Įkraunama...
Įkraunama...

Plastikiniai langai 10

QUOTE(antigenas @ 2013 10 10, 18:52)
Gipura dar nieko nesuskaičiavo,o Sumedos kaina nuo langu meistro skiriasi 1500,nors jie net be angokraščių apdailospaskaičiavo

Langu meistras (RV oferta) veza langus is Lenkijos. Tai nei gerai, nei blogai. Blogai tik tas, kad labai daug nepatenkintu jais.. O gerai tas, kad jie dirba toliau, nekreipdami i nieka demesio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(antigenas @ 2013 10 10, 19:52)
Gipura dar nieko nesuskaičiavo,o Sumedos kaina nuo langu meistro skiriasi 1500,nors jie net be angokraščių apdailospaskaičiavo

O jūs kaip norite: kad pas gamintoją būtų ir pigiau?
Dėja, taip verslas nesisuka... Kas norės būti atstovu gamintojo, kuris pats "bobutei" parduoda pigiau? Tai koks jis partneris? Jis konkurentas...

Visada taip buvo ir visada taip bus: gamintojas, turintis savo atstovų/partnerių tinklą galutiniam vartotojui (bobutei) parduos brangiau, nei kad tuos pačius langus nusipirktum pas to gamintojo atstovą. Čia paprasta verslo logika...

Na ir tai ekonomiškai pasiteisina... Visa atsiranda pakankamai norinčių "iš pirmų rankų", ir pasiruošusių už tai sumokėti daugiau...

Ir jokio skirtumo, kur tas gamintojas: Vilniuje, Kaune, Marijampolėje ar Lenkijoje...

Jei aš gaminu, tai platinu savo produkcija per atstovų tinklą... Jiems parduodu pigiau, kad jie užsimetę turėtų iš to biznį... Jei turiu noro ir resursų - taip pat užsiimu mažmeniniu pardavimu. Bet visada - pardavinėju brangiau nei pas mano partnerius. Tegul ne daug brangiau - bet brangiau... Taip nekenkiu savo partneriams, o kartu - "mokau juos" kaip reikia prekiauti... Tipo - mažai jums lieka, nes per pigiai pardavinėjate. Mes va brangiau stumiame, ir viskas normaliai parsiduoda... Kartu tokia kainodara apsaugo nuo pastovaus atstovų spaudimo dilerinės kainos mažinimui...

Prieš gerus 5 metus toje pat Lenkijoje gamintojai savo atstovus vadino ne "dileriais", o "kileriais"... Tipo - visada tik ir žiūri, kaip dar nusmaugti kainą, kad gaminti tampa beveik nebepelninga...

Taip kad: arba brangiau, bet iš gamintojo... Arba pigiau, bet "iš antrų rankų"..
Aš tai siūlyčiau pergalvoti... Koks jums skirtumas, kas tuos langus sumontuos? Gamintojas ar jo partneris? Mano nuomonė preišinga... Pasiskaitau skundus apie gamintojus, ir praeina noras iš jų pirkti... Daug geriau nedidelė, tačiau kiekvieną klientą branginanti paslaugų (ne gamybos) įmonė. Tokią ir pašokdinti galima, ir paraginti, ir paspausti... O ką jūs padarysite stambiam gamintojui? Nieko... Jie jus teisiniais dokumentais užmetys biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Tai man tai vienodai kas tuos langus des,svarbu,kad buto ko pareikalaukti garantijos,jei kada jos prireiks.Bet aš noriu kokybiško produkto,o paskaičius apie Lenkijos gamintojų kokybę -norisi Lietuvos gamintojų produkto.Aišku aš nesitikiu,kad "gamins asmeniškai man".bet esu susidūręs su tarpininkais kiurie sako viena,o realybėje viskas būna kitaip.Todėl ir klausiu,kas Vilniuje tiekia Lietuviškus Veka langus su geru servisu už protingą kainą.
Atsakyti
gal yra kokių atsiliepimų apie įmonę Engis? ar galima pasitikėti?
Atsakyti
QUOTE(antigenas @ 2013 10 14, 19:01)

Jus imkit ir padarykit taip - surasykit langu ismatavimus ir issiuskit visom Veka langais prekiaujanciom firmoj Vilniuje su pastaba, kad reik lietuvisku. Gausit ir kainas ir informacija. Bent jau is puses smile.gif
Atsakyti
Tai taip ir padariau,tik gavau mažiau negu iš pusės,lango kaina visų panaši,skiriasi kitos kainos,apdaila.Buvo atvažiavęs iš Engis firmos,tai labai stebėjosi,kaip čia langai sudėti,nelabai keliantis pasitikėjimą,užtai ir klausiu.Beje jis žada langus per 2sav.Aš suprantu,kad dabar sezonas,bet gal parekomenduosit kelias normaliai dirbančias kontoras?
Atsakyti
QUOTE(antigenas @ 2013 10 14, 20:01)

Na labai jau maža įmonė.... 2 darbuotojai tik... Tai direktorius ir buhalterė?
Įmonė personalinė, tai buhalterė neprivaloma... Tai direktorius ir vadybininkas?

Gal nėra blogai, kad maža... Pats bosas pardavinėja... Pats žino visus savo klientus... Esant jautriai situacijai - pats priims reikalingą sprendimą....

Žinoma - bus negamintojas.
Žinoma, neturės savo montuotojų... Tai šiuo atveju - pardavėjas bus tik proceso prižiūrėtojas. Vieni gamins, kiti montuos, trečias pinigus administruos...

Tačiau tokios įmonės, kaip "langistų", aš girdėjęs neesu... Nei gero, nei blogo....
Atsakyti
QUOTE(antigenas @ 2013 10 15, 06:43)
Tai taip ir padariau,tik gavau mažiau negu iš pusės,lango kaina visų panaši,skiriasi kitos kainos,apdaila.Buvo atvažiavęs iš Engis firmos,tai labai stebėjosi,kaip čia langai sudėti,nelabai keliantis pasitikėjimą,užtai ir klausiu.Beje jis žada langus per 2sav.Aš suprantu,kad dabar sezonas,bet gal parekomenduosit kelias normaliai dirbančias kontoras?

Kokio konkreciai profilio langu ieskot?
Atsakyti
Ieškau Veka alphaline profilio langų.
O Engis ima iš Vinkelis ir ko,Beje pats vinkelis tą ir patvirtino.
Atsakyti
QUOTE(antigenas @ 2013 10 15, 19:15)
Ieškau Veka alphaline profilio langų.
O Engis ima iš Vinkelis ir ko,Beje pats vinkelis tą ir patvirtino.

Kas, kad ima, bet uzdirbt visi nori, nemanau, kad perpardavinetojai, kitaip atstovai, partneriai parduotu pigiau nei gamintojas tiesiogiai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alfasz @ 2013 11 05, 16:02)
Kas, kad ima, bet uzdirbt visi nori, nemanau, kad perpardavinetojai, kitaip atstovai, partneriai parduotu pigiau nei gamintojas tiesiogiai.  thumbup.gif

Uoj, klystat, taip būna dažnai... blush2.gif (bent klaipėdoj)

Tiesiog renkiesi, ar pigesnę kainą, ar moki brangiau, bet turi tikimybę, kad tavo pardavėjas po kelių mėn. nesusibankrotins (ir pradės dirbti kitu vardu mirksiukas.gif )
Na ir visi kiti niuansai.
Atsakyti
QUOTE(Namų Fėja @ 2013 11 05, 16:28)
Uoj, klystat, taip būna dažnai...  blush2.gif (bent klaipėdoj)

Tiesiog renkiesi, ar pigesnę kainą, ar moki brangiau, bet turi tikimybę, kad tavo pardavėjas po kelių mėn. nesusibankrotins (ir pradės dirbti kitu vardu mirksiukas.gif )
Na ir visi kiti niuansai.

Pas mus tokia verslo etika statybiniu prekiu rinkoj, kad visai tiketina - labai daznai tiekejas bando isstumt pigiau uz perpardavinetoja. Pas perpardavinetoja apsimoka pirkt, jei jis sugeba sutvarkyt reikalus greiciau ir paprasciau uz gamintoja, taip pat jei zinai, kad nepaves iskilus bedoms. Kitu atveju, jei gamintojas pats pardavineja, matyt pas ji verta ir kreiptis. IT rinkoj viskas labai protingai isspresta sitoj vietoj, bet cia greiciausia todel, kad IT didmenininkai yra uzsienio kapitalo arba tiesiog negali sau leisti sau dirbti kitaip, nei uzsienieciai. O cia - konkuruoja ir langu gamintojas, ir pardavejas; ziaurus dviveidiskumas.
Atsakyti