Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Iks @ 2013 08 29, 12:24)
Gali ir nekartoti. Va - "Paganinis nekartoja", kuo Tu blogesnė..?  biggrin.gif

Oj.. kam ta ironija... ne vietoj visai smile.gif
Va matyt, tu stengies apskritai nefotkint, kad nereiketu kartoti, ane?

Ir nepurkstaukit, kad nemoku priimti kritikos. Moku ir priimu. Taciau ta ironija...
Atsakyti
Gal galit įlįsti ir pakritikuoti leliuko spalvotą ir JB vertimą - kas kliūna ir pan. Pati sėdėjau prie foto per ilgai, akys jau pavargo...galvoju, kol atsigausiu, reiktų dar ir jūsų išklausyt. Man pačiai nepatinka, kad kojytės tamsios, šešėlyje, bet dar jau nieko nepakeisiu. labiausiai domina spalvingumas ir JB vertimas.
flickr

ačiū, kas nepatingės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2013 08 29, 15:09)
Oj.. kam ta ironija... ne vietoj visai smile.gif
Va matyt, tu stengies apskritai nefotkint, kad nereiketu kartoti, ane?

Ir nepurkstaukit, kad nemoku priimti kritikos. Moku ir priimu. Taciau ta ironija...


Zirziliux, šiaip jau parašiau kuo linksmiausiai nusiteikusi smile.gif , tad nebuvo smagu dėl tokios reakcijos. Nesu (nesijaučiu) aš koks prievaizdas, jaučiantis pareigą kažką raginti su ar be bizūno, nebent save.
O tą novelę apie Paganinį labai mėgstu, rekomenduoju, kas neskaitėt.
P.S. Stengiuos apskritai fotkinti, jei ką biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 29 rugpjūčio 2013 - 15:51
5ND
auto
user posted image

daylight
user posted image

custom
user posted image



Atsakyti
QUOTE(Vedda @ 2013 08 29, 16:55)


Patikrinau. Bet jau ir iš akies matosi, kad geltonuoja. rolleyes.gif
Pilka, geltonuoja vėl tie patys skaičiai išvedus vidurkį, bet skirtumai tarp jų ~20-30
Siūlau Origami smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *briedis*: 29 rugpjūčio 2013 - 16:05
ne, bolise kina nebudet...pavargau siandien visa diena,nes neturiu kaip pamatuoti,o ir namie gal spalvos ar medziai po langais.
man net zaliai baltas lapas nusifotografuoja doh.gif kiekviename kampe kita sviesa. Langu daug ir dideliu, sviesos perteklius


man ne geltonuoja ,o ruzavuoja cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vedda: 29 rugpjūčio 2013 - 16:09
QUOTE(Vedda @ 2013 08 29, 15:55)


Nepagrįsiu moksliškai, bet galvoju, kad pienas iš tikrųjų nėra baltas, jo baltumas toksai sąlyginis, kiek literatūrinis ir t.t. Priklausomai nuo riebumo, jis turi kažkokį atspalvį - nuo melsvo iki gelsvo (Tavo atv.). Tad išgauti baltumą gana keblu, gal nustatymui fotkinant patį pieną..? Nesu tikra.
Man tavo drabužėlis visai nieko (gal tik segtukai masyvoki), aš jį pakankinčiau. Arba kažką iš popieriaus.
Atsakyti
QUOTE(Vedda @ 2013 08 29, 17:06)
ne, bolise kina nebudet...pavargau siandien visa diena,nes neturiu kaip pamatuoti,o ir namie gal spalvos  ar medziai po langais.
man net zaliai baltas lapas nusifotografuoja  doh.gif kiekviename kampe kita sviesa.
man ne geltonuoja ,o ruzavuoja  cool.gif


Galima sakyti visokiausių spalvų įmatau, bet daugiausiai geltonos smile.gif
Atsakyti
jau nebezinau kaip ir bebandyti ir ka skalbti doh.gif lotuliukas.gif ...kazkur dar ir mazesniu turejau, bet siandien kaip tycia nerandu doh.gif

mano namai gelsvi...pagrindines spalvos ...gelsvos sienos ir naturalus parketas cool.gifO po langais egles ir azuolai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vedda: 29 rugpjūčio 2013 - 16:13
QUOTE(Sea Girl @ 2013 08 29, 00:22)
Magie, ziurejau ziurejau...hmm g.gif  ir nusprendziau kad tai vienas is tokiu kadru kur mamiskai mielas ax.gif  Tau kaip mamai jis kazkuo ipatingas, bet pvz. as is salie nieko tokio sustabdancio zvilgsni nematau 4u.gif gal juosta kazkokia sarmo duoda, bet jei tarkim toks pat kadras skaitmena tai ne nesustotu zvilgsnis, tiesiog snapshotas mielo vaikiuko ir seimos albuma.

ko gero. as tai stengiuos vengti tokiu juostos-skaitmenos palyginimu, jau vien del to, kad su juosta tikrai sudetingiau pagauti ta akimirka ir nera continous shooting mirksiukas.gif yra tiek nuostabiu juostiniu kadru, tipo "kede", "langas", "siuksle", kurie tiesiog nerealus, tik jei tokius pat pamatom skaitmeninius, jie kazkotai labai iprasti, net prasti doh.gif visgi juosta turi savotishkos magijos. tad sutinku, kad kadras i seimos albuma. ko gero vienai man mielas.
bet ne snapshotas schmoll.gif
QUOTE(PBP @ 2013 08 28, 18:01)
Man tai jau darosi nebejuokinga su tuo nemokamu pafotkinimu.

man irgi. viena karta, buvo eilinis vaiku gimt. (drauges), ji klausia o kur fotikas?!! sakau, spec nepasiemiau, pavargau, noriu tiesiog isgerti vyno ir pasisnekuniuoti su draugais, kol mazieji siauteja. ji supratingai linktelejo, nors buvo suirzus, mat priprato ir as jos nekaltinu, visur pati tampiausi fotika. bet, zinok, dabar beveik niekada jau nepasiemu fotiko i baliukus, nes tieeek vargo, o malonumo jokio - gaunasi - perki dovana, ateini i baliu, atfotkini kaip reikiant, grizhti nusikalusi, ne kiek nepabendravusi, pikta, kad kadrai kazkokie ne tokie, o dar retushavimas laukia ir klausimai kada bus fotkes. rezultatu esi nepatenkinta. todel as, dekui, atvirai sakau draugams, noriu pasitusint kartu, o ne salia mirksiukas.gif jie, rodos, suprato, ir kai kazkam tikrai reikia, paskambina ir graziai papraso, tada - kitas reikalas, moralishkai pasiruosusi esi, nepyksti. tik va, kad prasymai nedaznetu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vedda @ 2013 08 29, 14:51)
5ND naturalus apsvietimas

Tas "drabuzelis" geriausiai atode, tik nuotrauka tamsoka, butu siek tiek viesesne, butu gerai. Perdaryk, kai galesi, sviesiau 4u.gif
Atsakyti
Hmm. Visiškai atsiplėšus nuo konkretikos (t.y. tos Maggie foto). Man vis tik sunku patikėti, kad kadras, vien dėl to, kad yra/buvo/bus atliktas juosta, savaime įgyja aukštesnę prabą. Ir kad visi tie, jau kone apvardžiavimais virtę apibūdinimai - snapšotas, momentinis kadras, kas ten dar.., juostoms nelimpa ir gana. Galbūt vadinamojo snapšoto terminas pagimdytas skaitmeninės eros, kai fotografija tapo lengvai prieinama visiems, kas tik to užsigeidžia, kai pats procesas nuo spragtelėjimo iki gatavos nuotraukos įgavo stubinantį pagreitį, kai jis yra toks finansiškai neskausmingas, kad gali spragsėti į kairę ir dešinę 24 val. per parą... Dėl to, aišku, tų snapšotų snapšotėlių ėmė veistis lyg triušių fermoje ir galo tam nematyti. Bet iš esmės pats terminas, mano supratimu, reiškia ne(pa)vykusį, neapgalvotą kadrą, nesvarbu, kokiu instrumentu anas būtų atliktas. Įsivaizduočiau maždaug tokią analogiją: pasiimu aš popieriaus lapą ir drobę. Ant popieriaus kažką kažkaip pakeverzoju su flomasteriu. Tada pasiimu aliejinių dažų ir kažką kažkaip su jais pakeverzoju ant drobės. Su flomasteriu buvo lengviau, su aliejiniais dažais ne taip lengva (o dar džiūsta jie visą amžinybę). O rezultatas? Gal aliejiniais dažais atlikta keverzonė ir atrodo mažumėlę tauriau, išmoningiau dėl priemonės specifikos. Bet iš esmės turiu dvi keverzones, ar ne?
Aš nesiveliu į diskusijas, kas geriau - skaitmena ar juosta, pastaroji mane ir žavi, ir vilioja; skaitmena ir be mano advokatavimo apsigins ir gyvuos per amžius, bus laiminga smile.gif Ir dar kartą primenu, kad Maggie nuotrauka čia nefigūravo nei tiesiogiai, nei potekstėje. Mane tik kiek suglumino taip sudėlioti skaitmena vs juosta akcentai/argumentai smile.gif
Dėl visa ko pridedu, kad neironizuoju, ir neironizuoju sakydama, kad neironizuoju (nusišaut galima dėl tų nacionalinių interneto ypatumų biggrin.gif ).
P.S. Ir jeigu dabar jau aš kažkaip ne taip, aukštyn kojom/žemyn galva perskaičiau ir interpretavau pastarąjį Maggie pasisakymą, tai nusišaunu dvigubai ir einu kept obuolių pyrago, kurį iškepti žadu ir nekepu jau 3 d. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 29 rugpjūčio 2013 - 18:02