemą.
Atsakyti
Labas ,mergaites.Skaitau visas jusu temas tik nelabai turiu laiko parasyti.Paleo maitinimosi principais vadovaujuos pusmeti.Jauciuosi tikrai labai gerai,svoris mazeja labai pamazu,bet apimtys keiciasi zenkliai.Keistas reiskinys,bet labai malonus.Turiu viena klausima:as kartais gaminuosi toki "kokteili":puse saujos ilgiau negu para mirkytu migdolu riesutu,cinamono,cardamono,gvazdikeliu,imbiero,puse arbatinio saustelio medaus dedu i smulkintuva,viska susmulkinu ir uzpilu puse stiklines karstos tirpios kavos(as kava naudoju pusiau zalia t.y.neskrudinta).Viska stipriai suplaku,gaunasi tirstas kokteilis-kava.Kartais ipilu kokoso pieno is skardines,arba idedu kokoso grietineles.Kaip jums atrodo toks mano kokteilis?Man tinka vakarienei,jaigu normaliam maistui jau buna per velu,arba pietums jaigu po sociu pusryciu nenoriu valgyt.Gal galite pakomentuoti?Skaitydama temas susidariaunuomone,kad cia renkasi tikrai draugiskas ir daug ziniu turintis kolektyvas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 08 27, 14:10)
Šaunuole tu, kaip smagu girdėti geras naujiemas  thumbup.gif

O riebalų normaliai? Nes iškart su paleo, net ir ne visai teisingai valgydama visiškai užmiršau šią problemą.

itariu riebalu truksta man.
lasinio nelabai galiu valgyt
avokado kasdien
ghee sviestuko kai kur uzdedu
alyvuogiu aliejaus tik i salotas
grietine i salotas
kokoso alieju uzleidau, nes pasibaige

jei neskaitant kad mesa/zuvis yra riebalai
Papildyta:
QUOTE(Vista11 @ 2013 08 27, 15:03)
Labas ,mergaites.Skaitau visas jusu temas tik nelabai turiu laiko parasyti.Paleo maitinimosi principais vadovaujuos pusmeti.Jauciuosi tikrai labai gerai,svoris mazeja labai pamazu,bet apimtys keiciasi zenkliai.Keistas reiskinys,bet labai malonus.Turiu viena klausima:as kartais gaminuosi toki "kokteili":puse saujos ilgiau negu para mirkytu migdolu riesutu,cinamono,cardamono,gvazdikeliu,imbiero,puse arbatinio saustelio medaus dedu i smulkintuva,viska susmulkinu ir uzpilu puse stiklines karstos tirpios kavos(as kava naudoju pusiau zalia t.y.neskrudinta).Viska stipriai suplaku,gaunasi tirstas kokteilis-kava.Kartais ipilu kokoso pieno is skardines,arba idedu kokoso grietineles.Kaip jums atrodo toks mano kokteilis?Man tinka vakarienei,jaigu normaliam maistui jau buna per velu,arba pietums jaigu po sociu pusryciu nenoriu valgyt.Gal galite pakomentuoti?Skaitydama temas susidariaunuomone,kad cia renkasi tikrai draugiskas ir daug ziniu turintis kolektyvas. 4u.gif

kazkada bandziau mirkyt nakti + kazkiek diena - tai supelijo man jie doh.gif

medus(manau tas pats cukrus), bet gal kam ner sveikatos problemu- galima?

kokoso pienas man rodos buna su visokiais E tose bonkose.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 27 rugpjūčio 2013 - 15:44
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 27, 13:59)
Gliukozė iš obuolio iki jų nespėja nueiti.

Šiandien man suspėjo, ir net labai greitai pasakyčiau. Nuo vieno nediduko obuoliuko.

Gal Taša daugiau daržovių reikia? Nes man virškinimas irgi su paleo susitvarkė thumbup.gif
Dėl darbo tai būna juk pietų pertraukos, pertraukėlės kavos. Ar taip ateini į darbą ir nepakeldama galvos dirbi? Aš siūliau visai nepusryčiauti, jei jau per prievartą reikia, o darbe valgyt nusinešus normalius pietus. Žodžiu, išvada tokia- kas nori, ieško galimybių, kas nenori- priežasčių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 08 27, 17:52)
Šiandien man suspėjo, ir net labai greitai pasakyčiau. Nuo vieno nediduko obuoliuko.

na juk pas tave dar ne viskas su mikroflora tvarkoj, todėl ir sureagavo. Pas mane jokių problemų, jei ir suvalgau kažką iš vaisių. Jokios dujų gamybos. O gamykla buvo kaip reikalas lotuliukas.gif
Atsakyti
Ka valgyt ir gert kai jau galesou..apsinuodijau turbut..visa diena bloga, vemiu, sh....vandeniu.. temp.uzkilus..
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 08 27, 15:10)

Aciu 4u.gif Butinai riebalo reik nemazai, nes man pradzioj irgi strigo reikalai, kol nepradejau sviesto uzkabint rytais ar kava su kokoso aliejum gert. Dabar net ir tu nebereikia, kazkaip puikiai iseina. Svarbiausia, kad dingo pilvo skausmai, nes jau tikrai issigandus buvau doh.gif Dziaugiuos, kad nemeciau ir nenuejau lengvesniu keliu - bele koks maistas plius tabletes doh.gif doh.gif
O kad uzima daug laiko gamintis, tikrai nesutikciau. Pusryciams kiausinius pasiruost - juokas, siandien buvau visa diena out, tai nusipirkau varskes surio ir valgiau, vakarienei mesytes su raugintais kopustais patroskinau, nes zalios darzoves, lapai nebeskanus daros - matyt sezonas baigias unsure.gif Nusipirkau Dziugo surio gabaliuka thumbup.gif Man jis toks skanus, po trupinely suvalgysiu kaip deserta thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Akutee @ 2013 08 27, 22:55)
Ka valgyt ir gert kai jau galesou..apsinuodijau turbut..visa diena bloga, vemiu, sh....vandeniu.. temp.uzkilus..

Nuo ko cia taip? blink.gif
Atsakyti
Paskaičiavus 10-(50:5)=0 toks gautas skaičius sako, kad tau nėra to disbalanso, kurį įtariau ir kad pilnai gali gyvent be krakmolo, jei tik norėsi. Pas tave nukrypimas į priešingą pusę -į šarmų. Ir į ketogeninį disbalansą- greičiausiai daug gali valgyt ir į kūną neina? . Ir net esi, ko gera, liesoka?
dar turiu klausima, kuris islindo: cia tokia griezta dieta (darzoves ir baltyminis maistas ir truputis riebalu), t.y. be grudiniu, yra skirta tam tikram periodui? ar ne ? pvz menesiui ? o po to gali nedideliais kiekiais naudoti ? ar ne taip supratau ?
man, manau, butu labai optimalu, sumazinti miltinius ir to gyvenimo pradziai uztektu smile.gif o vien tik mesa+zuvi ir darzoves, sunkiai .... cia as pagal ta paleo piramide.
čia jokia dieta, tik maistas, kuris nekenkia. Ir aš taip panašiai žadu maitintis kol tik mane badas neprivers valgyt grūdus. Kai nebus daugiau ko valgyt.
Tačiau tai tik mano pasirinkimas, o kad tu galėtum tikrai suprasti ką grūdai daro konkrečiai tau turėtum kurį laiką pabūt be jų.

aciu uz atsakyma 4u.gif
Realiai nezinau kaip ten yra, bet jau daugiau nei 2 metus gyvenu 50 % pagal seltona. Bet tik puse dienos smile.gif is esmes valgau daug darzoviu ir ryte vaisiu. nors arbata su pienu ryte vis tiek geriu doh.gif gal del tu darzoviu ir sarma rodo. o del liesumo, tai nepasakyciua: svoris 57, ugis 164. bet esu labai atletisko sudejimo, ir riebalinio sluoksnio pas mane daug nera.
is tikruju noreciau 2-4 kg atsikratyti, bet cia, sitoje temoje atsiradau, kadangi jau seniau esu uzfiksavus, kad glitimas, esantis kvieciuose aukelia autoimunines ligas. o mano mama kankinasi del reumatoidinio artrito, o visa gyvenima grauzia baronkas. o ir man jau senokai skauda sanarius.
o mesa, sultinys, saltiena ir kt dalykai tikriausiai tiems sanariukams.
naujausioje temoje uzsiminet, kad galima varskes surio, grietines, varskes ? g.gif cia is bedos ? nes as labai megstu, tai ir klausiu.
siaip vakar isbuvau visa diena 100 proc tik paleo nu bet energijos ir jegos buvo labai daug! faktas. taciau uzmigti nepavko, nes tarsi jausmas, kad kol negausiu miltiniu, pieno ir uogienes, negalesiu uzmigti. ir ka, teko selinti prie saldytuvo nakty, uzkirtau ir is karto uzmigau. is esmes, jausmas toks, kad reikia lengvuju angliavandeniu, cukraus, laktozes, kad virskinti baltymus. cia tik jausmas mano viduij. atrodo galva skauda, truksta smegenims angliavandeniu doh.gif gal reiktu vaisiu uzvalgyti ant vakaro? bet vel negerai .. g.gif todel siand laikausi tik dalinai paleo. stebesiu savijauta, palaipsniui mazinu batonus, cukrus.
Atsakyti
QUOTE(Vista11 @ 2013 08 27, 16:03)
Turiu viena klausima:as kartais gaminuosi toki "kokteili":puse saujos ilgiau negu para mirkytu migdolu riesutu,cinamono,cardamono,gvazdikeliu,imbiero,puse arbatinio saustelio medaus dedu i smulkintuva,viska susmulkinu ir uzpilu puse stiklines karstos tirpios kavos(as kava naudoju pusiau zalia t.y.neskrudinta).Viska stipriai suplaku,gaunasi tirstas kokteilis-kava.Kartais ipilu kokoso pieno is skardines,arba idedu kokoso grietineles.Kaip jums atrodo toks mano kokteilis?

Man atroo labai įdomus ir egzotiškas. Gal čia koks grožio eliksyras? Norėčiau išbandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 08 27, 22:55)

nr1-Granato žievės antpilas.
Atsakyti
QUOTE(bituteba @ 2013 08 27, 23:34)

Su Paleo rezultatai pasimato, jeigu grieztai ismeti cukrus, krakmolus, baltu miltu gaminius ir t.t. Neina vaziuot taip, kad puse dienos Paleo, o toliau ka norisi. Reikia susikaupt, pereiti ta vadinama angliavandeniu psichoze, kai atrodo bet ka padarytum del bandeles. Kitaip ir svoris padidet gali, ir energijos mazai but del insulino suoliu, ir wc reikalai pastrigt. Bet tas ateis su laiku 4u.gif Juk is zaliavalgiu galima ir duoniuku, ir saldumynu pasigamint sveikesniu pradziai, bet tai neturi taip mitybos dalimi, greiciau is reikalo ir tiek. As nemazai metu gyvenau 100% pagal Seltona ir tikrai geru rezultatu buvau pasiekus, o veliau viska meciau doh.gif Mano visi riebaliukai pagrinde aplink mano juosmeny, kas reiskia, kad jei noriu but liekna - Paleo man tinkama mityba. Kad ir kaip megciau duona, saldumynus ir t.t. lieka pasirinkt, kas svarbiau. Plius turiu autoimunine. Mano kolege turi Hashimoto, ka tik klause patarimu, kaip toliau gyvent. Sedi juodoj duobej, uz paskutinius centus perka sokoladus ir toliau kankinas doh.gif Gaila zmogaus, nes pati toj duobej buvau doh.gif O viskas prasidejo nuo sulciu detoksikacijos, kai vaisius kilogramais pradejo kasdien naudot doh.gif Taip ir ysimete y cukraus gleby doh.gif Candida vesi pas ja tolka tak.
Atsakyti