QUOTE(alfasz @ 2013 11 05, 18:25)
Tai va nelabai supratau ir jau nebuvo laiko gilintis
Nereikia maišyti valstybės užsakymus, investicinius pardavimus, pagaliau pardavimus renovacijai su pardavimu "bobutei"... Tai visai kitas verslas, ir čia joks atstovas ir norėdamas neįlys.... Čia politika....
O kai perka žmogelis sau, tai tikrai nereikia jokių "
pirmų rankų", nes jose bus brangiau.... Ir ne tik IT pasaulyje tai išspręsta. Taip pat viskas puikiai veikia ir statybų prekėse... O išimtis tik patvirtina taisyklę...
Kai man reikia naujų kompų, aš irgi perku tiesiai iš didmenininko, kuris "neužsiima mažmena". Bet kai labai reikia - žino schemų kaip tą pardavimą atlikti.... Nors ir užsienio įmonė, dominuojanti rinkoje.... Žodžiu visai tai seilės...
Jei tu, kaip gamintojas/didmenininkas bobutei pardavinėsi pigiau nei aš mažmenininkas, tai nei aš nei niekas kitas - niekada nebūsime tavo partneriais. Tai ant tiek elementaru, kad visa tai aiškinti tiesiog kvaila.... Ir tai veikia visiškai visur... Ir visiškai visur yra išimčių ir žmonių, mėginančių tai apeiti....
Papildyta:
QUOTE(alfasz @ 2013 11 05, 18:25)
vadove po 5min klausia ar nenoriu pas juos dirbti
Buvo panaudotas bazinis konfliktų valdymo "prijomas"... Apie jį pasakoja bet kuriame, net pačiame pigiausiame seminare... Taip sakant - tai klasika....
Bet praktiškai visada padeda... Ir dabar padėjo