QUOTE(xde @ 2014 07 24, 10:46)
o dvistikliame būtų akustinių savybių pagerėjimas dėl skirtingo storio stiklų?
Ieškodama info,radau tokius teiginius,ar jie teisingi?
:
"Norint pagerinti garsines savybes 2dB, reikėtų stiklo pakete dėti skirtingų storių stiklus, pvz.: 4-16Ar-6GNP.
Tada pagerėja garsinės stiklo paketo savybes.
Daugelis žmonių galvoja, kad dedant 3 stiklų paketą - pagerės ir lango garsinės savybes. Deja taip nėra. Įdėjus 3 stiklų paketą, lyginant su 2 stiklų paketu - garsinės savybės net pablogėja 1dB."
Nezinau kur reik gyvent, kad uzsidarius langus plastikinius dar butu taip garsu, kad pvz miegot negalima butu.
Nebent salia oro uostas ar gelezinkelio stotis.
Kitais atvejais tai tik skaiciukai.
Uzsibrikaduot ir niekada neatidaryt langu del triuksmo irgi manau taip nebus.
Pats gyvenu salia judrios gana gatves, ir ziema vasara atidaryti, praverti langai (2 stiklu paketas).
Taigi, jei as megstu gryna ora pvz, tai garso izoliacija man kaip nera labai reiksminga.
Bet buna taip, kad labai norisi visiskos tylos, tai ir langai su 2 stiklu paketu mane visiskai tenkina palyginus su tuo, kas budavo su senais mediniais, skirtumas labai akivaizdus.
Papildyta:
QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 24, 15:44)
"Šukos" - eina kokiu 1/300 tarp pagaminamų varstomų langų. Jau neblogas dalykas... Tik truputį kainuoja... Tik - veikia ne taip patikimai, kaip iprastinis lango varstymas....
Gamintojai į bazines komplektacijas nededa, nes tai kelia savikainą.
Vadybininkai labai nesiūlo, nes po to klientas pamiršta ko ten prisipauksčiavo, kaina pasirodo didesnė, na ir eina ten, kur pigiau (pa tą, kuris šukų neidėjo).
Gaunasi kad perka tik tas, kas apie jas žino. Kartu - ne visi, kas apie jas žino - perka, nes nu jos sukelia savų hemarojų
Mano asmeniniu atveju - kam pasiulydavau, jei nepamirsdavau, visi tuos 20-25lt sutikdavo sumoketi, primoketi uz tas sukas (krokodila). Galbut kai kurie primirsta ir nenaudoja to veliau, bet parodzius gyvai, uzsakymo metu, tai tikrai patikdavo papildomos atvertimo padetys.