Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(<Vaida> @ 2013 10 01, 11:53)
Kiek zinau is gatves i savivaldybe niekada nepakliuna, ten vietos tik saviem, partiniai savo ikisa ir t.t. Gal kada tik per atsitiktinuma yra pakliuve i paprastesnes pareigas, bet siaip niekada i jas net dokumentu neteikiu tik laiko gaisimas.....Savivaldybese dirbandys su darbo sutartim net nepereina i valstybes tarnyba, nes ten vietos jau uzimtos i prieki.......

Papildyta:
Skelbia tam, kad privalo skelti, nereiketu mielai ju neskelbtu. Iki dabar nesuprantu kam isvis keisti reikejo ta atrankos i valstybes tarnyba sistema, nes antras etapas liko dar labiau neskaidrus. Jei jau dare pakeitimus galejo iki galo padaryti, o dabar BGT tikrai efektyvu, bet antra dalis be komentaru....Jei jau savas issilaikes BGT be sansu pakliutu, o ta BGT issilaikyti tikrai lengva.

Dėl pirmo teiginio nesutiksiu visu 100 proc. Bet didelė dalis tiesos yra smile.gif bet pvz aš būtent per vieną konkursą dar prieš daugiau kaip 5 metus, į norimą darbo vietą nepatekau, bet gavau pasiūlymą įsidarbinti biudžetinėje įstaigoje smile.gif o per laiką iš ten perėjau į pakaitines. Tos pažintys iš niekur irgi neatsiranda wink.gif

Dėl 2 dalies (pokalbio įstaigoje) neskaidrumo iš karto jau sakiau, kad kame čia tas skaidrumas ? ax.gif dar suprantu, jei klausia konkrečiai iš pareigų, bet jei kažkokie motyvaciniai klausimai ar pan., tai įvertinti gali kas kaip nori, aiškaus kriterijaus kaip ir nėra .. rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2013 10 01, 10:34)
Aš ne apie Kontorą, aš daugiau omeny turėjau mūsų įstaigos programas ax.gif Kur jau skaitant reikalavimus pretendentui buvo viskas aiškiau nei aišku, ir tuos reikalavimus tikrai buvo galima skųsti...

Nežinau, ar jūs dirbat valstybėj tarnyboj, bet jei taip, tai kaip ten buvo - nuo gimimo esat valstybės tarnautoja, ar visgi buvot ta žioplė, kuri kažkada pradėjo valstybės tarnyboj nuo 0? biggrin.gif Aš tai žioplė, kuri atėjo visiškai nenumanydama, ką ir kaip dirbt reikės biggrin.gif Manau, visur visi nuo to paties pradeda ax.gif O šiaip, jei žmogus tam tikro darbo nedirbęs, nereiškia, kad jis žioplys biggrin.gif
Kokio sudėtingumo ta Kontora, kad ne bet kas su ja dirbt gali? biggrin.gif

Uz jusu pasysakyma labai palaikau drinks_cheers.gif . Tokiu reikalavimu neturetu buti. VT tokia jau sistema, dirba tie kas uznugari turi gera, o protingiem zmoniem be pazinciu pakliuti sunku....Viesa paslaptis, kad laisvu vietu mazai buna, na Vilniuje, Kaune daugiau dar, bet kituose miestuose ne kazkas.
Esme tame, yra zmoniu kurie nauja programa nemokedami greitai perkanda ir efektyviau dirba su ja, nei jau mokantys. Tad tokie reikalavimai ispausti i remus neturetu buti ir akivaizdziai matosi, kam pritaikyti.....
Atsakyti
QUOTE(Murinka @ 2013 10 01, 13:03)
Dėl pirmo teiginio nesutiksiu visu 100 proc. Bet didelė dalis tiesos yra smile.gif bet pvz aš būtent per vieną konkursą dar prieš daugiau kaip 5 metus, į norimą darbo vietą nepatekau, bet gavau pasiūlymą įsidarbinti biudžetinėje įstaigoje smile.gif o per laiką iš ten perėjau į pakaitines. Tos pažintys iš niekur irgi neatsiranda wink.gif

Dėl 2 dalies (pokalbio įstaigoje) neskaidrumo iš karto jau sakiau, kad kame čia tas skaidrumas ?  ax.gif  dar suprantu, jei klausia konkrečiai iš pareigų, bet jei kažkokie motyvaciniai klausimai ar pan., tai įvertinti gali kas kaip nori, aiškaus kriterijaus kaip ir nėra ..  rolleyes.gif

Del kitu miestu savivaldybiu komentuoti daug negaliu. Bet mano mieste situacija butent tokia, savivaldybeje pazistu dirbanti asmeni (uzima paprastas pareigas). Esme tame, kad pasako ar verta butu duoti dokumentus ar ne, taigi mane dominancios vietos 2 metus visos buvo uzimtos. Gal kokia ir buvo laisva kur neatitikau reikalavimu ir t.t. Bet per tiek laiko nemazai skelbimu stebejau, o tos vietos uzimtos, nors realiai atitinku reikalavimus 100 proc patirties turiu, nes dirbu biudzetineje, o jei pati joje dirbate situacija zinote finansavimas mazas, toli grazu ne tokios salygos kaip savivaldybeje...Tad ko gero irgi norite pereiti i VT, kur yra ir motyvacija ir tobulejimo galimybes ir atlyginimai kitokie....

Del pokalbio istaigoje manau turetu komisija sudaryti atstovai is skirtingu istaigu, o ne vien is tos kur dalyvaujama, dabar tie klausimai tokie, kad atsakyk kaip nori, vienam tiks kitam ne, o atsakymo teisingo niekas ir nera nustates. Tiesiog jei yra zmogus, jis ir praeis, o tu gali kad ir kiek nori stengtis buti motyvuotas visada liksi antras, o tas ziauriausia, po tokiu dalyku nebegalvojau, kad pasirysiu vel dalyvauti, bet nusprendziau isbandyti naujaja sistema. Gal kazkas bus visgi pasikeite i geraja puse.... Gal kazkada ir man pasiseks, nes daug pastangu idejau ir laiko besiruosdama konkursam. Ir kai nepraeini, nes zinai, kad ta vieta skirta kitam,o pasirodei nepriekaistingai, moraliskai smukdo. Yra konkursu ir skaidriu, bet tai tikrai ne savivaldybeje, skaidrus buvo ir mano pirmas konkursas, mazai truko, kad laimeciau, per pokalbi nuo streso viskas uzsiblokavo, o realiai mokejau ka klause, daugiau jau zinojau kur einu, kas laukia, lengviau buvo susikoncentruoti, nestresuoti, bet deja tada jau vietos numatytos buvo kam....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <Vaida>: 01 spalio 2013 - 12:38
merginos kurios buvote nma atrankoje, gal pakomentuotumet placiau kokiu klausimu klausineja. ar tik is programu, teises aktu ar aplamai.
is visu rasymo supratau, kad tik komisija nemaloni:)))) o konkreciau gal kas papasakotu, ryt dalyvauju atrankoje, butu idomu.
Atsakyti
Nu va, gavau leidimą laikyti tetą ir užsiregistravau 17d.
O kur tas pavyzdinis testas? Tas kur čia pirmam psl., tai peržiūrėjau.
Atsakyti
QUOTE(Fille @ 2013 10 01, 12:19)
Gal kiek kvailokas klausimas. Aš laimėjau konkursą į VT. Pasakė, kad pagal kažkokį aprašą pristatyti dokumentus. Kokius dokumentus pristatyti aš aišku žinau, bet įdomu koks ten aprašas?  blush2.gif Nes kur ieškojau, tai aprašyti dokumentai, kuriuos reikia pristatyti kandidatuojant į konkursą.

Štai ir laimėjusių jau yra - sveikinimai. 4u.gif smile.gif
Gal galima plačiau apie patį konkursą įstaigoje: kiek buvo pretendentų, kuriuos nugalėjote? kokių klausimų sulaukėte? ar jau komisijai klausinėjant pajutote, kad gerai jus įvertino (na, ar tikėjotės tokio rezultato)? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2013 10 01, 15:52)
Nu va, gavau leidimą laikyti tetą ir užsiregistravau 17d.
O kur tas pavyzdinis testas? Tas kur čia pirmam psl., tai peržiūrėjau.

http://www.valstybestarnyba.peis.lt/

Čia galima išsipirkti ir paspręsti. Sako, kad panašūs būna.
Atsakyti
Dalyvavau ir as jau keliuose konkursuose ir galiu tik ankciau issakytai minciai pritarti, kad cia tik laiko gaisimas. konkursus laimi tik savi zmones, svetimu is gatves niekas nepriima..saytkime mano paskutiniuose dalyyvautuose konkursuose laimejo jau dirbantys, bet pagal sutartys darbuotojai..atejo i konkursa is kabineto, islaike ir isejo sau toliau dirbti..sneku, nes pati maciau, kaip pakilo nuo savo darbo stalo ir vel atsisedo...ateityje turiu dar kelis konkursus, bet galiu pasakyti, kad tikrai nebeeisiu, nes nera verta..tik savo laika gaisini ir nervus..juk vistiek stresuoji, taves kazko klausineja..o juokingiausia, tai vienam buvo, kai net niekas nieko neklausinejo, o buvo padetas lapas ant stalo su kausimais, tu juos atejus perskaitai garsiai ir atsakai..tai spekit ar tu klausimu jau neturejo savi zmones...aisku, kad turejo, tai kokia tikimybe, kad papulsi...jokia:))) aisku gal ir yra galimybe papulti, bet ji turbut yrea is 100proc , koks 5 geriausiu atveju.
Atsakyti
QUOTE(Samsunge @ 2013 10 01, 17:42)
Dalyvavau ir as jau keliuose konkursuose ir galiu tik ankciau issakytai minciai pritarti, kad cia tik laiko gaisimas. konkursus laimi tik savi zmones, svetimu is gatves niekas nepriima..saytkime mano paskutiniuose dalyyvautuose konkursuose laimejo jau dirbantys, bet pagal sutartys darbuotojai..atejo i konkursa is kabineto, islaike ir isejo sau toliau dirbti..sneku, nes pati maciau, kaip pakilo nuo savo darbo stalo ir vel atsisedo...ateityje turiu dar kelis konkursus, bet galiu pasakyti, kad tikrai nebeeisiu, nes nera verta..tik savo laika gaisini ir nervus..juk vistiek stresuoji, taves kazko klausineja..o juokingiausia, tai vienam buvo, kai net niekas nieko neklausinejo, o buvo padetas lapas ant stalo su kausimais, tu juos atejus perskaitai garsiai ir atsakai..tai spekit ar tu klausimu  jau neturejo savi zmones...aisku, kad turejo, tai kokia tikimybe, kad papulsi...jokia:))) aisku gal ir yra galimybe papulti, bet ji turbut  yrea is 100proc , koks 5 geriausiu atveju.
Jūs labai kategoriška. Ar nauja tvarka dalyvavote? T.y. konkursuose, po š.m. birželio 1 d.?

Ir kur man tai kažkur girdėta - atėjo, paskaitė klausimus, perskaitė į kompą, kuris įrašinėja, atsakymus, laimėjo... g.gif Kur čia tokie geri dovanų karaliai dirba - atsakymus į klausimus padovanoja bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(akebija @ 2013 10 01, 15:57)
Štai ir laimėjusių jau yra - sveikinimai. 4u.gif  smile.gif
Gal galima plačiau apie patį konkursą įstaigoje: kiek buvo pretendentų, kuriuos nugalėjote? kokių klausimų sulaukėte? ar jau komisijai klausinėjant pajutote, kad gerai jus įvertino (na, ar tikėjotės tokio rezultato)?  ax.gif

Na, aš laimėjau sąžiningu būdu - nes konkursas buvo į teismo posėdžių sekretores. Tai ten, manau, nėra blatų. Kadangi nedidelis miestas, kandidatų girdėjau buvo 15, bet dalyvavo 9. Kalbama, kad kiti neišlaikė bendrųjų gebėjimų testo. Nežinau, šioje vietoje, komisija buvo mandagi. Klausimai konkrečiai būsimam darbui. Neklausinėjo apie konstituciją, VT įstatymą ir pan.
Kas liečia konkursus savivaldybėj, kt. įstaigose, mūsų mieste dar ligi šiol priimami ''savi'' - partiniai ir draugai. Ypač, darbui pagal sutartį. Čia jau faktas. O daug pagal tokią ir dirba. Netgi vienoje įstaigoje dukra pavaldi tėvui. Kaip jums?

Dar pasikartosiu savo klausimą: Gal kiek kvailokas klausimas. Aš laimėjau konkursą į VT. Pasakė, kad pagal kažkokį aprašą pristatyti dokumentus. Kokius dokumentus pristatyti aš aišku žinau, bet įdomu koks ten aprašas? Nes kur ieškojau, tai aprašyti dokumentai, kuriuos reikia pristatyti kandidatuojant į konkursą.

Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2013 10 01, 18:20)
Jūs labai kategoriška. Ar nauja tvarka dalyvavote? T.y. konkursuose, po š.m. birželio 1 d.?

Ir kur man tai kažkur girdėta - atėjo, paskaitė klausimus, perskaitė į kompą, kuris įrašinėja, atsakymus, laimėjo...  g.gif Kur čia tokie geri dovanų karaliai dirba - atsakymus į klausimus padovanoja  bigsmile.gif

Sakykite, keliuose konkursuose dalyvavote pagal nauja tvarka jus pati? Nepykit, bet tikrai per rozinius akinius viska matot. Zinoma yra skaidriu konkursu, bet ju vienetai. Ar ziurite statistika? Paziurekite kiek jau issilaike BGT, tikrai daug, tad kokia tikimybe buti tuo vienetu, aisku kad maza, bet tiketina. Tad visos ir bandome, tik ta tikimybe dar mazeja, nes jau tos vietos dazniausiai numatytos saviskiams....Kaip ir dauguma esu optimiste, bet realiste.
Issilaiko ir dirbantys ta BGT, juk nera jis labai sunkus. O istaigoje dazniausiai turi klausimus is anksto vietiniai, aisku buna tu saziningu konkursu bet tikrai mazai....
O savivaldybes pasikartosiu, bent jau mano mieste, tai neskelbia konkursu net kol savas neissilaiko.....
Atsakyti
QUOTE(<Vaida> @ 2013 10 01, 18:59)
Sakykite, keliuose konkursuose dalyvavote pagal nauja tvarka jus pati?
Nei viename mirksiukas.gif Kol kas nereikia rolleyes.gif

Bet pastebiu, kad lengviau yra kalbėti, kokie visi blogi, korumpuoti, vagys, nemirtingieji, nes jiems vietos jau būna išblizgintos ir net klausimai su atsakymais padėti.
Oho - klausiau, kur tokius dovanų karalius rasti? irnesakyk.gif

Ką man ta statistika turi parodyti? Ar įrodyti?

Užsiciklinimas "visos mes čia bandom, bet laimi TIK savi" - su tokiu mąstymu spėju niekada nelaimėsite 4u.gif

Atsakyti