QUOTE(mergyyyte @ 2013 10 28, 16:46)
Tiesa, jei gerai pamenu, Viliukui daržovių košės nelabai patiko? Kada pas jus primaitinimas įsibėgėjo?
Mažiukei mano jau greit 7 mėn., o košių nepripažįsta. Mieliau renkasi mp
Mažiukei mano jau greit 7 mėn., o košių nepripažįsta. Mieliau renkasi mp
Niekas jam nepatiko Iki 10 mėn. Todėl su dukryte nuo pat pradžių nesivarginau su košėm, daviau tai, ką patys valgėm, tiesiog parinkdavau, kas tinka - košė, daržovės ir pan. Duodavau iš savo lėkštės, vėliau mažesnius gerai burnoj ištęžtančio maisto gabaliukus duodavau imti pirštukais. Bet ji panašiai kaip ir brolis iki 10 mėn. tik palesiojo, kartais daugiau, kartais mažiau, o dabar jau ir po didesnę porciją sukerta. Tiesiog man nereikėjo cirkintis ir vargti dėl nusuvalgomų "normų", viskas taip savaime ir skandžiai išėjo. Nesu virus jokios daržovienės, tik kartą, kai kepėm daržovių blynus, atskirai paviriau tų daržovių, bet taip ir daviau kąst iš gabaliukų, nes ten buvo minkštutės bulvės ir labai vandeningos cukinijos. Atskirai dukrytei tik kartais užpilu eko kūdikiškos košės, kai jau visai šeimos maistas jai netinkamas. Visa tai, ką aš darau, turi ir pavadinimą - Baby Led Weaning, tik aš nesu tokia drąsi, kad duočiau vaikui pačiam gabalais maistą valgyti, bet kas bando, sako, kad viskas ok. Aš tiesiog truputį adaptavausi sau tą metodą, bet visa jo mintis man labai patinka - tiesiog duoti vaikui paliesti maistą, susipažinti su jo tekstūra, pačiam nuvairuoti iki burnytės, be to, valgo visa šeima prie stalo tą patį, o tai irgi skatina vaikui natūralų norą domėtis maistu Va yra sm tema apie tai