Sveiki, Užliedžių gyventojai!
Kiek teko paskaitinėti atsiliepimus ir Mamyčių bei Tėvelių pasisakymus viešojoje erdvėje (forumuose), susidariau nuomonę, kad Užliedžiuose labai trūksta vaikų darželio. Jei nesunku, pakomentuokite šią mintį. Yra idėjų steigti nedidelį privatų vaikų daržiuką. Jis būtų bute, labai jaukus, šeimyniškas, 1 vaikų grupė. Ar atsirastų norinčių lankyti tokią ikimokyklinio ugdymo įstaigą ir galinčių mokėti per mėn. apie 900-1000 Lt?
Sveikos mamytes,
Senokai cia besirodziau. Matau keliat klausima del keliu. Penktadieni buvo tarybos posedis del marsrutu - apie ji skelbe bendruomenes FB. Tai jei nedalyvavot ir nereisket savo pageidavimu tai jauciu jau truputi paveluota butu vel kazko prasyti.
Bet... gal dar ka ir pavyktu padaryti
Kas del tos kelio atkarpos - ja lyg ir pazadejo dar simet sutvarkyti. Idomu kaip bus istiesu
O jetau.. jei kompiuteris ne lieciamu ekranu tai mano supratimu windows 8 yra visiskas nesusipratimas paprastam kompiuteriui. Labai nepatogu ir nepraktiska dirbti. Pas bendradarbi yra 8 windowsai ir man vis tenka jam pataisyti tai viena nesamone tai kita. Kaip mane jie nervina.... nors ir labai patinka naujos technologijos.
Ir tuo paciu plancetiniame kompiuteryje windows 8 yra nuostabus dalykas
Kokio amziaus grupe butu? ar galima butu nepilnai savaitei ar nepilnai dienai?
Man paciai nepatinka mintis, kad darzelis butu bute o ne name su savu kiemu, kur vaikuciai galetu leisti laika. automatiskai persasi mintis, kad tik viduje ir sedes. Kaina siaip didoka atrodo, iskart atsiranda noras uz tokia kaina spec salygom. Tokia vat mano nuomone
Senokai cia besirodziau. Matau keliat klausima del keliu. Penktadieni buvo tarybos posedis del marsrutu - apie ji skelbe bendruomenes FB. Tai jei nedalyvavot ir nereisket savo pageidavimu tai jauciu jau truputi paveluota butu vel kazko prasyti.
Bet... gal dar ka ir pavyktu padaryti
Kas del tos kelio atkarpos - ja lyg ir pazadejo dar simet sutvarkyti. Idomu kaip bus istiesu
QUOTE(dov @ 2013 10 25, 09:53)
Siaip nebuciau sugalvojus, bet nusipirkom kompa be programines irangos ir paprasem viska suinstaliuot sesers vyro, o tas norejo kaip atseit sustriau, o tas sustrumas oi kiek man nerviniu lasteliu nugalabijo
O jetau.. jei kompiuteris ne lieciamu ekranu tai mano supratimu windows 8 yra visiskas nesusipratimas paprastam kompiuteriui. Labai nepatogu ir nepraktiska dirbti. Pas bendradarbi yra 8 windowsai ir man vis tenka jam pataisyti tai viena nesamone tai kita. Kaip mane jie nervina.... nors ir labai patinka naujos technologijos.
Ir tuo paciu plancetiniame kompiuteryje windows 8 yra nuostabus dalykas
QUOTE(SandraJ. @ 2013 10 29, 08:03)
Kiek teko paskaitinėti atsiliepimus ir Mamyčių bei Tėvelių pasisakymus viešojoje erdvėje (forumuose), susidariau nuomonę, kad Užliedžiuose labai trūksta vaikų darželio. Jei nesunku, pakomentuokite šią mintį. Yra idėjų steigti nedidelį privatų vaikų daržiuką. Jis būtų bute, labai jaukus, šeimyniškas, 1 vaikų grupė. Ar atsirastų norinčių lankyti tokią ikimokyklinio ugdymo įstaigą ir galinčių mokėti per mėn. apie 900-1000 Lt?
Kokio amziaus grupe butu? ar galima butu nepilnai savaitei ar nepilnai dienai?
Man paciai nepatinka mintis, kad darzelis butu bute o ne name su savu kiemu, kur vaikuciai galetu leisti laika. automatiskai persasi mintis, kad tik viduje ir sedes. Kaina siaip didoka atrodo, iskart atsiranda noras uz tokia kaina spec salygom. Tokia vat mano nuomone
QUOTE(SandraJ. @ 2013 10 29, 10:03)
O gal Giraiteje steigti? Kaip tik issikelia jahovistai pavasari, butu didesniu patalpu, o ir zaidimu aikstele didele aptverta yra, tik reikia tinkamu inventoriumi pasirupinti. Musu rajonai pleciasi, o nepanasu, kad valstybe/savivaldybe rupintusi darzeliu ar mokyklu pletra ar steigimu. Atsirastu norinciu ir is Kauno miesto vaikucius cia atvezti. Dar norisi ne vienos grupes, kur surenkami vaikuciai nuo 2 iki 6 metu. Mazesniems ir siek tiek didesniems gi smagiau tarp savu, o ir naudos daugiau. Be to, kai grupiu daugiau, didesne tikimybe, kad darzelis atsipirks, o ir kainas nereiktu taip uzlankstyti (Vijukuose ir Kauno centre, senamiestyje, kiek domejausi, uz tokias kainas nesurenka pilnu grupiu, vargsta darzeliai, o ir atsiranda mokejimai nepriklausomai nuo to, vedi vaikeli ar nevedi i darziuka, stojamieji mokesciai, mokesciai uz maista ir buvima visa diena, net jei buni tik puse dienos ). Butu gal galima ir uz 600 lt. Jug seimai 2 vaikucius po 1000 lt isleisti i darziuka - prabanga.
Jusu atveju bute nebent auklyte galetumete dirbti ir priziureti vaikucius reikalui esant. Jug realiai nei erdves pakankamai, nie kiemo, kur vaikams issidukti, o kur dar saugumas vaiku, jei ir jus ten gyvensite, nesukelsite gi visu savo daiktu ties lubomis
QUOTE(SandraJ. @ 2013 10 29, 11:03)
Na nepykit, bet darželis bute už tokią sumą, tai nesusipratimas... Jau geriau tada vežti į normalų darželį vaiką, kur bus kiemas, žaidimų aikštelė, be to juk norime, kad vaikai dar ir išmoktų kažką naudingo ir pinigų sutaupyti + dar ir bendravimas didesnėje grupėje manau į naudą, nebent vaikas koks bailiukas ar mušeika didelis... Už tą sumą aš vaikus nuvešiu į miesto darželį ir dar daug liks vaiko pramogoms. Ne kiekviena šeima gali sau skirti po tiek pinigų išleisti vaiką į darželį, o jeigu kaip minima turi šeima ne vieną vaiką?
Tikrai nepyksta niekas
Dėkui už Jūsų pastabas ir pamąstymus
Tiesiog vienaip žiūri šeimos, kurios veda vaikus, kiek kitaip išeina norintiems įsteigti darželį. Kaip dviejų vaikų mama (žr. liniuotę ), aš tikrai suvokiu, kad mokėti 900-1000lt už darželį yra daug. Tačiau pasidomėjus ko reikia norint įkurti ikimokyklinio ugdymo įstaigą ( ne bet kokią, o gerą), viską suskaičiavus, tiesiog neįmanoma išsilaikyti jei rinktum mokestį apie 500 lt. Labai brangi nuoma (be to, patalpas rasti gana sunku), daug kainuoja pedagogai, remontas, įkūrimas, inventorius, mokesčiai...
Visi patarimai ar komentarai buvo l. naudingi. Ačiū
O bute tai juk nebūtų kaip įprastas darželis, mažą grupę turėjau omeny, apie 10-12 vaikų. Butas tik tam skirtas ir spec. įrengtas (niekas jame negyventų) ... be to, turi kiemelė ir terasą, tad vaikams būtų kur žaisti. Bet tiek to, nes šeimininkai nesutinka jo nuomoti būtent tokiam reikalui
Papildyta:
Plashtake, be abejo, jūs teisi, kad geriau vaikams yra neplakti 2-6 metukų į vieną grupę. Aš esu pati pedagogė, viskas man puikiai suprantama.
Jei steigčiau savo darželį, jame ugdymas būtų pagal individualią programą.
Dėkui už Jūsų pastabas ir pamąstymus
Tiesiog vienaip žiūri šeimos, kurios veda vaikus, kiek kitaip išeina norintiems įsteigti darželį. Kaip dviejų vaikų mama (žr. liniuotę ), aš tikrai suvokiu, kad mokėti 900-1000lt už darželį yra daug. Tačiau pasidomėjus ko reikia norint įkurti ikimokyklinio ugdymo įstaigą ( ne bet kokią, o gerą), viską suskaičiavus, tiesiog neįmanoma išsilaikyti jei rinktum mokestį apie 500 lt. Labai brangi nuoma (be to, patalpas rasti gana sunku), daug kainuoja pedagogai, remontas, įkūrimas, inventorius, mokesčiai...
Visi patarimai ar komentarai buvo l. naudingi. Ačiū
O bute tai juk nebūtų kaip įprastas darželis, mažą grupę turėjau omeny, apie 10-12 vaikų. Butas tik tam skirtas ir spec. įrengtas (niekas jame negyventų) ... be to, turi kiemelė ir terasą, tad vaikams būtų kur žaisti. Bet tiek to, nes šeimininkai nesutinka jo nuomoti būtent tokiam reikalui
Papildyta:
Plashtake, be abejo, jūs teisi, kad geriau vaikams yra neplakti 2-6 metukų į vieną grupę. Aš esu pati pedagogė, viskas man puikiai suprantama.
Jei steigčiau savo darželį, jame ugdymas būtų pagal individualią programą.
Sveikos,
aš su naujais greenwalk pasiūlymais Yra neblogų nuolaidų
aš su naujais greenwalk pasiūlymais Yra neblogų nuolaidų
Sveikos kaimynės,
nepamirškite šiandien užsukti į mūsų maximą tarp 18-20val. pasirašyti dėl darželio-mokyklos romainiuose, jeigu neišeina šiuo metu galima pasirašyti picerijoje tarp 13-19val.
Romainių bendruomenė labai šauni ir aktyvi ir visus rūpimus klausimus kelia ir bando spręsti
Vijūkams su neveiklumu tik pavydėti belieka
nepamirškite šiandien užsukti į mūsų maximą tarp 18-20val. pasirašyti dėl darželio-mokyklos romainiuose, jeigu neišeina šiuo metu galima pasirašyti picerijoje tarp 13-19val.
Romainių bendruomenė labai šauni ir aktyvi ir visus rūpimus klausimus kelia ir bando spręsti
Vijūkams su neveiklumu tik pavydėti belieka
O gal kas žino, kodėl Vijūkuose vėl tamsu ?
QUOTE(Milinga @ 2013 11 06, 12:53)
O gal kas žino, kodėl Vijūkuose vėl tamsu ?
Elektrą atjungė?
As darbe, tai negaliu niekur varyt pasirasinet. Gal cia ir neveiklumas, bet duonai uzdirbt irgi reikia