Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(" voresta " @ 2013 09 02, 19:18)
- limfoma.  Trys iš karto ant kaklo. tik skausmingi jie buvo gal savaitę, vėliau liko tik padidėję, sukietėję ,bet nebeskausmingi.
Ar hemoglobinas  dar normoj, jei taip tada gal ir viskas OK, nepulkim panikon.

Pas mane du ant kaklo-ne prie ausu speneliu o arciau sprando ir abu, galvos kampuose (is galo galvos) tai sitie labai skausmingi buvo dvi dienas. Dabar neskauda, bet 4 mazgai apciuopiami. Skaiciau, kad ir kandidos pozymis gali buti pakile limfmazgiai. Man yra pakile limfmazgiai tik kelis kartus, kuomet skaudejo gerkle, tie, uz ausu speneliu. Tokiu bajeriu kai dabar, dar nera buve.
hemoglobinas sake - geras, jokiu nukrypimu. Jei teisingai pamaciau tyrimu lape tai 120.
Perskaiciau Organizmo būklės reguliavimo dieta. Vsika skaiciau atidziai ir idemiai. Tiesa pasakius, nesitikejau, kad tiek daug dalyku negalima valgyti.
Zodziu, internetas ir zinaisklaida - blogis. Nebuvo ju, tai seneliai valge grynai pagal paleo. Tik, kad bulviu kose darydavo ir spirgais uzpildavo.O ryte mociute virdavo riebia darzoviu sriuba ir joje visada plaukiodavo rieeeeebus mesgaliai. Mane ziauriai tai stebino:) Ir nebuvo jokiu imbieru, cili ir majonezu, tik krapas, petruska ir agurkas.
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2013 09 02, 19:19)
Nidulia, pas voresta nera pietu, o ne riebalu.
Riebalus mes cia valgom ir ju nebijom.

Jau supratau smile.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 09 02, 20:16)
Nidulia , padidėję limfmazgiai 
gali būti kad turi per daug atliekų. Todėl mitybos minimizavimas iškart gali duoti rezultatus, tačiau stenkis valgyti kuo mažiau apdorotą baltymą. Kepant  jis gadinamas. Tada daug atliekų būna.


Sunku man kol kas bus su tais neapdorotais baltymais:( Paziurejai I 1-a lygi, tai mesyte, vistyte - zalia turi buti. Kiausas tik virtas ir vos vos sutrauktas, juk keptas ir kietai virtas netinka.
Nezinai, merginos, nuo ko cia pradeti ir kaip cia pradeti.
Privalgiau vakarienei kopustu su morkomis sriubos su vistiena, bet gerai isvirta. Reiskia nesigavo paleo vakariene pas mane?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 02, 21:32)

hemoglobinas sake - geras, jokiu nukrypimu. Jei teisingai  pamaciau tyrimu lape tai 120.
tada viskas gerai, nes man iki limfmazgių padidėjimo jau 3 mėn hemoglobinas prastas buvo.

QUOTE
Perskaiciau  Organizmo būklės reguliavimo dieta.  Vsika skaiciau atidziai ir idemiai. Tiesa pasakius, nesitikejau, kad tiek daug dalyku negalima valgyti.
ten likęs tikras maistas. Visa kita dėl vienos ar kitos priežasties yra netinkama valgyt. Per laiką sužinosi, kodėl.


QUOTE
Jau supratau smile.gif
Sunku man kol kas bus su tais neapdorotais baltymais:( Paziurejai I 1-a lygi, tai  mesyte, vistyte - zalia turi buti. Kiausas tik virtas ir vos vos sutrauktas, juk keptas ir kietai virtas netinka.
Nezinai, merginos, nuo ko cia pradeti ir kaip cia pradeti.

žiūrėk 2 lygį . Pirmas yra smarkiai pažengusiems paleolistams biggrin.gif
QUOTE
Privalgiau vakarienei kopustu su morkomis sriubos su vistiena, bet gerai isvirta. Reiskia nesigavo paleo  vakariene pas mane?
na, vis ne košė biggrin.gif ir tavo candida gi nieko iš to negavo .
Atsakyti
A, tai reiskia reikia ziureti nuo zemesnio lygio? O as maniau, kad nuo griezciausio reikia pradeti.
Kosiu as ir taip nebuvau megeja, o ypac vakarienei. Vakarienei visada ka nors baltyminio valgiau - mesa, paukstis, varske, kiausas.
Uztat mano suo siandien gavo paleo vakariene - zalios jautienos ir morka:)
Kur dabar man ieskotis saziningo ukininko, pas kuri gauciau sveikos mesos ir paukstienos, be jokiu pasaru su antibiotikais ir t.t. g.gif
Mano galvoje kol kas bardakas. Taunye aiskina, kad reikia linu semenu aliejuka vartoti. Kiti saltiniai ragina moteris vartoti nakvisu alieju. Paleo neleidzia siu alieju, nes tai polinesociosios ir t.t.
Turbut man reikia po truputi pradeti taip? Pradziai ismesti viska, kas patinka kandidai ir tai jau bus gera pradzia, nes cukrus ir miltiniai, pienas - issimes.
Merginos, kaip jus pradejote? Po truputi ar is karto 100 proc. paleo? Gal galite keliais zodziais bruksteleti savo pasiekimus po pleo mitybos? Kas svorio numete ar ligu kokiu atsikrate, po kiek laiko nuo paleo praktikavimo pradzios?
O kaip per sventes ir balius?? Grieztai neimate salotu su majonezais ir silkuciu pataluose ar truputi nusizengiate?
voresta, o kaip dabar jusu limfoze? Nugalejote liga?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 02, 18:23)

O straipsnis apie žarnyno pralaidumą- tai viena šios temos pradininkė išvertė tą tekstą savo mamai, kuri irgi turi autoimuninę ligą, o aš paprašiau, kad leistų  įdėt į HS ir nusiunčiau. Todėl dabar, Elatos dėka, visi gali rasti tą info lietuviškai.

oo, va cia tai geras. Pagarba ir didelis dekui, kad zmones dalinasi tokia gera info ir galima skaityti lietuviskai.
o kas yra alkaloidai ir kokia ju itaka ? bandziau nete ieskoti, bet tikriausiai per mazai pastangu idejau.
ir pastebejau dar viena niuansa savo mitybos racione: pradejau pavartoti siek tiek druskytes, tai situacija pasitaise. Nes seniau viska visai be druskos valgydavau. ir matyt virskinimas stoja, nes truksta druskos rugsties skrandyje. nu gal nusisneku. bet kai maistas padruskintas, kazkaip sociau palieka smile.gif
Atsakyti
Na mano pasiekimai tokie, kad numeciau svorio, dingo akne, pagerejo miegas, susitvarke ciklas, zarnynas. As sergu issetine skleroze, bet pfu pfu pfu esu remisijoje. Tikiuosi ir toliau eis viskas geryn.
Su tais nusizengimais tai nuo zmogaus priklauso, na pvz as ragavau savo vestuvinio torto, kartais ir taure sauso vyno isgeriu. Bet kai pradejau paleo tai grieztai ir kantriai laikiausi.
Atsakyti
LumiLumi, ogo, pasiekimai labai dideli per toki trumpa laika 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Merginos, o ant ko pakepinat darzoves?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 02 rugsėjo 2013 - 23:02
Dekui, savaitgali kai sveriausi buvo 63 kg, bet liniuotes dar nekeiciau, nes prisiedziau brukniu ir slyvu. Pasisversiu kita savaitgali, tada bus galima uztvirtinti rezultatus. Bet dziaugiuos, kad neturiu nukarusios odos, graziai labai viskas susitrauke, na gal uzpakalis kiek nudribo, bet laikui begant susitvarkys biggrin.gif
Atsakyti
Tai, kad toks trumpas laiko tarpas ir toks svoris numestas. Cia tai jau tikrai super pasiekimas:) Kaip cia ta odele spejo taip graziai prisitaikyti prie tokiu dideliu kuno pokyciu? Saunuole, tikrai:)
Kaip cia man greiciau viska suzinoti ir issiaiskinti su tuo paleo ax.gif
Skaitau skaitau ir jau net negera man siandien.
Guli man dabar panoseje bandeles su varske ir tortas Napaleonas. Pati as neperku, tik kartais, labai retai kokia bandele. Bet kai taip naglai guli panoseje, tai ir sventasis atsikastu. Pauosciau kaip skaniai kvepia ir isnesiau. Atsilaikiau, nors mazai truko, kad suesciau viena:) Labai jau nenoriu draugauti su isibrovele candida. Tiesa, as nezinau tiksliai ar ja turiu, bet pagal visus simptomus - turiu. Ar imanoma kokiais nors tyrimais issiaiskinti, ar gyvena pas mane ta kandida?
O kaip su tuo seiliu tyrimu? Jei leidziasi seiles I stiklines dugna, reiskia candida bujoja? O jei pavirsiuje laikosi ir tik kokie du siulai I dugna tista?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 02 rugsėjo 2013 - 23:26
Laba ryta,

Nidulia, tu ramiai, per viena diena nieko neperskaitysi..po biski, po biski...4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 02, 22:32)
Sunku man kol kas bus su tais neapdorotais baltymais:( Paziurejai I 1-a lygi, tai  mesyte, vistyte - zalia turi buti. Kiausas tik virtas ir vos vos sutrauktas, juk keptas ir kietai virtas netinka.
Nezinai, merginos, nuo ko cia pradeti ir kaip cia pradeti.
Privalgiau vakarienei kopustu su morkomis sriubos su vistiena, bet gerai isvirta. Reiskia nesigavo paleo  vakariene pas mane?


Nidulia, atsipalaiduok 4u.gif Dauguma čia valgo apdorotą baltymą ir nesuka galvos (nu bent man taip atrodo). Aš nedrįsčiau valgyt žalios vištos ar kiaušinių smile.gif Voresta auginasi savo, o sumedžiotą žvėrieną manau taip pat tikrina?
Pvz. mano perkama žalia mėsa ir kiaušiniai daugiausia iš parduotuvės, tik lašinius pas ūkininkus perku. Bet tai vistiek yra geriau, nei grūdai. Valgau tris kartus be užkandžiavimų. Kai dirbu, pusryčiai būna 4:30, pietūs 12, vakarienė 19 val. Kaip matai tarpai po 7 val., valgant sočiai su riebalu, užkandžiaut nesinori. Kaip kažkuri mergina rašė - porcija turėtų būt tokia- kalnas daržovių, baltymas delno dydžio (be pirštų) ir riebalas ne mažiau nykščio dydžio.
Aš paleo ėmiausi pirmiausia dėl sveikatos (kandidos), po to atradau malonumą, kad esu visada soti ir svoris neauga biggrin.gif Nes ankščiau valgyt norėdavosi kas 3 val. Jau seniau nevalgiau cukraus ir miltų, o pradėjus maitintis grynai paleo oda labai pagražėjo, dingo aknė (čia nuo karvės pieno produktų pasirodo būdavo), aišku kg pakrito. Su kandida irgi po truputi tvarkausi, bus matyt kaip bus, nes šviežių ir džiovintų vaisių nevalgau dar tik pora mėnesių.
Svarbiausia- motyvacija. Kai geri motyvai, tada ir atsisakyt saldumynų nesunku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cushy: 03 rugsėjo 2013 - 06:20
O aš vis viršyju normą su mėsos dydžiu..ir riebalu..

stengiuos dėl to nesiparint, bet kad tai irgi svarbu, keitimuisi organizmo.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 03, 00:09)
Tiesa, as nezinau tiksliai ar ja turiu, bet pagal visus simptomus - turiu. Ar imanoma kokiais nors tyrimais issiaiskinti, ar gyvena pas mane ta kandida?

ji pas visus gyvena, ir yra natūrali žarnyno mikrofloros dalis. Ir tik kai mes sugriauname pusiausvyrą, ji išveša ir ima kelti problemas.
Tyrimus daro, tik nežinau nei kur nei kaip.
QUOTE
O kaip su tuo seiliu tyrimu? Jei leidziasi seiles I stiklines dugna, reiskia candida bujoja? O jei pavirsiuje laikosi ir tik kokie du siulai I dugna tista?

dėl šito- nežinau. Mano- pastovėjo, iširo, išsisklaidė, niekas neplaukia ir netįsta. O anksčiau- nedariau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 03 rugsėjo 2013 - 07:01