Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(kustuce @ 2013 08 27, 10:38)
Sveikos

mano pusryčiai - kepta šoninė su šventu kopūstu, agurkas. Pastebėjau, kad po šoninės mane pykina, tiksliau - po keptis šoninės mane pykina, na ne tiek, kad fiziškai pykina, bet atsiranda šleikštulys, kaži kame reikalas  g.gif

gal ne keptą , o tik šiek tiek patroškintą pamėgink
Atsakyti
QUOTE(Fudži @ 2013 08 27, 10:00)
Gal galit patarti ką valgyti pusryčiams? Iki šiol buvau įpratus kokių duoniukų, riešutukų su kava pakramsnot darbe tik atėjus.
Faktas, kad namie nieko negaminsiu ir nevalgysiu tikrai

Man irgi visada atrodė kad ryte niekaip nespėsiu pasigaminti ką. Bet pabandžiau ir supratau kad šiaip paprastą maistą paruošti nedaug laiko užima. Dažniausiai pasipjaustau daržovių - kopūstą, cukiniją, ar kt. ir į keptuvę su šaukštu riebalų. Ant viso šito galima ir faršo ar lašinuko užsimesti. Uždedi dangtį ir po dešimties min tirkai viskas paruošta. Gal pabandyk kokį savaigalį kiek laiko trunka pasigaminti. Iš kitos pusės, vakarykštis maistas irgi juk tiktų rytams, jei valgai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fudži @ 2013 08 27, 10:00)

Pietūs mano 11,30, tai apie 9-ą pakramtyt daržovių gal ir užteks?
Nustebus kaip sunku neužkandžiauti  doh.gif Pasirodo neblogai įpratus buvau vis kramsnoti kažką.


dėl pusryčių:
Galimi du variantai : vėliau, kai atsiras sotumas išvis nieko nevalgyti iki 11.30, arba, jei valgai pieno produktus- perkandimui įsimesti parduotuvinio balto, riebaus(~22proc) varškės sūrio, dar prisikąst sviestu. Galima ir varškės į stiklainiuką įsimest, užsipilti grietine.
Pusryčiai duos sotumą tik tada, kai bus riebūs.
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 08 27, 11:07)
Man irgi visada atrodė kad ryte niekaip nespėsiu pasigaminti ką. Bet pabandžiau ir supratau kad šiaip paprastą maistą paruošti nedaug laiko užima. Dažniausiai pasipjaustau daržovių - kopūstą, cukiniją, ar kt. ir į keptuvę su šaukštu riebalų. Ant viso šito galima ir faršo ar lašinuko užsimesti. Uždedi dangtį ir po dešimties min tirkai viskas paruošta. Gal pabandyk kokį savaigalį kiek laiko trunka pasigaminti. Iš kitos pusės, vakarykštis maistas irgi juk tiktų rytams, jei valgai.  4u.gif

Ačiū už idėjas smile.gif
Pagamint tai jio, bet dar ir pavalgyt, žodžiu sumoj susideda tas laikas..

Vaikai namie nevalgo, užgeria avižų/ryžių/migdolų pieno ir užkanda kokių riešutų ar vaisių.. Pusryčiauja darželyje.

QUOTE(" voresta " @ 2013 08 27, 11:08)
dėl pusryčių:
Galimi du variantai : vėliau, kai atsiras sotumas išvis nieko nevalgyti iki 11.30, arba, jei valgai pieno produktus- perkandimui įsimesti parduotuvinio  balto, riebaus(~22proc) varškės sūrio, dar prisikąst sviestu. Galima ir varškės į stiklainiuką įsimest, užsipilti grietine.
Pusryčiai duos sotumą tik tada, kai bus riebūs.

O nevalgyt iki 11,30 laisvai aš galiu. Reiks išbandyt visokius variantus.

Ačiū pakomentavusioms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 08 27, 09:38)
Sveikos

mano pusryčiai - kepta šoninė su šventu kopūstu, agurkas. Pastebėjau, kad po šoninės mane pykina, tiksliau - po keptis šoninės mane pykina, na ne tiek, kad fiziškai pykina, bet atsiranda šleikštulys, kaži kame reikalas  g.gif



mane irgi nuo sonines(keptos ar ne) pykina.
o nuo kopustu dujos kaupiasi.
tad nei si nei tas man nedraugai schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(cushy @ 2013 08 27, 09:52)
Tai valgyk kiaušinius ir ne vieną, o kokius 3, ant sviesto keptus, ar su šonine. Su daug daržovių.



rytais nenoriu tiek. nuo daug ir sociai mane pykina ir stojasi viskas rytais.
o noriu - jau atejus i darba. bet tada negaliu nei virt nei gamint nieko.....
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 27, 09:54)
gal ne keptą , o tik šiek tiek patroškintą pamėgink



kuo skiriasi keptas ir troskintas kumpis(lasiniai)?
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 08 27, 12:55)
*o nuo kopustu dujos kaupiasi.
tad nei si nei tas man nedraugai schmoll.gif
Papildyta:
**rytais nenoriu tiek. nuo daug ir  sociai mane pykina ir stojasi viskas rytais.
o noriu - jau atejus i darba. bet tada negaliu nei virt nei gamint nieko.....
Papildyta:


*Aš ir maniau, kad nuo kopūstų man pučia, ir nuo svogūnų. Dabar nuo nieko nebepučia thumbup.gif Anksčiau košmaras buvo, o pasirodo visos dujų priežastys buvo kruopos.
**tai visai nevalgyk rytais, neškis į darbą. Skundeisi, kad pietum neišsiėmei mėsos ir neturi daugiau ką valgyt, tai ir pasiūliau pietums kiaušinių prisikept.

Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 08 27, 11:55)

kuo skiriasi keptas ir troskintas kumpis(lasiniai)?

kepimui reik žymiai aukštesnės temperatūros, nei troškinimui, be to, troškinam tik labai trumpai, pabaigoj užmetę, cholesterolis lieka neoksiduotas. Kuo mažiau baltymai ir riebalai paveikti kaitinimu, tuo geriau virškinami ir labiau tinka organizmo atstatymui.
Jei tau iš ties būtų disaerobinis- tai tavo beveik 50 proc. mitybos turėtų sudaryti riebalas, kad atitaisyt padėtį. Čia pagal savo vyro paskirtą racioną sprendžiu.
Papildyta:
QUOTE(Pur-pur @ 2013 08 27, 11:07)
Iš kitos pusės, vakarykštis maistas irgi juk tiktų rytams, jei valgai.  4u.gif

Vakarykščiame maiste belieka tik maža dalis tų vitaminų, kurie yra tik ką pagamintame. Galima nebent retkarčiais, iš bado.
Mano dukra Ispanijoj stebėjosi- ispanai niekada nevalgo šildyto maisto, meta lauk, jei nesuvalgo. Aš irgi stebėjausi lotuliukas.gif . O dabar kiekvienas ruošiam sau, ir tik tiek, kiek suvalgome.
Vyras niekad negamindavo maisto- nebent kiaušinienę ar blynus- o dabar puikiausiai pasidaro . Ir nebamba. mirksiukas.gif



Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 08 27, 12:03)
*Aš ir maniau, kad nuo kopūstų man pučia, ir nuo svogūnų. Dabar nuo nieko nebepučia  thumbup.gif  Anksčiau košmaras buvo, o pasirodo visos dujų priežastys buvo kruopos.

drinks_cheers.gif Aham, man irgi. Nebepučia nei nuo obuolių, ar slyvų, nei kopūstų. Tai prie kruopų dar pieną ir pieno produktus pridėčiau, nes be jų nei pūtimo nėra, ir virškinimas idealus(kiek man atrodo palyginus su ankstesniu).
Atsakyti
pučia dėl netinkamos žarnyno mikrofloros, kai kokį pusmetį jos niekuo nepamaitinsim, jos liks žymiai mažiau, o reikalinga atsigaus. Gliukozė iš obuolio iki jų nespėja nueiti.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 27, 10:54)
gal ne keptą , o tik šiek tiek patroškintą pamėgink

Būtent nuo patroškintos taip ir būna doh.gif , nuo skaniai paskrudusios nejaučiu nieko panašaus
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Registruojuos naujoj temelej, aciu Pur Pur 4u.gif thumbup.gif
Mano pusryciai - kokosu pienas, saukstas proteinu pudros, avokadas, 1/4 banano saldyto ir saukstas migdolu sviesto. Viskas suplakta y smoothie, gavos apie 400 ml, vis dar bandau viska yveikt biggrin.gif Vakar ejau pirkt kiausiniu, negavau, tai tokie dalykai gelbsti man rytus smile.gif
Per pusantros savaites nukraciau apie 2,5 kg, gal pagaliau pajudesiu is mirties tasko doh.gif skausmai pilvo dingo, valgau labai graziai, isskyrus vakar paragauta giros stikline, po kurios pasijauciau visiskai girta schmoll.gif Skaudejo ir galva, ir sanarius. Taip kad mieles ir cukrus tikrai ne draugai, ypac tai pajauti, ilgiau ju nenaudojus schmoll.gif
Visoms grazios dieneles 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 08 27, 11:03)
*Aš ir maniau, kad nuo kopūstų man pučia, ir nuo svogūnų. Dabar nuo nieko nebepučia  thumbup.gif  Anksčiau košmaras buvo, o pasirodo visos dujų priežastys buvo kruopos.
**tai visai nevalgyk rytais, neškis į darbą. Skundeisi, kad pietum neišsiėmei mėsos ir neturi daugiau ką valgyt, tai ir pasiūliau pietums kiaušinių prisikept.



as kruopu nebevalgau jau kruis laikas. bet nuo kopustu vis tiek bloga.

tai darbe reik dirbt o ne valgyt biggrin.gif kazka salto sukrimst galeciau ir tiek..
Papildyta:
QUOTE(Pur-pur @ 2013 08 27, 11:42)
drinks_cheers.gif Aham, man irgi. Nebepučia nei nuo obuolių, ar slyvų, nei kopūstų. Tai prie kruopų dar pieną ir pieno produktus pridėčiau, nes be jų nei pūtimo nėra, ir virškinimas idealus(kiek man atrodo palyginus su ankstesniu).



o man nebepucia pilvo, bet tustintis sunkiai..aisku cia gal kita liga koja kisa unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 27, 11:39)
kepimui reik žymiai aukštesnės temperatūros, nei troškinimui, be to, troškinam tik labai trumpai, pabaigoj užmetę, cholesterolis lieka neoksiduotas. Kuo mažiau baltymai ir riebalai paveikti kaitinimu, tuo geriau virškinami ir labiau tinka organizmo atstatymui.
Jei tau iš ties būtų disaerobinis- tai tavo beveik 50 proc. mitybos turėtų sudaryti riebalas, kad atitaisyt padėtį. Čia pagal savo vyro paskirtą racioną sprendžiu.
Papildyta:

Vakarykščiame maiste belieka tik maža dalis tų vitaminų, kurie yra tik ką pagamintame. Galima  nebent retkarčiais, iš bado.
Mano dukra  Ispanijoj stebėjosi- ispanai niekada nevalgo šildyto maisto, meta lauk, jei nesuvalgo. Aš irgi stebėjausi  lotuliukas.gif . O dabar  kiekvienas ruošiam sau, ir tik tiek, kiek suvalgome.
Vyras niekad negamindavo maisto- nebent kiaušinienę ar blynus- o dabar puikiausiai  pasidaro . Ir nebamba. mirksiukas.gif


mhm...
pabaigoj tarkim kopustu..kuriu as negaliu valgyt..
tai iseina tada kad tas lasinis tik kepa, jei be nieko.

na bet cia ir laiko reik turet, kad gamintum 3 kartus i diena. + pietus gamini ryte, tai jie atsala..
Atsakyti