QUOTE(Egipta @ 2013 09 04, 12:39)
Nu gal as cia per daug gilinuosi, bert man kazkaip noretusi ismokti to, ka galeciau pritaikyti ateityje praktikoje. Jei tas bruksniukas, rodantis ekspozicija, net mirksi nuo negalejimo daugiau pasislinkti i desine, tai as net nefokinau, nes kas, kad tada balta atrodys balta ir atitiks tuos skaiciukus pabaksnojus pipete, bet realiai nuotrauka su tokia ekspozicija bus tiesiog nekokybiska. Tada net mano siena, kuri siaip nera balta atrodo balta. As manau, kad sito ND tikslas ismokti taip nufotografuoti, kad visos spalvos, ne tik balta, atitiktu realybe.
Leisiu sau, nors ir nemokytai, įkišti savo nosį ir garsiai pasvarstyti apie tuos penktuosius namų darbus (morališkai jau ruošiuosi, nors iki jų dar daug žolytės... t.y. dar daug plaukti upe
). Aš skaitydama čia sau taip supratau, kad 5 ND esmė nėra išdeginti viską, kas balta, kad būtų tikrai balta. Svarbiausia turėtų būti tikslaus rankinio baltos spalvos balanso pasirinkimas. O šitą dar ir kaip gali panaudoti vėliau praktikoje.
Ir, kad mano pamislėjimas neatrodytų kaip bandymas vaidinti labai mokytą (
), paklausiu senbuvių - ar taip yra? Ar visgi kablys šituose namų darbuose kažkur kitur įsmeigtas?..
P.S. jei jau kalbam apie namų darbus, jų aprašymus ir tra ta ta, norisi pastebėti, jog pirmųjų ND aprašyme teigiama "išrikiuokite daiktus skersai, kaip pavyzdyje" (netiksli citata). Spėju, kažkada pavyzdys gal ir buvo toks, tačiau dabar tai arba nėra, arba aš anti-žvaira
Todėl reikalauju, kad šitas vargšus žalius naujokus klaidinantis aprašymas būtų pakeistas!