Tęsinys apie klajones po Paryžių - jau rytoj
Ir labai dėkoju visiems, kas nepagailėjo komplimentų nuotraukoms
Nuostabi kelionė Nuotraukos itin traukiančios akį
Labai labai simpatiškas reportažas ....labai malonu skaityti ir žiūrėti nuotraukas, o tuo labiau- man kaip gamtos mylėtojai, jis taip tinka , Jūsų pamatytas grožis užbūrė ir mane
Jus bausti reikia uz tokias nuotraukas, negalima taip ziauriai elgtis su zmonemis Nuostabu, be zodziu, pavydas bamba grauzia, noriu noriu noooooooriu!!!!!!!!!
Seiliu kibiras privarvintas jau, beziurint i foto!!!!
Tikrai, jūsų nuotraukos - aukščiausio lygio, nenoriu sumenkinti ir kitų, kurie deda puikias nuotraukas, bet jūsų - NEREALIOS Atrodo, ištiesi ranką ir paliesi gėlių žiedus arba tuoj kalnų vėjelis pūstelės Žinoma, gražiai ir kadrai pagauti, bet kas per technikos reikia tokiam grožiui gauti?
Manau, ne man vienai tokie klausimai kirba
10-oji diena. Tikslas Luvras, Eliziejaus laukai, Triumfo arka, Eifelio bokštas, Marso laukai, Senos upė
10:30 Išsiruošiam aplankyti žymiuosius turistinius objektus. Nuo viešbučio iki Luvro apie 15min. Palikę automobilį stovėjimo aikštelėje, neskubant nukulniuojam link Luvro. O čia jau kaip gyvatėlė išsirangiusi turistų eilė. Na ir mes atsistojom. Eilėje prastovėjom apie pusvalandį. Patekę vidun dar tiek pat laukėm eilėje prie bilietų kasos. Tvankuma! Žmonių tiesiog be proto daug. Mažoji zyzė nepatenkinta, o mes stengėmės bent kažką apžiūrėti.
Muziejus tikrai įspūdingo dydžio. Kažkodėl atrodo, kad sąžiningai viską apžiūrėtum, prireiktų bent poros dienų nuo ryto iki vakaro. Mes įėjom su mintim porai valandų, tad apžiūrėjom Egipto, Romos laikų sales nusprendėm, kad čia nebeįmanoma. Per žmones neina praeiti, kai kuriose salėse buvo tiek tvanku, kad nuo žmonių prakaito kvapo pasidaro bloga. Taigi, su 3 darbuotojų pagalba (muziejaus planas labai labai painus) suradom Mona Liza paveikslą. Prie jo prieiti taipogi be šansų. Stovi žmonių minia prie jo, fotografuoja, ir niekur nesitraukia. Tad pasižiūrėjom iš tolo ir nešėm kudašių iš Luvro.
Lauke šiek tiek gaiviau. Nervina tie juodaodžiai su savo siuvenyrais pakabukais-dzvambaliukais, kiša juos po nosim įkyriai, net jei pasakai, jog nereikia. Tada paėjus 5 metrus prieina dar vienas su ta pačia amunicija ir taip IŠTISAI. Kaip aš pavargau nuo jų! Jų ten kaip skruzdžių!
Eliziejaus laukais eidami norėjom pasiekti Triumpho arka. Bet pakeliui toks šiukšlynas visur, baisu. Atvirukuose viskas labai gražu, bet realybėje tai baisu. Dėl to labai nustebau, kad toks, turistų gausiai lankomas didmiestis yra toks šiukšlinas. Vienintelė švari vieta buvo Eliziejaus laukų pats galas, keli šimtai metrų, kur prabangios parduotuvės ir restoranai. Po to nuo Triumpho arkos vėl šiukšlynas.
Nusprendėm, jog pasivaikščiodami nueisim ir link Eifelio. Tačiau buvo netrumpas kelias Vėliau pasigailėjom, kad nevažiavom iki jo su automobiliu
Ten vėl užpuolė juodaodžių armija su savo įkyriais barškaliukais.. Atsistojom į eilę prie kasų. Pasižiūrėjus į ją akimirką pagalvojau, ar mes išvis šiandien prie tų kasų prieisim. Nes turistų tooooks kiekis, aš jau neatsimenu, kada tiek žmonių vienoj vietoj esu mačius.. Eilėje atsovėjom 1val 15min. Nusipirkom bilietus į patį viršutinį aukštą. Tada vėl stovėti reikėjo eilę, kad patektum į Eifelį. Tada dar viena eilė prie lifto, kuris kelia į vidurinįjį aukštą. Išlipus iš jo dar viena eilė į kitą liftą. Kad būtume žinoje, kad eilėse reikės stovėti tiek laiko, nebūtume pirkę bilietų jokiais būdais. Užkilus į patį viršų aišku vaizdas nuostabus, bet jį per žmonių skruzdėlyną sunku pamatyti, o ką kalbėt apie fotografavimą. Tiesiog nesveikai daug žmonių! Kai pamatėm vėl kokia eilė laukia leistis atgal į apačią, visas entuziazmas dingo. Padarėm porą kadrų ir vėl stojom į eilę. Žodžiu iš jo į lauką ištrūkom tik 17:30. Nuėjom į Marso laukus pasigrožėti vaizdu, prisėsti ant pievelės, pailsėti. Bet ir ten baisus šiukšlynas, visur maisto likučiai. Pasibaisėjau Padarėm kelias foto ir nusprendėm jau eiti atgal link Luvro, nes buvome labai pavarge, o dar laukė geras gabalas ėjimo pėsčiomis.
Ėjom Senos upės pakrante. Nors tiesą pasakius aš jau beveik šliaužiau, nes buvau labai pavargus. Už pusdienį stovėjimo aikštelėje paklojom 30Eur. Plėšikai
19:00 grįžom į viešbutį nuvargę. Ir su sutrypta Paryžiaus idile Užmetėm akį į žemėlapį. Šiandien pėsčiomis suvaikščiojom 10km. Ryt skaudės raumenys
Papildyta:
11-oji diena. Tikslas kempingas Vokietjoje
11:30 Pajudėjom iš viešbučio. Atsikvėpėm, kai išsirovėm iš to miesto ant magistralės. Aš nežinau, ar čia mes nesam sutverti miestams, ar mums tiesiog nepasisekė sezonas, turistų antplūdis, kamščiai, besikabinėjančių juodaodžių minios.. Mums labai nepatiko. Na aišku, pamatėm kelias žymiąsias vietas, pabuvom. Bet kad trauktų atgal.. Tai ne.. Patys prancūzai pasidrodė nesvetingi, pasikėlę, vaidinantys, jog nesupranta anglų k. Visada atsakys tik prancūziškai. Vienintelis viešbučio darbuotojas ir kasoje sėdinčios moterys kalbėjo angliškai, o daugiau niekas. Užtat kainas sukėlę ant visko. Bent miestą nuo šiukšlių apsitvarkytų..
14:00 Belgijos siena. Nusprendėm nenuklysti nuo maršruto ir nevažiuoti į sostinę. Nes ir taip daug kamščių, visa magistralė remontuojama. O dar liūtis.. Lijo pusę Belgijos ir visą Vokietiją. Mintyse bandau susidėlioti vaizdą, kaip vyras per vėtrą ir lietų stato palapinę Tačiau mums pasisekė ir atvykus į kempingą čia nebuvo dar liję. Pavadinimo nepamenu, nes į jį važiavom ekspromptu, susiradę adresą navigacinėj. Tvarkingas, ramus kempingas apsuptas medžių.Greitai pasistatėm namus, spėjom pasidaryti valgyti. Kai sugulėm miegoti, pradėjo pilti. Likau beveik be miego. Kažkaip tas garsas krintančių lašų trukdė užmigti.
12-oji diena. Tikslas namai
8:00 atsikėlėm gana žvalūs. Pasikavinom, pasidarėm pusryčius. Susikrovę mantą pajudėjom link Danijos.
Vokietijoje tikra atgaiva švaru, žmonės mandagūs šypsosi, svekinasi. Pasijaučiau kaip namie
19:00 Atrakinus duris pasitinka mūsų katė. Džiaugsmas dukrytei Susinešam visus daiktus. Kol viską išsidėlioju į vietas jau vidurnaktis.
Sekantį rytą sėdint namuose ant sofos su kavos puodeliu buvo labai smagu prisiminti kelionę. Atrodo, aktik vaikščiojau po snieguotus kalnus, kvepiančias pievas, o dabar vėl kaip pelenė grįžau iš sapno prie savo geldos Tikrai, atrodo dabar, kad tai buvo tik sapnas, nors nuotraukos įrodo, kad vis dėlto - ne
REZIUMĖ
Vokietija šaunūs keliai, geriausi visoj kelionėj, daug patogių, modernių parkingų, žmonės visi draugiški, mandagūs.
Šveicarija nuostabaus grožio gamta, įspūdingi kalnai, tikrai norisi sugrįžti dar. Labai aptiko jų savotiškas namų stilius su balkonais ir nuo turėklų krentančiomis gėlių kaskadomis. Žmonės draugiški. Kainos normalios, nei brangu, nei pigu.
Prancūzija nuvylė. Galbūt dėl to, jog nesėdėjom iš lėktuvo išlipę iškart 5-ių žvaigždučių viešbutyje, o apvažiavom ne tik centrą, bet ir aplinkinius rajonus. Pamatėm tikrą gyvenimą jo. Ir visai jis neblizga. Net ir centre apsivertę šiukšlėmis. Kainos beprotiškos. Ledų porcija perkant gatvėje 3,5Eur. Tiek pat ir kolos buteliukas. Vienintelis pliusas tas, jog pamatėm įžymiausius objektus. Ir viskas. Varnelė žemėlapyje padėta. Čia buvau, mačiau, nebenoriu. Paryžius nesužavėjo. Galbut kaimeliai Prancūzijos, vynuogynai visai kitaip atrodytų ir tiktų. Mums tikrai matyt miestai ne prie širdies
IŠLAIDOS (bendros)
Maistas, bei kelioninės smulkmenos (pirkta prieš kelionę) - 550 Lt
Šveicarijoje (kuras, maistas, kempingai, keltuvai) 1500Lt
Vokietija/Prancūzija (kuras, maistas, kempingai, viešbutis, bilietai į lankytinus objektus, keltuvai, parkingai, kelių mokesčiai) 4250Lt
VISO KELIONĖS IŠLAIDŲ 6300 Lt
PABAIGA
Ačiū už tokį gražų pasakojimą.
Kalnai Jūsų nuotraukos - puikios, juntama kelionės dvasia. Tikrai dar ne kartą vartysiu pasakojimo puslapius.
Kalnai Jūsų nuotraukos - puikios, juntama kelionės dvasia. Tikrai dar ne kartą vartysiu pasakojimo puslapius.
Labai įdomus pasakojimas,fantastiskos nuotraukos! Gražių,įsimintinų Jums kelionių
P.s.esate labai drąsi ir žavi nėštukė
Dar pamirsau pamineti, jog nuo namu iki namu is viso per 12d nuvaziavome 4200km
P.S. Dekui uz komplimentus
P.S. Dekui uz komplimentus
be zodziu !!!!! Foto grazumas !!! Jeigu nepaslaptis su kokiu fotoaparatu fotkinta ? Matau kad canon, o koks modeliukas ? Begalo grazi seima esat !!
QUOTE(Juritute @ 2013 08 23, 16:54)
Labai įdomus pasakojimas,fantastiskos nuotraukos! Gražių,įsimintinų Jums kelionių
Aciu
QUOTE(Vivica @ 2013 08 22, 12:17)
Žinoma, gražiai ir kadrai pagauti, bet kas per technikos reikia tokiam grožiui gauti?
QUOTE(egluciukas @ 2013 08 23, 22:37)
be zodziu !!!!! Foto grazumas !!! Jeigu nepaslaptis su kokiu fotoaparatu fotkinta ? Matau kad canon, o koks modeliukas ? Begalo grazi seima esat !!
Canon EOS 6D