Įkraunama...
Įkraunama...

Spaliukai

Mano Paulius irgi labai mamyciukas, teti prisimena, kai nori padukt, o visa kita tik as. Savarankiskesnis manau galetu buti tikrai, o kad toks nera, kaltint galima tik save 4u.gif bet vis tas musu tempas, viskas begte ir dazniausiai uz ji...

Del nebesirgimo negaliu atsidziagt, darzelyje geriausiai lankantis grupe vaikas, paskutinis musu rimtesnis sirgimas (stiprus kosulys ir sloga) buvo spalio pradzioj, kazkaip nerealiai skamba prisiminus musu pirmus dvejus metus. Tikiuosi, kad taip gyvensim ir toliau be sirgimu.
Atsakyti
Sveikos! 4u.gif

Ievutei linkiu greitai pasveikti 4u.gif

Maniškė irgi nėra labai savarankiška... Pavargo pati jau senokai, aprengiu dažniausiai aš, nors moka ir pati blush2.gif prisimenu, kai stebėdavausi, kad 5 metų vaikas kviečia mamą į tualetą, atlikus reikalą, bet žiūriu, kad ir pas mus bus taip doh.gif nors tikiu ir viliuosi, kad kai gims sesė ar brolis, panelė suaugs ir viską darys pati smile.gif

Dėl sirgimo, serga jau ir Tomute rečiau... Bet vistiek ta sloga mums dar dažnai būna...

Dar ankstoka klausti, bet kur vesit vaikučius į paruošiamą klasę: mokykloje ar paliksit darželyje? Man buvo šokas, kai praeitą savaitę pas mus užvirė šurmulys ir jau tėvai pradėjo švietime prašymus rašyti doh.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

Baigėsi mano darbai, nuo pirmadienio išeinu atostogauti thumbup.gif

Ievutei daug balionų 4u.gif 4u.gif

Manoji savarankiška bangom. Batukus jau pati moka apsiauti, užsisegti, šaukštą įsikiša, jei tik reikia smile.gif apsirengti kada kaip. Bet dažnai išgirstu AŠ PATI. Vat tik dėl ėjimo į WC. Po didelio reikaliuko šaukia kad jau padarė. Nusivalyti galėtų ir pati, bet kai ji pati nusivalo, tai praktiškai viskas tada lieka kelnaitėse doh.gif tai kol kas sutvarkau pati, kad ir jai, ir man gerai būtų.
Darželio nuo birželio 1-os jau nebelankom, kai mano tokios ilgos atostogos, tai vasaras mes leidžiame namuose. Šiaip nematau reikalo vesti, nes sujungtos grupės, vaikai kiti, auklėtojos kitos, tai tik stresas vaikui. O namuose smagu, kai geras oras nuo ryto iki vėlyvo vakaro prabūna lauke. smile.gif

Aušryte, mes planuojam vesti į mokyklą, aišku, jei viskas bus taip, kaip yra dabar.
Beje, kaip pati jautiesi? Gal jau žinote ką turėsite? (sorry, žinau kad durnas klausimas, mane jau pačią jis užkniso biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Paslaptele @ 2014 06 13, 11:03)
Baigėsi mano darbai, nuo pirmadienio išeinu atostogauti  thumbup.gif

Darželio nuo birželio 1-os jau nebelankom, kai mano tokios ilgos atostogos, tai vasaras mes leidžiame namuose. Šiaip nematau reikalo vesti, nes sujungtos grupės, vaikai kiti, auklėtojos kitos, tai tik stresas vaikui. O namuose smagu, kai geras oras nuo ryto iki vėlyvo vakaro prabūna lauke.  smile.gif

Aušryte, mes planuojam vesti į mokyklą, aišku, jei viskas bus taip, kaip yra dabar.
Beje, kaip pati jautiesi? Gal jau žinote ką turėsite? (sorry, žinau kad durnas klausimas, mane jau pačią jis užkniso biggrin.gif )

Lyg ir sesę, bet tiksliai birželio gale tikimės sužinoti, labai įdomi padėtis buvo apžiūrint smile.gif Tomutė jau visiems sako, kad sesė biggrin.gif vyras irgi taip jaučia, o as beveik įsitikinusi, kad brolis biggrin.gif jaučiuosi visai kaip ne nestuke.gif dar praeitą savaitę draugės stebėjosi, kad jokio pilvo pas mane nesimato, bet jau dabar sparčiai augti pradėjo biggrin.gif tai jau šioks toks sunkumas po truputį pradeda jaustis smile.gif

Man atostogos greičiausiai nuo rugpjūčio 4 dienos. Laukiu nesulaukiu... Bet dar reikės lėkti į Sodrą ir pasiteirauti, ar tikrai užteks darbo stažo doh.gif

Pas mus grupes jungs tik nuo pirmadienio, bet, kiek mačiau, tik tris ar keturis vaikučius į mūsų grupę atkels, daug savų eina, pasikeitimo turbūt jokio ir nesijaus... Tai dar birželį eis į darželį, o po to iki rugpjūčio vidurio nei vienas darželis mūsų mieste nedirbs...
Atsakyti
QUOTE(ausryte.b @ 2014 06 13, 09:48)
Dar ankstoka klausti, bet kur vesit vaikučius į paruošiamą klasę: mokykloje ar paliksit darželyje? Man buvo šokas, kai praeitą savaitę pas mus užvirė šurmulys ir jau tėvai pradėjo švietime prašymus rašyti  doh.gif

As planuoju vest i paruosiamaja klase. Darzelis musu labai silpnas, o ir Paulius matau kad visai nerodo iniciatyvos kazka mokintis. Tai ta paruosiamoji mano manynu duotu naudos ne tiek ziniu prasme, kiek pacios disciplinos, kad vaikas atejes i mokykla, jau zinotu kas ir kaip, o ne kone metus adaptuotusi, bet kaip bus dar neaisku. Planavau patapt nestuke.gif , bet va darbe gavau pasiulyma ir vel pasimeciau, nes jau nuo rudens reiketu ir planuot pradet blush2.gif . O paruosiamoji klase, kiek man zinoma buna tik iki pietu, tai galvos skausmas ka reiketu daryt tokiu atveju su vaiku nuo pietu, zodziu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedr@: 13 birželio 2014 - 10:43
QUOTE(ausryte.b @ 2014 06 13, 11:35)
Lyg ir sesę, bet tiksliai birželio gale tikimės sužinoti, labai įdomi padėtis buvo apžiūrint smile.gif Tomutė jau visiems sako, kad sesė biggrin.gif  vyras irgi taip jaučia, o as beveik įsitikinusi, kad brolis biggrin.gif  jaučiuosi visai kaip ne nestuke.gif  dar praeitą savaitę draugės stebėjosi, kad jokio pilvo pas mane nesimato, bet jau dabar sparčiai augti pradėjo  biggrin.gif  tai jau šioks toks sunkumas po truputį pradeda jaustis smile.gif

Man atostogos greičiausiai nuo rugpjūčio 4 dienos. Laukiu nesulaukiu... Bet dar reikės lėkti į Sodrą ir pasiteirauti, ar tikrai užteks darbo stažo doh.gif

Pas mus grupes jungs tik nuo pirmadienio, bet, kiek mačiau, tik tris ar keturis vaikučius į mūsų grupę atkels, daug savų eina, pasikeitimo turbūt jokio ir nesijaus... Tai dar birželį eis į darželį, o po to iki rugpjūčio vidurio nei vienas darželis mūsų mieste nedirbs...

Pas mus lygiai tas pats biggrin.gif Ernesta labai sesės nori, vyras sakė irgi nuojautą turi, kad mergytė, aš be nuomonės. O visi kiti, pažiūrėję į pilvą, sako kad berniukas bus biggrin.gif
Mano pilvuko irgi gan ilgai nesimatė, išlindo kokią 23-ią savaitę, bet taip staigiai doh.gif
Mūsų darželis dirba per visą vasarą, todėl grupėse mažiausiai po 25 vaikus. Sakė kada čia buvo 45 grupėje, tai kažkas iš tėvų sukėlė skandalą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Paslaptele @ 2014 06 13, 11:45)
Pas mus lygiai tas pats biggrin.gif Ernesta labai sesės nori, vyras sakė irgi nuojautą turi, kad mergytė, aš be nuomonės. O visi kiti, pažiūrėję į pilvą, sako kad berniukas bus biggrin.gif
Mano pilvuko irgi gan ilgai nesimatė, išlindo kokią 23-ią savaitę, bet taip staigiai  doh.gif
Mūsų darželis dirba per visą vasarą, todėl grupėse mažiausiai po 25 vaikus. Sakė kada čia buvo 45 grupėje, tai kažkas iš tėvų sukėlė skandalą  doh.gif

Man kaip tik 23-čia savaitė prasidėjo ir tikrai pilvas atrodo kasdien augti pradėjo smile.gif ir apetitas padidėjo biggrin.gif dar kol kas tik +4kg, bet su tokiu valgymu jaučiu tuoj visi +10 bus biggrin.gif

Oho, 45 vaikai doh.gif ar jie proto neturi!
Papildyta:
QUOTE(Giedr@ @ 2014 06 13, 11:39)
As planuoju vest i paruosiamaja klase. Darzelis musu labai silpnas, o ir Paulius matau kad visai nerodo iniciatyvos kazka mokintis. Tai ta paruosiamoji mano manynu duotu naudos ne tiek ziniu prasme, kiek pacios disciplinos, kad vaikas atejes i mokykla, jau zinotu kas ir kaip, o ne kone metus adaptuotusi, bet kaip bus dar neaisku. Planavau patapt  nestuke.gif , bet va darbe gavau pasiulyma ir vel pasimeciau, nes jau nuo rudens reiketu ir planuot pradet  blush2.gif . O paruosiamoji klase, kiek man zinoma buna tik iki pietu, tai galvos skausmas ka reiketu daryt tokiu atveju su vaiku nuo pietu, zodziu.

Na as ir labiau už paruošiamąją klasę... Bet pas mus visi draugai liks darželyje, tai nesinori vienos atskirti... Na dar laiko pagalvoti yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausryte.b @ 2014 06 13, 11:12)
Na as ir labiau už paruošiamąją klasę... Bet pas mus visi draugai liks darželyje, tai nesinori vienos atskirti... Na dar laiko pagalvoti yra smile.gif

Kas cia liko idomu kada reikia prasymus rasyt i tas priesmokyklines grupes, kad nelikt "ant ledo" paskui. Gal zino kas?
Atsakyti
oi aš tai dar nesidomėjau net apie visokias priešmokyklines, atsilikus smile.gif bet maniškis tai savamokslis, kasdien rašo ir rašo raides, pasako žodį ir aš turiu paraidžiui diktuot, na ir taip visą vakarą gali prarašyt. na bent ant šito turi kantrybės nes šiaip ant visokių smulkių darbelių tai kantrybės nėra jam visai, net paveiksliukus nuspalvint jau daug neišeinant iš ribų tik nesenai pradėjo biggrin.gif o mažasis jau dabar moka taip spalvint biggrin.gif
QUOTE(kristynka* @ 2014 06 13, 07:40)
as namie. nes auginu mergyte, o ir mokausi is netur4jimo ka veikti  lotuliukas.gif 

ką mokiniesi ? smile.gif jau kaip aš negaliu namie prisiverst kažką mokintis, aš tik įstaigoj kokioj galėčiau, kai jau priverčia biggrin.gif
nors jei reikia ir namie galiu, va vyras buvo užsikasęs darbais tai teko ir man pirmą kart gyvenime autocad'ą pasileist ir apšvietimą daugiabučiuose dėliot lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rozete @ 2014 06 13, 14:06)
bet maniškis tai savamokslis, kasdien rašo ir rašo raides, pasako žodį ir aš turiu paraidžiui diktuot, na ir taip visą vakarą gali prarašyt.

Tai dziaukis, mano tik dvi raides pazysta, savo vardo pirma raide P ir kazkodel K, skaiciaus turbut ne vieno nepazysta, skaiciuoja iki 100, va ir visos musu zinios. Kaip ir sakiau, del ziniu kazkaip maziausiai kolkas pergyvenu, bet kai jis toks strakalas makalas, susikoncentravimo nulis, noras kazka mokintis i minusa nuejes, be paruosiamos as ji sunkiai siai dienai matau mokykloje, nebent eitu metais veliau (beveik 8 ), nors sita varianta jau seniai atmetus. O siaip labai patinka geografija, pazysta zemynus, daugmaz zino kur kokie gyvunai gyvena. Turiu visokiu atlasu nuo mokyklos issaugojus liepia kartu ziuret ir skaityt smile.gif
Atsakyti
tai džiaugiamės aišku, turint omeny kad mes tingim pastoviai su juo užsiimt, viską ką išmokęs tai tik savo jėgom, savo įkyriu klausinėjimu biggrin.gif
jau kai žodį pasakai tai pirmą raidę ar pora raidžių pats žino kokias parašyt, pagal skambėjimą, bet šiandien niekaip nėjo įtikint kad "džinsai" iš D raidės, nes jis taria tą žodį be D (žinsai) biggrin.gif

na bent vieni vaikai vienais dalykais domisis kiti kitais, ir gabumai skirtingi būna ,pvz galėtų maniškiui kasnors drąsos perleist bent šiek tiek biggrin.gif gali ir daug kartų matytą žmogų sutikt bet nei žodžio neištauksi iš jo, net ir klausiamas nekalba, geriausiu atveju "taip" arba "ne" atsakys bet ir tai ne visada. kažkada net iš savo grupės vaiką buvo sutikęs tai tas kalbina klausinėja kažko o maniškis nebendrauja su juo
Atsakyti
Aisku, cia kitaip bet Ieva i mokykla eis nemokant rasyti, tik gali perrasyti kas parasyta ir savo varda moka. Nemokinu, lai dziaugias vaikyste kiek cia jai beliko ax.gif abecele abiem kalbom moka, skaiciuoja abiem.
Apsirengt padet neleidzia net skubant, tad labai stengiuos viska susdeliot taip, kai jai uztektu laiko arba veluoju ( dazniausiai doh.gif )
Ievai reiketu kaip tik- pamazinti drasos ir ciauskejimo biggrin.gif
Atsakyti