QUOTE(antigenas @ 2013 10 10, 19:52)
Gipura dar nieko nesuskaičiavo,o Sumedos kaina nuo langu meistro skiriasi 1500,nors jie net be angokraščių apdailospaskaičiavo
O jūs kaip norite: kad pas gamintoją būtų ir pigiau?
Dėja, taip verslas nesisuka... Kas norės būti atstovu gamintojo, kuris pats "bobutei" parduoda pigiau? Tai koks jis partneris? Jis konkurentas...
Visada taip buvo ir visada taip bus: gamintojas, turintis savo atstovų/partnerių tinklą galutiniam vartotojui (bobutei) parduos brangiau, nei kad tuos pačius langus nusipirktum pas to gamintojo atstovą. Čia paprasta verslo logika...
Na ir tai ekonomiškai pasiteisina... Visa atsiranda pakankamai norinčių "iš pirmų rankų", ir pasiruošusių už tai sumokėti daugiau...
Ir jokio skirtumo, kur tas gamintojas: Vilniuje, Kaune, Marijampolėje ar Lenkijoje...
Jei aš gaminu, tai platinu savo produkcija per atstovų tinklą... Jiems parduodu pigiau, kad jie užsimetę turėtų iš to biznį... Jei turiu noro ir resursų - taip pat užsiimu mažmeniniu pardavimu. Bet visada - pardavinėju brangiau nei pas mano partnerius. Tegul ne daug brangiau - bet brangiau... Taip nekenkiu savo partneriams, o kartu - "mokau juos" kaip reikia prekiauti... Tipo - mažai jums lieka, nes per pigiai pardavinėjate. Mes va brangiau stumiame, ir viskas normaliai parsiduoda... Kartu tokia kainodara apsaugo nuo pastovaus atstovų spaudimo dilerinės kainos mažinimui...
Prieš gerus 5 metus toje pat Lenkijoje gamintojai savo atstovus vadino ne "dileriais", o "kileriais"... Tipo - visada tik ir žiūri, kaip dar nusmaugti kainą, kad gaminti tampa beveik nebepelninga...
Taip kad: arba brangiau, bet iš gamintojo... Arba pigiau, bet "iš antrų rankų"..
Aš tai siūlyčiau pergalvoti... Koks jums skirtumas, kas tuos langus sumontuos? Gamintojas ar jo partneris? Mano nuomonė preišinga... Pasiskaitau skundus apie gamintojus, ir praeina noras iš jų pirkti... Daug geriau nedidelė, tačiau kiekvieną klientą branginanti paslaugų (ne gamybos) įmonė. Tokią ir pašokdinti galima, ir paraginti, ir paspausti... O ką jūs padarysite stambiam gamintojui? Nieko... Jie jus teisiniais dokumentais užmetys