Aš pernai dariau abiem vieną gimtadienį. Tiksliau norėjau taip padaryti. Dominyko gimtadienio šventimą nukėlėm mėnesiuku vėliau prie sesės gimtadienio. Sukvietėm svečius ir apsirgom Tai va taip ir likom be šventės ir be svečių
QUOTE(Ligrafi @ 2013 09 02, 22:09)
Sugalvojau, kad darysiu savo mergyčių gimtadienį vieną, t.y. šventimą, nu gi paprasčiau, mažiau išlaidų, savanaudiška, ale vistiek tie patys žmonės į abiejų eitų ir jiem vienu ypu Dabar vyskta šventinės aprangos galvojimas, jau beveik sugalvota, lieka tik medžiagų ir darbo
Kaip jūs manot, ar gera mintis, ar visgi bloga, gal apie ką nors nepaglavojau
Kaip jūs manot, ar gera mintis, ar visgi bloga, gal apie ką nors nepaglavojau
Tavo vietoje tikriausiai taip pat daryčiau vieną gimtadienį, juk jei ir tie patys žmonės susirinks ... O atskirai paminėti tikrąją gimimo dieną galima ir namuose, šeimoje Na papasakok kokią aprangą sugalvojai
Ačiū už komplimentus mano mergytei
Sveikos!!! Rudenis toks ne tik kalendorinis sakyciau atejo... I darzeli vakar isejo kuo puikiausiai, siandien ryte bande kazka sneket, jog nori likti namie, bet nusukau sneka ir tuom baigesi. Pazyma darzeliui israse vakar, be jokiu eiliu ir didesnio vargo, tik dar pas dantiste reikia nueit.
Del gimtadienio dar neapsisprendziau, o jau reiketu, nu taip nemegstu kazka organizuot.
Del gimtadienio dar neapsisprendziau, o jau reiketu, nu taip nemegstu kazka organizuot.
Ligrafi, tokio amziaus tikrai galima kartu daryti, manau. Tik jau veliau, mergoms paaugus, manau teks daryti 2 neissisuksi
IEvai vakar darzely patiko, pasiemus pareiske, kad neverke, gal sirdelej kokio nerimo ir buvo,tik jos geriausi draugai iskeliavo i mokyklas jau, tai vis klause kur jie. Kaip dziaugiuosi, kad ji gimusi lapkriti ir mokykloje savo klaseje kitais metais bus viena vyriausiu
Pas mane dar vasara nepasiduoda, sia savaite ir iki 26 pranasauja
IEvai vakar darzely patiko, pasiemus pareiske, kad neverke, gal sirdelej kokio nerimo ir buvo,tik jos geriausi draugai iskeliavo i mokyklas jau, tai vis klause kur jie. Kaip dziaugiuosi, kad ji gimusi lapkriti ir mokykloje savo klaseje kitais metais bus viena vyriausiu
Pas mane dar vasara nepasiduoda, sia savaite ir iki 26 pranasauja
Kalbant apie mokyklas. Čia kažkada anksčiau buvo kilęs klausimas kada visgi pradėti vesti mūsų mažiukus į mokyklą 6 m (mokslo metų bėgyje sueina 7 m) ar 7 m (sueina 8 m).
Kalbėjau su pradinukų mokytoja ir ji man pasakė štai ką. Jei vaikiuką į mokyklą išleisim 6 m, tai jie visus mokslo metus bus vadinami šešiamečiais (nors realiai jau bus 7 m). Tokiems vaikams, kad ir kokie jie būna gudrūs (ateina jau mokėdami skaičiuoti ar skaityti) būna daug sunkiau susikaupti. Jei jiems nesiseka kokia nors užduotis, nesvarbu protinė ar fizinė, jie daug greičiau susinervina ir meta viską į šalį. Nenori bandyti antrą arba trečią kartą... Galiausiai tenka kreiptis į pedagoginę psichologinę tarnybą (PPT) ir prašyti palengvintos (modifikuotos) programos.
Jos pasiūlymas. Prieš vedant vaiką į priešmokyklinę grupę patiems tėvams nusivesti vaiką į PPT. Ir žiūrėti kokią išvadą jie pateiks ir tada nuspręsti ar jau leisti į priešmokyklinę grupę ir kitais metais į mokyklą ar dar palaikyti darželyje ir į mokyklą išleisti 7 m (sueina 8 m). PPT išvadas žinos tik patys tėvai, jei nueisite patys, o ne ugdymo įstaiga siųs. PPT negali skelbti rezultatų be tėvų sutikimo.
Darželiai nori kuo greičiau "atsikratyti" vaikais, todėl jie apie PPT nutyli ir dalis mokinių yra per anksti išvedami į mokyklas. Tikiuosi kam nors bus naudinga ši informacija ir palengvins apsisprendimą.
Kalbėjau su pradinukų mokytoja ir ji man pasakė štai ką. Jei vaikiuką į mokyklą išleisim 6 m, tai jie visus mokslo metus bus vadinami šešiamečiais (nors realiai jau bus 7 m). Tokiems vaikams, kad ir kokie jie būna gudrūs (ateina jau mokėdami skaičiuoti ar skaityti) būna daug sunkiau susikaupti. Jei jiems nesiseka kokia nors užduotis, nesvarbu protinė ar fizinė, jie daug greičiau susinervina ir meta viską į šalį. Nenori bandyti antrą arba trečią kartą... Galiausiai tenka kreiptis į pedagoginę psichologinę tarnybą (PPT) ir prašyti palengvintos (modifikuotos) programos.
Jos pasiūlymas. Prieš vedant vaiką į priešmokyklinę grupę patiems tėvams nusivesti vaiką į PPT. Ir žiūrėti kokią išvadą jie pateiks ir tada nuspręsti ar jau leisti į priešmokyklinę grupę ir kitais metais į mokyklą ar dar palaikyti darželyje ir į mokyklą išleisti 7 m (sueina 8 m). PPT išvadas žinos tik patys tėvai, jei nueisite patys, o ne ugdymo įstaiga siųs. PPT negali skelbti rezultatų be tėvų sutikimo.
Darželiai nori kuo greičiau "atsikratyti" vaikais, todėl jie apie PPT nutyli ir dalis mokinių yra per anksti išvedami į mokyklas. Tikiuosi kam nors bus naudinga ši informacija ir palengvins apsisprendimą.
Aš esu visom 4 už tai, kad formalusis mokyklinis ugdymas būtų maximaliai ankstyvas. O bet tačiau, tik ne su dabartine valstybine LT švietimo sistema . Pas Austėją ir dar į keletą privačių leisčiau drąsiai.
Ruduo, virusas šeimyninis svečiuose, visi su snargliais ir gerklėm perštinčiom, savaitgalį turiu grand darbo renginį, vyras turi komandiruotę, nuo kitos sav. Joriui į naują daržą - nu blyn pačiu netinkamiausiu metu kaip visad
Ruduo, virusas šeimyninis svečiuose, visi su snargliais ir gerklėm perštinčiom, savaitgalį turiu grand darbo renginį, vyras turi komandiruotę, nuo kitos sav. Joriui į naują daržą - nu blyn pačiu netinkamiausiu metu kaip visad
kaspasakemiau į kokį dabar vesit?
Va kaip gerai, ka dman pritariat. Suprantu, kad paaugus jau reiks atskirai, ir iki šiol buvo atskirai, ale visgi jei viskas bus normaliai bandysim taip ir kitais metais Kol nepareikalauks atskirai
Ir niekad negali žinot, ar nesusirgsim mes ar svečiai, deja nenumatysi
Siųsiu suknytes, savaitę ieškojau medžiagos ir tik sugalvoiau temą atsirado naujų medžiagų į mūsų temą, tai labai pradžiugau kaip likimas sudėliojo Namus papuošiu atitinkamai ir bus tikiuos gražu Nes svečiai daugumoj berniukai, artimiausi draugeliai (kažkaip draugės bernų prisigimdžiusios ), tema labai mergaitiška (drugeliai)
Ir niekad negali žinot, ar nesusirgsim mes ar svečiai, deja nenumatysi
QUOTE(_Foxy_ @ 2013 09 03, 07:51)
Na papasakok kokią aprangą sugalvojai
Siųsiu suknytes, savaitę ieškojau medžiagos ir tik sugalvoiau temą atsirado naujų medžiagų į mūsų temą, tai labai pradžiugau kaip likimas sudėliojo Namus papuošiu atitinkamai ir bus tikiuos gražu Nes svečiai daugumoj berniukai, artimiausi draugeliai (kažkaip draugės bernų prisigimdžiusios ), tema labai mergaitiška (drugeliai)
QUOTE(Laurukasr @ 2013 09 03, 13:23)
Kalbant apie mokyklas.
Nemanau, kad septynmečius kas nors vadins šešiamečiais, jei jie tik vieną mėnesį pirmoje klasėje buvo šešerių O kad jie taip susidoroja su užduotimis tai jau tikrai nesąmonė, kad tai dėl kelių mėnesių skirtumo Aš pradėjau eiti į mokyklą šešerių. Tuomet iškart mano tėvams siūlė mane vesti į antrą klasę, nes pirmoje neturėjau ką veikti, bet tėvai nesutiko. Taigi pirmoje klasėje važinėjau tik į anglų kalbą. Niekada nesėdėdavau prie knygų, toli gražu nebuvau moksliukė, paauglystėje mokslai išvis rūpėjo mažiausiai, bet vidurinę pabaigiau geriausiai iš mūsų laidos. O kaip mokytoja galiu pasakyti, kad pagal modifikuotas programas dažniau mokosi tikrai ne jauniausi klasėje ... Silpnesnius, negabius vaikus dažniausiai tėvai į mokyklą leidžia vėliau, tačiau būna, kad jiems vis vien sunkiau sekasi, o dar yra našta, kad vyriausias turėtų lyg ir būti protingesnis už jauniausius klasėje ... Tai, kad nepasisekus antrą kartą nebebando įveikti užduoties, tai jau čia grynai charakterio savybė, nesusijusi su amžiumi.
QUOTE(kaspasakemiau @ 2013 09 03, 14:40)
*Aš esu visom 4 už tai, kad formalusis mokyklinis ugdymas būtų maximaliai ankstyvas. O bet tačiau, tik ne su dabartine valstybine LT švietimo sistema . Pas Austėją ir dar į keletą privačių leisčiau drąsiai.
**Ruduo, virusas šeimyninis svečiuose, visi su snargliais ir gerklėm perštinčiom, savaitgalį turiu grand darbo renginį, vyras turi komandiruotę, nuo kitos sav. Joriui į naują daržą - nu blyn pačiu netinkamiausiu metu kaip visad
**Ruduo, virusas šeimyninis svečiuose, visi su snargliais ir gerklėm perštinčiom, savaitgalį turiu grand darbo renginį, vyras turi komandiruotę, nuo kitos sav. Joriui į naują daržą - nu blyn pačiu netinkamiausiu metu kaip visad
* Kai anksčiau čia diskutavome apie amžių kada pradėti leisti vaiką į mokyklą, tai net nesusimąsčiau, kad beveik 8 ... Rinkausi tarp beveik 7 ir beveik 6. Vėliau atmečiau idėją leisti į mokyklą beveik 6, nes paprastose valstybinėse mokyklose tikrai ne tokia sistema, kad vaikas, kuriam gabumų tikrai užtenka, jaustųsi gerai ...
**Sveikit
Papildyta:
QUOTE(Ligrafi @ 2013 09 03, 20:51)
tikrai labai faina tema ir labai faina idėja
4 metai pradeti mokykla man atrodo anksti, ir dziaugiuosi, kad Ieva gimus po rugpjucio 31- tokie vaikai pradeda mokykla metais veliau. Ir pati valstybe dabar apie tai kalba, supranta, tik daug kainuoja viska pakeisti
As iki sausio 17 turiu jau paduoti paraiska su 6 mano mokyklomis, pagal prioritetus. Atrode, visai neseniai, kad tai dar taip negreit. Galvos skausmas ir kiek perskaityt reik, aplankyt..
As iki sausio 17 turiu jau paduoti paraiska su 6 mano mokyklomis, pagal prioritetus. Atrode, visai neseniai, kad tai dar taip negreit. Galvos skausmas ir kiek perskaityt reik, aplankyt..
QUOTE(Laurukasr @ 2013 09 03, 14:23)
nesutikciau... kaip tik uz nulinuka gauna didesni mokinio krepseli, nei uz paprasta vaika, ir cackintis su tokiais maziau
QUOTE(Terapankė @ 2013 09 04, 13:05)
rugpjucio 31- tokie vaikai pradeda mokykla metais veliau.
tai kad i mokykla eina kaip ir i darzeli - tais metais kam sueina 7 metai. Va pas musiske klasej yra berniukas, kuris vos man ne iki peties, ir mergyte, kuri kaip uogyte - mazyte ir smulkute, bet pasiutus uj
as tai uz kuo individualu isleidima: pvz musiske vasara dar ejo i darzeli, tai buvo aisku - vaikas jau per didelis darzeliui. Bet ji sausio men. gimimo, tai jai beveik 8 jau... bet ana rudeni as jos neisivaizdavau mokykloj. Vistik metai padare savo.
O va Jokubui tai ir dabar galetu eit i mokykla nueinam pasiimt seses - tai jis dingsta su tais didesniais berniukais kazkur - gaudynem zaidzia. Ir as kaip vista begioju kudakuodama kur tas mano maziukas, o tas is kazin kur parlekia, susiranda mane toj mokykloj, zodziu neprapuls bernas
O basutes taip ir neatsirado.... Mes gi vasara lankem-nelankem, tai daiktus buvom palike. Idomiausia, kad ceskes (o jos buvo zymetos) ir pizama yra, o basutes dingo.... Faktas, kad jos bus jam jau mazos, bet man principo reikalas - kodel kazkas pavoge, ir jei tikrai pavoge, tai kaip tai atsitiko. Jei jau kilnoja grupes, tai bukit malonus ir padarykit tvarka: arba visi viska issinesa namo ir kiekviena diena atsinesa-issinesa (bet vasara tai be sansu, nes kai ateini ju pasiimt, jie sedi lauke ir is spinteliu nieko jau nepaimsi), arba uztikrinkit sauguma daiktu. Tai jei ten butu ne clarksai, o kokios ecco ar geoxu basutes? Zodziu laukiam dar kol susirinks visi vaikai ir tada jei neatsiras, eisiu pas dyrike. Per dukros lankymo metus tokio bajerio nebuvo....
Musu vaikinui tai namie ner kas veikt.... visi draugai iseje i darzelius, tai pasitryne su manim dvi dienas ir sako "eisiu as i darzeli rytoj, gal Benas bus atejes..."
Sveikos mamytes. Kaip seniai cia bebuvau uzsukus. tik vis paskaitau, o parasyt nera ka.
gyvenam gerai. Titas turi sesute kuria labai myli. tik buciuoja ir buciuoja
Kaip del pagrindinio puslapio nuotraukyciu, siusti ? nes skaiciau kad zadejo permainas
gyvenam gerai. Titas turi sesute kuria labai myli. tik buciuoja ir buciuoja
Kaip del pagrindinio puslapio nuotraukyciu, siusti ? nes skaiciau kad zadejo permainas