QUOTE(Opšra @ 2013 09 02, 23:54)
gotte, skolintam objektyvui, taip sakant, į diafragmą nežiūrima
Naudojau mažiausią įmanomą F reikšmę, bet židinio nuotolis buvo labai didelis, tai tik tiek ir teišėjo ją atverti. Nutraukti su 1/15 yra ganėtinai paprasta, kai pasiguldai fotoaparatą ant knygų (ir pati atsiguli šalia, kad matytum, kas į kadrą telpa
).
Jei pavyks anksčiau iš darbo grįžti rytoj arba šiaip diena pasitaikys šviesesnė, bandysiu pakartoti esant geresnėms šviesos sąlygoms. Nes man ant grindų besivartant vis temo, temo, tai taip ir gavosi.
O kodėl yra blogai pusiau automatiniai režimai? Klausiu dėl to, kad skaičiau daug visokių fotografų pamokėlių žaliesiems, ir tikrai ne vienas ir ne du rekomendavo mokytis fotografuoti būtent diafragmos prioriteto režimu. Kaip ir nesunku nusistatyti viską pačiam, bet (jei atmetus tą stebuklą su mano kosminiu ISO) ar tikrai yra kažkoks reikšmingas skirtumas? Ir jei yra, tai kame būtent?
supratau dėl diafragmos.
dėl to, kad tamsu, sunkiau susitvarkei ir su fokusu.
pusiau automatiniai nėr blogai, jau Say pasisakė, nesikartosiu
man pačiai patogiau ant M, gal dėl to ir kitiems patariu
QUOTE(sayonara @ 2013 09 03, 08:03)
nieko juose nėra blogo. kažkodėl egzistuoja mitas, kad TIKRI fotografai fotkina tik su M. pfff
aišku, M turi didelių privalumų sudėtingesnėmis sąlygomis, fotkinančios juo lai detalizuoja. aš asmeniškai su M pačioje pradžioje išmokau, bet atradusi diaftragmos priioritetą, niekada nebesugrįžau prie M, nes nafig kankintis, jei galima nesikankinti?
Aš ant M fotkinu dėl dėl kažkokių mitų, o dėl to, kad taip įpratau. Iš tiesų reikės pabandyti diafragmos prioritetą. Nes aš pusiau automatinius bandžiausi tik pradėjusi fotografuoti ir man kažkaip jie nepasitvirtino, būdavo sugrybauja parametrai ir rezultatas nepatinka.